- Bemutatkozott a Fairphone 6
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
SzlobiG
félisten
válasz
Multibit #52396 üzenetére
Mennyezet alatt lesz ám szóval oda más nem lesz rakva.
Még valami, kettő tv van az koax kábelen fogja elèrni a csatornákat ugye? Tehát médiabox meg ilyenek nem kellenek még HD adás esetén sem, ugye?
Viszont ahogy néztem az akció részleteit muszáj a telefont is rendelni.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
Multibit #52204 üzenetére
csak erdekes, mert ugyan ilyen routerrel tobb is atjon egy telekomos gigas nettel masik lakasban, ezzel a lapossal, ugy, hogy vacakabb helyen van a router. router csere segithet a dolgon? ami zavaro, hogy router nelkul kabelen sem tudom 400 mb-nel tobbet merni.
ui.: illetve erdekes, mert a 100-as net atjott teljes mertekben. ez pedig epp annyira kepes esetemben, ami nekem fura azert.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Multibit #51391 üzenetére
Nálam is ugyan ez a helyzet, mondjuk nem is csodálom hogy korlátoznak, mert bizonyos területeken a hálózat már most is megfeküdtek a torrent miatt, és igen messze van az hogy fejlesztve lesz a hálózat.
Mondjuk az is biztos, hogy már nem csak a torent képes a hálózat kifektetésére, hanem a videó megosztó oldalak is jelentős forgalmat tudnak generálni igaz az a forgalom jobbára 1 irányú, de ahogy néztem a facebook is tud bizonyos időszakokban elég jelentős forgalmat összehozni, és ott a le és a fel irány is hullámzó (ne egy felhasználót vegyünk alapul) -
-
válasz
Multibit #51369 üzenetére
Nem, az nem lassabb. Ha megkérlek csinálsz egy hálózatsemlegesség tesztet a fentebbi linken? Én most melóban vagyok, majd este csinálok én is, és beteszem ide a képet.
Új építésű terület, pár hónapja van DIGI szolgáltatás.
szerk.:
(#51371) Multibit válasza Intruder2k5 (#51370) üzenetéreOK, akkor este. Ráér, köszi!
-
sajog159
aktív tag
válasz
Multibit #49958 üzenetére
Teljesen igazad van, a gép-csere vagy feljavítása csak egy kósza gondolat. Igazából csak azért van DIGI 1000 net, mert ez volt az akcióban és nagy valószínűséggel 1 év múlva lejjebb megyek 500 vagy 200 csomagra.
Ettől függetlenül érdele, miért van a jelenlegi CPU-nál ez a 70% plafon…
-
bkiky01
senior tag
válasz
Multibit #49699 üzenetére
Nem a 210ft-on lepődtem meg, hanem egyrészt az ''ügyfélmegtartáson''.. Másrészt meg azon, h a 200-as nettel lenne a csomag drágább a fentebb említett összegel..Olcsóbb a gigabit így telekomnál.. Ne menjünk bele, h melyiket hogyan lehet, vagy nem lehet kihasználni.. A dolog lényege részemről, h fura a digi gondolkodása.. Annak ellenére,h a legegyszerűbben van megoldva a szolgáltatásuk, amivel tökéletesen megvoltam elégedve..
-
Ferenc.
tag
válasz
Multibit #49547 üzenetére
A palifogó akció 2év, ennyi a hűségidő. Addig marad a gigabit, utána persze nekem elég a 200 vagy 500 megabites csomag is majd, de jelenleg a 200 megabites drágább mint az ezer megabites, így marad az ezres. Utána néztem, ha kitudom préselni 5Gz-en az 500 megabitet wifin, az már nagyon is jó lesz, hova többet. 2,4 -en meg megy 300 körül a többi eszközre. Tökéletes.
Amúgy is, a gigabites netnél a maximum elérhető sebesség az ezer megabit, a garantált sebességet ha nézzük az 300 megabit, tehát legrosszabb esetben ennyivel fog menni, amit meg ki is lehet használni wifin bőven. Tehát hiába akarok wifin gigabitet ha épp még vezetékesen se menne csak 400 mert annyit ad a vonal a gigabites netnél. Így én mindig a garantált sebességet veszem figyelembe, mintha annyi lenne a sebesség és nem ér meglepetés. Az meg 300/50 ami tökéletes, kihasználható wifin is.
-
adika4444
addikt
válasz
Multibit #49390 üzenetére
és (#49391) CirrMee:
Igazigaz, én is vezetékezek már 200-nál, mert egyszerűen a wi-fi természetéből adódóan instabilabb mint a kábel. Pedig nem panaszkodhatok, 5 Ghz-n úgy hogy a szomszéd szobában csücsül a router szakadozás nélküli 110--130 Mbps közötti értékeket tapasztalok egy netbookon Intel DualBand N7260 kártyával. -
Ferenc.
tag
válasz
Multibit #49388 üzenetére
Igazatok van, akkor venni kell egy jó routert, mondjuk 1900 megabites wifi sebességűt, meg egy jó wifi adaptert usb-t ami tudja megint csak a gigabitet, mert most nézem ,hogy ami jelenleg van az 150 megabites, a wifi vevő ami a pc-hez van csatlakoztatva.. Hát nem semmi, hogy ahhoz hogy az ezer megás digit ha bekötjük, és hogy azt ki is tudjuk használni, vagy 60 ezerért kell venni eszközöket.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Multibit #48708 üzenetére
Egy előnye van még az 5GHz-nek, mégpedig kisebb a hatótávolsága, mert a falak elég hamar lekorlátozzák a terjedését, kivétel AC hálózat mert ott valahogy megoldották emeletileg hogy nagyobb legyen a hatótávolság, de igazán ha az épület anyaga olyan azt is jelentősen csökkenti.
-
-
Müszi
senior tag
válasz
Multibit #47706 üzenetére
Nincs baj sem a nettel, sem a routerrel. Rácsatlakoztam laptoppal vezetékkel a TP-link-re és úgy is megy bőven az 500/200.
Most ott tartok, hogy a desktop int. Atheros AR8171 hálókarijával van valami. Kb. a 30. mérésre lépésről lépésre felkúszott a letöltés 400 Mbps-re, de a feltöltés 20-nál feljebb nem akar menni. Pedig most feltettem egy új 2015-ös drivert is. Újabbat sajnos nem találok Win10 64bit-hez -
Atalata
tag
válasz
Multibit #44839 üzenetére
Jó pap holtig tanul. Ez az "új" MiB zavart be.(igaz a bit, bájt is). Épp elemzem hogy mi mekkora. Hiába ECDL, meg programozói, ha nincs benne az ember, nem fejlődik. Helyre rakom magamban a mértékegységeket.
De most hogy beállítottam mindent úgy nézem, hogy megy minden, Köszi a nyugalmat! -
-
moli.hu
őstag
válasz
Multibit #43903 üzenetére
>> most a digi world aszinkron
lehet, hogy eddig is csuszott, ritkan nezem.
> A TV-nek van saját topikja!
melyik tv-nek? a digi worldnek?
amit en lattam:
--van Digi kábel TV - digitális adás topik, de a Digi Online nem DVB-C-n erkezik, hanem a pppoe kapcsolaton! Meg a csatornalistaknak sincs koze egymashoz a ket szolgaltatasnal.
--van Digi TV műholdas televízió, de ez nem DVB-S, hanem pppoe
--ha van is Digi World topik, akkor se irhatom oda kontextus nelkul be, hogy: "most meg a digi world nem jo" anelkul, hogy az ottaniak olvasnak a History Channel topikjat (mar ha van a history channelnek topikja). Nem irhatom minden csatorna kulon topikjaba elszorva be ugyanazt a temat.tehat:
--vagy csinalunk egy Digi Online topikot, ami mivel marginalis tema, ezert alig lesz forgalma, es a hozzaszolok vegul ugyis megis inkabb atmennek egy nagyobb topikba
--vagy a pppoe-be irjuk a Digi Online-t
melyik legyen? -
saelin
veterán
válasz
Multibit #42676 üzenetére
Kb így is érezzük magunkat...
Nekem nincs lent semmi csak a league of legends, mert pont tegnap raktam újra a win10-et, hogy uefiben legyen installálva. Páromnak semmi singleplayer játék vagy film (angol steameket néz már jó ideje) nincs lent... szóval mi már 13 óra óta társasozunk, de azt hiszem ezt nem vagyok képes tovább csinálni!
Mindjárt sírva átmegyek a szomszédhoz, hogy adjon már netet
No, de komolyan. Azért reggel fél 11-óta fent áll a hiba, és még nem tudták helyrehozni. Semmi infó a honlapjukon vagy facebook profiljukon, telefonon úgyszint. Ilyenkor örülnék ha lenne itthon tv...
-
válasz
Multibit #41225 üzenetére
Meglepő módon az Asus routernél az árnyékolás fém-fém kapcsolatot biztosít, a Minolta QMS 3300-nál szintén, még a gagyi DELL D530-as notinál is van árnyékolási érintkezés és nem is nézem tovább. Mert csak azért használom az árnyékolt UTP kábelt mert a műanyag vezeti az áramot
-
Flashget
félisten
válasz
Multibit #40949 üzenetére
Az én öreg laposom úgy 220-260 Mbps-t tudott az 500-ból, amíg Comodo tűzfal volt rajta. Miután leszedtem, 420-480 között mozog a letöltési sebesség.
nekem évek óta az van asztalin és laptopon, tabon de még ilyet nem produkált egyszer sem.
telepítéskor csak a tűzfalat engedem települni semmi mást amit még felajánl. -
Flashget
félisten
válasz
Multibit #40808 üzenetére
Még meg van az a Dell hiba, hogy a procikat nem képesek normálisan pasztázni, emiatt túl melegednek, majd a magyar szerviz ezt a hibát elhárítva adja vissza olyan állapotban mint kellene újonnan?
keresztfiam is anno mikor vette ez volt a hiba 165K-s gépnél kisajnáltak 20Ft-ot érő pasztázást...akkor a szervizes mondta rengeteg ilyen hibájuk van, sőt volt ahol egyáltalán nem is raktak rá. -
-
Paoloo
tag
válasz
Multibit #37622 üzenetére
Ezt már többször hallottam,de miért kell resetelni?
Azért kérdezem,mert amikor bekötötték az 500/200 digi netet(előtte DHCP-s t net volt),direkt megkérdeztem a szerelőt hogy nem kéne-e resetelni a routert,mire Ő azt válaszolta hogy ááááá dehogy...ezután beállította a pppoe kapcsolatot a routerben,és azóta is tökéletesen megy a net.
Ha sikerül beraknom,akkor itt van egy friss mérés.
Szóval ennek tudatában nekem érdemes lenne resetelni majd újra beállítani a routert,vagy hagyjam úgy ahogy van? -
Apollo17hu
őstag
válasz
Multibit #36329 üzenetére
Legkisebb csomagot kértem, az elvileg még belefér a 100 megabitbe. Sajnos a routeremet odaadtam valakinek, miután a UPC jelezte, hogy elég a Technicolor-jukat használnom.
Pont az 5 év miatt gondoltam, hogy a nagyobb sebességet kezelni képes routerek ára is jóval 10k-n belül lesz. Na, mindegy, kivárok majd egy akciót, addig remélhetőleg megleszek wifi nélkül.
-
-
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Multibit #35951 üzenetére
Meg szeretném védeni az Asus AC56U-t
[link]Ezt tudja. Nem mindig, és nem mindegy hogy gépről rá vagy routerről gépre. Persze számomra ennek sincs jelentősége. Nem szoktam se le, se felmásolgatni róla semmit. Kizárólag annyit kell tudnia hogy egy 25Mbit/sec-es kapcsolatról képes legyek áthúzni róla amit kívánok. Ehhez csupán 3.125MB/s-al kell tudnia feltolni a cuccot a routernek. Mivel 10x ilyen gyorsan is képes rá, nem éreztem indokoltnak a NAS-t. Mindezzel együtt nem akarom bántani azt aki esküszik a NAS-re, de szeretnék információt nyújtani azoknak akik hozzám hasonlóan megelégszenek 100 alatti torrenttel és nem kívánnak nagy adattömegeket mozgatni. Nekik tökéletesen elegendő egy router és a rádugott usb-s wincsi.
Sőt, a délelőtt folyamán sikerült működésre bírni a No-Ip-t függetlenül attól hogy figyelmeztető feliratot adott miszerint multi NAT környezetben vagyok és itt a DynDNS nem működik. De mégis) Pedig nem váltottam Firmware-t, maradt a Merlin.
Ettől függetlenül igyekszem majd egyezkedni a szerelőkkel hogy mivel nekem csak internet és telefon kell, bőven elég lenne a régi ONT. Jut eszembe, mekkora egy ilyen ONT? Van rá valamilyen szabály hogy hova kell a szerelőnek telepítenie. Lerakva egy asztalra, falra szerelve vagy bárhova? Ha van kívánságműsor akkor szívem szerint az asztal alá tenném hogy ne legyen útban, kérdés a szerelőnek van e kedve az asztal alatt nyomorogniaHa kérem kaphatok túlfeszültségvédelmet vagy erről magamnak kell gondoskodnom?
-
vargalex
félisten
válasz
Multibit #35951 üzenetére
Szia!
Éppen ezért írtam én is a második bekezdést.
Azonban az NSA-325 v2-nél vannak gyengébben teljesítő NAS-ok is (itt nem feltétlenül jelenleg megvásárolható típusokra gondolok).
Azt, hogy szükség van-es NAS-ra abszolút az igények határozzák meg. Anno én is használtam NAS feladatokra routert (Asus WL-550ge-vel kezdtem, aztán Asus WL-500gP, majd D-Link DIR-825), az akkori igényeimet kielégítették. A DIR-825 már képes volt Samba/ftp esetén 18-24 MB/s olvasási sebességet biztosítani, ez akkor elég jónak számított. Még az olcsóbb (és talán akkori középkategóriás) NAS-okat is maga alá gyűrte (2010 áprilisban vettem, azaz arról az időszakról beszélek).
Persze ezt kinőttem, ekkor vettem egy Seagate GoFlex Net-et (mindössze 10000 Ft-ért), ami RADI0-ban Samba-n 40-50 MB/s-et, ftp-n 65-70 MB/s-et tudott a gyorsabb CPU-nak és a natív SATA-nak köszönhetően. Fogyasztása sem volt durva, HDD-k nélkül 4W (egyébként noteboot HDD-k mentek rá, azokkal sem volt 10 W fölött).
Persze (főleg) a net sebességem növelésének köszönhetően ezt is sikerült kinőni, így inkább összeraktam egy Home Servert Intel J1900 alapokon. A fogyasztása ennek sem vészes, de sebességben ismét más kategória.Ami nekem mindegyik eszköznél fontos volt: a HDD-ken kívül teljesen passzív legyen, alacsony fogyasztással.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest