Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    félisten

    válasz Multibit #35951 üzenetére

    Szia!

    Éppen ezért írtam én is a második bekezdést.
    Azonban az NSA-325 v2-nél vannak gyengébben teljesítő NAS-ok is (itt nem feltétlenül jelenleg megvásárolható típusokra gondolok).
    Azt, hogy szükség van-es NAS-ra abszolút az igények határozzák meg. Anno én is használtam NAS feladatokra routert (Asus WL-550ge-vel kezdtem, aztán Asus WL-500gP, majd D-Link DIR-825), az akkori igényeimet kielégítették. A DIR-825 már képes volt Samba/ftp esetén 18-24 MB/s olvasási sebességet biztosítani, ez akkor elég jónak számított. Még az olcsóbb (és talán akkori középkategóriás) NAS-okat is maga alá gyűrte (2010 áprilisban vettem, azaz arról az időszakról beszélek).
    Persze ezt kinőttem, ekkor vettem egy Seagate GoFlex Net-et (mindössze 10000 Ft-ért), ami RADI0-ban Samba-n 40-50 MB/s-et, ftp-n 65-70 MB/s-et tudott a gyorsabb CPU-nak és a natív SATA-nak köszönhetően. Fogyasztása sem volt durva, HDD-k nélkül 4W (egyébként noteboot HDD-k mentek rá, azokkal sem volt 10 W fölött).
    Persze (főleg) a net sebességem növelésének köszönhetően ezt is sikerült kinőni, így inkább összeraktam egy Home Servert Intel J1900 alapokon. A fogyasztása ennek sem vészes, de sebességben ismét más kategória.

    Ami nekem mindegyik eszköznél fontos volt: a HDD-ken kívül teljesen passzív legyen, alacsony fogyasztással.

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák