- iPhone topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
válasz
D@niel #66883 üzenetére
1, a bridge módba átkérést az ügyfélszolgálaton kérheted (a többiek a telefonos megkeresést szokták javasolni). Átállítják, majd sms-ben értesítenek ennek a tényéről.
2, itt el kellene dönteni, hogy mindenképpen szeretnéd-e a bridge módot. Tudniilik amit a későbbiekben részletezel, ahhoz elegendő lenne egy access point is, amit meg a router-ek általában kisújból kiráznak...Pl. nálam odahaza is így működik: bejön a Digi-s optika, bemegy az ONT-be (ez egy Huawei csoda cucc 2 antennás, ez az egyes számú wifi, apáméknál), ennek a gigabites LAN portján lóg egy TP-Link 1043 V2-es router (ez már a saját lakásomban), de ez nem csinál mást, mint tovább osztja a LAN-t a két masinámra és csinálja a kettes számú wifi-t.
3, az 5Ghz nem baj ha van, így legalább tényleg el lehetne szeparálni az eltérő forgalmú dolgokat
-
Brandynew
őstag
válasz
D@niel #66883 üzenetére
Szia,
A Gigabites netnek leginkább kábeles használat esetén van létjogosultsága, wifin keresztül a legjobb esetben is csak néhány száz Megabit fog átmenni.
A Xiaomi Mi Router 3G (a G fontos a végén) jó választás, de csakis akkor, ha felteszed rá a legújabb Padavant, a gyári firmware-val kevésbé muzsikál jól, ráadásul kínaiul van. A telepítés menete és fórum: https://prohardver.hu/tema/re_szoszo94_xiaomi_mi_router_3g_padavanra_fel/friss.html
Amikor elmegy a net bluetooth használat közben, az azért van, mert N-es wifid van, ami a bluetooth-hoz hasonlóan a 2,4 Ghz-es frekvenciát használja. Egyébként a mikrohullámú sütő is.
Valószínűleg célszerű lesz az 5 Ghz-et használnod, de ezt felesleges ennyire előre eltervezni, majd próbálgatni kell, váltogatni a csatornákat stb. Meglátod majd, hogy neked hogy a legjobb.
Amit fontos még megjegyezni, hogy ez a router 2x2 MIMO-s, tehát akkor van értelme, ha a vevő oldalon is van egy legalább 2x2 MIMO-s hálózati adaptered. Pl. a legtöbb laptopban csak 1x1 MIMO-s WLAN adapter van. Tehát nem csak a routeren múlik, hogy milyen lesz a sebesség, legalább annyira fontos (ha nem fontosabb), hogy mire képes a vevő oldali WLAN adapter.
Bónusz: ha viszonylag nagy lakásról/házról van szó, akkor érdemes beszerezni egy vagy több repeatert is.
-
DonMaster
addikt
válasz
D@niel #61461 üzenetére
probáld meg 40mhz-en az auto 20/40 helyet.
hátha jobb értéket mérsz de mivel falon keresztül így nem garantált, várd meg még megérkezik a xiamo és akkor már jobb értékeket fogsz mérni.#61463) TeeJay
mi nem megy nállad? link?
facebook google youtube mind megy, ncore is, játék ugyszint. szoval lehet oldal hiba vagy dns szerver bug vagy pasz -
djsilas
tag
válasz
D@niel #61002 üzenetére
Nem akarlak elkeseriteni, de 500Mbit WiFin az melyebben zsebbe nyulos tortenet lesz. Elso (es bevallom feluletes) ranezesre a laptopoddal es a kinezett Dlinkkel inkabb a felere, 250Mbit kornyekere saccolnek. Persze nem mindegy, hogy fel meterre van a router vagy 2 szobaval arrebb, de egyebkent van erre jobb topic, ahol talan tobbet tudnak ebben segiteni.
-
törölt tag
válasz
D@niel #61010 üzenetére
A legjobb lesz a Te számodra is és a többiek számára is, ha átfáradsz a Milyen routert? topikba!
... mert, ez a téma erősen oda tartozik. Ugyanis semmi köze a DIGI Internet szolgáltatásához a router kiválasztásának, csupán csak annyi, hogy egy Gigabites Internet szolgáltatást kell kiszolgálnia a routernek, amit vásárolni szeretnél.
Illetve annyi mégis ebbe a topikba tartozik, hogy amikor megérkezik az áhított router, kérd át BRIDGE módba az ONT-t és a PPPoE-t a zsír új routereden állítsd be!
-
DonMaster
addikt
-
DonMaster
addikt
válasz
D@niel #61010 üzenetére
- 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi
- 2.4 GHz és 5 GHz
- 1x1 MU-MIMO technológiabocs vissza keresve nem találtam pontosan,.
elvielg a fent leirt wifi specifikácio van, amit az acer ir erre a tipus-ra.
5ghz ac-s viszont 1x1ha eza tipus QCA9377 akkor 433mbps elvileg a plafon.
de mivel drága acer nem képes leirni igy ez csak találgatás tehát ha ez van akkor 200-as lehet de max 250 annál több nem, ez is rövid távon jol beállitot wifi-vel, mesze a routertöl a 200-sem biztos.intel/atheros-al szerelték de ezt kideriteni max tetudod vezérlöpult számitogép fülénél hogy a wifi-nél mit ir intel vagy atheros, de a fent leirt dolgok attol még álnak a 200-250mbits max
ha téynelg egy vékony fal ál akkor furo 5m-es utp összeköt és probléma megoldva, ha nem máskálsz vele, ennél olcsobb meg oldás nincs 1-2e ft a kábel furo cska van vagy tudsz 1 furásra kölcsön kérni,
[link]wifi -nél a kettöböl melyiket telepitetted az intelt vagy az atheros-t
és bocsi nem vagy lehurogra nem találtam azt a hsz-edet.
-
DonMaster
addikt
válasz
D@niel #61006 üzenetére
a c5 egyel jobb választás nekem wdr4300-am van igaz az nem ac-s de én kábelen ahsználom wifi tv teloknak böven elég 150-et megy laptopomon is, kábelen 940-1200 körül
c5 elvileg hasonlo de AC-s ami jobb.
viszont továbbra is kérdezem milyen wifi vevöd van tehtá a laptopodban milyen wifi kártya van pontosan,
2,4ghz-es 5ghz-es? n-es vagy ac-s? és azon belül is miylen sebességre képes tehát kéne a pontos tipusa akkor kikeresme ezeket és emg tudom neked pontosan mondani hogy mi az ami maximum elérhetö sebesség, -
sugarforce
addikt
válasz
D@niel #61006 üzenetére
Az mar router szinten okes lehet, de ehhez kell megfelelol ac-s kartya a gepedbe, ami kepes erre a sebessegre nem csak papiron es meg ezen kivul a kozeg is fontos, hany fal tavolsag van a router es a gep kozott, mennyi egyeb wifi van a kornyeken stb. stb. Ezeket mind vizsgalni kell.
-
DonMaster
addikt
válasz
D@niel #61002 üzenetére
100-as wan portja van
nagyon leforditva 100mbits jön befelé
hiába tud belsö hálon 300mbits-et 100nál nem lesz több,
bejön 100 kifelé nem meehtt 100nál több. linknem fog 400-500 menni wifi-n o istenem hogy nem leeht felfogni 11e ft-os routerel és alap ac kártyával nem fog 400-500mbits menni wifi-n miért nehéz ezt felfogni , de persze ved emg mikor jobbat ajánlottunk a xia...-ban ved a d-link et majd gyre utána reklamálni hogy evvel sincs 200-nál több mbps.
milyen a pontos vevö tehát laptopod pc-d tipusa és milyen wifi kártya van benne pontosan, utána többet tudunk segiteni hogy mennyi lesz a max akár avvala dlink-el deén a 200-nál többet nem adom meg de a 400-500 garantáltan nem lesz meg ez 100%-ig kijelentem most láthatalanban.sugarforce
persze ebben egyet rétek hgoy függ az élethelyzettöl de azért tesem sétálsz jobbra balra laptopal a kezedben letöltésközben ahgoy irod is, ac-s rendben van de ahoz normális ac router is kell , nah mindegy de azt hogy ha kell a sebesség miért nem lehet kábelle megoldani nem fogom megérteni. -
DonMaster
addikt
válasz
D@niel #60998 üzenetére
pontos tipust irj
az hgopy wifi-n 300-at ir az oké de ha a wan portja 100-as akkor 100nál több nem lesz hiába megy a marketing a 300-rol mert csak duma, max belsö hálon megy több de wanrol max 98,
pontos TIPUST irj.(#60999) bl4ze
irj egy linket megnézem nálam hogy megy, mert lehet hogy alapbol nem menne gyorsabban ott, és más teszt oldalt kéne probálni, pl: régen használtunk itt egy file torrentben 5-en toltuk fel és közben 1 valaki szedte le avval a fel és letöltést is egyszerre lehetet mérni lehet még valakinke meg van probáld ki azt is, de jelentsd hibára is.mindenki
öüsszefogloba belehetne irni hogy a routereknél a wifi sebesség soknál márketing fogás, irhat 800mbps-et ha a wan oldala 100-as itt meg simán meg veszi aztán megy a fejverés hogy szar,
wan-lan oldalhoz meg kell HW NAT a routerben ha 1000WAN 1000LAN és van HW NAT-ja is akkor utána jöhet a wifi résznézés ami lehet 2,4ghz aminél n-es 300 a legnagyobb kb 180mbps-re képes
van 5ghz n-es ami 300mbps-re képes és van ac 5ghz ami akár 1000mbps-re persze a vevötöl is függ nah meg árban ez utpbbi nagyon huzos , -
DonMaster
addikt
válasz
D@niel #60986 üzenetére
3e ft-ért van 30m-es utp cat5e de cat6 is, garantált 500+mbit/s
ennél olcsobb megoldás nem létezik.Mindenki máshoz:
Van olyan aki érti, hogy kb gamer pc/laptop és kell a max letöltés, de nem akarok sokat költeni wifis-s routerre , de legyen magass a speed, hogy ezek igy hogyan léteznek 1-1 mondatokban?
mármint miért nem lehet utp-vel összekötni ha kell a magass speed? vagy igy mi valamiröl lemaradtam? van valami üóber brutál wifi szabvány ami brutál olcso és 1000-ret átviszi? vagy plusz védetséget ad? vagy enynire drága az utp? utobbi kétlem, mivel munkámban használom és több métereseket dobálunk ki pedig kissebb patchelésekre jok lennének akár, 4-5e ft-ért 40-50m-es utp cat5e/cat6 is van az elég bármilyen házba, szépen ellehet vezetni és cserébe nincs sebesség probléma , max ha a digi-töl szarul jön, de nema wifi-vel baszakodsz,
vagy nem értem, van olyan aki ugy használja a laptopját hogy mászkál a lakásában/házában? és közben tölt le? vagy ugy játszik hogy közben mászkál? laptopnál és asztalinál, asztalival kétlem, laptopnál is kétlem ott is a kb 2m-en belül mozog az ember vele, nem több, tablet telefon megint más azokon többségén nincs rj45 hely de azoknak a 40mbits-es wifi böven elég, meg azokra enm tölteszle olyat amit pc/laptopra igen. 40mbits-en elmegy egy okos tv 4k stream-közben is, bár azt lehet kábelezni mert ugysme mozgatod, de laptopot és asztalit tuti nem mozgatsz használat közben,
szoval van olyan aki meg tudná, nekem magyarázni ezt , hogy miértelme laptop/asztalinál cseszekedni wifi-vel? mikor kell a sebesség, persze azt vágom 1kábel szarulnézki de cserébe nem kapsz agyfaszt és olcsobb is mint wifi-vel az 1000-ret meg oldani amihez kb 60e ft alsohangon kell. -
djsilas
tag
válasz
D@niel #60990 üzenetére
Szerintem legalabb 10 vagy inkabb 15ezer forintra keszitsd fel magad, ha AC-s routert szeretnel.
Nekem van most egy Asus AC68U-m, egy AC1200G+ - om es egy Mikrotik hAP AC2 -m otthon tesztelgetni, "jatszani". Megvan mindegyiknek a maga elonye, vagy eppen hatranya, de ezeket alapvetoen mernem javasolni. TP-Link Archer C5 ala biztosan nem adnam, ha most uj routert vennek. -
djsilas
tag
válasz
D@niel #60986 üzenetére
En a Dlinkekben csalodtam, igy mostanaban nem kovetem a termek palettajukat, ettol persze meg lehet jo router.
Nekem Asus routerem van, atlagba talan 400Mbit korul van a sebessege. Ehhez persze kell AC-s "kliens", tehat ha a gepedben csak N-es WiFi van, akkor pont nem leszel elorebb.
Egyebkent en huztam UTP kabelt a laptophoz is, ha valamit tenyleg gyorsan kellene letolteni, akkor a kabel jelenleg (atlagos penztarcat es eszkozoket figyelembe veve) meg verhetetlen szerintem. -
DonMaster
addikt
válasz
D@niel #60864 üzenetére
az a 300-as wifi csak elmondom neked arra lesz elég hogy 100_at max kifacsarj
irj kérlek routert hgoy mit használsz , mert ha a digi 21h végü huaweii-ét akkro 40nél nem lesz több ha sajátot akkor az milyen mert az sme biztos hogy a wan oldala gigás hiába irja rajta hgyo 300-as wifi az 300-at laborban tud maximum, wifi-n nem fogsz akkora változást elérni mint amire vágsz, de ami 100%-ig biztos hgoy 300-at nem fogsz elérni, söt 200-at sem.
laptopnál nem tudom miért nehéz beledugni egy utp-t és lemérni hogy ugy mi a helyzet. wifi helyet.
bár várj 1 napot majd akkor mérj wifi-n aztán gyere ide .... ni hogy nem lett jobb roszabb lett, de akkro már a digi-nek is hiába irsz mert nem az ö dolguk ök kábelen biztositanak 1000-ret nem wifi-n. -
DonMaster
addikt
válasz
D@niel #60858 üzenetére
várhatsz 30napot is, de wifi-n nem lesz több, ezt vagy meg érted vagy nem, mérj kábelen. nem tudom mi az amihez nem lehet od alogatni egy utp kábele-t sétálsz a laptoppal vagy mi? tv-t sem hzordozod nézés közben gondolom, tablet+telnél meg kb töknyolc a 40is böven elég ott.
#60862) TeeJay
google fibre 1000/1000 70dollár
nálunk 1000/200 legrosazabb esetben 9dollár fttb-nél ftthnál 7dollár
igaza google nél jár 70dollár/ho ért ac-s wifi eszköz meg 1tb drive meg sok más aproság, diginél nem de 10x olcsobb igaz 5x kisebb up-al de 10x olcsobb. -
DonMaster
addikt
válasz
D@niel #60853 üzenetére
hát wifi-n az 1000-res igy vissza lépés, kösd össze kábelen és mérj ugy, wifi-n nem fogsz tudni 1000-ret prögetni,
ha kell wifi-n nagyobb sebesség akkor vegyél saját routert 20-30e ért van már ac-s 5ghz-es wifi router + vezsle hozzá 10-15e ért ac-s wifi vevö-t és akkor lehet kb 400-500mbits-ed.60852) wwenigma
jah láttam
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Hardverkemping június végén
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Medence topik
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS! Apple Watch Series 10 GPS 42mm Rose Gold!
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest