- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz
DonMaster #71995 üzenetére
Á, egész jó árat elkaptam 1 év hűséggel még mikor ideköltöztem. Invitel VDSL havi 2890Ft havonta, Digi kábeltévé pedig 3300Ft = 6190. Invi mellé meg adnak telefont is, amit kb sosem használok
.
Az más tészta, hogy mikor bementem Esztergomba az Invitel központba, ott azt mondta a hölgy, hogy csak 5400Ft-ért tudja adni a 60-as netet 1 év hűséggel. Próbálkoztam többször telefonon, interneten megrendelni, majd csak sikerült nekik megkötni velem havi 2890-ért.
Nevetséges ami itt a környéken megy. Már sztem többször leírtam ide is lassan 1 év alatt, de 2018 júliusban kezdték el felrakosgatni a kis fehét Digi dobozokat, kihúzni oszloptól oszlopig a kábeleket. Azóta is ott r0had.
Igazából az lenne már a korrekt, ha sikerülne nekik havi 6000-ért bekötni az FTTH 1000-es mindenes csomagot, de nem tudják eldönteni hova menjen a pénz.
-
válasz
DonMaster #71985 üzenetére
Nem stimmel a Telekom és Flip hasonlat, mert a Telekom nem vásárolt meg egy már meglévő és régóta működő céget és tartotta meg azt márkanév szintjén is, hanem a Flip újonnan került létrehozásra.
A DIGI felvásárolta az Invitel Zrt.-t, amely úgy a DIGI csoport tagja lett, aminek közel egy éve már, azóta minden tekintetben a DIGI rendelkezik az Invitel felett, legyen szó jóról vagy rosszról, arról minden tekintetben a DIGI tehet.
Más kérdés, hogy a GVH feltételeknek megfelelés miatt a DIGI részéről vannak és lesznek még kavarások, de az mind csak jogi és technikai csűrés-csavarás, amikről később fog kiderülni, mennyire jók és hatékonyak. ([link]) -
válasz
DonMaster #71974 üzenetére
Írja az ászf-ben:
7.1.6.
...
Ha az Előfizető a számlát kábeles szolgáltatás esetén a tárgyhó 25-éig, műholdas szolgáltatás esetén tárgyhót követő hónap 5. napjáig nem kapja meg, úgy ezt a Szolgáltató felé köteles bejelenteni és számlamásolatot igényelni.
...Forrás: [link]
-
zsolt_64
senior tag
válasz
DonMaster #71967 üzenetére
Felugrottam a Digi.hu-ra
Sajnos a lakcímemen nincs vezetékes szolgáltatás.
Offtopic:
Marad a másk verzió: Mivel közel van az Inviteles ügyfélszolgálat és NINCS hűségem
felveszem a morcos pofát és bemegyek.
Megnéztem a csomagokat... 100/30 3290 huf
Fene bánja hajlandó vagyok továbbra is 3415-öt fizetni ,
és egy évre aláírni ,de emeljék meg a sávszélességetMajd beszámolok róla...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
DonMaster #71963 üzenetére
Kösz az infót !
A lépcsőházban nincs Digi optika, gondolom nem is lesz. (minek 2 optika egy lépcsőházba, meg itt van a T. is ő a 3.-k ? na mindegy).
Azt meg nehezen elképzelhetőnek tartom hogy az Inviteles optikai kábelvégre felpattintanak egy DIGI-s ezközt.
Vagy tévedek ? Mert ez esetben mivel még hűségem sincs érdemes lenne kavarni...DIGI Csoport tagvállalataként folytatja tovább tevékenységét.
Felugrottam az Invitel oldalára és bejelentkztem:
1.Bankkártyás fizetés - szünetel
2.Számláimat nem tudom megnézni
3.Salgótarjáni ügyfálszolgálat bezár
4.Nincs egy rohatt csomagajánlatuk...Szép új világ...
-
5150
aktív tag
válasz
DonMaster #71911 üzenetére
A sebessége annyira nem izgat annyira, mint a bufferbloat. Eddig 4-16 között ingadozott, attól függően, éppen melyik országot/kapcsolatot tesztelte, de a maximum 60 körül volt, az is fél másodpercekre. Most meg ez a horribilis érték
A router meg hát... ja ennyit tud a kicsike, de állitólag ide is bevezetik majd az 1000-es optikait és addig nem látom értelmét komolyabb routert venni.
-
5150
aktív tag
válasz
DonMaster #71906 üzenetére
Ok de 2000-es bufferrel
Ezt nem tudtam, hogy megemelték 100/100-ra, viszont ami legfufább, hogy az upload mindig nagyobb, mint a download, akárhol-akárhogy nézem és néha 100 fölé is megy, amire ez a router (rt-n13u b1) nem is képes. A kábelt lehet valahogy ellenőrizni? (mondjuk "mozdulatlan" vagy 6-8 éve)
(#71905) prabhu Köszi neked is
-
válasz
DonMaster #71902 üzenetére
írta, hogy egyrészt mindenképp van a lakásban, de ha nincs, mobilnethez képest viszonylag sokat forgalmaz, van tévé is, barátnője is használja, és mondjuk nem akar mobil hotspotokkal idétlenkedni, a vezetékes net meg olcsóbb, mint mobilból ugyanez.
nem használja ki... és? anyóséknál gigabites ftth van, de az eszközök nagy része egy olyan ap-n lóg, ami 100-as porton kapcsolódik a routerhez. egy átlag hónapban talán ha 10 gb adatforgalmuk van összesen...
filmet nézni nem jó 5"-on, viszont a kérdezőnek van tévéje. akkor minek nézne bármit monitoron? -
szabbr27
újonc
válasz
DonMaster #71898 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Elmentem az extreme digitalba és vettem 5500-ért egy Asus routert, csatlakoztattam, megadtam az adatokat és már szórja is a netet. Azért van elofizetve netre, mert a lakás tulajdonosa koltozesunk előtt kötötte be a netet a lakásba és 1 év husegideje van rá. Van egy élő előfizetésem a telekomnál mobilra amin nem szeretnék változtatni, egyébként páromnak is kell a wifi. A netet okos tv-n is szoktunk ritkán használni, de csak tényleg ritkán. Laptopra egyelőre egyáltalán nincs szükségem, akkor minek is vennék?!
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #71494 üzenetére
nem panaszkodik mert FTTH-n van ahol van elég kapacitás és megvan neki sok száz megabit felfelé is
én sz*r régi rotty FTTB-n vagyok amit szanaszét osztottak és ha nem torrenteznék akkor is 50-60megabit van felfelé mert más torrentezik rajtam kívül is erre felé
majd FTTH-n nem egy fél telep fog lógni hanem csak mondjuk 2 lépcsőház 64-es osztáson és akkor itt is 10x akkora kapacitás lesz, ennyi. -
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #71492 üzenetére
én nagyon is értem, te nem érted hogy kifizetem a garantált minimumot és a negyedét ha használom...
mutasd hol van az ÁSZF-ben hogy a garantált minimumot tilos kihasználni folyamatosan
naugyemajd ha benne lesz akkor én sem töltök annyit, amíg tojik rá minden FTTx szolgáltató mert bőségesen bírja a hálózata addig ne legyen ez téma
Telekom 1000/1000 és 2000/1000 is gondolom a youtube miatt lett meg az email küldés miatt
ja nem
van ott aki napi 3-4TB-ot seedel és senki se szólja le -
Laccoss
addikt
válasz
DonMaster #71478 üzenetére
Németországban a torrentezés a tilos, azért kapod a büntetés (jogvédett tartalmak letöltéséért és megosztásáért) és nem azért, mert x TB adatot töltesz.
Tehát hiába töltesz le 1 TB valamit, ha az nem egy jogvédett tartalom, amire ugranak a jogvédők, akkor nem számít.
-
iguana
őstag
válasz
DonMaster #71353 üzenetére
ugye ittál? ne mondd, hogy nem tudod a bit, byte fogalmakat, prefixumokat egy IT-s oldalon 2019-ben... ellenben jól meg akarsz győzni másokat a téves elképzeléseidről.
legalább ennyit, ha totálisan és undorítóan hányásszerű az irományod.
az értelmesen megfogalmazott mondatok és a nyelvtan teljes hiánya miatt belülről sikítok, amikor olvasnom kell azt a fost, amit ide pirítasz rendszeresen.
mondok egy példát olyan ostoba módon, ahogy te írod:a netem sebessége 42 mb/s.
nos, mennyi is a sebességem? hogy értelmezné ezt bárki?
1. az "m" az a milli előtag, ezredrész. amire te (és sajnos sokan mások is) gondolsz az az "M", mega, milliószoros
2. tehát 42 millió...de micsoda? ez nem tippelde, hogy egyszer bitnek, máskor byte-nak olvassuk önkényesen.
ahogy ez írva van ez bit/s, még véletlenül sem byte/s.
tehát így: 42 Mb/s, vagy így 42 Mbps (42 megabit per secundum)
ha ezt írod:
42 MB/s, vagy így 42 MBps az 42 megabyte per secundum, ami ugye 336 Mb/s, 336 Mbps.most komolyan, ennyire nehéz, hogy a kis bé az bit, a nagy bé az byte, a kis em az milli, a nagy em az mega?
-
mcfly82
tag
válasz
DonMaster #71347 üzenetére
"milibit se letezik csak nalatok"
Nálunk??? De hiszen te írsz állandóan millibitet.. (én tudom, hogy nem létezik, és mielőtt tovább forgatnád, sehol nem is állítottam, hogy létezik). Pont az előbb mutattam meg, hogy a megabitet hogyan kell írni. Talán elsiklottál felette. Na akkor még egyszer, utoljára:
Mb -
Livius
őstag
válasz
DonMaster #71351 üzenetére
Pont hogy én nem írtam milibitet egyszer sem
kb már 1 órája megy a hiszti és a műsor amiben nem veszed észre hogy az mb amit írsz az szarul van leírva. Az IT meg a Fizikai mértékegységek prefixumai azonosak, tehát a Mega az M a mili az m (ha kiírod teljesen, még úgy is kellenek a nagybetűk kezdődésnek). És igen van mili az IT-ban is, csak épp nem a bit-re vagy byte-ra, de minden másra van, példának ott a ms pingelésnél, az sem Mega még véletlen sem ezért írják kicsinek.
Amúgy a másik zavar az erőben nálad amiről talán még nem tudsz, az az, hogy 1024-es a váltószám az IT-ben csak egyedül a bit és byte prefixumoknál, tehát a tényleges Gigabites sebesség valójában 1024 Mb/s lenne, csak hát az egyszerű parasztnak ez már sok, hogy értse, ezért mindenhol csak 1000-ket dobálnak a userek fejéhez.
Továbbá még ezt is szarul írod, hogy 1000 mbits ezt 1000 Mbps-nek kellene írni, nah de neked már úgy is mindegy.
-
woodworm
veterán
válasz
DonMaster #71348 üzenetére
Linkelsz egy oldalt és nem nézed meg, hogy a bitet mindig kis b-vel, a Byte-ot mindig nagy B-vel rövidítik rajta? Ha szerinted sincs millibit, akkor vajon miért érezzük zavarónak, ha azt írod?
Megfejtem bárki helyesírását, átugrom a mondatkezdés, tagolás és befejezés hiányát, de egy szakmai fórumon, ahol adott szituációban a kis és nagy betűk használatában nagyságrendbeli különbség van, nem tudom elfogadni.
-
Livius
őstag
válasz
DonMaster #71348 üzenetére
Először is menj vissza kb 10. osztályba és tanuld meg az SI mértékegységeket a fizika órán, aztán meg menj vissza kb 11. osztályba és valami emelt faktos infóórán tanuld meg normálisan hogy az SI ben használt prefixumokat hogyan hasznosították tovább a számítógépes bit alapegység használatára. Jelenleg a mb/s-el egy nem létező mértékegységet írsz le már órák óta, mivel igen, a bit milibe már tovább nem osztható, de abban vagy a legnagyobb hülye egyszerűen, hogy nem érted azt, hogy a nagy és kis betű különbsége kurvára számít a prefixumok és a byte vagy bit rövidített írásnál. Jah és nagy S-et sem írhatsz a secundumnak, az kérlek szépen az elektromos vezetőképesség mértékegysége "siemens" néven.
Jah és azt se ártana megtanulnod, hogy valójában egy nagyságrend váltás az 1024-es szorzót jelent a bit és byte mértékegységeknél, nem pedig csak 1000-et. Sok sikert az eddig elmaradt tudás pótlására.
-
DonMaster
addikt
válasz
DonMaster #71347 üzenetére
https://bit-calculator.com/hu/
Atvaltas valaki felvilagosit hogy a milibit az mennyi bit vagy mennyi byte? A google nem talalja es elvileg a bit nel nincs kisebb 8bit az meg 1byte es igy tovabb de milibit az nincs.
De ha megis akkor kerlek irjatokle hogy hol es hogyan kel hasznalni .
-
nyikszi
őstag
válasz
DonMaster #71324 üzenetére
http://www.e-nyelv.hu/2011-07-05/kbit-kb-mb-gb/ Írd már le helyesen vagy írd ki és akkor nem lesz probléma az értelmezéssel. Még mindig nem világos mit akarsz írni
#71325 Jorus: Kösz
Csak azt nem értem, hogy akkor én hogy mértem 100-at a 100-as nettel?
Na mindegy, egyébként ha nem a garantált minimum lenne sok embernél, akkor nem is rugóznának ezen. Ha nálunk egyszer lesz FTTH és 500-at fog adni, az tökéletes lesz.
#71326 sfdrakex: Nem dohányzom. Sört szoktam inni kettőt. Évente
Kávézni ellenben szoktam, de kell valami az életben
És pontosan erről van szó, az 1000-es, az évente 12000 Ft, inkább odaadnám a Fiamnak. Ennyi.
-
woodworm
veterán
válasz
DonMaster #71322 üzenetére
A torrentkliens által kijelzett érték ugyanolyan mérési hiba, mint a speedtesté.
A linkelt leírás jól szemlélteti, hogy miért nem lehet a hasznos átvitel több ~940 Mbitnél. Mellé még jön, hogy a szabvány decimális prefixumokat, a torrentkliens pedig bináris prefixumokat használ. Tehát a torrent kliensben minden 113 MB/s feletti érték kérdőjeles. -
Laccoss
addikt
válasz
DonMaster #71286 üzenetére
Igaz. De mikor jön a user, hogy 480-at tud mérni, köcsög digi lekorlátozta biztosan.... meg túlterhelt a hálózat....
Ha megvan a hardver, és a szoftverkörnyezet, akkor meglesz a 800-900mbites sebesség is.
Az 500 mbit erre volt példa, ill. a saját router megint más téma. Nyilván a minimum konfig azért van odaírva, hogy nehogy azt gondolja bárki, hogy egy bármilyen konfiggal majd ő ki tudja használni a gigabitet.
-
Laccoss
addikt
válasz
DonMaster #71281 üzenetére
Akkor leírom a lényegét. Ha routert összekötsz egy géppel, és a router és a gép portja, valamint a kábel is 1 Gbites, akkor az gigabites kapcsolattal van összekötve. Nem jelenti, hogy tudni is fogja a gigabit 100%-át adatmozgatáskor, mert a bejövő adatcsomagokat fel is kell dolgoznia valaminek, amihez szükséges egy erősebb proci, vagy jobb hálókártya, ssd.
Az, hogy milyen a netsebességed, a szolgáltató határozza meg, a szerződésben leírtak szerint. Tehát hiába van gigabites kapcsolatod, ha a szolgáltató a netsebességet 500 Mbit-ben korlátozza le, mert ennyiért fizettél.
Az a pppoe kapcsolat kiépítéséhez szükséges gép minimum konfigja, de akár az is lehet, hogy a 1000 mbit-es letöltéshez szükséges gépgyorsaság amit a digi oldalán látsz, mint minimális hardver követelmény.
Ez még véletlenül sem a speedtest kihasználását jelenti, hanem a valós adatforgalom feldolgozását.
-
mclord
aktív tag
válasz
DonMaster #71150 üzenetére
Na 14- n felhívtuk őket és a hibajegyet is felvetettük, az nem user hiba, hogy a szolgáltató 72 óránbelül megkezdi a hiba elhárítást (felhív, de ha nem veszed fel is annak számít). Majd 19 -én rá 5 napra jönnek ki...
Kábelre a házon belül tudtam megnézni ami tuti jó igen, de a SW -ig nem jutok le. User error a lezárt szekrénybe mely a lakótömbe van és nem férek hozzá nem mértem ki, van ott baj látom....
Felmondási papír meg is történt, a másik telephelyen melyen 3. hétvége 3. szolgáltatás kiesés (p-sz-v : max 1/2 nap megy), mert épp fejlesztik a hálózatot jeligével.
-
mclord
aktív tag
válasz
DonMaster #71069 üzenetére
Annyira user error / user szoftver hiba volt , hogy mai nap kijöttek végre és a lenti SW végén lévő kábel hibás volt, amit cserélni kellett és a hiba elhárult (kértem jegyzőkönyves kábel mérést).
Tehát, mint mondtam elején is könnyebb a felhasználóra fogni, mint sem szolgáltatónak beismerni a hibát (számítógépen megy, tehát nincs nálunk hiba feeling).
Köszönöm mindenkinek, de ismét lehet látni sajnos a szolgáltató ha nem szolgáltat akkor szív az ügyfél.
-
prabhu
senior tag
-
-
mclord
aktív tag
válasz
DonMaster #71047 üzenetére
Hát azért ennél a hálózat összetettebb
, könnyen lehet egy policy félig lehalt futás közben mikor elment a hálózat (651 hiba eléggé hálózati).// Múltkor amikor létesítettek sikerült egy hurkot kötni ezért nem ment a net arra is user errort mondott a Digi, majd kijöttek persze jelezték feláras lesz és kiderült hol a hiba, majd csönd//, emiatt egy adott eszközön megy a bekérés, vagy akár IP regisztrálás is adott macről fogad DHCP (dhcp lease time nem ismert számomra).
USER szinten a kábel benti átkötést tudom nézni a WAN portot tudom ellenőrízni megy-e és az adatokat semmi mást, na ezek megtörténtek.
-
mclord
aktív tag
válasz
DonMaster #71041 üzenetére
Azért kicsit felszines megoldás :
1. router működik hálózat kiamaradás router nem megy (vajon milyen konfig lehet a rossz az ügyfélnél) ?
2. 2db router elvisz egyik se megy, ezen routerek mennek máshol PPOE .Router konfigot ne misztifikáljuk túl , alap szinten
WAN -ba betolod a kábelt, PPOE PWD -usr beír és connectre rányomsz a MAC clone meg feature , és kész lenne (na itt nem
)
-
-
pw12345
aktív tag
válasz
DonMaster #70728 üzenetére
Ez meg egy baromság, amit itt félig olvashatatlanul összehordasz. Bármilyen telefonos ügyintézésről fejtegettem. De, ha már bekötés, amikor kötöttem egy telefonos, határozott IGEN volt a szerződés kötés a Diginél, nem kellett bemenni sehová.
Más kérdés, hogy, azóta ez az eljárás él-e még (meg, hogy, azóta kur..ult el a Digi, amióta átvette az Invitelt, a mentalitással együtt), mert nem vagyok náluk üzletkötő, bár irományod alapján remélem te sem.
Aláírni a munkalapot/szerződést, csak akkor kellett, mikor bekötötte az ürge és minden működött. Igaz, hogy én intéztem mindent, otthon voltam, mikor kötötték, vezényeltem le a szerelést és intéztem a papírmunkát, nem a komám/néném/nagyanyám.Érdekes módon a hálózattal, azóta sem volt gond, a boxot meg visszavittem nekik, mert egy kalap xar volt és egyébként sem használtam.
(#70725) Livius Technikailag megoldható, de nem vennék mérget, hogy már lezárt, kanyargó csőbe, vezetőkábellel fel akarnak húzgálni társasházi optikát. Nálunk lepattintható fedeles kábelcsatornák (is) vannak, abba nem kunszt behúzni bármit, csak zárt cső emeletek közt van, de azt a 25 cm-t meg feladja egyik fickó a másiknak.
(#70738) Demokatona Ez engem is fokozottan érdekel. Bár egzakt válasz nincs rá, mert többféle dobozt használnak és gondolom a méretük is eltér.
(#70749) balhmm UTP CAT6-ra vonatkozik az ár?
-
-
pw12345
aktív tag
válasz
DonMaster #70714 üzenetére
Jaaa, ha ez így működik, mint a Fővíznél, ELMŰ-nél, hogy fél napot el kell b..szál (mert vagy napközben mész, amikor nincs senki, ügyintéző sem, vagy, munkaidő után, amikor egymást tapossák és a szemben lévő üzletig áll a sor), ha bármit el akarsz intézni, akkor a telefonos léhűtőket át kell csoportosítani a MÁV-hoz BKV-hoz peronőrnek, kasszásnak, karbantartónak, stb.
A járulékos díjakat, amit rendszerhasználat, ügyfélkapcsolat, meg hasonlók címén felszámolnak ezeknek
a "hasznos" ágazatoknak a fenntartására, lehet (rezsi)csökkenteni a havi díjakból.
Teszem hozzá, korábban a Diginél el tudtam telefonon intézni, amit akartam, mondjuk 1-2 alkalom volt és az is
két éve, mert az FTTB hálózattal eddig nem volt gondom. Még a Vodánál, Telenornál sikerült valamit telón intézni, a többi bukta. De hazudok, a Díjbeszedőnél is értem el sikereket.(#70715) Livius Háztípus függő. Elvileg bárhol, bármit el lehet rejteni, azokon a részeken, ahol megy vezeték akna, kábel alagút gondolom nincs nálatok, ha nem a CERN-ben, vagy Hadley's Hope-ban laksz.
Szerintem sem panelben, sem téglában nem fognak vele bajlódni, ezeken a szakaszokon kívül. Előbbiben a horonyvésés macera, utóbbiban meg a kábelesek nem állnak neki vakolni, stukkózni, festeni...
Felénk úgy néz ki, mintha lehányták volna (UPC, T-Kábel detto), kb, annyira rejtett a kábelezés, mint a metró alagútban, vagy egy troli vonalon.Néhány lelkes szomszéd "csinosított" rajta, azóta néhol olyan, mintha atomtalálat érte volna, kissé Hős utcásodik, máshol meg bravúrosan felküldték rá a futónövényt, "ízlésesen" feldíszítették.
Vagy akar a ház kábelszolgáltatást, vagy várjátok az 5G-t, a végponti boxokkal. T már elkezdte, a Diginek is van valami 4G kezdeménye, 5-10 év és el is terjed, addigra el is avul...(#70717) TeeJay Kis polcot, meg aljzato(ka)t, aha.
Ja, én már el is kezdtem, mert a tré is ide akarja nyomni a dobozát (nem tudom 3 box hová fog elférni, vagy felnyomom a hűtő tetejére, had melegedjen, vagy egy százas szeggel átütöm a boxokat és úgy a gardrób oldalára, ha nincs rajtuk fali aljzat, esetleg kétoldalas ragasztóval, aztán éjjel hallgatom, mikor koppan). Anyókák, meg, akik kábelrejtés mániások, elhajtják őket a francba. Ezen felül, akik a dobozolás miatt is menekültek (pl. jómagam) a tré, jú érdekszférából, most kapnak az ajtó fölé minimum kettőt.
-
válasz
DonMaster #70712 üzenetére
Nem, amiről én beszélek, ott volt telefonálás és személyes ügyfélszolgálat is, a DIGI-s ügyintéző mondta, hogy majd emelik valamikor - pedig hűség már régen nincs azon az előfizetésen.
Nem mindig az ügyfél a buta és/vagy lusta...
Igaz, az egyik ilyen ügyfél a következő hónaptól másik szolgáltatónál lesz, mert elege lett abból, ahogy hozzáállnak az ügyintézéshez, szóval ott okafogyott lesz a probléma. -
-
gkrisz78
tag
válasz
DonMaster #70664 üzenetére
A saját (vagyis a régebbi általuk bevezetett) lan kábelét rontotta le ezzel. Az hiába cat5e ha szétszedi 2 felé, magyarul az eddig gigabitet tudó kábelt ő tette 100-assá. Ez normális dolog szted? Tudom hogy ont-ig ok, majd leszükítem, ez értő szakember hozzáállás? Mi benne a 90% user error, hogy az átlagos user nem ért hozzá annyira mint te?
Szerencsére nem mindenkinek ilyen a hozzállása, és már ki is javították a digi saját itthoni szerelőjével.
Na mindegy hagyjuk... -
törölt tag
válasz
DonMaster #70664 üzenetére
Látom mégiscsak hozzá kell szólnom. (Pedig már nagyon nem akartam.
)
Szóval ... a munkalapot elvileg csak akkor kell aláírnom, ha a szolgáltatás megléte és garantált sávszélessége biztosított ill. azt a létesítő szerelő a szolgáltatás átadási pontján "bizonyítja" pl. a saját eszközén sávszélesség méréssel.
Tudtommal a központban akkor kapcsolják át Gigabitre az ügyfelet - javítson ki valaki bennfentes, ha nem így van - ha a munkalap leadásra került, mert ez igazolja, hogy a létesítés/átszerelés megtörtént.
DE! A munkalapot addig nem tudják leadni/lezárni a munkát amíg az az előfizető részéről alá nincs írva.
Jól tudom?Akkor ez így most, hogy?... hogy 'eccerűen' fogalmazzak/kérdezzek.
... mert, ez így nekem a 22-es csapdájának tűnik, ha ki akarom zárni az említett USER ERROR-t, vagyis hiszem, ha látom alapon csak akkor írok alá, ha a szerelő már kimérte a sávszélt és OK lett.
-
törölt tag
válasz
DonMaster #70649 üzenetére
Én ezt úgy tanultam anno az iskolában, hogy a megrendelő képzetlen az adott szolgáltatás tekintetében - még akkor is ha NASA mérnök, fizkai Nobel díjas és Ő tervezte a holdkompot - tehát, ha DIGINet FTTH 1000 szolgáltatást létesítek akkor tökmindegy, hogy mi volt régen, tökmindegy hogy ki írja alá a munkalapot - akár a macska is alákaparhatja - úgy adom át a szolgáltatást - ha már leellenőrizni nem tudom - hogy nyugodt lehessek afelől, hogy az előfizető biztosan megkapja - legalább a garantált - szolgáltatást. ... ha másért nem azért, mert se...be rúg a főnököm, ha mégegyszer vissza kell mennem, mert az már plusz költség.
-
Steve Howdy
csendes tag
válasz
DonMaster #70599 üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam! S mindenki másnak is a segítséget.
Lenne ehhez kapcsolódóan még egy kérdésem, a telómban kétcsatornás WiFi modem van 802.11a/b/g/n/ac wave 2 szabványú 1,733 Gbps-os átviteli plafonnal, ezzel az kütyüvel amit beszereltek ezt nem is tudom kihasználni?
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #70026 üzenetére
ma óbudán Telekom FTTH hálózatnál lehetőségem volt végig nézni hogy csinálják a bekötést
föld alatti FTTH hálózat
védőcsőben behúztuk az utcai aknától a lakásban lévő ONT-ig az optikai szálat
mindkét végére 3M optikai csatlakozó
rámértek a jelre -20dB volt ami tökéletes
az ONT-t felfúrtuk a falra és köré tekertük a maradék optikai szálat ami a lépcső alatt van sufniban
ha csak szándékosan valaki nem rúg oda itt nem lesz gondami vicces volt hogy ez a telekom kábel nagyon vékony és merev
a DIGI-s amivel az ONT-t kötik be FTTB-nél az sárga burkolatú és jóval rugalmasabbnak tűnik -
brickm
őstag
válasz
DonMaster #69993 üzenetére
Na sorba:
Néhány napja kötötték be, vagy 4-5.
Kibridge-eltettem a huaweit, de míg rendesen routerként ment is 300nál többet alig mértem.
Mióta bridg-ben van sem több.A mérés Dell vostro 3460 8GB DDr3, Samsung evo 860ssd, i5 4000valahanyas cpu, 1.5méter cat6, de egy hosszu 10méteres cat5e-vel is ugyan ennyit mértem.
A másik gép MBP 2015 cto fullos konfig, mindenből a legnagyobb. Hajszálpontosan ugyan annyit mérek.
Mikrotikről lehúztam mindent, tűzfalak, stb minden kikapcsolva, egyedül egy allow all in rule van bent, de mondom direkt kapcsolattal is ugyan annyit mérek. Ping minden esetben 6-7ms.
(nem tudom ftth vagy fttb-e.)
Egyébként 100/100-ról kötötték át, és az stabil 100/100 volt folyamatosan, soha meg nem rottyant.
-
válasz
DonMaster #69927 üzenetére
upc-nél választhatsz kártyát a box helyett, telekomnál meg nem kicsi felháborodás volt, amikor kiderült, hogy kivezetik a dvb-c-t. szóval nem egyedi a dolog. plusz akik korábban fttb-n voltak, azok megszokták, hogy nincs modem, aztán egyszercsak a 0 eszköz helyett hoznak kettőt.
-
prabhu
senior tag
válasz
DonMaster #69835 üzenetére
Az összes ingyenes email szar. A citro és az inda el lett kúrva, a freemail sose volt jó. Gmail új felülete lassú és idióta + bizonyos dolgokat tilt. Az Outlook /Hotmail/ is erőlteti a hülyeségeit "fejlesztések" címszó alatt.
Amúgy az tényleg szívás, hogy a szolgáltatós email bukta, ha vált az ember. -
ekkold
őstag
válasz
DonMaster #69809 üzenetére
Akkor leírom röviden és a teljesség igénye nélkül, csak neked, hogy mi a gond a gmail-al. A google elovassa a leveleidet, és felhasználja a tartalmukat a profilod építéséhez, elemzi a csatolmányokat, és a képeket is amelyeket küldesz, a képeken levő feliratokat, és a képek tartalmát (pl. arcfelismerés) is elemzi. Gmail-el nem lehet titkosított csatolmányt küldeni, próbálj meg bárkinek jelszóval védett .zip (.rar .7z stb...) fájlt küldeni... Nem fog sikerülni, sőt előfordul, hogy a címzett nem kapja meg a leveledet, és sem ő, sem te nem kapsz semmilyen értesítést arról, hogy nem lett kézbesítve a mail. Nagyon sok emberrel kell időnként leveleznem, és a gmail esetében sokszor eltűnik aegy-egy levél, jó esetben csak a spam mappába kerül, de van hogy csak úgy eltűnik. Semmilyen apró futtatható programot nem tudsz átküldeni gmail-en keresztül. Tehát ha van egy kis kiegészítő, amit egy barátom használ valamelyik szoftveréhez, és szeretné nekem is elküldni, akkor gmail esetén nem fog sikerülni. Magyarul a google cenzúrázza a leveleket, akár akarod akár nem, mindent eltárol, és építi a profilodat, akár akarod akár nem. Persze erre az a szokásos válasz, hogy kit érdekel hadd gyűjtse az adatokat. De ez nem ilyen egyszerű, nem fogom itt részletezni, de adott esetben komoly hátrányai lehetnek szinte bárkinek ebből, néhány internet oldalon ezt bővebben kifejtik, konkrét, reális példákkal, és néhány megtörtént esettel is! Van google postafiókom, mert androidos telefont használok. De semmilyen adatot nem adok meg nekik azon kívül ami a telefon működéséhez elengedhetetlen, nem töltöm felhőbe a telefonszámaimat, és semmilyen más adatomat, és nem használom levelezésre és másra sem a gmail fiókomat...
-
4Grider
félisten
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest