Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
mts
tag
-
válasz
TeeJay
üzenetére
Kizárt, hogy új OLT típust vezetnek be. A meglévőket bővítik. Arról nem beszélve, hogy a Zyxel OLT-it mind kicsik. A Diginek ennél sokkal nagyobb sűrűség kell...
Az ONT-be való modul elméletileg átrakható, és mivel ezek az ONT-k jellemzően tudnak AON-t is, így jó esélyel a GPON MAC bennük van, tehát a "komplett" ONT a modulon fut. Persze hogy a mindenféle vendor proprietary megoldás miatt át tudnád-e rakni mondjuk ag Ubi vagy Mikrotik cuccba, az azért erősen kérdéses.
-
TeeJay
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Én biztos nem vennék routert, van itthon amúgy is 1darab, az ONT ha tudja stabilan a 10/10gigabitet akkor csak bírni fog már egy PC-re 2,5/2,5-öt meg 2 másik LAN porton 1/1gigabitet tolni.
Így kábelezésem végülis adott csak egy 2,5gbit LAN kártya kell és kész is
Dehogy vennék azért vagyonokért routert csak hogy kiváltsam vele az ONT-t amikor az is jó.
Anyumék Telekom FTTH-n is a fullos AX ONT-t kapták amin van 3darab gbit meg egy 2,5gbit LAN port meg 2antennás AX wifi benne. Augusztus közepe óta megy azt mondta semmi baj nincs tökéletesen teszi a dolgát
Egy időre 1gbit felett elfelejthetjük a saját routert. Majd pár év múlva ha már lesz 10gbit WAN és legalább 2darab 10gbit LAN portos megfizethető áron akkor talán de addig csak pénzkidobás
-
TeeJay
félisten
-
-
TeeJay
félisten
válasz
WaterWave
üzenetére
Miért nem engeded el ezt a router kérdést?
Szokj hozzá ugyanaz lesz mint a T-nél hogy a szolgáltatói ONT tud majd 10gbit-et és nem lesz szükséged routerre. Már csak azért is mert nem keveset spórolsz ezzel másrészt 1 darab 10gbit LAN port van rajta tehát úgyis max 1gépen tekered ki a gyors netet a többi megelégszik majd 1/1gigabittel.
Miért vennél 200ezrekért egy routert csak azért hogy 10gbit WAN portja legyen meg kitudja milyen LAN portja és kitudja egyáltalán mennyit tud NAT-olva átvinni.
Itt már adott lesz az ONT, ne legyen már mindenki egysíkú hogy egyből 200ezres routert akar venni a semmiért.
Akkor már inkább 10gbit LAN portos switch árát nézd meg és akkor abból az 1 portból tudsz 4 vagy 8-at csinálni [link]
Nem értek a switchek-hez de ez sima plug&play cucc, semmit nem kell állítani rajta
95ezer és akkor akár 4PC-n is tolhatod a 10/10gigabitet persze nem egyszerre
Miért vennél akkor 200-ért egy routert ami kitudja mit tud és felesleges is.
A Zyxel cuccban 2antennás AX wifi is van ha jól láttam így 160MHz módban 2400-as link mellett 1500megabit átviheti telefonra is ha az is 2 stream képességű.
Mikor lesz ez kevés hogy 4 stream-es router kell a helyébe? -
baitsee23
őstag
Hogy állítottad be? Én, ha beállítom, és lent elfogadom (apply), csak addig él, amig egy rebootot nem nyomok a routeren. Ha bebootolt visszaáll a defaultra.
Egyébként én még ugyanarra az SSID-ra állítottam a 2.4 és az 5GHz-es frekit, mert azt mondták nekem, hogy így erősítik egymást, vagy egyik a másikat - nem tudom pontosan. Annyira nem vágom.
-
Kronk
őstag
Ha jól látom még senki sem kérdezte meg, ezért én megteszem, vajon hogyan/mivel/milyen kábellel kötötték össze a laptopot az ONT-vel, hogy meglett a 10Gbit???
-
Hunfiu12
tag
Ezt talán érdemes lehet elolvasni, a Zyxel ONT-al kapcsolatban. A google egész jól lefordítja angolra.
-
4Grider
félisten
válasz
lockdown90
üzenetére
Ugyanannyi, mert itt Telekom optika van...
-
WaterWave
veterán
Nah most egy 4k film 89.4 MB/s-el jön le a 718+ nasomra.
Az már azért nem piskóta.
-
fecke78
senior tag
"DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását"
jól is hangzik , de pl ujpest józsef atilla utca , a központtól 500 méterre , nem elérhető a digi otthoni nete
-
nubreed
nagyúr
Sziasztok!
Tapasztalt bárki is olyat az elmúlt napokban, hogy az 1GBPS -es internetsebesség leesett kb az egy tizedére, azaz 100 MBPS környékére? Én most sorozatosan ilyen sebességeket mérek. A modem bridge módban van és a routerem tudja hozni a fent említett sebességet, sokáig nem is volt probléma ezzel.
-
z-csongor
csendes tag
válasz
kevinium
üzenetére
jaj latom megint sikerult hulyeseget irnom, honapok ota egy gcp migracios projekten vagyok es mar minden gcloud lesz
gdrive-ot akartam irni, na. (Valoban igen vastagon fogna az ingress cost ceruza ha gcloud lenne)> Amúgy az elsüllyedt költségről meg a concorde-effektusról hallottál már?
Hahahaha kb minden projekt amin dolgozok ezert nem lett a csatlakozasom elott evekkel lelove
Seedboxra visszaterve: foleg ha valaki VPN-ben gondolkozik csak torrent miatt (HTTPS es dns over tls vagy https nem eleg jo ha el akarod rejteni a forgalmad oroszlanreszet?), tokeletes alternativa. Nem fut otthon a kliens (ez foleg Nemetorszagban igen nagy elony
), mas tartja karban a gepet, nem az enyem amortizalodik, nem zajong a gep, es vegkepp szegeny router nem hal bele a sok kapcsolatba stb. stb. -
kevinium
aktív tag
válasz
z-csongor
üzenetére
Amikor a GoogleCloud-ból megérkezik a számla az adatforgalom után majd csak pislogsz...
Amúgy az elsüllyedt költségről meg a concorde-effektusról hallottál már?
Attól függ, hogy olcsóbb-e, hogy milyen gépről beszélünk, és hány órát tudunk megspórolni. Egy laptopnál nem olcsóbb még az 5 eurós verzió sem egy hónapban. Még akkor sem ha utána be sem kapcsolom a laptopot...
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
z-csongor
üzenetére
Köszi. Pont egy ilyen kérdést tettem most fel a bittorentes topikba, hogy hogyan tudom egyáltalán kiválogatni a már megszünt torrenteket, mert teljesen felesleges 1200 torrentet aktívan tartani.
A NordVPN-nel (tegnap és ma) próbáltam a routerrel és a NAS-sal is. De a problémám az volt, hogy túl jól működött a dolog és egyrészt passzív voltam a seedben (ha egyáltalán volt feltöltésem), másrészt meg dyndns-ek elől is jól elrejtette az ip címemet
. Ezt biztos meg lehetett volna valahogyan buherálni. -
mts
tag
Sziasztok. Nemrég bekötötték a digit (don't go nekem csomag, diginet1000). Kaptam egy huawei optixstar hg8147x6 készüléket. Most beállítottam 802.11 ax-re. Egyből jobban hasít a net wifin keresztül. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e vagy kell-e még beállítani/átállítani valamit, hogy a wifin keresztül akár még gyorsabb legyen a net? Mekkora sebességet tud ez a készülék wifin keresztül, nem papíron hanem a gyakorlatban?
Köszönöm a válaszokat!
-
z-csongor
csendes tag
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
qnadam
üzenetére
A torrentek szálainak korlátozásával is szórakoztam. Ha nagyon alacsony volt az aktív torrentszámom, akkor ritkán volt csak szakadás.
Költözés előtt a Telekommal ugyanez a felállás ment.
Tervben volt, hogy kipróbálom nem ASUS eszközzel, de most nincs olyanom.
Holnap kipróbálom az ax5400-zal, mint fő router.
Illetve valaki írta még a VPN Unlimited-t is a bittorent topikban, azt is lehet megpróbálom. -
Tarokk79
aktív tag
-
4Grider
félisten
válasz
Tarokk79
üzenetére
Azért nem csak ennyi lehetőséged van.Logikusan egyik szolgáltatói gw sem bírja a sok szálú torrentezést. A bridge mód ilyenkor megoldás, de akkor a terhelés a saját routeredre kerül. Milyen saját routered van? Egyáltalán bír egy ilyen jellegű terhelést? Mert a leírásodból nem ez jön le...
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
Tarokk79
üzenetére
Már nagyon unom a Digi-s internettel való kálváriámat.
Ha az ONT eszköz router módban van, akkor nem érem el a NAS-on futó szolgáltatásaimat kívülről (nextcloud, joplin, plex, ...), mivel nem megy a portforward az eszközön.
Ha a Digi-s eszközt bridge módba rakom, akkor minden oké, amíg be nem kapcsolom a qbittorentet. Akkor teljesen szétesik az internet kb 15 percenként szakad a net és több 1000-es pingjeim vannak.
Fizettem a NordVPN-ért. Beállítottam a routeren a VPN-t, de ekkor a cloudflare felé rossz IP címet küldtem, ezért nem értem el szintén a szolgltatásaimat. Ha meg a NAS-on állítottam be, akkor ment minden, csak a qbittorrenttel a feltöltés nem. (Lehet ezért nem esett szét a net.)
Bridge módban rákötöm a laptopom, akkor minden oké, de nem tudom leszimuláni, hogy mi van akkor, amikor pár száz torrentet futtatok.
A NAS-omon (OMV) meg nem tudom beállítani a pppoe kapcsolatot, hogy azt rakjám rá közvetlen a Digi-s eszközre.Szerintem ezzel minden lehetőségen végig mentem
. Marad, hogy megpróbálom az eszközcserét, és ha nem megy, akkor meg szolgáltatóváltás... -
z-csongor
csendes tag
válasz
qnadam
üzenetére
Lesz hetfon a telken dolgozo digis ember, ot majd abajgatom, max kap zsebbe valamit ha veletlenul be tud huzodni a kabel

A szandeknyilatkozat jo otlet, hat ember ala fogja irni.A terulet nem mezogazdasagi terulet, az osszes utca szepen be van kabelezve, en pont azon a telken vagyok ami az oszlopos / foldben meno digi installacio hatarvonala. Tehat a bal telekszomszednak van nete, a jobb telekszomszednak van nete, nem is nagyon zavarta a digit az, hogy elegge harmadik vilagbeli modon a mi oszlopunkrol ivel at az egesz utcan kb 100 meterre levo hazakhoz ket hosszu kabel, oda erdekes modon meg tudtak csinalni. A kivitelzo szepen a Digivel egyuttmukodve megteremtette az installacio korulmenyeit nem kis koltseggel meg aprilisban (akkor voltak kint szemrevetelezni es leokeztak mindent), most meg...
Amugy mezogazdasagi teruletre is csak annyit mondok, bar mas orszag (Egyesult Kiralysag), de ha valami zoldmezos beruhazas van, az openreachnek kotelessege szepen szolgaltatast nyujtani. Kb az esetek nagyon kicsi reszeben ez sajnos ADSL lesz, de a legtobb esetben VDSL2/G.Fast megy. Itthon ha jol tudom nincs ilyen universal service obligation dolog.
-
skippper
senior tag
válasz
z-csongor
üzenetére
Nekem annak idején az segített, hogy aláírtunk a lakókkal egy közös szándéknyilatkozatot, hogy ha jönnek, akkor 4-5 lakás aláírva vállalja, hogy két éves hűségnyilatkozatot köt. Előtte nem volt kapacitás, utána lett. Hogy véletlen, vagy volt köze hozzá, azt már nem tudom. Asszertívnek kell lenni, az tuti. Jelenlegi bekötésemnél is háromszor mondták azt a digisek, hogy "nem lehet ide behúzni", mire mondtam, hogy dehogynem csak ott meg kell vágni egy kicsit a fát, én ide teszek egy oszlopot, ők meg jönnek behúzni - beadták végül a derekukat.
-
Dave567
veterán
Nekem inkább azt mondják mikor lesz stabil internet....
Ping meg Lost nuku, ha ezt megoldják akkor jöhet bármilyen sebesség. -
z-csongor
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Ez szuper, mert a lakokozosseggel a digi epittette a fenti eloszto dobozkat, hogy utana ne tudjon szolgaltatast nyujtani... Ami meg vicc, hogy e-kozmu terkep szerint a foldben is megy el kabel a telek mellett a digitol...
Mas szolgaltato meg nincs, otthonrol dolgozok, terero sincs. Jo lesz nagyon. -
z-csongor
csendes tag
Nem tudom, hogy hany leagazas van egy dobozkaban, de ketto optikai kabel jon ki a kis feher dobozbol az oszlopon.
A telken egy ikerhaz es egy sorhaz van, osszesen 6 lakas. Mindenki digit szeretne, es ezt a digi tudta, ezert epittetek velunk egy kedves kis elosztoszekrenyt a telekre, ahonnan mindenki garazsaba megy egy cso (kep mellekelve), tehat mas telekreszen max a fold alatt menne vegig, de a cso osztatlan kozos tulajdonban halad.
Az eloszto dobozkabol megy a cso ki az oszlophoz (errol is kep mellekelve)
Ha valoban nincs kapacitas, akkor ezt hogy lehet megtudni, illetve mennyi ido amig ez a helyzet megvaltozik?Cimek: 25, 25/1, 25/2, 25/3, 25/4, 25/5 -> en a 25/5 vagyok, en rendeltem eloszor, de most csak a sima 25-osnek kotik.

-
Calogero
addikt
válasz
z-csongor
üzenetére
A sorházban te hanyadik lakó vagy? Vezetékezéskor halad-e olyan területen a vezeték, ami nem a te tulajdon részed?
A címed hogy szerepel a rendszerünkben?
Én is sorházban lakok 3. lakóként, és hozzám csak úgy tudták bekötni ha padláson átvezetik az optikait az 1. és 2. lakó tulajdonán. Ezért kellett az ők hozzájárulásuk is írásban. A nyilatkozatot a Digis szerelőtől kaptam, de a honlapjukról is letölthető.
A cím pedig megbontva így szerepel a listájukban.. 68/A, 68/B 68/C
-
JamesHun
addikt
válasz
z-csongor
üzenetére
valami most szar a rendszerükben mert én is ránéztem a házunkra és azt szerepel, hogy nincs ott digi elérhetőség, vegyek mobilnetes előfizetést.
De tegnap húzták át üvegszálra a 6 évvel ezelőtti bekötésüket.
Lehet ez van nálad is. Hibásan mutatja nekik is hol elérhető és mi. -
z-csongor
csendes tag
Sziasztok!
Egy eleg erdekes problemaba tort bele a bicskam.
Koltoznek be az uj sorhazi lakasomba, viszont kell internet a tavmunka miatt. Digi van a telek elott az oszlopon, tobb honapja kijottek megnezni hogy mi a helyzet, ramondtak a dologra az ament, bekerult a rendszerbe is a rendelesi cim, meg is rendeltem augusztusban(!).
Szeptember vegen ki is faradtak a digitol, es kozoltek, hogy halozatbovites kell (A haz elotti oszlopon levo dobozbol az utca masik oldalan levo ket hazba szepen megy a vezetek, tehat szolgaltatas tuti van).
Ma: felhivott az ugyfelszolgalat hogy nem lehet. Ezt elfogadnam, de ugy nem, hogy a szomszednak (sorhaz, tehat ugyanabban az epuletben) hetfon kotik
Az ugyfelszolgalatos nem tud segiteni, "nem lehet mert nem lehet", indok nincs. En mondtam, hogy adjanak optikai kabelt, kiallok szepen az oszlophoz, (a villanyszerelo szepen kiallt csovel mar az oszlophoz, onnan fog bejonni a szomszed kabele is) kossek be => nem lehet. A problemat az ugyfelszolgalat eszkalalni nem hajlando, nem lehet es kesz.Ilyenkor mit lehet tenni? Van valaki, akivel lehet beszelni, hogy vizsgaljak felul? Konkretan besz@rnek, ha a szomszedhoz bekotnek, es hozzam keptelenek lennenek. Ugyanabban a hazban lakunk, a padlas atjarhato, minden garazsbol szepen megy egy cso egy kozponti eloszto dobozig, onnan pedig egy nagy cso az oszlophoz, konkretan csak bekotniuk kellene az optikai kabelt a dobozba, mindent hajlando vagyok megcsinalni nekik.
Hihetetlen. (Bocs a rant miatt
) -
user12
őstag
válasz
BlackJack21
üzenetére
Nem hinném, hogy támogatná a bondingot.
Anno a T-nél az Sagem 5655-ös ONT-re is kiadták a 2/1-es csomagot , de abban se volt bonding - csak 4 db 1 gigabites portja, sőt az újabb modellekben sincs - habár azokon van 2.5Ge port. -
TeeJay
félisten
válasz
Joe123
üzenetére
2 antennás AX telefon 160 MHz-en 2400-as linket tud abból át megy ez az 1500 megabit. Nem kell betojni itt kevesek fogják Bridge módban használni mert nem fog senki 2,5gigabit WAN / LAN portos routert venni emiatt. Vélhetően fullos ONT lesz hiszen azt kell majd használni fő eszköznek és az általános funkciók biztos benne lesznek

Telekom 2/1 nethez is szolgáltatói ONT-t használja mindenki mert azon van 2,5gbit LAN port és teljesen korrekt wifiben is annyi hogy ott sima GPON-on adják itt meg XGPON lesz ami azért jóval komolyabb

IPTV-t kétlem hogy be vezetik, felesleges plusz költség és a komplett hálózaton mindenkit mire át tennének DVB-C-ről az 15 év annyira nem akar senki plusz eszközt minden TV-re
-
válasz
BlackJack21
üzenetére
ha a dvc alatt dvb-t értesz, akkor eléraknak egy filléres ftth receivert, és meg van oldva. persze ettől még nem ismerjük a hosszútávú terveiket.
-
BlackJack21
tag
A 10GbE-s Zyxel ONT adatlapját nézve a DVC-t szerintem nem fogják erőltetni. Az IPTV bevezetésére ez egy elég jó alkalom.
Kérdés: Vajon a LAN portok bond-olhatók ( link aggregation vagy trunk ki hogy hívja)
Ha igen, akkor az jó hír lenne, a 4 portot összehúzva, a switchem ( és a pénztárcám szeretné
) , illetve a NAS-omnál sem kellene nagy fejlesztésbe kezdeni. -
Kronk
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igazad lehet, lehet nagyon egysíkuan gondolkoztam, meglátjuk majd ha megjönnek az első router tesztek (ha egyáltalán ilyet kapunk), hogy mire elég, a wifi6 képesség mindenesetre eléggé meggyöző, kb 1700Mbit volt ha jól emlékszem a videóból., nyilván, a wifinél függ a fogadó oldaltól is, meg még kismillió dologtól.
-
Joe123
senior tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
"Most is a legtöbb ember bridge módba rakatja rögtön az ont-t és teszi mögé a saját routert,"
Ezt én nem tartom valószínűnek, szerintem az ilyen előfizetők csak itt, egy IT fórumon ilyen felülreprezentáltak, de azt gondolom, hogy az össz-előfizetői létszámot nézve sokkal többen vannak, akik megelégszenek az ONT szolgáltatásaival.
-
WaterWave
veterán
sebességből még nem érzékelek semmit, gondolom ahhoz kell 1 nap.
-
Kronk
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor úgy fogalmazom meg, ha használható lesz a többség számára, akinek viszonylag nagy igényeik vannak, hamár ekkora netre váltanak, akkor jó lesz.
Most is a legtöbb ember bridge módba rakatja rögtön az ont-t és teszi mögé a saját routert, tudom, hogy a legtöbb ont-n még a wifi is vacak, és még 5Ghz sincs rajta, főleg ezért is.
De pl apóséknál, tökéletesen kielégiti az igényt, nem is piszkálom. -
Kronk
őstag
Ami a nagy kérdés az új ont-vel kapcsoloban (Zyxel AX7501-B0), hogy valami butított szoftver lesz van rajta, vagy nem, ha nem, akkor az is lehet, hogy megússzuk saját router nélkül, ha butított, és nem lehet portot nyitni, stb, akkor kell saját router, ami azoknál akik ki akarják majd használni főleg a 10Gbit-es netet, nagyon zsebbe nyúlós lesz
ha csak a routereket nézzük (pl: asus rt-ax89x, tplink archer ax206), nem beszélve a többi dologról 
-
WaterWave
veterán
Most ment el a szerelő... Berakták bridge módba, gigabiten vagyok...
Az üvegszál "forrasztása" külön élmény... Láttam, milyen eszközzel csinálják..Számot cseréltünk, bármikor baj van hívhatom őket
Decemberben jöhet a 2.5 gigabit. -
4Grider
félisten
válasz
razorka777
üzenetére
Több okból is jobban jársz a személyes üfsz-el. A legfőbb ok, hogy nem is biztos, hogy menni fog az emelés, mert az FTTB néhány éven belül megszűnik.
-
razorka777
veterán
Üdv!
Jelenleg FTTB 100-as csomagunk van, de nálunk elérhető az 500-as csomag is.
Az lenne a kérdésem, hogy ha a digi oldalán rendelem meg, akkor az összegzésnél azt írja, nincs szerződés szám.
Így is le lehet adni a rendelést weben(nyilván ez lenne a kényelmesebb), vagy meglévő ügyfélként személyesen kell az ügyfélszolgálaton emeltetni?
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amíg meg nem addig marad a saját routerem 1/1-ben.

), mas tartja karban a gepet, nem az enyem amortizalodik, nem zajong a gep, es vegkepp szegeny router nem hal bele a sok kapcsolatba stb. stb.
Mas szolgaltato meg nincs, otthonrol dolgozok, terero sincs. Jo lesz nagyon.

ha csak a routereket nézzük (pl: asus rt-ax89x, tplink archer ax206), nem beszélve a többi dologról