- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
4Grider #42147 üzenetére
Vagy ha párhuzamosan megy a kettő.
Samsungon pl bekapcsolható hogy egyszerre legyen aktív a wifi és a mobilnet. Ez arra jó ha megszakad a wifi vagy instabil akkor azonnal vált mibilnetre szakadás nélkül. Android 12 ig volt 4G ikon is wifi mellett (ilyenkor nem használt CA, csak ha ténylegesen használva volt) A13 óta funkció ugyan működik, de elrejti 4G ikont.
-
4Grider
nagyúr
válasz
gyulaszu #42142 üzenetére
4G jelzés addig van, amíg nem használsz wifi-t. Nekem eddig az összes androidos telefonon így volt.
A wifivel nem függ össze a VoLTE hívás.
Kapcsold ki a wifi-t (megjelenik a 4G) és indíts egy hívást. Ha nem tűnik el a 4G, akkor VoLTE-n telefonálsz, ha eltűnik, akkor logikusan nem. -
Gabal
csendes tag
válasz
Lackooo84 #42103 üzenetére
Köszi a válaszokat. Végülis 392mhz és a Te segítségeddel nálam (Poco F3) működött. Tehát SIM kártya ki, át másik telefonba (ez itt egy Samsung volt), ott felismerte a kártyát, fellépett roamingba, aztán vissza (így a Poco is roaming-olt már) és APN beállítás ezek szerint és voila' (lehet, hogy SIM kártya foglalat ki-be húzás is működött volna?
)
Köszi mindenkinek!
-
dzf007
aktív tag
Nyíregyháza, Kossuth tér [kép]
-
kinder93
aktív tag
válasz
dredjudge84 #42123 üzenetére
Haha, bárcsak. De sajnos ilyen opció nincs, nem is lesz.
-
gyulaszu
senior tag
Jó reggelt,
azt figyeltem meg, hogy a telefonom (Redmi Note 11) csak akkor jelzi, hogy 4G csatlakozik a mobilnetre, ha kikapcsolom a wifit.
Ez a normál működés illetve nálatok is így van?
Ebben az állapotában, amikor be van kapcsolva a wifi és látszólag csak 2G-vel kapcsolódódik, működik a volte?
Elseje előtt nem figyeltem erre, mert VoWifi volt beállítva.
Valaki írta korábban, hogy látszik valahol, ha VoLTE-n épül fel egy hívás. Hol kellene lennie? Nálam semmi nyoma... -
ACE-
addikt
válasz
4Grider #42140 üzenetére
Nekem is pont annyit mutat a számláló a DIGI oldalán mint amit a telefon számolt... Ez megint ilyen placebo hatás, mert nem veszi figyelembe hogy sebességet méreget az meg nem kevés adatot fogyaszt.
Egyébként a roaming telefon fogyasztáson az sem segít ha fix hálózatnak beállítom a Voda-t? Nekem is úgy tűnik mintha jobban merülne... most beállítottam fix-re meglátjuk így milyen lesz...
-
nyitom
aktív tag
Viszont az is érdekes, hogy 1. e óta jobban fogy az adatkeret, legalábbis a ner számláló szerint.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Daywalkerke #42128 üzenetére
Ilyenkor nem az usb modemben állítasz, hanem a router admin felületén. Ott kell megkeresni a manuális hálózatválasztás és az adatroaming lehetőségét. Ha van ilyen a routerben. Az első megkerülhető, ha az usb modemet közvetlen számítógépre dugjátok és ott megoldjátok egyszer a manuális hálózatválasztást.
-
.DLL
veterán
válasz
Lackooo84 #42136 üzenetére
Köszi!
Effektíve ugyaníg volt minden, egyedül az "xcap"-et írtam most a supl, mögé, újraindítottam a telót, letiltottam a kártyát, vissza engedélyeztem, stb. de semmi, szürke a térerő ikon.
Gyak. ugyan az a tünet, mint LogRol kollégának. Automatikus hálózatválaztást kikapcsolva sem jelenik meg 4G-s opció, csak sima Vodafone HU, de nem lép fel rá.
Ebből ügyfélszolgálat lesz.
Kár, hogy kinyírták a Digi-tsokat köszönhettem nekik.
-
Lackooo84
nagyúr
Nekem ez APN hibának tűnik, neked is ajánlom az APN-t átnézni ezen paraméterek legyenek beírva.
-
zelikocc
senior tag
válasz
Lackooo84 #42132 üzenetére
De persze, lehet.
Viszont eddig ez tűnik a legközelebbinek a valósághoz.
Eltérést eddig senki sem jelzett.
Illetve de, voltak itt egy ketten akiknek Xiaomin nem megy, pedig a táblázat szerint elvileg mindegyik Xiaomi kompatibilis.Mondjuk tippre ennek lehet köze van ahhoz, hogy egyébként hivatalosan nem támogatja a Digi a Xiaomi VoLTE-t, csak mókolva, így a VoLTE Roaming is a hivatalos honos támogatottság hiánya miatt nem megy Digi esetében. Viszont attól még a Xiaomi telefonok kompatibilisek lehetnek magával a funkcióval, de csak olyan szolgáltatónál, ahol alapból támogatott a honos hálózat VoLTE-je is.
Az A50 és A51 talán ami még rosszul van, de Samsungnál lehet általánosítani arra, hogy android 11 és az felett kompatibilisek, az alatt nem.
-
-
Lackooo84
nagyúr
Ebben a táblázatban mit takar a "VoWifi softvare supported" & "VoWifi software version"? Hogy így enbloc tud e a teló VoWifit? Mert akkor igen csak szellős ill hiányos...
-
392mhz
csendes tag
kettővel fölötted írtam le.
-
Daywalkerke
aktív tag
Egy ismerősöm eddig egy Hua wei usb stick-ben használta a DIGINet Aktív 50 SIM kártyát és ez a stick egy TP-Link routerbe volt dugva, hogy a mobilnetből wifi legyen, ezért érdeklődnék, hogy esetleg van-e valakinek információja arról, hogy a Hua wei usb sticken mit kell átállítani, hogy fel tudjon csatlakozni a Vodafone hálózatra?
-
domper2015
senior tag
Samsung A52 5g, Sony Xperia XZ ( Android 11 kendácsolt): VoLTE roaming rendben.
Huawei P20 Lite és Motorola Edge 30 neo [ Android 12 ]: nem megy a VoLTE roaming, a Motorola felettébb bosszant. -
zelikocc
senior tag
válasz
4Grider #42085 üzenetére
Miért, a 2014-es iPhone 6-ban hogy van benne?
Miért kellene beletenni? Ne viccelj már. Most tényleg belemenjünk ebbe?
Például mert a telefonokat tovább kellene támogatni mint 2-3 év. Többek között környezetvédelmi szempontok miatt is.
Ne mondd már hogy egy S9 hardvere ne lenne elég 2023-ban… elég lenne, ha nem lenne szándékosan elavulttá téve. Az iPhone XS ugyanolyan idős mint az S9 mégis a legújabb iOS jön ki rá folyamatosan és most is olyan gyors mint új korában, ellentétben az S9-el amire már soha többé nem jön frissítés 1 éve és az XS-hez képest bűn lassú lett, pedig hasonló gyorsasággal rendelkeztek.És ezzel nem azt mondom hogy szr lenne a Samsung vagy az android, hanem amit előzőleg is írtam: feldühít hogy az androidos vonal ezt csinálja. Ki kell dobni olyan hardvereket amik még tök jól működnének, ha akarnák. Csak nem akarják. Ezért van most a VoLTE Roaminggal is probléma, nem a Digi miatt.
-
válasz
jonnyjoker01 #42119 üzenetére
Nagyjából decemberig biztosan nem. De tutibiztos, hogy januártól se digi, se voda nem lesz többé, helyette valami új ner szolgálató lesz új csomagokkal, névvel.
-
eclipse19
senior tag
válasz
Power4Life #42116 üzenetére
Ez akkor vszeg eddig is így volt a mobilodon, csak soha nem akartad használni. Szoftver bug-nak tűnik, ami aligha a szolgáltató hibája...
(Mobil csere, helyett át mehetsz egy másik szolgáltatóhoz, ahol a saját hálózatot fogod használni és akkor megint nem kell a barangolás.) -
jonnyjoker01
veterán
válasz
#61981184 #42117 üzenetére
"Márpedig 200.000 digis ügyfélnek fognak új díjcsomagot “kitalálni” január 1-gyel."
Erről nem nagyon találtam információt, akkor jövőre teljesen más díjszabás lesz érvényben? Tudunk egyéb dolgot erről?
#42116 Power4Life: Én találtam xiaomi fórumon egy olyan félmegoldást, hogy ha beállítasz adatforgalom limitet akkor tudod majd engedélyezni a roamingot, viszont telefon újraindítás után el fogja felejteni szóval mindig újra engedélyezned kell majd.
#42122: Köszi. Szomorú. Nehéz megállni a politizálást ebben a témában, az egész magyarországi digi történet elég gáz.
-
válasz
Power4Life #42116 üzenetére
Nem valami mókolt rom van a telefonodon?
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #42110 üzenetére
Volt nekem is olyan csomagom, de találtam az én szokásaimhoz jobban illőt: máv.
Sajnos csak vodásba tudtak berakni…
Mióta lekapcsolta a voda a 3G-t előfordul, hogy 2G-re dob a hálózat hívás közben (Bp), és eléggé kaki a minőség. T-s sim-mel pedig még 2G-n is jó a hang. Telefon: i13Amit te írsz, az ügyfélmegtartás….nincs 200.000 ember ilyen csomagban vodánál. Márpedig 200.000 digis ügyfélnek fognak új díjcsomagot “kitalálni” január 1-gyel.
-
Power4Life
friss újonc
Sajnos a Digi ügyfélszolgálat se tudott mit mondani (50 perces csörgés után)arra hogy a Nemzetközi barangolás menüpontnál mikor kiválasztanám a "Mindíg" lehetőséget miért vált vissza "Soha" állapotba...redmi note 5 pro...és ez miatt csak hívni tudok mobilnetezni nem...bravó...
Mondjuk külföldi (XDA és egyéb) oldalakon sem kapott választ erre a kérdésre senki se..így hát nem is csodálkoztam...
Sajnos ebbőlígy nem tervezett telefon csere lesz nagyon úgy néz ki...
köszi 4IG...
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni. Nem igazán értek a hálózatok beállításához.
Adott egy laptop amibe van 4G kártya. Ez az eszközkezelő szerint megfelelően működik.
Sim kártya nyílás is van benne amibe beletettem egy Diginet Aktív 50 kártyát. A hálózatoknál meg is jelenik DIGI HU néven de nem kapcsolódik fel a hálózatra.
Mit kell beállítanom hogy működésre bírjam? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
dredjudge84 #42110 üzenetére
Ez az ügyfélmegtartó csomag ha nagyon le akarsz lépni, felajánlhatják.
-
dredjudge84
őstag
válasz
#61981184 #42051 üzenetére
"Egy lélegeztetőgépen tartott “hulla”, amit fél év múlva lekapcsolnak."
Honnan tudod ilyen biztosan?
Nekem a vodánál is olyan csomagom van, hogy 1490-ért hálón belül ingyenes, azon kívül havi 100 perc, és 15 GB net. Ezt csak azért írom, mert nem a digi az egyetlen, aki ilyen áron ilyen csomagot adott.
-
DarkByte
addikt
válasz
rothfb #42101 üzenetére
Az összes amit felsoroltál említve volt az email-ben.
"Előfordulhat, hogy a készüléket manuálisan kell beállítani."
"A mobilinternet szolgáltatás eléréséhez kapcsolja be az adatroamingot az operációs rendszer típusától függetlenül. Az esetleges figyelmeztetések ellenére, ez belföldön nem jár plusz költséggel!"
"Előfordulhat, hogy a készülékében nincs aktiválva, vagy nem támogatja a VoLTE Roaming opciót. Ebben az esetben a hívások 2G hálózaton történnek."
-
válasz
DarkByte #42091 üzenetére
A problémázás két okra vezethető vissza. Az egyik, hogy a telefonok kb 90%-a nem váltott automatikusan hálózatot, mint ahogy írták. Manuálisan kellett rányomni a vodára és utána már vissza lehetett állítani automatikus hálózatra.
A másik pedig, hogy sokan nem kapcsolták be az adatroamingot a telefonok menüjében, így nem volt mobilnetjük, plusz keverték az applikációban bekapcsolható roaminggal, ami ugye külföldön kell.
Ebből max az adatroaming bekapcsolása volt leírva egyértelműen a megelőző tájékoztatóban.Plusz még bejött az, hogy a volte roaming sok korábbi telefonon nem működik, így az ilyen telefonokat használók visszarepültek minimum egy évtizedet az időben, mikor 2g-s telefonálás volt 10 másodperces hívásfelépüléssel és sokol rádiós hangminőséggel.
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest