Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
DonMaster
addikt
mért nicns a topon?
gpon os net van
gpon ott van 10meleteseknél a 3, emelten és ott emlete pár switch ahonana a lan meg az optikai hálozat,
jah hogy a lakásba mikor kerül ont a jeleelegi lan+coax helyet az más kérdés szerintem , ez kb mondjuk kicist troll kodtaka diginél evvel, de a kérdésre válaszolt mivel a kérdés volt dzarul emg fogoalmazva igy a válasz a szar kérdésre jöt nem pedig ara amire számitottál
-
-
Flashget
félisten
Mikor én kérdeztem őket más ügyben, hogy ne kelljen felesleges köröket futni, elintéztük inkább üfsz-en, majd innentől számítva 3-4 hét múlva!! jött 2db kedves email tőlük:
Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését.
Tájékoztatjuk, hogy a levelében megjelölt csomagmódosításra vonatkozóan illetékes kollégáink időközben már intézkedtek.majd 15 perc elteltével küldték ezt:
Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését és elnézést kései válaszunkért!
Tájékoztatjuk, hogy a nyilvántartásunkban szereplő információk alapján időközben már más csatornán ügyintézés történt. Az okozott kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük!ehhez a válaszokhoz kb. 25-30 nap közötti időre volt szükségük.
ezért szoktuk mondani, ha szerződést akar kötni valaki vagy módosítani csomagot csak személyesen üfsz-en.
bár az sem sikerül nekik mindig ezért kellett 3x bemennünk 1 dolog miatt
-
Zso11
csendes tag
Sziasztok!
Digi nagyon nincs a toppon
Megkérdeztem email-en tőlük hogy az emeletre felhúzott optikai kábelt kb. mikor kötik be a lakásokba. Jelen pillanatban Lan, koax és telefonkábel jön be a lakásba.
(Pécs, kertváros társasház).Ezt a választ kaptam tőlük:

Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését.
Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott címen jelenleg is optikai szálas internet van kiépítve (Gpon).
Szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen jellegű kérdése van, kérjük forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a 1272-es helyi tarifával hívható telefonszámon, ahol kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére, vagy e-mailben az ugyfelszolgalat@digikabel.hu e-mail címen.
Köszönjük megértését!
-
Jozso3
csendes tag
Arról tud valaki valami infót hogy a Digi 1gb/200mb nethez elvileg i7 2.2 proci kell nekem AMD Fx 6300 van ez mennyiben másabb. Többi kritérium meg van gondolok itt SSD sata3, ill Ram 8Gb. esetleg valaki privátba válaszolna mert ritkán vagyok az oldalon és most is csak rá bukkantam.
-
mrmrg
tag
Sziasztok.
Bp. XIV. ker. Ors korul tapasztal mas is net kimaradast a reggeli vihar ota?
Tv adas van, de net nuku. (Kabel) -
__Keskin__
tag
válasz
headhunter
üzenetére
rcs-rds.ro 42,96/51,20
Open-en 77,00/49,00 (meglepő, hogy ez az első speedtest oldal ahol látom az ipv6-t) -
headhunter
addikt
válasz
__Keskin__
üzenetére
-
__Keskin__
tag
válasz
kevinium
üzenetére
Igen ez a tapasztalat már megvolt

Igazából nem is érdekel már, elküldtem amit kellet, ha javul javul ha nem nem.
Max beváltok 100/100-ra vagy 200/100-ra. 2 ismerősömnek az itteni mérőkön kívül is szintén jó volt nagyobb csomaggal.
Az itthoni szerverek drágábbak, és kevesebbet is adnak. -
kevinium
aktív tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Borítékolom előre, hogy rá se bagóznak. Küldhetsz, meg mutogathatsz nekik amit csak akarsz a következő kérés az lesz, hogy "ha bezár minden programot és a digi oldalán elindítja a mérőprogramot, akkor arról csináljon már egy képernyőmentést..." Utána azt szokták mondani, hogy "Köszönjük szépen viszont látásra, szerintünk nincs hiba... De ha ragaszkodik hozzá, akkor kiszállási díjért tudunk küldeni szakembert aki a saját laptopjával el tudja indítani a digi.hu/meres weboldalt, és ugyanúgy közli, hogy szerinte jó minden...")

-
DonMaster
addikt
válasz
__Keskin__
üzenetére
t-home t-mobile, 1 hálozat,
és mivel nagy az osztrák és német kirendeltségeik és érdekeltségeik igy oda több mint vlaoszinü saját vaskosabb kábel megy amimiatt láthato ez.
digi továbbra is kelet europai szolgáltató és nem füzik olyan szoros kötelékek az osztárkok és német országhoz .
szoval lehet hgoy van a diginek is sjaát vezetéke de nem biztos hogy ennyiree vaskos, de emelet 2embernek jo volt a mérése és neked és mgé valakinek nem
és a garantált az országon belüli nem pedig kivüli,
persze leeht mondnai hogy a szomszéd füje zöldebb cskahát a szomszéd az ebben az esetben egy német országi nag cég , vs egy romániai céggel
az elsö nyugaton van a másik emg keleten,
ebböl csak ara karok célozni hogy az egyiknek nagyon nagy érdeke hogy az anyacége felé menö adatbitek gyorsakk legynek, addig a másiknak ponthogy nem anyira prior. -
adika4444
addikt
válasz
__Keskin__
üzenetére
Hali!
Kértél már új IP-t?
Nekem google felé egyszer más volt a tracert mint az előtte lévővel, le is lassult. Újabb reboot aztán a kettővel korábbit mutatta megint. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
__Keskin__
üzenetére
Ez nem hiba, max mas a routolas onnan ahol laksz. Volt mar ilyen korabban, de mint mondtam erdemes jelezni, hatha allitanak rajta.

-
__Keskin__
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Én tisztában vagyok vele, hogy ez nem béreltvonal

De azért na, ha a többi tudja, T-home, T-mobile, egyébhely, akkor a Digivel mi van?
Nem vagyok nagyravágyó ennyi pénzért de azért tudjam már használni ha fizetem.
Lehet nagyobb csomagot kellen kérnem mert, már 2-en jelezék ezt a hibát, de a 100/100-tól semmi baj.A T-t nem akarom, mamáéknak jó hogy, iptv-n nézzék a szappanoperát, de nekem nincs szükségem a többi sallangra a net mellé (magában nem köthető). Nem beszélve arról, hogy baromi drága.
Haver nem panaszkodik az 500 digi-re, láttam is teszteket jó volt, de csak azért nem kértem mert nem volt rá közvetlen szükségem, de lehet jobban járok ha azt kérem, vagy tényleg egy 100/100-t.Azért mindenképpen jelszem feléjük, de nem hiszem, hogy javulni fog a dolog.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
__Keskin__
üzenetére
Szerintem a garantált sebesség nem vonatkozik kuala lumpuri szerverekre, hanem termeszetesen orszagon belüli dolog. Ez lakossági előfizetés, üzleti csomag (szolgálati helyed) más dolog alá esik.
Egy bejelentést megér a dolog, de a fentieket tartsd szem elott. Opcionalisan javaslom a T-home elofizetest...
-
haddent
addikt
válasz
__Keskin__
üzenetére
Nem vagyok naprakész és jártas a témában, de szerintem a nagyobb szolgáltatóknak vannak saját vonalaik, és ezek nem mindig ugyanolyanok, ugyanoda, ugyanolyan sebességgel stb.. De mint írtuk ketten is, konkrétan ez a 2 hely a DIGInél is jó kéne legyen

-
__Keskin__
tag
Köszönöm nektek a tesztet.
Remélem a Digi is úgy véli majd, hogy nem annyival kellene mennie mint nálam.
Mert ha mind a 2 oldal szar lenne, de a feltöltés akkor is jó marad.
Igen a Ping ott nagyon rossz, de az is csak a diginél.
Viszont általában nagyon jó szokott lenni 1-2ms körül.
Azért a garantálhatót sem éri el, és egy szomszédos országba nem szokott bajos lenni ez a kérdés.
Mikor szolgálati helyen voltam gigabiten, még angliában is majdnem annyit tudtam hozni. Nagymamámék Trtéhome-ja 30/5 stabil ezekre a helyekre is és a mobil is tudja, nehogy már a digi ne tudja. -
Vakegérke
félisten
válasz
__Keskin__
üzenetére
100/50-es csomag, X. kerület. Hasonló eredményeket kaptam.
-
PeterPH
senior tag
válasz
__Keskin__
üzenetére
100/100-as csomaggal:
Ausztria Vienna (www.drei.at) 94/89Mb/s
Ausztria Saltzburg (AG - CableLink) 86/77Mb/sAmúgy a garantált sebesség csak a saját hálózaton belül érvényes, nem a világ tetszőleges pontjára, mivel azt nem is lehetne garantálni.
-
haddent
addikt
válasz
__Keskin__
üzenetére
Sebesség megvan, még túl is teljesít mindkét általad említett szerveren (100/50 digi itt is), viszont a ping botrányosan elfogadhatatlanul szar.. Salzburgban 69ms? Ne vicceljünk már, Észak-Amerikába is kevesebb a késleltetésem

szerk. viccen kívül, New York 100as ms volt
-
__Keskin__
tag
Sziasztok!
Múlt héten köttettem be a Digit III. kerület. 100/50, úgy voltam vele elég lesz mivel ha kell valami vpn-el vagy ssh-val berakom az otthoni kis 24/7-es szerverembe és mire hazaérek lent van.
A probléma a következő, és kíváncsi vagyok tapasztalja-e valaki rajtam kívül.
Magyar oldalakon, szervereken hibátlan a sávszélesség, de ha már az országon kívül nézem nagyon rossz, 6-13Mb/s a letőltés a feltöltés viszont hibátlan az 45-53Mb/s.
Gdrive feltöltés 50-60Mb/s szóval az is nagyon jó, sőt vpn-el is van hogy elérem.
Munkahelyemen ssh tunnelt használok böngészésre, mivel minden tiltott kb és így legalább elérem közben az otthoni dolgaimat is, de itt sem tapasztaltam lassulást.Nem szoktam speedtestelni, mert számomra olyan mint a 3dmark, nem igazán a valóságot mutatja a legtöbb esetben, de most kivételesen méregettem.
Budapest szervereken mindenhol 90-93/50-53Mb/s ami hozza is amit kell,
Ausztria Vienna (www.drei.at) 13/50Mb/s
Ausztria Saltzburg (AG - CableLink) 6/45Mb/s
Ezek fontosak mert, kinti szerokón vannak dolgaim ezekben a városoban és baromi lassan jönnek.Megtenné valaki hasonló csomaggal, hogy rámér ezekre a szerverekre speedtestben, mert szóltam a Diginek is de szerintük nincs baj, és bekérték megerősítésnek a saját speedtest mérőjük eredményét, hát mondom nekik persze hogy jó, mikor itt ülünk a központon.....
Állításuk szerint a szerverek terheltek, erre nem mondtam inkább semmi szakmait, csak annyit hogy mobil netről LTE-n 100Mb/s is szedtem már sőt a kipróbáltam egy időben a digit és a 4g-t is és 4g-n jó volt.Most nem tudom, hogy esetleg a legkisebb csomaggal kivételeznek ennyire, vagy valami routolás hiba van, ? Mert ok, hogy 25/20 a garantált de ezt el sem éri. Kipróbáltam már linux disztró torrentel is és mással is és ott is jó volt a sebesség(itthon).
Mielőtt valaki azt mondja, hogy kábel, router, gép-el van baj, nem nem azzal van, csúnya lenne ha megszívatna lévén hálózatos vagyok.
Kipróbáltam csak ipv4-el (nem mintha bezavarna bármit is az ipv6), de akkor is ugyan ez, csak ipv6-al nem tudtam kipróbálni, mert a kinti szerók nem tudják még de mérget veszek rá, hogy ugyan ez lett volna.
Nem zavarna ennyire, ha mobilnetről nem lenne fényévekkel jobb. -
trec12
addikt
Hogy lehet, hogy a routerem 100-as IP-t mutat, egyénként meg 85-tel kezdőnek látszik....

-
válasz
wwenigma
üzenetére
És még csak nem is AC-s
De mindegy is, a legtöbb eszköz kábelen csatlakozik, a wifi szinte csak a kézi kütyüknek kell (telefon, tablet), és most már azokat sem kell kézzel átrakni az ONT wifijére, amikor ahhoz vannak közelebb.
Úgy néz ki a kapcsolódási hibát egy rosszul beírt MAC cím okozta -
Mentolka
senior tag
Sebességről:
Nekem itthon ONT-TPLinkWR1043NDv3-PC kapcsoláson keresztül csak akkor jön a névleges teljesítmény (500/200 net), amikor az IPv6 ki van kapcsolva. Nem is erőltetem. -
Úgy tűnik a digis HG8247H-vel együtt tud működni egy másik, már openwrt-s router (xiaomi miwifi nano) WDS módban, kábelen összekötve. A wifis továbbszórást nem próbáltam.
Egy dolog hibádzik még, hogy néha androidos eszközről nem érem a helyi, kábelen csatlakoztatott gép megosztott mappáját, mindegy, hogy éppen melyik routerre kapcsolódik a telefon. Ipv6-tal kapcsolatos anomáliára gondolok, azt meg nem lehet kikacsolni a digis eszközön...
-
válasz
attiati
üzenetére
Új szerződésre van kedvezmény, ha megrendeled mindhárom szolgáltatást.
A 100/50-es sebességet nekem stabilan tartja.
Ha már volt szolgáltatás a lakásban és nem kell kábelezni, akkor 1 héten belül megy minden.
Ha nem optikás körzetben laksz, akkor a 100/50-hez nem kapsz eszközt. Lan+koax van bevezetve. -
adika4444
addikt
válasz
attiati
üzenetére
Hali!
Ha gigabites port akkor 110/54 körül alakul. Ha nem gigás akkor ugye 94 a felső határ...
A bekötési idő függ attól hogy a környéken mennyien várnak még bekötésre...
Routerrel egybeszerelt vagy csak sima modem módú ont eszközt adnak, hogy milyen az véletlenszerű, de a routerest át lehet kérni modem módba, és használni saját routert.
Elvileg bukó, de ha igazolod a DIGI-nek hogy vetted a házat akkor egyéni elbírálással megadják... -
attiati
veterán
100/50 Mbps-es csomagban mennyi a jellemző le és feltöltési sebesség a gyakorlatban?
tényleg hónapokig tart nekik bekötni az új megrendelést?
a digi biztosít modemet, mindent a nethez?
Költözésnél ha az előző lakó is digis volt, akkor ugrik az új bekötés kedvezménye? Azért az szép lenne.
-
-
gduck
addikt
válasz
szabogabor10
üzenetére
Az segít? Akkor majd holnap megpróbálom

-
-
gduck
addikt
Sziasztok!
100-as IP címet kaptam.. Lehet ezzel valamit kezdeni? Mert nekem nemteccik hogy NAT-olva vagyok

-
goop
őstag
onedrive, nagyobb fájlok feltöltése 100 Mbit és felette.
-
DonMaster
addikt
válasz
Simivok
üzenetére
igen ha van elég seed torent nél vagy elég feltöltési sebesség szervernél(weboldalrol letöltés stb ) utobinél pl: linux disztribucio
de mondjuk több letöltés 1idöben akár torent akár nem ugy kijön a 116mb/s
persze proci és ssd mindenn féleképen kell hozzá. vagy valami normális 7200rpm több mint 64mb cache -es hdd sata3-mon. -
Simivok
senior tag
Tehát akkor 116mb/s körül jönnek lefele a dolgok?
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Akinek 1000 megabites netje van, az meg tudná mondani, hogy mekkora volt eddig a legnagyobb le- és feltöltési sebesség (MB/s) amit mért?
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Voltál nálunk ha emlékszel láttad milyen az előszoba.
Ha a bejárattal szemben állsz bal oldalt mellette van a villanyóra ott mennek a különböző Digis kábelek fel az emeletekre. A fal másik oldalán a lakáson belül ott van egy szekrény meg a hűtő, hozzá sem lehetne férni a konnektorhoz.
Ergo el kellene vezetniük min. 6 méterre lévő direkt erre tavaly nyáron kialakított "kütyűs" részhez.
Kilenne húzva az UTP ami most ott van helyére menne z optika. leírni tovább tartott mint megcsinálni.
Egyébként anno az UTP-t is a villanyóra szekrényig hozták ott egy toldóra van rátéve ami bejön a lakásba vagy 20 m kábel. Akkor még annyit adtak amennyit kért az user ellenszolgáltatás nélkül. Később vezették be azt ami jelenleg hatályos az ÁSZF szerint.
Mikor itt voltál még minden a nagy szobában volt (router,ZTE,switch), felújítás után kikerültek az eszközök.
Hát a kábeleket eddig sem törte meg senki és ezután sem törné. Nincs se kutya se macska ami megrágná..de előlük is lenne megoldás. -
TeeJay
félisten
válasz
Flashget
üzenetére
szerintem az előszobában az első konnektorig fogják max húzni az optikai szálat utána meg oldd meg UTP-vel meg KOAX kábellel a netet és TV-t
sőt ha a lépcsőházi dobozok kulccsal zárhatóak lennének lakásonként én oda kérném az optikát rakják oda az ONT-t meg a TV átalakítót és onnan behúznám magamhoz a kábelt, bőven jó lenne
persze mivel a lépcsőházi dobozba bárki benyúlhat így az nem játszik
de akkor sem vinném be a lakásba valamelyik szoba sarkába 8méter optikai szállal mert ha megtöri valaki akkor nyekk... -
-
DonMaster
addikt
válasz
Pharaoh
üzenetére
szia
ez a megszokot bekötési mod hgoy ajto vagy ajtotol 1m-ig,
persze ha aki ott van tulaj stb szoval itt a teso-d ha mondta volna hgoy nekem hozátok már ide akkor emg tezsik, gondolom nem tette igy a standerd bekötés let, emelet kellet utp-t is kapjon mivel fix kábelen kell bekössék , olyan nicns hgoy wifin adja , vicces is lenne. ont-töl az elsö pc-ig kelelt kösenek kábelet,
persze ha szolt a tesod érte, mert másrészröl az ont dobozában van 1 db utp kábel ami 1m-es csak hát az gondolom rövid, tehát a bekötésnél pont nem igaz az hogy nem szol szám nem fáj fejem , mert ha nem szolsz hogy hogyan kéred akkor utolag fájhat a fejed hgoy baszus de igy nem jo.
hivd fel öket talán kiküldenek valakit aki megcsinálja kedvedre viszont az már biztos hogy kiszálisi dij-ba lesz minimum.. -
TeeJay
félisten
válasz
Pharaoh
üzenetére
az a baj az optikai szállal hogy nem tudod otthon buzerálni mint az UTP-t vagy KOAX-ot...
én csak a bejárati ajtó mellé húznám be, hegesztenek rá csatlakozót és bedugják az ONT-be
onnan meg menjen az UTP meg KOAX hiszen azokkal ha baj van megoldod az optika szálhoz meg mindig ki kell hívni a szerelőket ami idő meg pénzakinek eddig FTTB volt úgyis az ajtó körül jött be mindkét kábel, na most ott a kettő helyett marad a vékony optikai szál és kész. nem kockáztatnék pláne ott ahol van kutya macska mert ha behúzzák végig a távoli szobába és később megtörik vagy a kutya megrágja akkor szívás lesz főleg hétvégén mivel nem azonnal fognak jönni
én ha saját lakásom lenne ajtó fölé felrakatnám az ONT-t csinálnék oda egy dupla konnektort és lenne áram meg minden, onnan meg elvezetném a szobákba a KOAX-ot a routerhez meg a CAT5e LAN kábelt és pá
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Az optikát hogy szokták behúzni a lakásba? Hugom most kötette be és elég gányul van bekötve. Az optikát csak az előszobáig vitték és a szekrény tetejére tették a modemet, a modem tápja meg a szomszéd szobábol kapja az áramot.
Számomra az lett volna a logikis ha a koax helyére behúzzák az optikát a nappaliig ahol úgyis a tv és számítógép van.Lehet ezért reklamálni hogy rendesen csinálják meg?
-
-
ReFleXx
addikt
100/100-as elofizumat leszeretnem valtani a 100/50-es csomira, ezt meg lehet oldani a digis ügyfelkapun keresztul is vagy mindenkepp fel kell hivni oket esetleg bemenni hozzajuk? Huseg nelküli vagyok.
-
TeeJay
félisten
válasz
haddent
üzenetére
sétálj itt a Bókay kert körül, minden utcában ott a zsír új optikai kábel
végig nézel egy utcát és látsz rajta 8-dobozt
mindben egy 4-es splitter tehát annyi fér rá a GPON-ra
mondjuk ha megnézed előfizető 1-2 talán ha van szóval jelen állás szerint az a pár user kapja meg a GPON-t így esélyük nincs kitekerni
bár az is kitalálható hogy sosem lesz meg a 32-es osztás csurig kihasználva mert nem mindenki vált a DIGI-re hiába olcsó és jó
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bambano
üzenetére
Nekem rajta van a szamlan az afa tartalom, szazalekban es forintban is es itt a hatosagi ellenorzes is picit egyszerubb. Husnal annyit mondanak, nott a dizel ara ezert emeltek. Illetve mint korabban is elhangzott, pont a DIGI ervenyesitette a korabbi arcsokkentest is.
De meglatjuk, most hogy lesz viszont szerintem felesleges elore, indokolatlanul barmi ilyesmivel vadolni.
-
válasz
wwenigma
üzenetére
nem teljesen indokolatlan a gondolat, hogy benyelik, mert az árakat mindenhol bruttóban adják meg. tehát ha az ügyfél nem tájékozott, simán fizeti tovább ugyanazt a pénzt, amiből áfa csökkenés után több marad a szolgáltatónak.
az egyetlen komoly akadály az az, hogy az árakat egyrészt le kell jelenteni a hatóságnak, másrészt közzé kell tenni visszamenőleg is. így ha valaki tájékozódni akar, megteheti.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
rocket
nagyúr
válasz
Flashget
üzenetére
Szepen lenyuljak majd a szolgaltatok az AFA csokkentest, indoknak meg ott a sablon, hogy a szinvonal fenttartasahoz muszaj, meg milyen magasak a koltsegeik oruljenek az elofizetok, hogy nem kell pluszba fizetni.
#42514: Telekom adot reges-regen az elofizetok fizetik, mert ervenyesitettek az arakban a szolgaltatok.
Bankado ugyanez. -
haddent
addikt
válasz
trol75
üzenetére
Akkor nem egyedi eset, itt is fenn lógott évek óta. Egyébként ma kiváncsiságból kimentem számolgatni, kertváros 18. kerület, egy GPON -ra nagyon max 6 előfizető jut, de ebből 2 már inkább a másik GPON -hoz és így tovább. Ez tök jó. Bár a gerinchálózat a lényegesebb, nem?
-
válasz
Attila 1
üzenetére
Szerintem is nagyon rövid az a 2év.
Nálunk (Kiskunhalas) már 2014 tavaszán a Digi romániai anyacége az egész városban kertes, kertvárosi környezetben is kiépítette az optikai kábelt. Fent van az oszlopokon az optika, csak a házakba kellene behúzni. 2014 év végére ígérték, hogy mindenkinek gyors szélessávú internete lesz. Sajnos most 2016-ban még mindig csak a modemes 8Mbps érhető el.
Pedig már nagyon hiányzik a gyors internet. -
Attila 1
tag
válasz
trec12
üzenetére
ÉS a közműadó
Közműadó: érdemben nem csökken, de legalább nem is nő.
A szolgáltatók annak örülhetnek, hogy az új fejlesztéseikre öt évig adómentességet kapnak.2016. évi adótörvény-javaslat szerint új nyomvonalon létesített közművezeték esetén csak az üzembe helyezést követő hatodik év első napjától kell közműadót fizetni. Az adómentesség független a létesítés helyszínétől és a vezeték típusától.
A törvénytervezet elfogadásával azonban más változás is jöhet. A javaslat ugyanis kedvezményt adna a meglévő nyomvonalon végzett hírközlési hálózati fejlesztésekre is, ha azzal a hálózat előfizetői szakaszán lehetővé válna a legalább 100 Mbit/s sebességű adatkapcsolat.
-
trec12
addikt
válasz
Gyurka6
üzenetére
Bizony a telekom adó kivezetésének minden telko cég örülne nyilván a Digi is. Elég rendesen megbolondította vele a Matelcsi barátunk a piacot. Aztán meg jött a drágítás mindenhol nyilván mi fizettük meg jó részét. Szerintem a Digi a mobillal is előbbre tartana ha nem lenne telekom adó....
-
Flashget
félisten
Hátha valaki nem hallotta..
2017 januártól az internet áfája 18%
2018-tól 5% leszMost 4500Ft-ból 957Ft az ÁFA
-
DonMaster
addikt
válasz
kovacsla
üzenetére
kábelen router nélkül ppope-t a gép végzi ugy sem több?
cat5e kábel?wiifn a 750 az enm 750 örülsz ha 350 amit ritál emg van.
még ha 1m-re is vagy és ezt komolyan irtam de volt tit nem régiben kifejtve hgoy miért is,routernélkül ha nincs meg a gépen akkor jelensd be hibára.
ha router nélkül emg van akkro a routerben nem nat-ol.
de ettöl függetlenül még a gép is lehet a szükmetszet, bár 350-nél annak a vasnak azért nem kéne elhasalnia.
kell menjen azért 700-at legalább
kábel gépbe router nélkül ha ugyse akkro jelensdbe hibára. -
kovacsla
csendes tag
válasz
DonMaster
üzenetére
Szóval a lapi
ell Latitude E6520, i7 2720, 8gb Ram, Intel 82579LM , Intel AC 7260
Mint írtam csak kábelen sem jön át nekem. De Wifi oldalon minden eszköz tudja, amit kell, mégis csak a fele jön át. Eléggé laikus vagyok a témában, már csak egyre tudok gondolni, hogy valamiért a procinak köze van hozzá, és valljuk be, ez egy kicsit régi típus már. Szóval fogalmam sincs.
A wifi: józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy ha adják a kb. 1000-t, a router tud ennyit, a lapiban a vevő tud 750-et, akkor 2m-re a routertől ennek a közelében kellene lenni, nem? Hangsúlyozom:láma vagyok a kérdésben! :-) -
Attila 1
tag
-
törölt tag
Most néztem át összefoglalóban, ez a 30-90 napos bekötési idő komoly?
Megrendeli az ember, és vár negyed évet?
Mondjuk én még csak másfél hónapja várok, de azért kezd már bosszantó lenni. -
SoulReaver
veterán
NA át is rakták BRIDGE módba a ZTE cuccot. Most a TP-Linken átraktam PPPOE-re a kapcsolatot, mert előtte a Dinamic IP-vel, már nem ment. Így van net, de még nem teszteltem

-
DonMaster
addikt
válasz
kovacsla
üzenetére
ont-böl kábel lapiba? ugy is 350? ha igen akrko lan driver frissités ráférne.
wifin 750
szép álom jo álom meg minden csak nem kivitelezet még soho eszközökkel .
ha az elsönél ont-böl gépre kábel és emg van a giga akkor a routerben a NAT kivan kapcsolva.
ha a z ont-böl nincs meg a géophez a 350nél több, akkor több eset leeht irj kérlek pontosabb specifikáciot alapirol, mert lehet az a kevés és a router is fasza az ont is csak a lapi kevés neki, nem szabad kizárni ezt sem.mégvalami routeren gyári firm van vagy valmi custom rom van rajta ? utobbinél nincs HW NAT ami miatt meg lehet ez a hiba, ha gyári megnézheted akráé ha van frissebb frisid le bár kétlem hogy ez lenne a hiba de ártani sosem árt.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Megkérdeztem email-en tőlük hogy az emeletre felhúzott optikai kábelt kb. mikor kötik be a lakásokba. Jelen pillanatban Lan, koax és telefonkábel jön be a lakásba.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A GPON akkor hogy néz ki, ha nem a doboz ami van fenn néhol?