- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
szaboi6512
őstag
Sokan csinálták azt, hogy az előszobába rakták az ONT-t és onnan megy a régi kábel, csak áramot kell biztosítanod.
Személy szerint én is így jártam el, 2 hete plakátolta ki a lépcsőházba hogy kötik az Optikát, ezért megcsináltam, de nem jöttek azóta sem.
Nem is hiányzik, tökéletes a gigabites hálózat, Tévével Telefonnal.
[link] -
Szikoli.B
újonc
Az a vicces ebben, hogy a címemre azt írja a DIGI oldala, hogy vezetékes Internet nem rendelhető. WTF?
szóval nem tudok még csomag árat sem nézni rendesen, csak általánosságban, de az meg lehet itt nem lesz elérhető
évekig kérdeztem, terveznek-e fejleszteni, mindig azt mondták, hogy nem lehet. Erre most kitalálják, de mintha nem lenne ez átgondolva.. na meg megnézem én azt, hogy a meglévő Cat5 kábel helyett hogy húznak be rongálás nélkül bármi mást? -
Szikoli.B
újonc
Ok, bár nekem aki felhívott, azt mondta, amit leírtam, a kérdéseimre még ennyit sem tudott válaszolni. Telefon nem kell, max. Internet (esetleg TV), bár az jelenleg koaxon jön tudtommal a házban.
Gigabites dualos router van, eddig is csak egy RJ45-ös kábelt kértemMég mindig kérdés a kábelezés (pl. szét kell szedni a beépített szekrényt az előszobában, plusz minden fali csatornát is, ezt ugye megcsinálják, hamár hirtelen kitalálták ezt? mert előre persze semmi tájékoztatás nem volt, minek is az???
-
viktorhu
veterán
-
djdaniel
senior tag
Routerrel a sebesség kevés, viszont nem szakad meg az internet.
Router nélkül a lan kábelt a gépbe dugva (PPPOE kapcsolat) folyamatosan megszakad, viszont a sebessége az jó. Elnézést én fogalmaztam rosszul.
A log file-ban ezeket látom:
Sun Feb 28 10:45:10 2021 daemon.err dnsmasq[1556]: failed to send packet: Host is unreachable
Sun Feb 28 10:45:12 2021 daemon.warn dnsmasq-dhcp[1556]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address -
vmilan
csendes tag
Szeretnék, de nem tudok, nincs LAN-os eszköz a háztartásban, de kérek kölcsön a hétvégén. Csak addig is gondoltam érdeklődöm. Egy ASUS Vivobook S14 laptop van kéznél, méreténél fogva abba nem raktak LAN portot. Lehet amúgy, hogy a laptop nem tud többet? Keresgéltem, de nem találtam egyértelmű bizonyítékot erre vonatkozóan (bár nem is értek hozzá annyira).
-
Met
nagyúr
Persze, az alap.
Ez a mi számít ingyen bekötésnek érdekelne.
Mert olvastam itt hogy (nekem lehúzásnak tűnt) valakinek nem húzták be az optikát oda ahova kérte mert az már fizetős.Annó anyámmal játszották el (sok éve) amikor behúzták a telefont hogy az ajtó mellé teszik az aljzatot közvetlenül ahol bejön a lakásba a kábel. Mert az van benne az árba.
Persze x forint/méter-ért elviszik bárhova.
Pár héttel később ugyan azon a lakótelepen haverom nagyszüleinél is behúzták a telefont, nekik azt mondták oda teszik ahova kér, ingyen. -
-
Igen, ez egy normál router esetében igaz. De amint a mellékelt ábra mutatja (második bekezdés), ez itt nem igaz, és akárcsak néhány ONT esetében, itt is el vannak szeparálva egymástól a LAN portok. DIGI-s firmware esetén elég gyakori jelenség.
-
És ez miért lényeg ebből a szempontból? Fentebb azt írta, hogy a LAN-ra kötött eszközök nem látják egymást. Szerintem itt teljesen mindegy, hogy ONT vagy router, továbbra is csak azok az eszközök fogják látni egymást, amik a switch-re lesznek kötve.
De igazából ez már nem is DIGI téma, szóval ha sokáig fog még húzódni, akkor lehet célszerűbb lenne az otthoni hálózat topikban folytatni.
-
MadMancs
veterán
Erre nem tudok mit mondani. Nincs Erste számlám így erste app se. Otp-s vagyok. Itt smartbank egyedül netes vásárláskor értesít hogy erősítsem meg, illetve otp bank (gyak smartbank v2, béta) app minden vásárlásról (pos, utalás, netes vásárlás, pénzfelvét, befizetés stb) szóval gondolom ott George hibás nem a net.
-
mcdermott87
csendes tag
Mindegy hogy megy-e a saját router, ugyanaz a jelenség. Költöztünk nem rég, át lett helyezve emiatt a router meg az "osztó" doboz. Mikor jöttek a szerelők aktiválni és kábelezni leellenőriztünk mindent, mondtam hogy router lesz mögötte még pluszban.
Szerkesztve:
Mi az az ONT? Nekem pár hónapja megy, először a saját routerre gyanakodtam, mert már vagy 5 éves, hátha haldoklik.
-
turulbird
tag
A telefont nem lehet átkapcsolni másik csatornára/frekvenciára?
https://forum.softpedia.com/topic/1175114-fiberhome-hg6544c/page__st__54
Am întâmpinat următoarea problemă cu acest Fiberhome HG6544C, software RP2743: dacă rețeaua WiFi emite pe canalul 11 (probabil și pe cele apropiate de acesta), nu se mai recepționează canalele TV de pe 450 MHz (Antena 1 HD, Antena 3 HD, etc.). Cumva emisia WiFi pe la ~2462 MHz interferă cu frecvența CATV ~450MHz (apar macroblocuri, TV-ul Samsung îmi arată BER=2000, în loc de 0).
Schimbând canalul WiFi pe 1 nu par să apară probleme (nici pe 450 MHz, nici pe alte frecvențe de pe cablu). Bineînțeles, și dezactivarea WiFi a eliminat problema în cazul meu. -
turulbird
tag
Nálam a vezetéknélküli fejhallgatót zavarja a wifije alapon (katt-katt), ha kikapcsolom, abbahagyja.
A román fórum szerint ha hídba át van kapcsolva, a wifin net nincs, de a wifi továbbra is sugároz). A wifit a menüben előbb ki kell kapcsolni, utána kell hídba tetetni, akkor nem megy állítólag.
A gpon menüjében nem lehet valamit állítani wifinél, nekem nem hídban van; a Guard intervalra gondolok short-long, változik akkor a zaj? Lehet még a csatornaszámmal és a frekvenciával (20/40) is kísérletezni... #89586
Az Asust kikapcsolva is recseg? - akkor a FiberHome wifije lesz a ludas (tükörfrekvenciák). #89440 -
mvkly
senior tag
és CoF:
Az addig oké, hogy mindent az ONT-ből vezetnek le. A cat6-os kábelt már becsatornáztam a pc-től a bejárat melletti szekrénybe, csak a digis eszközre vár. Csupán azt nem tudom, illetve abban reménykedem, hogy az ONT-be az optikaival együtt húzzák-e be az új telefonkábelt, vagy a régi kell erre felhasználni? Tehát a lakás egyik pontján belépő telkábelt elvezetni az ONT-ig a lakás másik végébe, majd vissza a telefonig.
-
Dragon3000
nagyúr
Elég sokan írnak fttb esetében is hibákról, gondolom ahol csak összehányva volt a régi hálózat ott vannak főleg gondok. Nekem eddig az ftth-val háromszor volt gondom 1 év alatt, de egyik se volt valami vészes, az fttb esetében 4-5 gond volt 8 év alatt, viszont itt a gigabit 800-nál többel nem, ment, ez átkötés után felkúszott 930-940-ig.
-
viktorhu
veterán
Nyilvánvaló, már nincs is eszközünk 2,4 GHz-en, amivel meg dolgozunk, az madzagon van, még a laptopok is. De ez nem cáfolja, amit az ábrával alá akartam támasztani: a többség nálunk is a szolgáltatói eszközt használja wifire, így biztos, hogy szinte teljesen mindegy a hálózati terheltség szempontjából, hogy 100 megabites vagy gigabites netet osztogatnak, egyiket sem használják ki az előfizetők.
-
lordjancso
senior tag
Nekem csak internetem van a digitől. Nem fizetek elő sem telefonra, sem kábeltévére.
Jelenleg FTTB 1000 csomagom van és most a speedtest 920/275-öt mutat, szóval szinte hozza a névleges teljesítményt a net.Az új csomagom FTTH 1000 lesz. Ha jönnek behúzni az új kábelt, addig el nem engedem őket, amíg minimum ezeket a számokat nem fogom mérni az új hálózaton.
Valamint amit még felírtam magamnak:
- ONT-t bridge módba kérni, mert a saját routeremet akarom használni
- NAT-olt hálózatból ki kell vetetnem magamEz a tevékeny jelerősség és jelminőség dolog a telefonra vonatkozik, vagy a netre is?
Van valami extra mérés, amit még itt el kellene végeztetnem a szakemberekkel a bekötést követően? -
lordjancso
senior tag
mpo és cinemazealot:
Köszi a gyors választ!
Nálam úgy néz ki a helyzet, hogy amíg a kintről jövő UTP kábel eljut a routering, átmegy két szobán és ott szépen végig van kábelezve csatornában, valamint meg van támogatva egy PoE adapterrel, hogy a router onnan kapja a tápot.
Ha jól értem, akkor az is teljesen működő megoldás lenne, hogy ahol bejön majd az optikai kábel az UTP helyett, ott rögtön elhelyezzük ezt az ONT eszközt. Abba bemegy az optikai kábel, valamint oda csatlakoztatom a jelenleg telepített, házon belüli UTP kábelt, így a PoE és minden lakáson belüli kábelezés meg tudna maradni.
Ha ez így működne, akkor annak nagyon örülnék!
Gondolom ez az ONT egy olyan eszköz, amit akár a falra is fel lehet fúrni mondjuk a biztosíték doboz közelébe, hogy onnan tudjak neki közvetlenül áramot adni.
-
tothjozsi96
addikt
Hogyha nálam egy 20-as gégecső van a falban, természetesen van benne egy 90 fok ahogy a szerelvénydobozba belefordul, ebben az esetben is problémás lehet az optikai kábel hajlítása? Nem igazán értem az előző példát sem, mondjuk abban a kábelcsatornában biztos hogy kevesebb a hely mint egy 20-as gégecsőben.
Nálunk még nincs DIGI optika, csak érdekelne a dolog.
-
Riccsiz_h
aktív tag
Hát igen, ahol hagyja a Digi. Szeptember óta kérem őket írásban / telefonon hogy nagyon szeretnék 100-asról 500-asra váltani mert a home office miatt igen nagy fájlokat kell fel és le töltenem (és közben más is használná a netet a lakásban). De minden alkalommal azzal visszadobják hogy "hamarosan beszerelésre kerül az optikai internet" a környéken (19. kerület) és ezért már nem kötik át. Többször kérdeztem hogy nincs szabad slot azért ? Mert akkor szolgáltatót váltok. De azt mondták csak az optikai miatt nem kötik át és legyek türelemmel tényleg mindjárt. Lassan fél éve hitegetnek ezzel, szóval most már a szolgáltató váltás következik, így is sajnálom hogy hittem nekik mert sok időveszteséget okoztak. Csak akkor legalább mondanának igazat....
-
Laccoss
addikt
-
viktorhu
veterán
Jó lehet ott szolgáltatós szerelőnek lenni, ha ki kell gubancolni belőle a saját kábeledet
Szerk: sajnos azt a limai kötést nem tudtam lefotózni nektek, pedig igazán próbáltam
Az a mindent befedő sötétszürke sivatagi homok a túlkontrasztosodó beltéri mobilos fotón olyan volt, mintha koszos lenne a lakás (pedig nem), így nem lett volna korrekt a dolog.
-
viktorhu
veterán
Látványosnak látványos
Szerk: mármint az elrettentő példa
Vonzza a tekintetet
De láttam Limában, hogy a spanyol telefónica ott hogyan vitte be a lakásba a kábelt - az ablak mellett kivésték a falat (az az amorf rés időjárási szempontból ott oké, esztétikailag kevésbé), azon bejön a koax, aztán úgy a levegőben keresztben magasan át a modem felé, onnan meg mindenfelé, gyönyörű
-
Dragon3000
nagyúr
Csak sok esetben, akkor is ez a szöveg, ha még az épületben sincs optika, azt meg tudjuk, hogy akár hónapok, míg az épületben elkezdik kiépíteni és utána még hónapok, hogy az emberekhez bekössék..... Rosszabb esetben évek. Ha minden igaz volt így más is, hogy optika lesz, ezért nem kötik be a nagyobb fttb-t, aztán 1 év után is 100-as nete volt. Más úgy oldotta meg, hogy lemondta a szolgáltatást és utána 500-ast rendelt
-
TeeJay
félisten
Nem lesznek. Nálunk június óta kötik át az előfizetőket, akinél jártam a telepen már mindenki FTTH-n volt. Aki bő 7 hónap alatt nem tudott időpontot egyeztetni annak amúgy sincs szüksége erre, szépen megszűnik az FTTB és el dönti akarja-e vagy megy máshoz. Az ilyenek hogy "hozzám nem jöhet más kábel" meg "nekem ne hozzanak semmi eszközt" emberek majd beszívják ha át mennek másikhoz és pofára esnek mikor ott még több eszközt fognak kapni
-
turulbird
tag
A gép bírná, ha bejönne a digitől a megfelelő adatmennyiség, 755-766/320 volt eddig a legtöbb, de csak kétszer...
A jelszint bekötéskor jó volt, a GPON-ban lehet látni, nem változortt az érték.Épp ez az; ki akarnak jönni, de nem nálam a hiba, elég volt múltkor, egyiken sem volt maszk, de védik a dolgozókat.. és engem?
Telefont nem veszik fel, illetve múltkor is lerakta az üf., véletlelenül biztos megszakadt...
Elmentem telefonálni, speedtest mentések meg vannak.
Most mértem:
-
Dragon3000
nagyúr
Sok dolguk a többivel sem lett volna, mivel az első fttb bekötésnél szépen megcsináltak a digisek mindent, tv, lan és a telefon is ki volt vezetve az előszobába. Az ont felett volt berakva régen a toldó. A koax az ont felett megy, így elvágva és egy csatlakozót rárakva mehetett volna az ontba, a telefont meg csak csatlakoztatni kellett volna és ment volna minden, mint sok évvel ezelőtt, amikor még volt tv és telefonom is. Amúgy igen normálisan megcsináltak mindent a lépcsőházban is már szarok voltak a kábelcsatorna pattintós részei, így szépen végig rögzítették gyors kötözővel is, hogy ne essen le, egy gányolós erre nem figyelt volna, ha leesik akkor ez van és ment volna tovább, pedig 10-15m-ről beszélünk, akkor a lakásban az optikait is normálisan elvezették a koax mellett és rögzítették, nem hagyták összevissza lógni.....
-
Dragon3000
nagyúr
-
cof
veterán
4Grider is linkelt az ÁSZF-ből egy részletet.
Szolgáltató tulajdonában marad, úgy a szolgáltatás átadási pontja, a felelősség határa, maga a végponti eszköz.
Tehát az ONT. Ennyi, ezen nincs mit szépíteni. Lehet kérni a szerelőtől a további szerelést, mint koax, LAN kábel stb... és az majd szépen hozzá is adódik a szerelési költséghez, mert még egy koax dugót is felszámolnak. Nálam is bekötésnél mindent felírt a szerelő, optikai kábelt méterre, 3-as koax osztó, 1 koax toldó 2 dugóval... stb.
A saját telefonján lőtte be a Wifi-t is, és úgy ellenőrizte, hogy megy-e a net. Csak én is közben aládolgoztam és kötöttem a PC-be a LAN kábelt az ONT-ból, ugyanúgy a koax részt is én oldottam meg. Annyi, hogy megnézte a TV is megy-e.
De nekem meg volt egy elképzelésem, hogy mit hova szeretnék. Itt idős emberekről van szó ugye és nem értenek hozzá.
-
Dragon3000
nagyúr
Hol állítottam, hogy megfelelő? Azt írtam, hogy a tulaj aláírta a munkalapot, amin szerepel a megfelelő munka elvégzése. Na meg, hogy az ont a végpont és nem a többi eszköz, aminek a bekötése működés szempontjából megfelelő, ami utána van, azt eddig meg se említettem. A tulaj írta alá, a bekötést, mint megfelelő munkavégzés. Aláírásával igazolta, hogy a szerelő megcsinálta. A szerelő is mondhatja, hogy ott az aláírt munkalap, arról meg nem tehet, hogy a tulaj később gányolt a kábelekkel. Én ilyen munkát eleve nem fogadtam volna el, bármit mondhat a szerelő, így a munkalapot se írtam volna alá.
-
Dragon3000
nagyúr
Kérdés, hogy állnak a dolgokhoz, pénztárnál sem fogadják el a reklamációt, hogy rossz telefonszámra ment a feltöltés, amikor aláírtad a papírt, hogy igen jó a szám, aztán mégsem volt az. Amúgy az alap bekötés az ontig van, a többit már kérni kell, de ezt majd a fórumtárs lerendezi a szolgáltatóval.
-
Akosman
aktív tag
Nálam én kiépítettem mindent mire jött a szerelő. Nem akartam,hogy itt furjanak. Behúzta az optikát a műanyag csőbe és berakta az ont-t. A tvnek is kivolt épitve minden. Ràkötötte az ont-re a koaxot és ennyi dolga volt. Nálam is Asus RT-AC65P muzsikál itthon és szuper. Nincs bridge módba sem,de megvan a sebesség.
-
gahor72
aktív tag
Így van. Pontosítok: a hűségidő lejártakor be kell menni az üfsz-ra(ne már hiszen ezt írtam) és érdeklődni kell. Valóban nem hosszabítod, hanem a lejártakor újra bevállalod a hűségidőt. Annyiban nem egyformák az ügyfelek, h az akciós reklámokkal az újakat szólítják meg. Ha te nem mész utána, ők nem ajánlják fel még azt a 2ooft-os kedvezményt sem, amit az e-számlára való átállásért adtak anno pár hónapig. De ez jellemző szinte az összes szolgáltatóra(mobil, net, tv, bank stb).
Üdv -
Szeretem rendezni az ilyen fizetnivaló dolgokat. Ezt a családban én "intézem" és nem szoktam vacakolni. Mire várjak a befizetéssel?
Azt nagyon utálnám, ha megjönne és a fizetési határidő 1-2 nap. Vagy olyan is volt már, hogy jött csekk és lejárt rajta a fizetési határidő. Ez a fizetési rendszer azért nagyon jó, hogy időben megjön, mert ha bármi van, van időm reklamálni.
De ez az én szerény véleményem.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest