- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
Vakegérke #64787 üzenetére
Akkor rosszul alkalmaztam a smilét, bocsi! Legutóbb már megbeszéltük ezt a Kőbánya dolgot, igaz én Laposdűlőn lakom, de itt is stabil. Ilyenkor a TEK-esek sem szállnak ki 10 kisbusszal Józsi bácsit lekommandózni, amikor a korcsma előtt kaszával hadonászik! A Dartvéder-t most ne említsük....
(fentiekből kiderül, hogy ritkán itt is volt netszakadás) -
TeeJay
félisten
válasz
Vakegérke #64549 üzenetére
én múlt héten hívtam fel egy DIGI szerelőt dél pesten (10-19-18kerületbe tevékenykedik)
ő azt mondta hogy ősszel már indul itt is az FTTH aktiválás és bekötés
mondta hogy felújítás előtt már érdemes helyet hagyni az optikai kábelnek meg az eszközöknek mert indulnak
hogy aztán ez idén melyik hónapban keződik és meddig tart azt senki sem tudja
de szerintem eltart az bőven 1évig majd -
válasz
Vakegérke #64549 üzenetére
Oké, de ha korai időpontnak is októbert mondanak, valószinű a tényleges megvalósítás még később lesz. Ha történt volna változás az ügyben és tudok is róla, biztos megírtam volna, várom az FTTH-t mint a messiást
De részemről off, nem vitatkozni akartam csak szerintem felesleges hetente megkérdezni.
-
Akybron
aktív tag
válasz
Vakegérke #64523 üzenetére
IX kerület, Batáts terület.
A TvNetworknek még élnek az oldalai :-)
Voltam én TvNet-es (256kBit) , aztán kitérő ADSL-re (YoNeked 1280/256)
Ezután vissza kábelnetre.
Mire megköttetett az új szerződés, már Drávanetnek hívták őket, majd felvásárolta a DIGI.Egyelőre még kábelnet van, remélhetőleg itt is mihamarább lesz valami optika.
-
Joe123
senior tag
válasz
Vakegérke #64523 üzenetére
Szintén egykori tvnetwork terület. Emlékszem mikor mondta a közös képviselő hogy azok jönnek a házba a upc mellé, totál el voltam szontyolodva hogy miért ezt a szutyok céget kellett idehozni, miért nem a digit, aztán annál jobban örültem amikor kiderült hogy csődbe mentek és átvette a hálózatukat a digi.
Mondjuk azóta is 100-as net van csak, de majd csak ideér már az FTTH.
-
-
-
válasz
Vakegérke #63548 üzenetére
Ha a php link nélkül próbálod, csak a domain url-t az bejön?
http://www.letmecheck.it/Illetve a ping milyen IP címet hív meg?
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ping letmecheck.it
PING letmecheck.it (141.138.203.105): 56 data bytes
64 bytes from 141.138.203.105: seq=0 ttl=56 time=39.219 ms
64 bytes from 141.138.203.105: seq=1 ttl=56 time=38.369 ms
64 bytes from 141.138.203.105: seq=2 ttl=56 time=38.996 ms
64 bytes from 141.138.203.105: seq=3 ttl=56 time=44.598 ms
^C
--- letmecheck.it ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 38.369/40.295/44.598 ms -
DonMaster
addikt
válasz
Vakegérke #62517 üzenetére
oké vettem, de most mobilrol voltam.
#62518) El Gringo
igen pont ez a lényeg , az , hogy jó routerel egy szar gép is kipörgeti a gigásat, csak ugye úgy veszi magát , hogy egy szar gép is elég hozzá de nem elég router nélkül nem 35mb/s 35*8 =280mbps 38~304
az máris nem 600+ mbps, csak ugye nem mindegy, az a baj , hogy bejön valaki és azt látja hogy leírod , és más is, hogy egy i3 meg core 2duo meg celeron stb procikal is futt a gigás csak, hogy sokan kihagyják, hogy mind.-ez ugy hogy a valós terhet a router végzi a ppope-t , Digi oldalán nem hiába van 2-3.gen i7 meg adva minimumnak mert az mint router nélkül lett kiírva lassan már 8éve.
Lényeg a lényeg, hogy routerel szar gép is elég de router nélkül van azért minimum feltétele, az eredmény befolyása érdekében. Sajnos volt rá példa, hogy valaki elhitte hogy az övénél szarabb gépel is megy a gigás meg rendelte csak router nélkül nem, és alig volt 200mbps letöltése mérésben,Digi kiment rámért 860 és kiszállási díj, aztán a szegény csoro-t nehéz volt megértetni hogy kell egy 15e ft-os router anno, most a xiamo itt van olcsóbban, de anno nem volt csak a kamu 450mbps-es wifi de 100-as lanés 100-as wan-os routerek amik kevesek azt is meg értetni, hogy miért, persze szólhat erről is a fórum de szerintem ez így félre vezetés , lehet szegény csorikám elösem fizetett volna rá ha tudja ,hogy még egy 15e ft-os router is kell.
Nagyon röviden ennyi, de ezt kb most írom le 5x .Amúgy lehet ha kilövöd a nod32-töt mérés idejére meg lenne a 900 is, Sajnos a vírus irtók tűzfalak sokat fognak vissza
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Vakegérke #61831 üzenetére
Ha figyelmesen elolvasod, és talán ismered a synology rendszert akkor te is tudnád, hogy Quickconnect esetén lehet NAT-olt hálózatban is az akkor is elérhető, itt most nem ez a gond, itt az a gond, hogy valószínűsíthetően a Digi eszköze akadt ki, és azt még a Digi sem biztos hogy meg tudja oldani távolról ha kiakadt.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Vakegérke #61425 üzenetére
Köszi! Az lenne a legjobb ha valakinél majd bekötnek, megkérdezné, hogy derékszögben lehet-e hajlítani. Írják, hogy jelgyengülést okoz, lehet 1-2 még belefér, de 7 az sok lesz.
DIGI-s dobozba kb.8mm-es kábel megy, nem tudom a lakásba milyet hoznak be, UPC-nél, 3-4mm-es lehet.
-
DonMaster
addikt
válasz
Vakegérke #61019 üzenetére
lehetne kicsitt több is a user fail-ek miatti kiszálási dij, mert ha szar az rendben javitani kell, de ha user bénázik akkro legalább fizesse emg szerintem reállis az netto 5000 lenne kiszálási dijnak ha fölöslegesen jöttek ki mert minden jo csak a user beállitása szar.
-
TeeJay
félisten
-
törölt tag
válasz
Vakegérke #59937 üzenetére
Szerintem nem. Ezek kettős szigetelésű tápegységek.
... de, majd konkrétan megírja akinek ONT-je van.
Amennyiben viszont szünetmetes tápegységhez csatakoztatod - ki tudja, lehet, hogy lokális áramszünet alatt is akarsz Internetezni - akkor a legtöbb szünetmentes földelt konnektort igényel.
(A földelt konnektorba egyébként gond nélkül dugható nem földelt csatlakozójú eszköz.) -
BITBOYS
addikt
válasz
Vakegérke #59870 üzenetére
Nekem még a régi zte van, fekete doboz.
Akkor neked se lesz problémád a sávszélességgel és a válaszidővel(#59871) Jorus
Már akkor ilyen sávszélt osztogattak? Nekem elég volt a legkisebb, az is kiszolgált szinte mindent
(#59872) nfsu17
Egy ilyen csúcshárdver pihen a szekrényben?
Add el, lehet páran ráugranának
-
Criton
veterán
válasz
Vakegérke #58416 üzenetére
Első körben most ONT-t cseréltek megint, az optikai vezetéket egészen az oszlopig végig nézték, hogy nincs-e megtörve. Ők itt mindent rendben találtak, de a központtal közben telefonban voltak, és a központ meg hibát lát... szóval most hétfőig megint teszt, ha semmi, akkor kreálnak egy új pppoe usert, meg hoznak elvileg valami 6 millió forintos eszközt amivel leellenőrzik a kábelt rendesen.
-
törölt tag
válasz
Vakegérke #57768 üzenetére
Neked nincs semmi dolgod csak várd, hogy a DIGI szakemberei bevigyék a fényt az otthonodba (FTTHome).
(Amúgy a bejövő UTP kábel helyére jön a fénydrót. A végére meg a szolgáltatói eszköz. Annak Gigabit Ethernet portjába meg a saját routered WAN portja egy UTP kábellel. Aztán jöhet a BRIDGE mód, ha kívánod.)
-
DonMaster
addikt
válasz
Vakegérke #57651 üzenetére
[moderálva]
nfsu17
uj terület ahol üzletkötö jár stb és házhoz megy a szerzödéssel, ne keverjük a mezei helyet ahol nem jár az üzlet kötö és megy héázhoz, bár a kettö azért ugyan az bemész vagy kijönnke házhoz szerzödést kötni, jo fizikai értelemben nem, de te sem simán telon intézted az üzlet kötö kiment személyesen papirozni , ez egy fontos info.itt viszont a telefonos ügyf szolgálat és netes rendelés kontra személyes ügyintézés röl van szo,
és a személyes gyorsabb lényegében te is személyes ügyintézésben vettél részt oké nem ügyfélszolgálaton hanem otthon mert kiment az üzlet kötö de az nincs mindenhol csak uj területnél.[ Módosította: radi8tor ]
-
bexinho23
őstag
válasz
Vakegérke #56629 üzenetére
Elektronikussal az a probléma, hogy nagy valószínűséggel nem is emlékszik a jelszóra a nagynéném.
Mi pedig csak a digi sport adók miatt szeretnénk minél előbb hozzájutni ehhez a lehetőséghez. De ha elektronikusan megérkezett a februári (mert elmondása szerint -5-én beszéltem vele- már kidobtam az utolsót), az azt jelenti, hogy a számla pár napon belül postai úton is megérkezik az előfizetőhöz.
Akkor várunk. -
-
törölt tag
válasz
Vakegérke #55311 üzenetére
Hááát az informatikában nemigen van tuti, de az egyel korábbi (3.0.0.4.380_7378) - mint írtam - NAT szempontjából jobb. (A legújabban meg van pár hibajavítás. ... de, az is kérdéses, ezek hogy nálad fontosak-e?)
Bár nálad - a 100/100 miatt - nem igazán aggasztó a probléma. Szerintem, nálad maradhat a legújabb firmware.
Az ASUS meg csak visszajavítja majd a NAT-ot a régebbi állapotába egy újabb firmware frissítés keretében. Talán ... egyszer ... majd.
Szerk.:
Lehet, hogy a te típusodra most jött el a majd?
Nekem még nincs fenn újabb.
-
törölt tag
válasz
Vakegérke #55308 üzenetére
Ezt a gyári firmware-t (3.0.0.4.380.7743) használva jelentősen visszaesik a letöltési sebesség az elb...ott NAT miatt.
(Nálam - DIGINet 500 - úgy kb. 330-350 Mbit/s környékére esett a 480-500 Mbit/s helyett. Amúgy én is a routerem topikjában olvastam, már elég régen. Visszatettem az egyel régebbi firmware-t és dobtam egy hátast, amikor felment a sávszél.)
-
TeeJay
félisten
válasz
Vakegérke #52921 üzenetére
nem azt mondtam hogy senkinek ne legyen gyors nete
hanem annyira olcsó az 1000-es csomag hogy kb. a többit meg is szüntethetnék hiszen 400forinttal olcsóbb csak az 500-as akkor naná hogy csak 1000-es csomag éri meg
igen ám de a mostani FTTB hálózatra nem is tudják adni mindenkinek
meg felesleges is mert amíg nincs FTTH addig csak vakításezzel meg szívnak azok akik fizetnek többet azért hogy csúcsidőben is jobb legyen a net (300-as garantált minimum lefelé és 50 felfelé)
ha mindenki 500-as csomagra megy akkor 200 feltöltést kap minden vérpistike és szét torrentezik a 10éves hálózatot aztán nesze neked garantált minimum fele se lesz meg
bőven elég lett volna ha a 100-as csomag olcsó, az 500 és 1000-es csomag legyen drágább hogy tényleg csak
az váltson rá akinek nagyon kell és megfizetimajd ha FTTH lesz akkor tojok rá ott 32végpont csak elvan GPON-on
de amíg FTTB van nem kellene erőltetni -
carr
őstag
válasz
Vakegérke #52519 üzenetére
https://ncore.cc/torrents.php?action=details&id=2164011 erre gondolsz? ez az update-é.
-
xeon forever
addikt
válasz
Vakegérke #51843 üzenetére
Tényleg félre érted...
Pl vodafonnal létezik olyan ügyfélmegtartó üzletpolitika, ha lejárt a hűséged akkor ujra köthetsz 2 év hűségidővel egy aktuális akciós csomagra.
Tehát ha nem hűséggel folytatom a szerződést legyen egyértelműen listaár.
A mi családunkban sajnos számít az a havi ~2e forint is. (1,5 év még hátra van a hűségből egyébként)
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest