- Google Pixel topik
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Pityu89
senior tag
P30on nekem is feltűnt a nagy akku zabálás. Sim1 Vodafone, Sim2 Digi. Nap végére 20% volt az akku. Megnéztem hogy a cella készenlét 10% energiafelhasználás mellett ment.
Mai napon kivettem a Digi kártyát. Nap vége van, 45% az akkuszint, cella készenlét pedig 5% ot használt.
A munkanapjaim ugyan azok mindig.
Bye bye Digi
-
dzf007
aktív tag
Az RCS-t is ha aktíválod az üzenetküldőnek 1db smst elküld a rendszer az aktíváláskor... Nekem azt számlázták ki..
-
zelikocc
senior tag
válasz
snooze #42792 üzenetére
És mi az a szám?
Nekem tavaly olyan volt, hogy roamingban fogadott két SMS-t küldött SMS-nek számláztak és szerintük a rendszerük nem tévedett, holott ott volt a képernyőfotóm hogy FOGADOTT SMS-ek egy automata küldőről aminek nem is lehet SMS-t küldeni.
A részletes számlában mindig látszódnak a fogadott SMS-ek, na ez a kettő nem volt rajta, csak küldöttként. Aztán még azt is megjegyezték hogy ők ugyan nem jelzik a számlán a fogadott SMS-t, holott dehogynem. Azt sem tudják a panaszkezelőnél hogy működik a Digi Mobil... Ezt bizonyítja az is, hogy a roamingban indított hívás kiszámlázásáért írt panaszleveleimet is lepattintják ÁSZF-re hivatkozva, miközben az ÁSZF is tele van hibával és nem létező hivatkozásokkal... Mindegy, mivel amúgy aprópénzekről van szó így nem erőlködtem jobban, de ha több időm lesz, legalább ezt az EU-s hívásindítást tovább fogom vinni a fogyasztóvédelemhez, mert ez még az EU rendelettel is szembe megy, nem csak a saját weboldalukkal ellentétes. -
kanyi51
senior tag
válasz
dredjudge84 #42784 üzenetére
igen a Voda 1 a Digi 2 slot
-
p.riky22
csendes tag
válasz
dzf007 #42791 üzenetére
Épp most délután tapasztaltam azt, hogy elfogyott mind a 200 percem, pedig délután 2-3óra között néztem és még volt 14percem. Nézem mi a franc, hová tűnt az a 14perc úgy, hogy nem is telefonáltam ma egyáltalán. Hívtam az ügyfélszolgálatot hogy itt mi történt? Semmit nem tudtak mondani nyilván.... miért is tudnának?
Aztán néztem később a felületet és visszakerültek a percek de a 14 helyett 17. Na ki érti ezt? 🤣
-
snooze
veterán
sziasztok!
lehet volt róla szó,de azért kérdezem,hogy nektek is számláz ki a digi olyan sms-t,amit el sem küldtél,és nincs benne az elküldött sms-ek között?olvastam máshol,hogy másoknak is számláztak erre a számra küldött sms-t.. -
dzf007
aktív tag
Másnak is előfordult már hogy például lebeszélt 41 percet, egy kis időre mondjuk pár órára az alkalmazás 82-őt mutatott majd később visszaállt 41 percre...Érdekes...
?
-
ACE-
addikt
válasz
zichie #42788 üzenetére
Jelezd a DIGI-nek, kíváncsi vagyok a válaszra, tuti hogy van valami kiskapu az ÁSZF-re ilyen esetre... olyan nincs, hogy egy hívást nem vesznek komolyan csak azért, mert egy SIM kártya nélküli készülék van a közeledben, amiről telefonálni tudsz... Ahogy előttem mondták, a Mentők ilyen helyzetben van, ahogyan a többi állami cég illetve szolgáltatás is... ezt szavaztuk meg , most ezt esszük...
-
zichie
senior tag
A héten a mentőket kellett hívnom, ami segélyhívásnak minősül. Híváskor visszaváltott 2G-re (annak ellenére, hogy van VoLTE roaming és működik is), továbbá eltűnt az "R" betű is. Kérdezték az elérhetőségemet, én mondtam, hogy az a szám, amiről telefonálok. Azt látták, hogy nincs szám, azaz nem sim kártyával telefonálok így bediktáltam az 50-es számom. Én mondtam, hogy van sim kártya a telefonban és aktív is, de ők azt látták, hogy nincs.
Úgy tűnik a segélyhívás nem működik a digis sim kártyával a voda hálózatán, mert egy hónappal ezelőtt is szükség volt rá, akkor látták a számom, igaz akkor még a digi hálózatáról telefonáltam.
A mentő hívása után felhívtam egy másik számot (ez már nem segélyhívás volt), ott működött a volte és a hívott látta a számomat is.
Úgy tudom, hogy a szolgáltatónak lehetőséget kell biztosítania a segélyhívásra, ami most nem teljesül, mert sim kártya nélküli hívás volt.
Egy hónapja csak fél órát kellett várni a mentőre, most 2 órát, de úgy, hogy egy másik telefonról ismét hívtam a mentőket, hogy miért nem jönnek. Na ezután kb. negyed óra múlva meg is érkezett.
Lehet, hogy az első hívásom nem vették komolyan, mert nem volt számkijelzés, nem a digi sim kártyán keresztül ment, hanem anonim hívásnak minősült? Ha igen, akkor ezen akár ember élet is múlhat, ami meg a szolgáltató sara. -
Kenderice
senior tag
Hát nem tudom, de ezt a 3/3 sebességkorlátot nem tapasztalom.
Most is vagy 90/30-at mértem.
Vagy ez a csökkentés csak később lesz? -
fcsabika1
tag
Sziasztok!
Dual simes telóm van (Umidigi X10S), van benne egy Telekom sim és egy Digi sim.
Amióta a Digi a Vodafone hálózatát használja, szinte használhatatlan nekem a mobilnet. Budapesten vagyok, de úgy vettem észre helyszíntől független a dolog.
Azt csinálja, hogy rendszeresen, kb. negyed-fél óránként egyszer egyáltalán nem működik a mobilnet pár percig, aztán megint működik. Térerőnek viszont ilyenkor is teljesen jót mutat. Amikor viszont működik (tehát az idő 90-95%-ában), akkor sebesség és minden jó.
Szóval csak néha nem működik, de akkor egyáltalán nem, és helyszíntől vagy térerőtől egyáltalán nem függ, randomnak tűnik. Digis hálózaton ilyet soha nem csinált, illetve a Telekomos simmel se csinálja ezt soha.Valaki tapasztalt hasonlót? Mitől lehet?
-
ACE-
addikt
Valakinek van adatforgalom elfogyással tapasztalata? Lassul, leáll, semmi nem történik?
-
kanyi51
senior tag
válasz
dredjudge84 #42780 üzenetére
Nekem note 9 próm van és állandóan azt produkálja mint a tied. Azt hittem a telo sz@rik be, de nem. ilyen ez a nyomorult vofafone sajna.
-
viktorhu
veterán
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Van egy note 20 ultra 5g telóm. Az 1-es sim egy voda sim, a 2-es pedig digi. Nagyon sűrűn tapasztalok olyat, hogy a mobilnet megszakad, jobb esetben csak drasztikusan lelassul, mutatok is egy képet:
Ilyenkor nem csak a digi kártya produkálja ezt, hanem a Vodafone is. Másnál is jelentkezik hasonló probléma? Egyszer olyan is előfordul, hogy reggel amikor feleltem, a Digi SIM kártya nem volt a hálózaton, és az a hibaüzenet volt, hogy nem regisztrált SIM kártya. A helyzethez képest ezek normális dolgok, másnál is előfordul nak, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?
-
Yany
addikt
Köszönöm a tippeket.
-
csaszi75
senior tag
válasz
jacoka #42772 üzenetére
Ilyen esetben az itthoni Voda hálózatnak semmi köze a hívásodhoz sztem, ha külföldön, nemzetközi roamingban fogadod a DIGI-s kártyán a hívásod..
Van esetleg átirányításod? Ha a DIGI-s számod hívja valaki és nem veszed fel/nem elérhető, akkor lehet átmegy a hívás a másik számodra? A hívásátirányításnak díja van..
Csak egy ötlet. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
A Kapcsolatok > SIM-kezelő-be navigálva be lehet állítani külön, hogy melyik simet használja a hívás, az üzenetek és a mobilnet.
Keretelfogyásra szerintem nem lehet beállítani a váltást. Csak azt lehet beállítani, hogy hívás idejére a hívásra használt SIM-re váltson a mobilnet is. -
zelikocc
senior tag
válasz
jacoka #42772 üzenetére
Ez nem igaz. Mint mondtam az alkalmazás kijelzése hibás roamingban.
A számlán nem lesz neked semmilyen fogadott hívás kiszámlázva...
Főleg mivel az EU rendelet szerint a roamingban lévő hívás is a percekből kellene vonódjon és onnan is vonódott egészen 1 évvel ezelőttig. Azóta külön díjas (4 Ft) a hívás. De a hívásfogadás továbbra is díjmentes.
Ezzel kapcsolatban egyébként volt már egy két panaszom, hogy rossz a számlázási rendszerük, de idiótákra talált a panasz levelem a másik oldalon, mert még azt sem tudták honnan szedem azt a mondatot ami a weboldalukon feketén fehéren le van írva. "A lakossági díjcsomagokban foglalt lebeszélhető percek roaming 1. díjzónában történő tartózkodás esetén is felhasználhatóak." - és ez lenne összhangban az EU rendelettel is. -
jacoka
csendes tag
válasz
jacoka #42770 üzenetére
Logikáztam kicsit, ne legyen igazam, de szerintem én fizettem a roaming hívást a hívó helyett. Itthonról továbította a voda (telekomot) és valahogy nekem számlazta. Ha így van egy gusztustalan dolognam tartom az egészet főleg úgy, hogy Huawei P40-en nincs VoLTE, hívásnál levált 2G-re, ótvar a hívásminőség, van, hogy kell 30-40 másodperc mire felépül a kapcsolat, de néha jófejségből párszor egyből szétkapcsol. Széthullot ez az egész digimobil. Sajnálom, mert igaz nem volt teljes a lefedettség, de szerintem ez volt a legjobb minőségű és árérték arányú mobilszolgáltató. Az egész családot beűltettem
(6 előfizetés)
-
Yany
addikt
Androidon van erre valami beállítás, hogy SIM1-et (eSIM) hívásokhoz, SIM2-őt (Digi) adatra használja a telefon? (S23U) Vagy valami olyan, hogy ha x keret elfogyott SIM1-en, akkor SIM2-re kapcsol?
-
jacoka
csendes tag
válasz
zelikocc #42768 üzenetére
A kérdés az, hogy ha egy digis számot hívnak úgy, hogy a kártya fizikiailag egy külföldi hálózaton barangol, akkor ez miképp tőrténik a valóságban. A hívott szám virtuálisan barangol a vodán, amiről meg barangol az adott ország hálózatára? Mert így ez kacifántos és lehet roaming díjja.
-
zelikocc
senior tag
válasz
jacoka #42766 üzenetére
Konkrétan mekkora összeg? Roaming forgalmat jelez a telefonod?
Nekem például szerbiai roaming lett kiszámlázva 1 Ft pedig ki volt kapcsolva az adatroaming már indulás előtt és ami még érdekesebb, hogy én is a másik SIM kártyám mobilnetjét használtam ott.
Na de pontosabbat csak a számlán fogsz látni.Szerk: most látom a képet.
Érdekes. bejövő hívásaid kb mennyi volt percben? Lehet hogy azokat is számolja, bár nem kellene, de tudjuk hogy bugos... -
jacoka
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy eu 1 díjzónán belűl tartózkodtam. A mobil szolgáltatót visszaállítottam automata módra így az adott ország mobilhálozatán barangolt. Lehetséges, hogy amikor én voltam a hívott fél úgy is díjat számolt fel?
-
csaszi75
senior tag
válasz
gorbep #42762 üzenetére
Más ötletem nincs mint az előző hozzászólásom, amit másnak írtam, az S9 elég jó.
https://prohardver.hu/tema/digi_move/hsz_42760-42760.html -
csaszi75
senior tag
A jelenségnek az lehet a háttere, hogy a sima Vodás kártyáddal az eszköz nem akar másik magyar hálózatra csatlakozni automatikus hálózatválasztás módban sem.
Azonban a DIGIs kártyád a stick/szappantartóban folyamatosan keresi a hálózatot, ha automatikus hálózatválasztás van, akkor ahol épp gyenge lehet a Voda térerő ott szépen rápróbálhat a Telekomra vagy a Yettelre az eszközöd, de ott rejectet kap, vagyis no service.
Nem a rádiót kell kényszerítened valamelyik G-re, hanem az automatikus hálózatválasztás helyett válaszd a kézi hálózatválasztást.. és az csakis a Vodafone.. Ez talán lehet egy magyarázat. -
gorbep
senior tag
Veszprémben van net, de vagy a ping tré, vagy a sávszél (is), de a VOIP alkalmazások használhatatlan minőségűek lettek, függetlenül attól hogy MobileVoip, Viber, Messenger... Lehet ezen valami mókolással javítani? Mert így csak pont arra nem tudom használni, amiért van....
Vagy a Voda mobilnetje ilyen és kész?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A Netfone-nak van saját topikja, ott folytassátok, ha kérhetem!
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Az Aktiv50-es csomagot használókhoz lenne kérdésem. Én egy Huawei e5577s-321 kis szappantartóba használom kocsiban. Igazából járom az országot napi szinten többszáz km... A DIGI hálózatot használva két opció volt ha kiirta DigiMobil akkor ment ha azt írta no service nem ment. Ezt tudomásul is vettem így használtam.
Pl. M3-as Budapest Mátészalka vonalon haladva Digi hálózat gond nélkül ment soha nem akadt meg semmi.
Június 1 óta ezen az útvonalon haladva ez sajnos nem igaz... hiába a kényszerített 4G vagy 2G vagy automata mód sajnos gyakran No service felirat fogad.
Tapasztalt valaki hasonlót?
Használja valaki hasonlóan hozzám?Ami furcsa , hogy a céges mobilom Vodas és azon van folyamatos térerő..ha arról szól pl a youtube akkor jó..bár ugye ott is átvált 4G-ről..
Mivel dualSIM-es készülék áttettem a kártyát és fura mert pl nem azonos térerőt mutat ugyanaz a hálózat tudom lehet nem azonos torony... nade voda 5 pálcika exDIGI 2 pálcika..
De pl az is érdekes ha nagy városban vagyok ott tök jól megy.
Ennyit tudna a voda ? Vagy mivel Roming korlátozva lehet ?
-
csaszi75
senior tag
válasz
MadMancs #42266 üzenetére
Tehát akkor most azt akarod mondani, hogy mert van egy szitázás a SIM-en Netfone felirattal, akkor az Netfone SIM?
Amikor a Netfone megrendeli a SIM-eket, akkor hogyan rendeli?
Elmegy egy SIM kártya gyártóhoz.. és megrendeli saját magának?
Ez helyett nem úgy történik. hogy a Netfone elmegy a Telekomhoz vagy a Vodafone-hoz és megrendel mondjuk 5000 vagy 10000 darab SIM-et és a Telekom vagy a Vodafone berendeli a SIM gyártótól és átadja a Telekom vagy a Vodafone a kulcsokat a SIM authentikációjához a SIM kártya gyártónak?
Majd a gyártó elküldi vissza a kész SIM-eket a Telekomnak vagy a Vodafone-nak a Netfone logoval elátott SIM-eket? Majd a mobil szolgáltató meg átadja a Netfone részére?
Tehát akkor ezek Netfone SIM-ek csak épp minden adat rajta (A szitázáson kívül) Telekom vagy Vodafone?
S amikor egy Netfone ügyfél adatot kér módosítani, pl díjcsomag módosítást, akkor a Netfone ügyfélszolgálat az nem a Telekom vagy a Vodafone rendszerében végzi el a díjcsomag módosítását, hanem a Netfone oldalon van rá egy szerver ami tárol adatokat és elég csak ott megmódosítani? Nincs semmiféle provisioning interface a Netfone felől a Telekom és a Vodafone rendszerei felé (mivel gondolom a titkosított SIM adatokat csak nem a Netfone rendszerében tárolja egyik szolgáltató sem)?
(Jó étvágyat az ebédhez)
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Ukrajnai háború
- Eredeti játékok OFF topik
- Google Pixel topik
- Milyen videókártyát?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest