- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
öööö, ok.
De amúgy ténylegesen, azon kívül, hogy 1) a DÁP regisztrációhoz be kell menni, illetve 2) hogy a digitális aláírást úgyis kivezették az új személyikből is (mert azt ugye a régi nem tudta), van bármi olyan egyéb funkció a 2021 jún 23 utáni személyikben, ami a korábbi eszemélyiben nincs?
Mert ha ezen kívül nincs semmi plusz szolgáltatás benne, akkor tényleg nem annyira érdemes cserélni.
-
joci86
senior tag
Na ez jó kérdés. Nem bíznak az állampolgárban, hogy tényleg megsemmisíti. De így akkor ki hogyan bizonyítja, hogy leadta / nem adta le? Mivel van ejnyebejnye rész a levélben a korábbi hozzászólások alapján, a jogkövetkezmény miatt illene papírozni...
@RR-13
Ja, hát ha epapíron megy, akkor nyilván elveszett... -
csendes
addikt
Valóban, az idő alapú egyszeri jelszó (Time based One Time Password) várhatóan egy évtizeden belül elavulttá válik. De jelenleg az egyik legelterjedtebb hitelesítési megoldás
Amire hivatkoztál, az a TOTP.APP böngésző bővítmény. Amit a cikkben írtak, az igaz, valóban ott van a javascript kódban az adott oldal. Ezt azért tudtam ellenőrizni, mert nyílt forráskódú az egész oldal, jelentős részben MIT licensz alapján vett át programelemeket.
Ezek után mennyivel nagyobb a kozkázat, mint egy zárt forráskódú program esetében? Erre nehéz válaszolni. Mindenesetre a Wikipedia-n is szerepel a TOTP.APP a TOTP alkalmazások listájában: [link] A nyílt forráskódnak az az előnye mindenképpen megvan, hogy átlátható, ha valaki éppen ráér, végigböngészheti sőt lassanként a mesterséges intelligenciát is megkérhetjük, hogy ellenőrizze le.
A CrowStrike által 2024-ben okozott veszteségek [link] után az óvatosság nem árt.
Ha valaki jobban bízik az E-mail-es hitelesítésben, akkor használja azt. De itt is sok függ azon, hogy melyik szolgáltatást használja, mennyire erős a jelszó, milyen gyakran változtatja, stb. -
Croft-21
őstag
Szerintem a digitális aláírás annak lesz elérhető, aki az új személyi igazolvány készítésekor igényelte is azt. Tehát aki akkor nem kérte ezt a funkciót, csak az új személyit, annak lehet, hogy ez nem lesz elérhető az appban. Kivéve ha ezért bemegy a kormányablakba és kéri.
-
st6969
őstag
Igen, közben megtaláltam én is, köszi. Végig is csináltam a regisztrációt ismét. De a végén "ismeretlen hibába ütköztünk" hibaüzenettel leáll és nem tudom befejezni. De mintha itt lenne egy olyan rész, hogy majd értesítenek, ha tovább léphetek, és úgy lehet befejezni
De akkor meg miért nem azt írja?
Erre emlékszik valaki, hogy hogy is van ez? Talán push üzenet jön? És az mikor? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Battlefield 7
- További aktív témák...
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest