- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Sped
aktív tag
Nem szívesen kábeleznék el az asztalig, ahol bejön a lakásba a kábel, ott van a router jelenleg és dobja szét a netet. Ez a TPLink cucc viszont már baráti, ha ez képes legalább 5-600-as sebességet produkálni wifin, lehet értelme beszerezni (tudom a kliensek is számítanak, a céges laptop és a hamarosan érkező új TV-nél van ennek csak igazából jelentősége, a régi eszközeim ugysem képesek 100 fölötti sebességet kezelni). Kösz a segítséget neked is és a többieknek is.
-
Sped
aktív tag
Köszi, hát ez elég drága cucc
Most egy Tenda routerem van, eddig jól tette a dolgát ez is. Egyébként a Digi saját eszköze akkor azért kevés, mert ahogy #94165Dragon3000 is írja, csak max. 150 Mbps-re képes a wifi része? Ez elég fura, adnak egy félkarú óriást. Én minden eszközzel wifin keresztül kapcsolódok.
Annak viszont örülök, ha a meglévő kábelt hozzá lehet kötni az ONT-hez. Ott amúgy pont nem érdekel a technológia váltás, a képet most is szépnek látom a HD csatornáknál.
-
azimut
aktív tag
Igen az, és a munkahelyem rendszergazdája a stabilitása miatt Linksys EA7300 AC1750-et javasolt. Már tettem egy kört a vonatkozó topikban is. Döntés előtt állok, légyszi győzködj még.
-
wallace
tag
Megvolt, ugyanaz a helyzet, nem töltenek be az oldalak, de szelektíven, pl a prohardver most megy, eddig az nem ment.
DNS-t is próbáltam átírni, semmi változás, nem a névfeloldással van a baj, az a rész tökéletesen működik... Igen nehezen megfogható hiba. Természetesen gép hiba kizárható, több gépen ugyanez a hibajelenség és ha mobilnetre váltok azonnal minden tökéletesen betölt, tehát egyértélműen valami a DIGI kapcsolatával van, de rohadt nehéz megfogni... -
Win-T
őstag
Ezt szeretném elkerülni mert szinte a lottó ötösre több esélyem van mint arra, hogy ott valakit kapcsoljanak (mikor a szerződéskötést kellett intézni napokig próbálkoztunk mire elértünk valakit), ha ezt egy resettel itthon meg tudom oldani.
Mert egyékbént semmi baja, minden tökéletesen működik csak még egy-két portforwardot szeretnék beállítani ha egyszer visszatalálok a setupba. -
RAiN91
őstag
Rendben, telefonon keresztül megpróbálom elmondani nekik, csak tudják mit akarok. Annyit mondok, hogy a routerem maradjon meg, és azon legyen beállítva a PPPoE kapcsolat, gondolom így érteni fogják, ennyit még én is értek
szerk: Új jelszó felhasználó páros is lesz, vagy elvileg átkapcsolják Bridge módba, és a routeremet nem kell állítgatni? -
koby11h
őstag
Köszi!
Nekem családi ház, kb. 20 éves. Amit csinálnék ha magam csinálnám:
Padlásra be, 15 cm fa födém (fölül OSB lap, alul giszkarton, közte közetgyapot), majd át egy Leier 38-as téglán és egy Leier 10-es tégla válaszfalon és a TV / számítógép / router mellett vagyunk.
Remélem ennyi belefér. -
Geth
veterán
Aki IPv4-et használ az nem éri el a csak IPv6-on elérhető URL-eket?
Ha sehogy nincs IPv6 kapcsolata, akkor ez így igaz. Ezt jelenti a "csak"A Google is tudja, hogy v4-et használok és nem is mutatja a v6-os címeket?
Ezt nem egészen értem.
Van olyan, hogy egy találat csak v6-on érhető el. Namost azt nem tudom, hogy ezt kiadja-e mint találat, hogy ha magát a keresőt v4-en éred el, tippre igen#93842 Dragon3000
[link]
btw, én cgnat mögötti végpontok elérésére használom, de ezeket a címeket nem fogom itt reklámozni -
-
-
MadMancs
veterán
Egy kicsit meg.
Dragon3000, nem tudom. Lehet csak szimplán védik magukat.
Más. Rátértünk hogy mostanában mennyi gond van országosan a nettel. Kiderült országosan gerincet, körzetekben gerincet cserélnek, és párhuzamosítanak kapacitás bővítés miatt. Ez utóbbi nem tudom kit jelent. Ezért a lehalások akadozások.
Kitérünk kicsit 4IG re is, mondta szerencsére nekik még a kutya nem szólt, és addig a jó, 4 hónappal előtte jelezni kell feléjük ha munkáltatót váltanak fejük felett.
Egyébként hálózattachnikus volt, nem mezei betanított munkás, központban dolgozik, csak most mind a két területis mezei szerelő beteg ezért jött ő. -
MadMancs
veterán
Kábelezés már megvan ugye. Bár ha már úgy alakult és a múltkori szerelő jön akinek jattoltam, megkérem cserélje már ki fű alatt a törött optikai kanócot kis mellékesért.
A héten nincs délelőtt kapacitásuk, délután meg meló, szóval majd jövőhéten.
A posztom inkább arra irányult hogy mit kell ezeknek dobozban matatni ilyenkor. -
cof
veterán
Router is, hiszen bele van építve, úgy mint egy másik szolgáltató kábelmodemnél is az X LAN port és a WiFi. Egy mezei ONT-on van egy optikai bemenet és 1 LAN kimenet, aztán ennyi.
Nem a ZTE sara az elszeparálás, hanem a Digi így kérte rá a szoftvert. Egyébként nagyon sok mindent tudna, DMZ, FTP szerver... Youtube-on vannak a gyári firmware-ről videók.
-
MadMancs
veterán
Nem fogja. Minden kliens el van szeparálva egymástól.
Értsetek meg, ezek nem routerek hanem ONTok, nem lehet és nem is érdemes elvárni tőlük teljeskörű router funkciót, akkor se ha kezdetleges módon van is bennük valami ilyesmi. User 99% ának elég hogy van wifi és megy mobilon arckönyv, akinek még belső háló kell az vegyen routert. Én mondjuk sose bíznám szolgáltatóra belső hálózatom. -
wayne1
senior tag
Hát őszintén megmondom, abban semmit nem állítottam. Feltelepítettem és ment. Most próbaképp visszakötöttem a Tenda routerem (kivettem a PPPOE beállításokat) a ZTE után és abból megy a PC-be a net, a TV is simét erre csatlakozik. Így egyből minden gond nélkül megy az Emby. Szóval a ZTE-ben lesz valami beállítás ami tiltja, de nem lehet a port forwarding mert azt beállítottam és engedélyeztem, de úgysem megy. Szóval most nem tudom mi legyen
-
remi67
tag
Végülis az igazából nem lenne tétel, inkább az tart vissza, mindenhol azt hallom a digi szolgáltatása sokkal problémásabb. Ezzel a a sagemcom izével semmi gondom nincs, 1,5 éve van meg azóta 2X kellett újraindítani, mindkétszer csak a vezetékes telefon LED-je piroslott, a 150/50-es sebesség meg nekem éppen elegendő, max. bizonyos torrentes letöltéseknél tud idáig is egyáltalán felpörögni. A mobiltelefonjuk jobban érdekelne, de napközben jellemzően sokat vagyok olyan helyen ahol nincsenek még lefedve és fene tudja meddig nem is lesznek.
-
remi67
tag
Semennyit. (Leszámítva a magasabb előfizetési díjat). TV előfizetésem meg nincs is, ergo a STB se fogyaszt áramot.
Tudom, hogy a digit lehet illegálisan is és éppen nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben.
Ha veszek egy routert az legalább 15-20E, plusz áramot is fogyaszt. -
turulbird
tag
,,Az ONT adminisztrációs felületére a user/digi felhasználói név és jelszó párossal fog tudni bejelentkezni."
Ezek hülyék, már többször megírtam, hogy nem jó az user/digi, nem működik, hosszú reset után sem...
,,Legyen szíves megismételni a sebességtesztet, jelen formájában nem tudjuk elfogadni."
Csak digi.hu és szélessáv.net mérést fogadnak el:Ezzel nem tudom mi a bajuk, úgy csináltam, ahogy kérték...
Küldhetek nekik még... -
turulbird
tag
,,Kérjük, hogy a digi.hu/meres vagy a szelessav.net oldalak egyikén végezzen sebességmérést."
Meg is történt, cat6 kábelt is vettem már, képek elküldve...
A jelszóhoz nem kell kijönnie a szerelőnek, de ha már írtam, kifogásoltam a sebességingadozást is.
Kétszer már kint voltak, először ketten átkötéskor, negyven percig ki-bejárkáltak; egyiken sem volt maszk.
Másodszor a Huaweire cserekor egy, azon volt...
Nem reszkírozom többet, főleg most...A hiba nem nálam van.
Szerintem a Huawei kezd lerobbanni, ki tudja mennyit ment már, mielőtt megkaptam... -
dchard
veterán
Ebből arra következtetek, hogy nem nagyon érted a hálózati stack működését. Hiába "jön le valami a gépedig", ha annak nincs erőforrása a megérkező adatot feldolgozni, mert például a 20 darab reklámot rendereli éppen. A sebességmérés nem annyiból áll, hogy kiesik a kábel végéből a bit, azt jónapot.
-
-
ballazol
senior tag
-
peter889
őstag
Az jó. De nyugodt lehetsz, teljesen normális stílusban szoktam megkeresni valamennyi szolgáltatót.
Végső soron én is el tudtam intézni valamennyi ügyem.
Csak amikor sorozatban megkerülik az érdemi választ, és csak fenyegetőznek, elég bosszantó. És a "felettes" szervek is megérnek egy misét... -
peter889
őstag
Ja, ha jó szándékkal kérdezed, akkor semmi probléma.
Csak hirtelen különösnek találtam, hogy több, mint 1 év után is emlékszel, mit írtam ide.
Már én magam sem emlékeztem.
Igen az, csak időközben bizonyos okok miatt leálltak a követeléseikkel, csak most
újrakezdték.#92601 norba69, Engem nem kell kioktatni jogszabály értelmezésből.
Hogy jó jogászok vannak a nagy távközlési cégeknél, még nem garancia semmire sem.
#92600 MasterMark, Így igaz, többet számláznak. Vannak pótdíjak.
Nálam nem pénzkérdés, elvi kérdés. -
MasterMark
titán
Ha van válasz az jó. Össze tudod hasonlítani, ha a végére mondjuk az 1.1.1.1-et írod. Viszont a terheléselosztás miatt nem biztos, hogy mindig ugyanazt az IP-t kapod vissza nagyobb oldalaknál, pl. google.
Ha épp nem működne, akkor írni fogja hogy nincs válasz és timeoutol.
---
A beállítást továbbra is így gondolom a legjobbnak. Kivéve ha a szar a router beépített dns forwardere.
-
-
chatran
őstag
Nem látom, hogy bármi problémája lenne az utorrent-nek ezzel. Van annak tíz éve, hogy port forwarding-olni kellett, hogy ne legyek offline. De a mostani utorrenteknél simán online, semmit nem kell állítgatni. Szépen megy a letöltés, meg a feltöltés is, ha épp kevés a seeder.
-
-
elite.cs11
senior tag
-
viktorhu
veterán
Emlékszem ezekre az idő- vagy forgalomkorlátos dsl-ekre. Azt hiszem, hogy a T-nek volt egy 3 giga adatforgalmat tartalmazó csomagja 5000 forintért, utána gigabájtonként feláras volt, 2005-ben. Nem volt még routerem, kábelen használtam a netet, de a céges laptop wifis volt, én meg volt, hogy a szomszéd kódolatlan wifijére csatlakoztam, mert úgy nem kellett odaülni az asztalhoz
És azon gondolkoztam közben, hogy remélem, hogy nem ilyen forgalomkorlátos csomagja van neki.
-
-
De a tegnapi kábelvágás csak egy volt a sok kimaradás közül. Előtte pár nappal nálunk is, meg még fél Budapesten és fél Pest megyében egész délután szét volt hullva a TV szolgáltatás késő éjjelig, sok helyen 10Mbps alatti sebességeket mértek optikai hálózaton, és ez az, amihez hasonlók mostanában hetente jönnek már. Azt meg senki se akarja bemagyarázni, hogy az optikán 10Mbps sebesség meg a 2000ms válaszidők a home office okozta terhelés következménye, főleg úgy, hogy a normális működésről hirtelen, egyik pillanatról a másikra lesz ilyen.
-
cof
veterán
ÁSZF:
5.1.3. A szolgáltatás Szolgáltató érdekkörén kívüli
okból történő szüneteltetése
A szolgáltatás Szolgáltató érdekkörén kívüli okból
történő szüneteltetésére rendkívüli okból
szükségszerűvé váló karbantartási, fenntartási
munkák végzésekor (nem tervezett karbantartás),
vagy előre nem látható és el nem hárítható külső ok (a
továbbiakban: vis maior) esetén, vagy Magyarország
honvédelmi, nemzetbiztonsági, gazdasági és
közbiztonsági érdekeinek védelmében, jogszabály
által előírt esetekben és módon kerülhet sor.
A Szolgáltató ilyen okokból történő szüneteltetés
esetén díj visszatérítésre nem kötelezett, ha igazolja,
hogy a szüneteltetés oka rajta kívül áll, és annak
elhárítása érdekében a szükséges intézkedéseket
határidőben megtette.Szóval az ilyenek nem számítanak bele a rendelkezésre állásba.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Laccoss
addikt
A sebességmérést honnan tudod, hogy nem volt? A user oldalról lehet nem, de szerelő tesztelheti laptopról. Meg optikait sem árt tesztelni, ill. a csillapításokat megnézni, mert az nem megy ránézésre.
Az 1-2 órás feléledés lehet bármi, akár az is, hogy a lépcsőházban még szerelnek valamit.
Amit olvasok az sok esetben az, hogy a szerelő itt volt, valamit csinált, aztán elment, és most nem megy a net.
A felrakott "kontár" szerelői munkák nagy része is olyan lehet, hogy az előfizető mondta, hogy tegyék olyan helyre ahol nem látja, vagy ne akadjon bele a kábelbe. Mert ilyenek az emberek, aztán jönnek, hogy milyen munkát hagyott ott a szerelő.
"Akiknek minden hibátlanul működik, azok ezt nem írják ide mindennap."
Ebben az egyben egyetértünk.
poirot: Ha van rá lehetőség előbb csatlakoztasd le netről, majd kábel kihúz, új kábel bedug.
-
Depression
veterán
Nálam is folyamatosan szakadt a net, kijöttek a szerelők, 3/4-ed óra után feladták (én nem voltam itthon), csak mutatták a páromnak a speedtestet, hogy megy.
Persze mire hazajöttem, a szerelés óta is számtalan szakadás volt.
De nem is ez a lényeg, hisz a végtelen net bugyraiba elbújva kerestem, kutattam, és nem találtam semmi hasznosat.
Aztán egyszer kilőttem a utorrentet egy napra, és megszűnt a gond.
Végül a utorrent beállításai között kellett variálni, és meg is szűnt a hiba végleg. -
Laccoss
addikt
Így már érthetőbb, de az, hogy nálad működik, nem jelenti, hogy másnál is problémamentes a dolog, lásd allein-t.
Szikoli.B-t az zavarta meg, hogy mindenki azt mondja váltson bridge módba, míg allein-nél pont az volt a hiba (bár gondolom egyedi eset).
Telefon és tévé tesztelés mindig van, legalábbis nálam bridge mód nélkül is megtörtént, valamint sebességmérés is, bár nekem csak 100as netet mért akkor, mert ugye éjfélkor váltott át 1000-re.
És egyébként is, szerintem nincs baj a router móddal először, szépen lehet tesztelni az eszközt, és a netet. Miután ez megvan, át lehet váltani bridge módba, és egyértelmű lesz, hogy hol a hiba, az ont-ben, a bridge módban, vagy a saját routerben.
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest