Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
WaterWave
veterán
válasz
fatpingvin
üzenetére
Most nálam annyi lesz, hogy én megelégszem a digi által adott decemberben jövő FiberLink 2.5G csomaggal...
Nem vártam, múlt héten vettem egy TpLink ax6000-es routert, az vígan lekezeli így nincs kérdés, hogy saját routert fogok használni.
Szülői felügyeletet is tudja, valamint vírusvédelemmel is el van látva.. Utóbbi annyira nem fontos, mert nason van reklámblokkoló... Így a nas belső ip címe szerepel a routeren a dhcp server primary dns- nél, így mindent megszűr ami hozzá van adva a listában.Vélhetőleg a fiberlink 2.5G csomagnál már giggabites feltöltésed van, szóval bármennyire is akarom egyelőre nem látom értelmét a 10G-nek, főleg, hogy komoly upgrade kell hozzá eszközileg, amivel ezt a sebességet kihasználod.
Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő

-
fatpingvin
addikt
válasz
WaterWave
üzenetére
most agyalok én is ezen, digire váltást tervezünk, egyelőre a sima gigás nyilván, de nem lenne rossz ha ez a lehetőség meglenne. igazából 10G-s kártyák még annyira nem brutál, csak a switch, azt tudnám feledni. valszeg maradna még elég sokáig gigabiten a hálózat nagyrésze, 10G gerinc otthonra az tényleg zsebbe nyúlósabb. router nyilván épített, az nem kérdés.
-
Đusty
addikt
Mi van akkor ha asus router a cat5e kábelre 1 Gigát ír de cat6-ra csak 100Mb-et? És a 6-ost szeretném üzembe helyezni.
A kábel vadi új [llyen].
Ez jó bejövőnek? Ez most az 5e de pl. a lan3-ban cat6-os van. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Ha jogosultak a kedvezményre, akkor csak tudja felezni az 5999Ft-ot, így akkor 3000Ft-nak kellene lennie, de az elmondottak alapján 3250 lesz és szépen fizetik a routert is.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az első számla nem lesz még 5999Ft se!
"az első hónapban 3250 Ft/hó"
A számlát kell átnézni mindenképpen, nálam is benne van külön tételként!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Egyszerű, ha 5999 feletti a havi díj, akkor fizetve van.
-
FireFox1996
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ok. Megfigyelem majd a számlán a tételeket. Mert gondolom, ha van díja a routernek, akkor rajta kell lennie a számlán.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
trec12
üzenetére
Szerencséd van, vagy mások az Internet használati szokásaid mint nekem!
És most fogom lecserélni a DIGI-s bérelt routert, és utána fog kiderülni hogy mit tud a DIGI-s internet igazán! (remélem nem lesz gond, nem kell majd ONT cserét is kérnem és/vagy drágább VPN-re előfizetnem, remélem a legjobbakat)
Bővebben itt írtam róla:
Intruder2k5:
Én már feltettem rá a gyári szoftvert, igy kezemben van a teljes vezérlés (szoltam a DIGI-nek hogy ezt fogom tenni ha nem javul, nem tiltakoztak, igaz nem is ajánlották)
Persze ezt egy "mezei" user nem tudja megtenni.
Ui:
Mennyire ajánlgattam ezt a routert és a bérlési konstrukciót...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ha drágább, akkor az a plusz router havidíja lesz, elvégre az ftth-s csomag ugyanannyiba került, mint az fttb-s 100-as nettel.
-
FireFox1996
addikt
válasz
trec12
üzenetére
Megnéztem amikor nála voltam, és tételenként fel volt sorolva, hogy mennyi a net/tv/teló, és most már eljöttem onnan, ezért nem tudtam pontosan leírni az összeget. Nekem is Digim van, de 100Mbit/s nettel, hűség nélkül havi 6e ft. Neki az új szerződéssel 1000Mbit/s nettel, pár száz ft-tal drágább, mint az enyém. Majd kiderül a pontos összeg a következő számlán megfigyelem, hogy mennyi.
-
válasz
trec12
üzenetére
Simán lehet, én amikor hosszabbítottam a lejárt határozott idejű szerződésemet, és nem is változott semmi, csak ugye újra hűséget vállaltam, akkor is megkaptam ezt a kedvezményt.
A másikra meg, én sosem bíznám egy szolgáltatói eszközre a tűzfalamat, ami nem áll a kizárólagos felügyeletem alatt. De ezt már leírtam itt sokszor. Persze a nagyinak jó az.
-
trec12
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Új előfizető esetén de átkötés esetén nincsen az első havi kedvezmény tudtommal...
-
trec12
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Na most hogy nézted meg a szerződést ha 6300-6400?? Abban ilyen biztos, hogy nincsen.
Az eszköz bérleti díja 250/hó egy évig. Nem hinném, hogy ingyen lesz az hacsak nem egyedi kedvezmény amit nem hiszek... -
Dragon3000
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Egy év hűséggel a három csomag második hónaptól 5999Ft, ax routerrel 6249Ft.
-
FireFox1996
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megnéztem a szerződést, 1 év hűség kell + talán 6300-6400 ft/hó (net+tv+teló) Semmi másdíj nincs, és az ügyintéző mondta neki, hogy ingyen van, mert elején a nagyink nem akarta a routert, de mivel ingyen van, így elhozta.
-
trec12
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Viszont ha baj van a nettel nem tudják azt mondani ja kérem saját router....
Nekem is a Digitől van a TP-Link én megvagyok vele semmi gondom.... -
Dragon3000
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
bár nemtom mire kell neki a 1000Mbit/s net
Arra, hogy legyen nete, mivel ftth esetében jelenleg csak ez a csomag létezik. -
válasz
FireFox1996
üzenetére
És ami még fontos, nem neki adták, csak bérbe kapta, tehát ha már nem akarja fizetni, vissza kell adni. Ráadásul ez egy speciális firmware-el ellátott, az eredetihez képest egy butított eszköz. Állítólag... Nekem még nem volt hozzá "szerencsém".
-
Calogero
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Mamádnak kiajánlották a Digi nekem + Wifi 6 csomagot. Ebben a csomagban adják a routert, aminek havi 250 Ft/hó a bérleti díja.
-
MadMancs
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Nem ingyen adják, hanem havi 250ft ért. Csak valószínű ezt nem közölték nagyival.
-
FireFox1996
addikt
Lehet sokan tudják már: nálunk a nagyi most szerződést módosította 100 Mbit/s-ről 1000Mbit/s-re (bár nemtom mire kell neki a 1000Mbit/s net
) , és adták neki ingyen egy Tp-link Archer Ax10 routert. -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ahogy mondani szokás, ami működik az el is romolhat, szóval előfordul, de ahogy MasterMark is írta, FTTH esetén ez az eszköz már bent lesz nálad. Igaz ettől cserélni magad nem tudod, ugyanúgy a DIGI kell hozzá. Meg aztán FTTB hálózaton ezek már nem mai cuccok, lassan eljár felettük az idő, nem csoda ha hullanak, mentek már sok évet. A kiszállási díjról meg annyit, ha a szolgáltatói eszköz a hibás, akkor nem kell fizetni úgy sem, ha az a lakáson belül lesz.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megtörtént, lépcsőházi eszköz hiba...
Nem tudom ezek a bajok megoldódnak-e az FTTH-val, vagy ugyanilyen problémák lesznek, csak ott már mindig egyedileg fizetni kell a kiszállási díjakat. -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A modem(vagy a csatlakozáshoz használt egyéb eszköz) hibát jelentett. Hiba:651
FTTB, nincs külön modem, csak kábel jön be a kisdobozba, és abból megy ki a lan+telefon -
-
BlacKSouL
addikt
Hajnal óta nincs internetem. Timeout waiting for PADO packets.
Router restart megvolt, 5x, vártam 15 percet is kikapcsolva, ipconfig renew megvolt, kábeleket kibedugdostam, semmi változás. -
Aryon87
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, ezek szerint úgy van, mert kerestem a doboz alján lévő SSID (vagy mi) nevet, de az eszközök nem látják a jelet.
Csak bevillant, ha már ott a 2 antenna, meg komoly cuccnak néz ki, akkor biztos gyorsabb netet tud, mert a kis Asusom (asszem max 300-at tud) sokszor nem bírja a torrentet és lefullad a net kis pillanatokra, pedig még le is van korlátozva a program... -
Aryon87
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Csodálatos.. Köszi a tájékoztatást.
Nem is értem miért nem így rakják be. Mondjuk eléggé életunt emberek csinálták meg, még azt is elengedték a fülük mellett, hogy szerettem volna a routert áthelyeztetni más helyiségbe, és kéne a segítség, Mert a kábel úgy be van építve a falba, hogy esélytelen azt kiszedni anélkül, hogy a műanyag csatlakozófej ne szakadjon le róla.. Ahhoz hogy ezt megcsinálják, ki kellene hívnom őket, azt fizessek jó pénzt érte..
-
Aryon87
félisten
Sziasztok! Gondolom már volt téma itt, lusta vagyok visszakeresni, meg egyszerűbb is így.
Ugye a DIGI biztosítja a lakásokba az újfajta netet, amihez bebaxnak a lakás előterébe egy plusz áramzabáló eszközt, aztán old meg a továbbiakat (legalábbis nálunk bevágták, oda ahol nincs konnektor sem.. volt, csak ázás miatt tönkrement, de úgyse ért volna le a hálózati adaptere) Kösz ba+..
Az eszköz amit kaptunk egy Huawei OptiXstar HG8147X6
Ahogy elnézem, ez routerként is képes üzemelni, azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet rácsatlakozni, ugyanis se a telefonom (Huawei P40Pro), se a laptopom (Asus X550Z) nem látja a wifi jelet a keresőben.
Saját routerként egy Asus RT-N12+ van, ami már elég gyenge az 1000-s DIGI csomaghoz, és feltételezem, hogy ez a Huawei jóval nagyobb sebességet biztosít.
Tudna valaki segíteni mit és hogyan? Nem értek a hálózati cuccokhoz, a saját routeremet még épphogy be tudtam állítani évekkel ezelőtt.
Köszi -
keresztg
csendes tag
válasz
kevinium
üzenetére
Nálam sincs rendben, viszont nekem oszt IPv6-ot a Digi.
Csak nem route-olja.
Beadtam hibára a kintről, bentről indított traceroute eredményével.
Már jött egy olyan válasz, hogy "Bejelentése rögzítésre és továbbításra került illetékes kollégáink felé."
Ez mondjuk meglepett, mert az hittem a sztenderd válasz az az, hogy:
- indítsak újra mindent
- vigyem a gépet az ONT-hoz (ami egyébként egy kriptaszökevény), dugjam rá közvetlenül, és onnan indítsam a PPPoE kapcsolatot
-
dan1
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem értettem eddig ,hogyan is működik ez a bridge mód. Akkor két lehetőségem maradt vagy hagyom ,vagy a routereket egymás után kötöm és előtte a bridge.
Köszi a gyors választ. -
Geth
veterán
válasz
Brandynew
üzenetére
Ahogy nézem Nálad elég tré a local resolver
(vagy nem cachel? nálam annak a piros sávja hajszálvékony).
Ahogy írod, a cache jó dolog, sokszor el se jut a kinti dns-hez.
Nekem már azért megérte minden lan-on amit simogatok átlőnöm digiről másra, mert azóta dns probléma miatt még nem hívtak egyik helyről sem.
Illetve bedobnám még a dnssec-et és a dns-over-tls-t is, just for fun. -
kevinium
aktív tag
IPv6 már nálam is be volt állítva működött is. Van valami központi hiba, vagy valami, mert most nem kapok ipv6 címet, köszi. (router, gép újraindítás már volt)
-
dan1
tag
Sziasztok!
Jelenleg a Digis ONT router módban van (ZTE F618). Abból két kimeneten két router ,két külön hálózatban. Az lenne a kérdésem ha bridge módban kapcsoljuk ,akkor is mindkét lan portra kötött routeren elérhető lesz az internet?
-
-
Brandynew
őstag
A DNS-ről:
Én nem javaslom a váltást a Digi saját DNS szerveréről, ugyanis többször is lemértem a nap folyamán, és az övé a leggyorsabb, a második még csak nem is a sokszor ajánlott Google, hanem az Open DNS.
A piros sáv, ami a legfontosabb, a cacheből fordított nevekre vonatkozik, az ember 99%-ban ezeket a címeket nyitja meg. Látszik, hogy a Google ebben 7x lassabb a Diginél.
Szóval szerintem azért a Google DNS-ét használni, mert néha napján előfordulhat, hogy a Digi DNS-e leáll, felesleges. A Google DNS-e is állt már le.
-
worxland
addikt
-
-
Hunork
veterán
Üdv!
Nagy problémám van, és már nem igazán tudom, hogy mit tegyek. DIGI 1000Mbit-es előfizetésem van már régóta, szinte mindig hozza a minimum a 870Mbit-et a letöltés, de ma valami nagy baj van.
Speedtest(Ookla asztali program) egyfolytában 120-170Mbit/s között mutatja nekem a sebességet, akármit is csinálok. Tényleg mindent megpróbáltam amit tudok.
Router újraindítás, gép újraindítás, Flush DNS, többször átnéztem az ethernet beállításokat, próbálgattam is néhány különböző opciót, de semmi sem segít. Az alap DIGIs helyett próbáltam Google és Cloudflare DNS-t is használni, de nem változik. A router egy narancssárga DLink, a pontos verzióra nem emlékszem, de ilyen "bogár" kinézetű. A tesztek során természetesen semmilyen hálózatot használó program nem futott/fut, a háttérben sem történik semmilyen frissítés. Windows 10 Pro 64bit, legújabb verzió.
Mit tehetnék még? Van bármi adapter beállítás, ami segíthet?
Válaszokat előre is köszönöm
-
Geth
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Pontosan ezt írtam én is

-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Vagy a Win10 hálózatkezelése hullik szét, mint nálam, a sok VPN klienst, és a sok virtualbox hálózatot nem viseli jól a windows. Hálózat, tűzfal alaphelyzetbe állítása sem segít.
Viszont a chrome böngészőbe ilyen ablakot sikerült előhozni
-
MadMancs
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
-
válasz
MasterMark
üzenetére
az az, amikor telefonról írva lemarad a ragozás
openwrt-n akad el. -
-
Geth
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Furi, mert Openwrt-n a default szabálykészletben ezek léteznek és be is vannak kapcsolva by default:
Allow-ICMPv6-Input (ez a routerre, benne van az echo is)
Allow-ICMPv6-Forward (ez meg a lan felé, benne van az echo is)Más:
Win1x (szerintem régebbin is) alatt is léteznek, de én úgy látom, hogy alapból nincsenek bekapcsolva. A csoport neve Core Networking Diagnostics (Alapvető hálózati diagnosztika), lehet érdemes ezt bekapcsolni egy új (és potenciálisan lazább) szabály helyett. -
megnézegettem, nekem se megy az icmp, már az openwrt elakad. de igazából az ipv6 megy így is
(meg tök hülye vagyok a hálózatokhoz, ész nélkül meg nem állnék neki kilyuggatni a tűzfalat)és csak a referencia kedvéért: xiaomi mi router 3g + openwrt 19.7 környéki snapshottal gond nélkül lehet 940+ mpbs sebességet mérni.
-
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Van egy elég fura topológiám otthon. A ZTE F618 szolgáltatói routerbe dugva vagyon egy unmanaged switch, arra pedig egy tplink router. Azt tapasztalom, hogy a ZTE LAN-ján nem tudom az eszközökkel egymást pingelni. Ez normális?
Olyan beállítást, ami a LAN eszközök izolációjára vonatkozik nem találtam...
Mennék tovább, csinálnám a dyndns-t a belső routerre, de így nincs kedvem nekikezdeni, mert a troubleshoot-olás rémálom...

-
janos1988
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Köszi a segítséget. Az előbb megoldódott. Szétkaptam mindent, áramtalanítás, összedug, áram ON és nem jó... Aztán rádugtunk egy laptopot lan kábellel az első switch 3. portjára és pár mp múlva volt net mindenhol. Nem tudjuk miért és hogyan, de már jó. Igaz, nem egy minőségi switchek ezek, 2000 ft-osak.
-
keresztg
csendes tag
válasz
keresztg
üzenetére
Közben megnéztem traceroute-tal visszafele irányban egy korábbi 2a01:36d:113: prefixű címemet:
12 cr02.budapest.digicable6.hu (2a01:368::42) 41.606 ms 41.002 ms 41.016 ms13 2a01:368::add:609d (2a01:368::add:609d) 62.444 ms 40.829 ms 40.955 ms14 2a01:368::add:6058 (2a01:368::add:6058) 35.523 ms 35.302 ms 35.311 ms15 2a01:368:113:1000::7 (2a01:368:113:1000::7) 51.914 ms 51.185 ms 51.081 ms16 2a01-036c-0113-a2de-b480-5bee-d615-a56a.pool6.digikabel.hu (2a01:36c:113:a2de:b480:5bee:d615:a56a) 37.562 ms 37.144 ms 36.914 msa mostani 2a01:36d:116: prefixűre meg csak ennyi lesz:
12 cr02.budapest.digicable6.hu (2a01:368::42) 41.373 ms 41.275 ms 41.113 ms13 2a01:368::add:6093 (2a01:368::add:6093) 61.784 ms 35.345 ms 35.442 ms14 2a01:368::10:221:96:161 (2a01:368::10:221:96:161) 44.517 ms 41.69 ms 41.73 ms15 * * *16 * * *
Lehet, hogy ez a prefix nincs rendesen route-olva a DIGInél?! -
AxBattler
félisten
Jelentem, visszajött a'internet.
100-as csomagból 77.5/94.0 elérhető, ping 3ms. -
4Grider
félisten
válasz
janos1988
üzenetére
Az ont két üzemmódban tud működni: Router és híd (bridge).
Az első üzemmód esetén az ont belső ip címeket oszt a rá csatlakozó eszközöknek, jellemzően ilyenkor wlan-t is biztosít. Bridge üzemmódban csak egy gép (jellemzően egy saját router) tud rajta keresztül netet csiholni magának.
Melyik van nálad? Wlan-on sem tudsz második eszközzel az onthoz csatlakozni (pl. egy mobillal)? -
janos1988
addikt
Persze hogy világit és villognak. Azért ennyire nem vagyok amatőr, még ha nem is vagyok egy rendszergazda.
-
janos1988
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Optika jön be a digis routerbe.
"Ha egy működő routert jó kábellel összekötsz egy működő switch-el, akkor nincs olyan, hogy valami nem működik." - Pedig van. Én sem értem miért nem megy, mikor ugyanúgy lett összekötve minden. Már próbáltam mindenhogyan (felcseréltem a switcheket is), de egyszerűen nem megy sehogy sem. Elakad az elsőnél.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- Napelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nekem is a Digitől van a TP-Link én megvagyok vele semmi gondom....