Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mobil flották
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jozsi252
üzenetére
Arra én is csorgattam a nyálam, de használtan nem kapni, ha van akkor is 2 misi minden felszereléssel együtt. Ebből meg be lehet vásárolni pár Inspire-t és nem vagyok megkötve tartozék szinten sem. Azt aggatok rá amit elbír a gyorskötöző
De persze egy M2E lenne az igazi, de annyi pénzt meg csóróországban nem lehet kitermelni vele, hogy megtérüljön épeszű időn belül. -
MlbMatic
tag
[link]
Crass mini -
válasz
sityupityu
üzenetére
Bizony. Egy kéményszegélyt kellett megnézni. Jóval olcsóbb ezt reptetni, mint szegény ipari alpinistát felküldeni és még az életveszély sem áll fent a rozsdás létra miatt.
Szóval a kémény felső részét kellett megnézni, hogy mennyire kezdte ki az idő vasfoga. Szépen körberepültem, ahogy a megrendelő kérte majd beküldtem a madarat és belülről is megnéztük. Lett felvétel is amit megkapott a telep tulajdonosa és majd a statikussal kiértékelik, hogy mennyire veszélyes az öreg gyárkémény.
Biztos ismered azt a jelenséget amikor belefújsz a sörösüvegbe: elég érdekes ott tartani a madarat mert a "szél felöli" oldalon lefelé áramlik ott a levegő a másik oldalt meg jön ki. Bólogatott is még úgy is az Inpire, hogy rátettem egy fél kilós ballasztot (proli módon ragszalaggal egy doboz sört)
Néztek is, hogy mi a sz@rnak az? Mondtam, hogy ettől stabilabban repül, mert egy kicsit alkoholista a madár és józanul még remegnek a szárnyai
-
válasz
jozsi252
üzenetére
350-ért, Svájból. kb 400 perc repidővel, szinte új állapotban.
A Mavic 2 Pro ezerszer jobb mint az öreg Inspire. Nagyon érződik az a 4 év technikai lemaradás. Az Inspire2 sem tud olyan sokat mint az M2P! Ha majd egyszer nagy leszek (meg a qrva törvényhozók is kitalálják, hogy mi legyen) veszek egy M2P vagy M2Zoom-ot hobbimadárnak.
Az Inspire nagy madár baromi stabil, azért kellett nekem, ha ráakasztom a hőkamerát és a reflektorokat, meg e lézeres mérőt akkor is könnyedén repüljön arra amerre mozdítom, és ne legyen beleszólása ebbe a visszaverődő áramlatoknak.
Egy Phantom3-ast próbáltam de arra nem igazán fértek el a dolgok (pedig sokkal jobban upgradelhető, de ennyi cókmókot már csak vagy-vagy alapon tudott volna vinni és nagy kínlódva azt is, mert eléggé határértékre van méretezve) A Phantom4P ugyanez meg még bolondbiztossága miatt nem jó ipari felhasználásra: ha azt beküldöd egy szűkebb helyre akkor borzasztó hisztibe kezd.
Most payload-drop rendszert akarok az Inspire-re.
-
MlbMatic
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
ott tudsz belesni a gyarba a titkokert

-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
És egy kiherélt Syma-val azt gyakorolom mostanság, hogy egy földre tett bukósisakra kell leszállnom.
Azért kell ez, mert az Inspire-el néha nagyon centiznem kell amikor a gyárkéménybe leengedem.
-
-
tirszin
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
"érződik a maximalizmus"

Ha nem tudod megnyomni az akku kioldó gombját, mert rácsukódik a szárny?
Vagy az agyondicsért 1"-os kamerájuk elé olyan objektív kerül, aminek olyan életlenedése van a szélek felé, hogy egy közepes minőségű telefon megveri? Ez lenne a maximalizmusuk?
Nyilván vannak részei, amik jók, de bőven vannak, amik kihívásokkal küzdenek.
-
válasz
KillHates
üzenetére
"Igazából akkor tűnik fel, hogy ez a kis eszköz egy Terminátor intelligenciájával bír amikor az ember "átül" egy Teszkós drónra..."
Itt a lényeg.
És ezt még tetézni is lehet. Én pár éve két db cheerson cx-10 minidrónon "edződtem". Ma simán röptetem őket a lakásban, a csillár körül a szobanövények között vagy bárhol. Na, ilyen után kérdeztem az első repülésnél az air-nél, hogy van olyan aki ezt nem tudja irányítani?
Mert az említett minidrón után ennél, kicsit túlozva tényleg semmire sem kell figyelni. Egyébként pont a feljebb említett cimborának mutattam tavaly ezeket a kis gépeket aki tapasztalt drónosnak számít, de ilyesmikkel még nem volt dolga. Egy stabil vízszintes magasságot nem tudott tartani vele, nem hogy még röptetni...
-
válasz
tirszin
üzenetére
Arra mérget vehetsz, hogy az elektronikájukban nincsenek hanyagságok. A gép az üzemmódjaitól függetlenül folyamatosan loggolja a repülést és gyaníthatóan ezért hagyja bekapcsolva az érzékelőket. A másik, hogy ennek is van egy "operációs rendszere" és amikor indítod akkor indítja a perifériákat, lecsekkolja és utána futtatja meg az adott szoftver ami mondjuk a kiválasztott repülés fajtáját paraméterezi. Ez azért szükséges, mert a DJI azt "mondja" hogy consumer gép nem repülhet autonóm üzemmód nélkül. Tehát ha gebasz van, (jelvesztés, interferencia, az akku elkezd fáradni hirtelen) akkor is "hazataláljon a drón, vagy biztoságosan le tudjon szállni ott ahol éppen van. Gondolj bele 40-el csapatod neki, a haverod meg kiveri véletlenül a távost a kezedből. Ilyenkor meg kell állni, ha az van beállítva akkor RTH ha meg touchdown akkor meg annak kell lefutnia. Ezt valahogy úgy kell megélni, hogy beülsz egy autóba amit más vezet, aztán ha mondjuk ő elájul (tudom béna példa) akkor mennyi időd van reagálni, ha éppen szunyókáltál az anyósülésen vagy ellenkezőleg a forgalmat figyelted?
-
válasz
forceberg
üzenetére
Ez nem vitás! Minden termékükön látszik és érződik a maximalizmus. Az adott termékszegmensükbe beletaposnak minden technológiát ami belefér. Aztán meg utána beárazzák és mi meg lefordulunk a székről. Persze miután visszakászálódtunk, fogcsikorgatva megvesszük és boldogan (és többnyire problémamentesen) használjuk.
-
tirszin
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Persze, nem rosszak, használhatóak. Csak ha már piacvezetőnek szeretnék pozícionálni magukat, ilyen egyszerű dolgokra nem ártana figyelni, mint pl. ki tudjam venni az akkut belőle széthajtogatás nélkül. Mert ez kb. semmibe sem kerül, csak egy kis odafigyelésbe a tervezéskor.
Ha ilyen mechanikai hibákat vétenek, gondolható milyen hanyagságok vannak az elektronikában. Mint pl. vélhetően nem veszi le a biztonsági kamerák tápját sport módban. -
válasz
tirszin
üzenetére
Hát, pedig az még nem is sok, ahhoz képest, hogy mi van benne:
- egy 4K-s kamera ami folymatos optikai feldolgozást csinál (ezzel IS tájékozódik a M2P) az ehhez tartozó gimbal és vezérlése
- barometrikus magasságmérő
- 18 csatornás GPS x 2 (egyszerre két GPS rendszeren is fent van)
- 6 axis-os giroszenzor (lehet, hogy ebből is dual van)
- minden irányba "figyelő" ultrahangos szenzorok
- akkumulátort és meghajtást figyelő elektronikai rendszerek
- és egy brutál számítógép, ami ebből emmészhető repülést csinál számunkra, azaz a feldolgozott adatokat autonóm repüléssé számolja nekünk végeredményben csak az irányt kell megadnunk.Igazából akkor tűnik fel, hogy ez a kis eszköz egy Terminátor intelligenciájával bír amikor az ember "átül" egy Teszkós drónra, amiben jó esetben egy hellyel-közzel elfogadhatóan működő giroszenzor van és ennyi! Nincsen magasságtartás, nincsen pozíciótartás, nincsen headless, nincsen semmi csak annyi, hogy vízszintesen áll a villanymadár és a saját szele is elfújja, ha valamihez közel repül.
-
tirszin
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ja, ezeket én nem az Air-el szemben írtam. Hanem az egész márkával szemben. Mert sztem kissé túlhypeolt. Lenne a fejélesztésnél mire odafigyelni még! Mert ahogy látjuk, ez a túlzott fogyasztás probléma másik modelljénél is u.így megvan.
Csak összehasonlításként. Az i7-es asztali számítógépem fogyaszt 38W-ot netezés közben! Egy laptopról már ne is beszéljünk.
-
válasz
tirszin
üzenetére
Az air-nél azért csak jobb lehet az az 1"-os kamera...amúgy nem fényképeztem vele. Én késést nem tapasztaltam.
Ami a ventilátort illeti ahogy forceberg is írja az air-nél is szinte rögtön bekapcsol. Először csak a kisebb fordulaton megy, aztán kis idő múlva ráadja még jobban a kakaót. És kajálja ám rendesen az akkut ez is, ezt még az elején tapasztaltam amikor a menüt tanulmányoztam és állítgattam bekapcsolt gépnél a szobában. -
tirszin
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Igen, épp ezt mondom. Csak nem tudtam így szám szerint, de kb. pont így érzetem.
Nekem az a furcsa, hogy egy akkus eszköznél nem illene 40W alatti segédberendezés fogyasztást összehozni!?
Egyébként kipróbáltam, hogy kikapcsoltam az összes védelmi kameráját, de érzésre nem csökkent a fogyasztása. Lehet, hogy olyan bénán oldották meg, hogy ilyenkor le se veszi róluk a tápot, csak nem dolgozza fel a kimenőjelüket.
-
tirszin
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Igen, RAW-ban fotózok. Egyébként pedig Canon EOS rendszert használok, ott minőségibbek az optikák. Érdekes módon dinamikában viszont le a kalappal ez előtt az 1"-os szenzor előtt!
Igen, gondolom 1080p-vel stream-el.
Ok, de mit kellene annyira hűteni, amikor nem repül, kvázi standby-ban van a gép. Az igazi fogyasztást a motorok kellene hozzák, amitől már melegszik az akku és a motorvezérló FET-ek. Amíg csak az elektronika megy, a védelmi szenzorok, ahhoz azért, gondos tervezés esetén sztem 1 nagyságrenddel kisebb energia kellene. Aminek "kiszedéséhez" még nem szükséges az aktív hűtés! De ha így lenne, nyilván nem is merítené úgy az akkuját, amíg fel sem szállsz vele.
Sztem úgy álltak a kérdéshez, úgy is sokat zabál egy ilyen drón lebegtetése, nem kell foglakoznunk az energiatakarékos egyéb megoldásokkal.
-
válasz
tirszin
üzenetére
Azért érthető a ventilátor zúgása; ha azt vesszük, hogy 60 Wh energiát tárol az akku és ezt repülve "megeszi" 20 perc alatt, akkor lehet úgy matekozni, hogy repülés közben az átlagfogyasztása 180W. Ebből repülés közben kb 120W mozgási energiát csinál és 60W-ot a segédberendezések fogyasztanak. Ezek jórészt a földön is működnek, kb 40W-ot fogyasztva. Gondolj bele, ha beletennél egy ilyen kis házba egy 40W-os villenykörtét, akkor az hűtés nélkül mennyi idő alatt olvasztaná magára a műanyag burkolatot? Nekem az Inspire azonnal bekapcsolja a ventijét, pedig ennek sokkal nyitottabb a háza és sokkal butább az aviatronikája is.
-
jozsi252
veterán
válasz
Apicius
üzenetére
Nekem sikerült leadni a rendelést, de épp néztem én is hogy most már nem elérhető. Szerintem most mindenki nagyon ráment a műszaki termékekre a webshopba. Engem nem izgat hogyha később érkezik meg, lényeg hogy megkapjam a 153 000-es áron. Szerintem volt egy adott készlet amit a Media Markt kapott a disztribútortól, és miután leadtak egy rakat megrendelést rá, már nem rendelhető.
-
válasz
tirszin
üzenetére
RAW-ban fotóztál vele? Az 1" sem nagy szenzor, de ha jóféle jóféle pl. Nikon tükrösökben alkalmazott szenzor lenne kisebb méretben, akkor azért lenne bőven tartalék benne... vagy a M4/3 szenzorai is elég jók.
Alapból mennyivel streamel? 1080p?
Az aksi Air-nél is xar helyen van, valamint ez a fogyasztás dolog furcsa, de az Air is szinte azonnal ventit kapcsol, nyilván mert nincs a propok szele, ami hűtené. -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Írják hogy szarabb mint a Spark. Kérdezem hogy ezt mégis hogy, miben szarabb? Mondom jobb kamera van benne, jobb gimbal, jobb repidő, igazából nem értem hogy mitől szarabb. Írja az illető hogy applikáció szarabb.
Mondom használtad a DJI FLY appot? Persze hogy nem, mert alig tudta pár ember kipróbálni. Azt tudom hogy kicsit le van gyalulva pár dolog az appba, de attól függetlenül az alapvető dolgok megvannak benne amik a repülést nem hátráltatják. Amúgy AppStore-ba még fent sincs a DJI FLY app. -
tirszin
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Azért a Mavic 2 Pro-nak is vannak árnyoldalai. 3 hete használom, de már van néhány tapasztalat.
Az 1"-os kamerája, bár szép képet ad, eléggé zajos. ISO 100-on is láttam zajt, ha kissé alexpózok. A szélek felé csúnyán életlenedik. Hiába van rajta állítható rekesz, f6.3 felett nem szívesen használod, mert nagyon életlen lesz a képe. Brutál nagy a mélységélessége az f2.8-on is, gyakorlatilag minden éles, ha már 10m-nél távolabb vagy. És ezek csak a kamera gyengeségek.
A kamera képe sztem olyan sokat késik, hogy nem alkalmas 40+km/h-s repülésre, vagy nagyon meg kell szokni, mert amire látod az akadályt a képernyőn és reagálnál, már neki is mentél.
Hogy levedd róla az akkut, ki kell nyitni az 1. szárnyait. Picit átgondolhatták volna jobban a sorozatgyártásba kerülő kiadást.
Ha csak bekapcsolod és el sem indítod a motorjait, majd harmad akkor a fogyasztása, mint a mikor lebegsz vele.
A belső hűtőventije pár perc után így is bekapcsol. Miért, mi fogyaszt nyugalmiban annyit, hogy ventillás kell!? 
-
jozsi252
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Nagyon sokat olvastam utána ennek a dolognak külföldi fórumokba is, de megoldást nem találtam. Viszont nagyon sokan jelezték hogy sűrűn kér az Air kalibrálást, és ugyanúgy előfordult hogy többször kellett nekifutni mint nekem is. Volt amikor sokáig nem is kellett hozzáérnem, volt amikor meg szarakodott. Változó volt nagyon hogy mikor jött elő, de egybe biztos vagyok én is, hogy nem lehetett helyhez kötni hogy hol volt jó meg hol nem.
Volt hogy a mező közepén nem tudtam elsőre.
Kíváncsi vagyok hogy ebből a szempontból a Mini milyen lesz.Amúgy Spark FB csoportba írta Andor aki a DJI ARS üzletvezetője hogy nagyon jól irányítható a Mini, és stabilabb mint a Spark, valamint jobban is tartja a pozícióját, és a kép se késik. Szóval azért csak nem sikerült olyan rosszra mint amennyire beharangozták páran.
-
válasz
jozsi252
üzenetére
Igen nekem is. Ha négyszer nem is, de volt már olyan, hogy 2-3-szor kellett megcsinálnom mire jó lett. Viszont ami érdekesebb a számomra, hogy tök kiszámíthatatlan ez a dolog, hogy mikor kéri a kalibrálást, semmi rendszert-logikát nem látok benne. Volt olyan, hogy egymást követő három napon ugyanoda mentem reptetni és mind a három alkalommal kért kalibrálást. A következő két-három nap meg semmi. Aztán meg volt olyan is, hogy egymás után teljesen már helyeken volt bekapcsolva (néha több10 km táv is elválasztotta a helyeket) és akkor sem kért egyszer sem kalibrálást. Pedig elméletileg pont ilyenkor kéne. Nem értem.

-
jozsi252
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Az Air nekem is hibátlanul működött, viszont az iránytűt azért kellett kalibrálgatni. Tiéd is szokta kérni a kalibrálást? Volt hogy 3-4x kellett megcsinálni mire sikerült.
Nekem ami a Mavic 2-be iszonyat módon tetszik, az a Smart Controller. Nem csak az hogy nem kell telefon a reptetéshez, hanem az egész szerkezet tök jól néz ki, nagyon jó a fényereje neki, stb.. -
válasz
forceberg
üzenetére
Az air is a hivatalos viszonteladóknál még mindig 270 környékén mozog fmc-ban. Ehhez mérten szerintem nem drága.
A hangja? Hát...olyan teljesen más.
Kisebb fordulaton dolgozik valamivel, és a propellerek hangja is másabb. Mondanám, hogy mélyebb, de az olyan hülye szó lenne rá.
Más. Az biztos, hogy nem olyan magas hangon muzsikál mint az air, és halkabbnak is tűnik.jozsi252 Mindenképp fmc-ben veszem majd, másban nem is gondolkodnék. De ez majd csak jövőre lesz tavasz környékén, addig az air-t nyúzom ami hála istennek kitűnő-újszerű állapotban van még mindig (kop-kop-kop). Soha sem akartam két drónt, de szerintem el sem fogom adni, mert annyira sajnálnám. Nagyon szeretem. A drónos cimborám is mondta, hogy jó kis gépnek tartja, persze nem pl a macic 2 pro-hoz vagy még jobbhoz kell hasonlítani...
-
jozsi252
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Sajnos az már átlépi azt a bizonyos határt amit képes lennék drónra kiadni. Az a baj hogy ilyen drága drónhoz illik venni Care-t, plusz ha nem FMC-be veszed akkor legalább 1 akkut. Ami így legalább 80k pluszt jelent a végső árhoz.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Még mindig 450...
Hangra élőben milyen az Airhez képest?
Egy Air méretet hozhattak volna ki az 1"-os szenzorral. -
-
jozsi252
veterán
Most szembesültem vele hogy Media Markt-nál Red Days van. Ez azt jelenti hogy a műszaki dolgokra van kedvezmény, ahogy a Mavic Mini-re is.
[link] 152 990ft a Mavic Mini FMC verzió. Én már meg is rendeltem, ennyiért szerintem a következő hetekben hónapokban tuti nem lehet hozzájutni majd. Szóval aki akar ilyet venni ne gondolkozzon rajta! -
jozsi252
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Azért ha a zászlókat megnézitek, fújja a szél rendesen. Ez még az Air-nek is elég komoly instabilitást eredményezne. Nem hogy egy 249g-os gépnek.
-
tirszin
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nagyon döcög szegény, de majd a gimbal megoldja.
-
MlbMatic
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
azer ne varj egy 250g os geptol, pl mavic2 pro minoseget,,
es eleg rendesen fuj a szel -
Nekem ebben a videóban 6,25-nél nem valami bizalomgerjesztő a stabilitása. Ok persze, fúj a szél ez jól látszik a zászlókon is a háttérben, de akkor is. Már az air sem egy nagy durranás szélben egy helyben, de ez...
-
jozsi252
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Igen tudom, Air volt nekem is és a vékonyabb dolgokat nem érzékelte. Mondjuk egy faág már bőven problémás volt.
tirszin
Engem a szenzorok nem izgatnak, csak sokan ezen akadnak fent hogy nincsenek szenzorok. Vigyázni kell aztán kész, nem lesz gond. Ha meg lenne akkor ott a Care amit érdemes megkötni vásárláskor. A szenzorok amúgy sem a vékony faágakra vannak kitalálva hanem a nagyobb dolgokra, csak sajnos sokan ezt nem értik meg.
MlbMatic
Itthon ha a Duplitec által forgalmazott viszonteladótól veszed akkor is 2 év garancia van rá. -
tirszin
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Sztem előre kell legkevésbé, mert ha előre repülsz, látod a képernyőn, mi van előtted.
Ha hátrafelé filmezel, akkor kellene jó szenzor a Drón hátuljára, mert még ha ismered is a terepet, gyakorlatilag vaktában repülsz, mert nehéz kitalálni pontosan, mikor érsz a magányosan ácsorgó fához és emelkedni kellene.
U.ez, ha oldalról követsz valamit. A kamera a repülési irányra merőlegesen néz, nem látsz semmit.
És ezek a szenzorok a Mavic 2-n sztem nem olyan megbíthatóak, hogy hagyatkozhassak rájuk mondjuk 40km/h-nál. Legalábbis én még nem mertem. -
válasz
jozsi252
üzenetére
Ha valaki a szenzorok miatt bánatos, akkor a Mavic szenzorjai sem az igaziak, úgy nekimegy a bokornak, vékonyabb fának ahogy illik. Nem szerencsés arra bazírozni, hogy majd kikerüli vagy megáll.
A Phantom4 Pro valahogy érzékenyebb és intelligensebb is a tájékozódás szerint, csak az meg már nagy madár és ott is kikapcsolják egy idő után a pilóták, mert néha zavaróan idegesítő... -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
A hivatalos forgalmazói ár mindenhol 169 900ft-ról indul, szóval ebben eltérés nem nagyon szokott lenni. Akik szürkeimportból szerzik be, azok tudják olcsóbban adni.
Amúgy tényleg nem értem mi ez a nagy negativitás a drónnal szemben. Állítólag szarabb mint a Spark. Közbe pedig
- jobb repidő
- jobb gimbal
- jobb kameraezek alapból nagyon sokat számítanak.Az hogy nincs első szenzor hát ez van. Meg kell tanulni nem nekirepülni a dolgoknak aztán akkor nem fog senkit zavarni a szenzorok hiánya. Aki nem biztos magába az meg vegyen Mavic 2-t. Ott vannak szenzorok 2x áron.
Volt már egy range test neten ott kicsivel több mint 2km-t tudott víz felett. P módba ment és 11:40-nél volt 53%. Szóval 24 percet hozza P módba, C módba talán tényleg meglesz a 30 perc.
De ugye az akkukat nem nagyon szabad 10-15% alá meríteni, szóval 20 perc környékét ki lehet belőle hozni. Szóval Air szintet tudja kb.Amúgy azt kell hogy mondjam meglepődtem. Tényleg nem hittem volna hogy 30 percet tudni fog. Igaz hogy ez a 30 perc úgy van meg hogy kb mintha tojáson lépkednél nagyon nagyon lassú módba, de meg van. Viszont normálisan repülve 20 perc lesz meg kb úgy hogy még egy kis tartalék is marad az akkuba. Ergo 3 akkuval 60 perc tiszta repülés meglesz.
-
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Én is azt akarom venni. Egy kicsit még fogok is tudni spórolni, mert Edigital-nál be van állítva hogy mikor van szülinapom, és pont most jött egy mail hogy 5% kedvezményt kapok bármire. Így a 170 000ft-os drón 161 500ft lesz csak. A 13 000ft-os Care-ből így meg is van 8500ft.
-
MlbMatic
tag
válasz
jozsi252
üzenetére
en 3 akkus verziot rendeltem, mostanában nem kell hozza remelem

de jopofa kis gep, egy hajszalnyit jobb az adatok alapjan mint a spark, es ha ZuniJos jovore engedi a 250g alatti gepeket, akkor meg kulonosen jo kis machina lesz,
a 4K s kamera a vegere lemaradt rola, az volt a terv Elvtarsak, ez azert szerintem nem tul jo, de ez van -
válasz
MlbMatic
üzenetére
Légtérhasználat = 30 nap elbírálás! Szopjanak lovat... Kb két éve csináltak egy telefonos applikációt erre, kb úgy működött mint az autópálya matrica vásárlás:
-Itt vagyok,
-drónozok,
- fizetek,
-mettől meddig, merre mehetek?Nem, nem az volt jó! Gondolom azért mert nem valamelyik oligarcha találta ki...
Ha szabad reptetésre megyek akkor megsasolom, hogy hol van szabad légtér a környéken, felírom az engedélyszámot és megyek oda reptetni.
De mondjuk a nagy madárral szerencsém van, mert senki sem nézi szelfidrónnak és azt hiszik, hogy éppen nagyon komoly munka folyik és minden nagyon hivatalos! Ez valami olyasmi, mint amikor felveszel egy láthatósági mellényt és egy munkavédelmi sisakot és bakkancsot, betűrsz az öved alá egy pár melóskesztyűt és arra az építkezésre mész be, amelyikre akarsz.
-
válasz
MlbMatic
üzenetére
Tényleg vicc ami itt van. Egy barátom most jött haza Svájcból intézni pár dolgot és sokkolta az az állapot ami a bürokráciában van még mindig itthon. Mondta, hogy ennél csak az angol állapotok rosszabbak. Azok meg tudjuk, hogy milyenek:
bár az amerikai sem lehet jobb:
-
tirszin
senior tag
válasz
MR007RM
üzenetére
Az idézett cikkből: "OLYAN PARANCSOT KÜLD, AMI BLOKKOLJA A DRÓN ÉS A VEZÉRLŐJE KÖZTI KOMMUNIKÁCIÓT"
Mégis milyen parancsot? Akkor már miért nem lehet folyamatosan küldeni ezt a parancsot, ha van drón, ha nincs, és akkor nem kell a lézeres mérés, valamint kamerák a beazonosításhoz.
Ha pedig erős zavarójelet küld, ezzel bénítva a kommunikációt, az azért nem túl tiszta megoldás, az egy erős elektromágneses környezetszennyezés!
A visszatérni pl. nem képes drónokról már nem is beszélve... -
MR007RM
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
Mert akkor felelősségteljesebben használnám?
És nyilván nehogy úgy és ott meg akkor mikor szeretném és tudnám?
Plusz hívjam fel a figyelmet arra hogy drónom van? Ne hagyj Isten történne valami a környékemen engem szednének elő miatta, mert rólam tudnak akkor. De mindegy is az a kb 3000ft, amennyiben nem kellene könyörögnöm a használatáért még többet is fizetnék, csak hagyjanak békén!
[Ez] a megoldás amiről már szó volt tetszene. Oldják meg. Nem leszek fekete bárány, és bármilyen anyagi juttatás ennek használatáért simán lehúzás mint a magas benzinár, bár a kettő teljesen más kategória. Mohamed nem megy a hegyhez!
-
válasz
tirszin
üzenetére
Ha valami szabálytalan, akkor az az. Sajnos ezzel nem lehet mit csinálni.
És én is főt hajtanék, ha LENNE szabályozás, mert valljuk be ez a múlt évezredbeli törvény amit most érvelnek egy vicc. Szinte minden ország már meghozta a rendelkezéseit, az élni-és-élni hagyni gondolatsor mentén, itthon meg csak arra alkalmasak a törvényhozóink, hogy egymást (vagy éppen a tinilányokat) b@sztassák. Tudom lesz EU-s szabályozás, de ebben az országban mindenki az EU-ra vár.... -
MR007RM
addikt
válasz
MlbMatic
üzenetére
Nálam biztos nem lesz engedély. (Játéknak vettem és az enyém.) Legalább is az első fülön csípésig biztosan, amit akár még túl is lehet élni, videóból tudom hogy elsőre nem szoktak mindig büntetni. És lopakodó üzemmódban leszek többnyire, néha felemelem megnézni jön-e ellenőr.

-
*Ropi*
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha pedig kerül rá egy akku mod, amitől 350+ grammos lesz, akkor simán rá lehet fogni, hogy a repülési tulajdonságainak a stabilizálására készült, így még biztonságosabb.

-
-
tirszin
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Onnan tudhatja a közeg, hogy van egy típusa az eszközödnek, amihez lehet neki egy adatbázisa a súlyokkal. Vagy elég csak megnézni a gyári speckót.
Én is úgy vagyok vele, hogy semmi értelme egy minden szempontból gyengébbnek. Olyan ez, mint egy versenyre használt bicikli és egy edzésre. Miért tenném, hogy az edzéseken egy ócskább bringával tekerek? Hisz ott töltöm el a több időt, egy életem van, élvezni akarom a jobb technika adta lehetőségeket. Ha tönkre megy rajta valami, cserélem. Egyébként még mindig olcsóbb 1 jót fenntartani, mint kettőt. Csak hát a beültetett félelem erőteljesen dolgozik sokakban...
-
válasz
KillHates
üzenetére
Én is hasonlókon gondolkodtam. Meg azon is, hogy ha odatéved egy közeg az honnan tudja, hogy milyen drón van nálam? Pluszban még digitális mérleggel is fognak mászkálni?

Egyébként nekem senki ne mondja, hogy ha egy ember egy bizonyos szinten tart már drónozásban (legyen az eszköz és tudás is), akkor azok után visszatér egy ilyen drónra. Mert valljuk be, ez nem egy nagy durranás. És kérdés még az is, hogy milyen lesz a repülése rosszabb körülmények között ezzel a könnyű súllyal stb. Második drónnak meg minek egy ilyen ha az ember jobbhoz van szokva, megvannak már az elvárásai. A spark helyett oké, de egyébként...
Kicsit nagy itt a hype. Persze ez csak az én véleményem.
-
jozsi252
veterán
Értem én hogy súlycsökkenés meg minden, de egy fránya adaptert azért adhattak volna a sima pakkhoz.
Úgy látszik nem csak a drónt érinti a súlycsökkenés hanem a hozzávalókat is. A FMC-hez már jár egy 18W-os adapter. Nem mintha rá lennék szorulva egy adapterre mert van itthon egy maréknyi, de van akinek biztos jól jönne. -
cd334
tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
Sajnos ez nem így van olvass utána, jelenleg a törvényben nincs ilyen. A TDK egy jogszabálytervezetről beszél, amit lehúztak a WC-n, sose jelent meg. A hatályos szabályozásról itt olvashatsz: [link] Kérek mindenkit ne terjesszük ezt a 250g alatt játéknak minősül valótlanságot. Az új törvényt meg majd meglátjuk.
-
MlbMatic
tag
250g alatt játék, ez van jelenleg Magyarországon, A JÁTÉK PEDIG NINCS SZABÁLYOZVA,,,
http://www.repulestudomany.hu/tdk/2018_Sonnewend_Gyula_TDK.pdf
Ez pedig az EU-s lesz, ha lesz meg ha igy lesz
https://www.hwsw.hu/hirek/60784/dron-szabalyozas-eu-rendelet.html
szóval szerintem nem jól tudod, de ez egy igen ingovanyos szabályozattlan terület az biztos
-
cd334
tag
Jelenlegi törvényi szabályozásban magyarországon nincsen sehol sem súlyhatár definiálva. Jelenleg a hatályos magyar szabályozás szerint biztosítás és eseti légtér kell minden legális reptetéshez. Még egy papírrepülőhöz is kéne a törvény betűje szerint. Ez van.
A következő az lesz, hogy jövő július elejéig(ha jól emlékszem) át kell ültetni a magyar törvényekbe az uniós szabályozás javaslatot. Hogy akkor mi lesz még nem tudjuk. Jelenleg azért vigyáznak ennyire a 250grammra, mert amerikában ez a szabályozás. -
Érdekes dolog ez a 250 grammos határ. Oké, a jogszabály engedi, hogy lehessen reptetni. De ha mondjuk reptet az ember egy parkban és éppen arra téved a helyi polgárőr vagy valami mondvacsinált biztonságiőr úgyis rá szól az emberre mégha egy Tello-t is reptet. Persze lehet utána szájkaratézni, meg hívatni rendőrt, meg ilyenek, de akkor már oda az élmény meg el is megy a kedve az embernek az egésztől. Szerintem a legjobb, ha az ember eleve megkér valami okostónit, hogy ott reptethessen és akkor nincsen affér. Ez valami olyasmi szitu, mint anno volt az, hogy a Smart-al ha merőlegesen állunk a járdára akkor az nem minősül parkolásnak, aztán valamelyik parkolóőr büntetett valamelyik nem. Aztán persze elkaszálták ezt is.
-
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Egyelőre még csak egy Quick Guide van hozzá, szerintem hamarosan felkerül a rendes Manual is, aztán ott le lesz írva minden részletesen.
Én most azt mondom hogy megveszem, de egy hatótáv tesztet már nagyon várok. Itthon kb. 1.5 hét múlva lehet átvenni, addig úgyis kerülnek fel YT-ra tesztek hogy mit tud. Remélem engedni fogja FCC módra állítani, mert Air-nél nagyon nagy volt a javulás mikor átraktam FCC-be.
Szerintem úgy tudták levinni a súlyt 200g alá hogy fele akkut raktak bele, nyilván a repidő is kevesebb lesz jóval. A drón maga ugyanakkora, szóval tényleg csak az akkuval tudnak mókolni, azért is van szerintem feltüntetve az hogy 1100mAh meg 2400mAh.
Szóval a gép maga 149gramm, a kisebb akku 50g így 199 a nagyobb akku 100g így 249g.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- Ace Magician T8 plus Mini PC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De persze egy M2E lenne az igazi, de annyi pénzt meg csóróországban nem lehet kitermelni vele, hogy megtérüljön épeszű időn belül.

Néztek is, hogy mi a sz@rnak az? Mondtam, hogy ettől stabilabban repül, mert egy kicsit alkoholista a madár és józanul még remegnek a szárnyai

És ezt még tetézni is lehet. Én pár éve két db cheerson cx-10 minidrónon "edződtem". Ma simán röptetem őket a lakásban, a csillár körül a szobanövények között vagy bárhol. Na, ilyen után kérdeztem az első repülésnél az air-nél, hogy van olyan aki ezt nem tudja irányítani?