- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
cinemazealot #913 üzenetére
Én is csak ezért ránéztem, hogy a tornyos, repteres után az aranylopós alagútárasztós málnaszörp-bombás jött, nem a vadászgépről hídrobbantós (utolsót passzolom)..., mikor írta... Nem írtam, mert nem tartottam annyira fontosnak... De téged a név kötelez
!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
cinemazealot #894 üzenetére
Az összeomlott géppel (egyesszám) magába foglalja a kiolvasható trehányságot. Ha veszi az illető, a fáradságot, hogy legalább a nyomógombos, ma is kb 30 megás belső tárhelyére rárakja a kb 2 megabájtos jelszavas állományát, azt frissítgetve, észben tartva, akkor ez kiküszöbölhető...
Egyébként nem a módszer biztonságossága volt összevetve, hanem a használt módszerek eredményének biztonságossága (a fejedbe nehezebben jutnak be... persze).
Ha a jelszó gyengébb, akkor gyengébb...
Ha elveszíthető amiatt, mert 5 évig egy volt a jelszó, de tegnap/múlt héten gyorsan kellett egy új, de nem tudom, mit is adtam meg, akkor az ugyanolyan baj, minthogy tegnap/múlt héten mentettem a jelszavamat, amit 5 év után cseréltem, de nem backupoltam, és a gép összeomlott...Az hogy online vagy offline az egy külön kategória... Lásd lastpass... Én is amiatt inkább keepassXC-t használok.
Az megint sttisztikailag kimérendő lenne, hogy most az a nagyobb rizikó, hogy valakinek feltörik a gépét, kikeresik, és feltörik az offline jelszókezelőjét, és bejutnak így fiókjaiba, vagy az, hogy kitalálják a fentieknél statisztikailag egyszerűbb jelszavát és így bejutnak fiókjaiba. Persze lehet, hogy épp megnyitott jelszókezelővel kapják el, de ugyanígy fejből írt jelszó-beíráskor is...Futhatnánk köröket... Értjük egymást!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
cinemazealot #888 üzenetére
Azért azt vedd bele, hogy a jelszó az nem miatad van, hanem a kintlévő próbálkozó ellen, szóval szép és jó, hogy "neked van módszered", de ha én gyanút észlelek kb fél óra alatt lecserélek 8-10 darab 50-60-100-120+ karakteres full jelszavakat. Neked mennyi lenne ennyit (én nem is ilyet) megjegyezni megbízhatóan, ha SOS csere kell?
Emellett gondolom nem ilyen hosszúak a jelszavaid... Nem ugyanolyan (oldalanként, szolgáltatásonként maximalizált) karakterkészletből dolgoznak.... és ha megjegyezhetőek és sok van, akkor valamiféle formulán alapulnak, ami azért fejthető. Ok, a véletlenszám generátorok sem full véletlenesek, de azért az emberi logika magának akar jót, így ha rászállós a külső ismeretlen ellenfél, akkor az is egy törhetőségi faktor.Nekem is van kb 3-4 jelszó amit megjegyeztem, de ezek olyan dolgokat nyitnak, amik hozzáférést biztosítanak aminden máshoz, de a minden mást minek jegyezném meg, ha azzal azok védelme rosszabb lenne és nekem meg olyan agymunka igényt állítana, ami kiváltható pár kattintással, és pici fáj-kezeléssel (backupok).
Persze kinek mi!
-
ledgeri
nagyúr
Hát jó. ha máról holnapra feltörnek csak és kizárólag az én hibám lesz. (mert ugye azon a 20 percen múllott, és nem a [pont] két órán, vagy az azóta is folyó időn....)
Ha holnap után, akkor az már a tied!
Emellett csak említem, hogy 130 karakteres jelszót is elfogad (nekem annyis, ha csak bele nem kavarodtam a pontok számolgatásába) az oldal (lehet, hogy még többest is). Szóval az is javítható a kép alapján! A jelszókezelők érájában fel lehet húzni a csúszkákat! -
ledgeri
nagyúr
Mióta láttam a Veritasium youtube csatornán, hogy hogyan is épül fel egy QR-kód, merném állítani, hogy nem töröltél elég sokat belőle. Az,hogy nem olvassa az olvasóaz egy dolog. Az, hogy kb csak az 1/9-ede nem látszik az egy másik! (és azt hiszem, hogy hátulról épül fel, nem előről)
-
ledgeri
nagyúr
Minden egyes eladáskor kell a visszaállítás! Még jaj, Pistékének odaadom, mint első telefon esetén is!
Ha a fenti kérdés a fenti formában felmerül akkor kizártnak tartanám, hogy minden fent lévő app, beállítás, kis zug átnézése megtörténne, így sok sok adat maradhat szem elől nem rejtve, de rá nem nézve. Nem véletlen, hogy nagy biznisze van az ebay-es használt merevlemezekről szerzett adatok eladásának... Telónál még külön gép sem kell, mert komplett!
-
ledgeri
nagyúr
Az ügyfélkapu az maga a beléptetés, nem visz sehova. Kb mint ha a portán keresnéd a zuhanyzót.... nem, át kell menni portán, de tudnod kell hogy hova mész (pl magyarország.hu-ról a beléptetett magyarország.hu-ra).
Nem lehet jobb képet rá illeszteni. És a hülye nevezéktan sem segít.(ügyfélkapu a portál, a webcíme külön, meg az alapbeléptetés... és akkor jön a +, és nem "másodfaktor bevezetés", hanem megszűnik az ügyfélkapu, és pánikhangulat
-
ledgeri
nagyúr
Ügyintézéshez kell a DÁP vagy ügyfélkapu, utóbbi most lesz +-os, mert kötelező a 2fa ami eddig nem volt. Szerencsére valakik milliókat kaptak, hogy rosszul nevezznek el valamit... megint.
Ha valamit intéznél, akkor a mo.hu / magyarorszag.hu-n (egyéb helyek is hasonlóképp) belépni próbálva átirányulsz az ügyfélkapu oldalára, ahol már +-osan az téged azonosít és majd visszairányít az előző oldalakra, és meg tudsz mindent oldani mint előtte. A DÁP mindezt egy online mobilappal -egyéb funciók mellett- ugyanígy megtehetnéd, de ez utóbbi nem kell, ha teneked specifikusan nem kell, vagy nem választod.
A + regisztrciója az adott oldalon esett meg, csak ezért nincs továbbirányítás, mert ez a reg csak erről szólt. Nem máshova beléptetés!
-
ledgeri
nagyúr
Milyen app? Mi van, ha belépnél az ugyfellkapu.gov.hu-n? Az ottani +-so gomb látszik?
#480 Cs1csó Ha nem lenne ennyire nagy-regelős, rápróbálnék grapheneOS-sel...
De mondjuk az is számíthat, hogy elérhetőnek látja a play szolgáltatási csomagot, ami maga nem működik, vs nincs play szolgáltatási csomag!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Zsolt,72 #384 üzenetére
Ez nem a konkrét appra, hanem a "mihez nem férnek hozzá állam szinten, amihez csak az appon belül megadva tudnának" kérdéskörre volt reakció!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gabonetta #373 üzenetére
Itteniek, vagy itteniek (linkek csak a környező infók miatt is! De mindegyik nagyobb is okés, amiből szabvány QR-kód, vagy olvasható formában kinyerhető az alapkód, ha tisztességesen megoldod magad, akkor jók a full offline-ok is!
Én az aegis-t használom, mert ilyenre syncelőst nem használnék, és nem is kell, hogy használjak!
Az Microsoft-é meg nem ajánlott, mert van, hogy új bejegyzés helyett átírja a korábbit. not good -
ledgeri
nagyúr
válasz
Gabonetta #371 üzenetére
Értem, csak ha váltanál le róla, akkor kötelezően előtte kell mindennel (fiókkal) és nem csak utána lehet és ajánlott, mert seed kódot belőle nem nyersz ki, és a suppport is csak annyit ír, hogy váltsd le kompletten fiókonként. Míg mondjuk másból sokkal sokkal kinyelri váltás célzattal ezeket.
-
ledgeri
nagyúr
Az pont nem jó, és ajánlott, mert bizonyos körülmények közt, ha valami megeggyezik, akkor fülölírhat mezőket, bejegyzéseket!
#353 Gabonetta Authy-nál meg van felhasználóbarátabb, kevésbé szolgáltatásba-záró opció is!
#354 Hmmz Most sem kell telefon, sem google fiók, de felhő sem!
-
-
ledgeri
nagyúr
Alapból gagyi, hogy kiadja egy ember valaki másnak olyan kulcsát, amivel az oda juthat, ahova másképp, saját kulcsával is megtehetné.
Ha nekem elfér 100 TOTP kulcs 100 fiókhoz a telefonomon, akkor a könyvelőnek is megoldható feladat (1000 kezelése nem 10x nehezebb).Ha a NAV bevallás emiatt csúszik, akkor rosz a könyvelő, és váltani kell! Az meg megint más hogy ha a könyvelőt törik, akkor hogyan magyarázza ki a könyvelő ügyfélköre, hogy nem ő lépett be, hanem a könyvelőnek kiadott adatával a bárki. (és nem a könyvelő)...Ahelyett, hogy "a könyvelő adataival bárki".
-
ledgeri
nagyúr
Mondjuk elgondolkoznék azon a könyvelőn is, aki 2fa-t eddig nem használt annyira, hogy tudja mennyire semmi annak beiktatása a gagyin féllegális renszerébe! Picit el is szomorított mikor először olvastam ezt az indolkást halasztásra... Hát még hogy így megy a magyar könyvelősdi!
-
ledgeri
nagyúr
QR-kódot bármely QR-kód olvasó olvas! Az megláthatod, hogy mit mutat az app nettel, vagy nélküle... max olyan adat lesz ami nem mond semmit neked, de a rendőri rendszerben van értelme.
El tudnám képzelni hogy úgy működik (ha net kell neki, és mindig más), hogy az app be van regelve, a rendőri app be van regelve. Az igazoltatáskor az app jelez a szerónak, hogy küldj egy generált, alkalmi azonosítót, és a rendőri app meg azt ellenőrzi vissza, és kiküldi az adatokat. Nem tudom, hogy egy személyi hurcibálásához miért kell net, és szerver (+ teló, meg használónak előfizu, stb stb járulékok)... De szép új jövő, már ma itt! (és járulékai) -
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Képes az app bármire Offline?
Aki érti a kettő közti különbséget: ez steames-discordos qr-kódos beléptetős, vagy passkey alapú?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged