Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
próbakocka
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
18. kerületben, kb. 14:00-14:10, és 14:20-14:30-ig itt sem volt semmi. Néhányszor újraindítottam a HG8247H-t, de semmi változás. Aztán magától megint lett net. Kicsit szabályosak az időközök, felteszem valami karbantartás, de egy értesítőt úgy érzem megérdemeltünk volna.
-
TeeJay
félisten
mi a fene van a DIGI-nél?
utóbbi 15percben nem volt net
router restart sem segített 8percig nem kapott IP-t a router
most meg valami 77.xxx IP címet adott és megy -
Flashget
félisten
Ismerős most költözik Digis területre, társasházba. Mind3 kábelszolgáltatást megrendeli....Azt mondták neki üfsz-en a "mennyi idő mire bekötik a szolgáltatást mert már tegnap is késő lett volna" kérdésére, hogy ha 5K-t fizet akkor 3 napon belül bekötik. Én nem kutakodtam ÁSZF-ben, de ez valóban így van?
-
Sonja
nagyúr
No, kijött a szerelő, és méregetett. A lakásban a csatlakozók és a kábel is jó volt, így felment az emeletre az ONT-hoz. Kiderült, hogy két vezeték fel lett cserélve a bekötésnél (azt mondta, hogy a fehér és a kék), és nem érti, hogy eddig ez hogy mehetett gigabiten?!
Én nem tudom, de eddig úgy használtam, szóval.
A lényeg, hogy működik most már szépen az 500/200! 
-
ToBeY
nagyúr
Reggel kb 7 óta (hajnalban még volt) nincs se internet,se telefon (óbuda)Esetleg másnál is van hasonló probléma?
-
Sonja
nagyúr
válasz
poli27
üzenetére
Gondolod?
Egyszer már eljátszották ezt, de akkor állítólag a központban rossz profilt állítottak nekem be. Mondjuk azt nem tudom, hogy minek nyúlkáltak hozzá.
A bejelentést követően akkor kb. 30 perc után már rendesen jött az 500/200.
Egyelőre most semmi változás, de reggel 8 előtt jött az e-mail, hogy rögzítették a hibabejelentést, és "a lehető leghamarabb ki fogják javítani a hibát". Meglátjuk. 
-
leslieke
Jómunkásember
Hétvégén végre bekötötték a netet. ZTE routert hoztak, egész jó, mert az egész házban elérhető a wifi.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SunMount3r
üzenetére
A digié az ajtó+1 méter. Ugyfelszolgalaton jelezd hogy rosszul krimpelte a szerelo a belso kabelt amiert fizettel, szvsz kikuldenek egy embert helyrehozni.
-
Flashget
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
én inkább ebayről rendeltem egy egység csomagot, krimpelővel, teszterrel, csatlakozóval együtt olyan 2,5-3K volt free shippel Hong Kongból (posta leragasztotta egy nagy papírral, mondván ki volt nyitva...szerintem meg a vámon a csomagot kinyitották mert azt hitték mobilt rejt, de tévedtek) és magam krimpelem itthon ha kellett pl. lakás felújításnál vagy a szomszédoknak segítve)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gézengúz
üzenetére
A vicc, hogy régebben én is tudtam amúgy, de most se olyan haverom, se eszközöm hozzá. Amúgy se nyúlnék nagyon hozzá, elvileg ez ugye a Digi dolga minden tekintetben...

Szer.: most tervezek csak router-t venni, eddig közvetlen a gépbe megy a kintről bejövő kábel. De ez majd akkor se lesz így jó, teljesen nyílvánvaló, hogy ilyen pici mozgatásokra, nem kellene megszakadnia a kapcsolatnak. Ránézésre is látszik a végén a "trimmelésnél", hogy ez elég gány munka. A router is lehet majd mozgatva, ha ki/be dugok bele valamit pl. Végleges megoldást szeretnék.
-
Gézengúz
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nincs valami haverod, aki tud csatlakozót szerelni? Gyorsabb lenne lehet. Nem olyan nagy ördöngösség..
Egyébként nem használsz wifi-routert, switch-et? Ha abba lenne dugva és az abból kijöbő kábelt pakolnád, akkor a bejövő fix lenne..
Hát talán javítaniuk kellene ha tudod előttük prezentálni a hibát.
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy anno, mikor itt voltak egyszer a Digi-től, a lakásba bejövő UTP kábelt végét (ahol a LAN csatlakozó van) elég gány módon szerelték össze. Így ha már egy picit megmozdítom a kábelt (vagy a notebook-ot, amibe most be van dugva), akkor már egyből meg is szakad a kapcsolat. Ez elég kényelmetlen.
Ilyen esetben simán kihívhatom őket, hogy "azért szereljék már össze rendesen", anélkül, hogy külön kiszállási, szerelési, anyag stb. díjat kellene fizetnem érte? Elvégre anno ők szerelték ilyen gány módon össze... ???

A válaszokat köszi!

-
Sonja
nagyúr
90/90 lett a sebességem az 500/200 helyett, már megint.
Nem igaz, hogy valaki megint elbaszta a központban. 
-
szivnet
újonc
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem lehet belépni, központilag le van tiltva. Csak egyszerű modemként használható az eszköz, mint előbb is írtam.
-
szivnet
újonc
A Digi a UPC-vel ellentétben nem ad ügyfélfelületet és hozzáférést az eszközeihez. Bár a Huawei Echolife HG8247H az egy kiváló eszköz és útválasztó üzemmódra is képes, de ezt központilag le van tiltva. Az eszközt jelenleg csak egyszerű modemként engedi használni a szolgáltató. Ezért érdemes egyszerűen kikapcsolni a WLAN-t is, hogy ne is sugározzon, mert teljesen felesleges.
Ami érdekes : IPv6 kiosztást csak akkor ad a Digi, ha a számítógépünket közvetlenül kötjök az eszközre. Ha útválasztót is közbeiktatunk, akkor IPv6 már nem lesz.
-
Flashget
félisten
válasz
apu1957
üzenetére
Digi honlapja? jártál már ott?

Internet dokumentumok -
apu1957
csendes tag
Sziasztok segítségre lenne szükségem
UPC ről váltottam digire és hogy kell beállítani a levelező programot (Outlook 2010) hogy a UPC emaileket eltudjam olvasni.
Válaszotokat előre is köszi
-
Gézengúz
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
Ha nem kellenek extra dolgok akkor eleg az ont, portnyitas megy, mast ne nagyon varj tole
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bladesks007
üzenetére
Vegyel egy normalis routert, ne akard az ONT-val kivaltani szvsz...
-
bladesks007
tag
válasz
Gézengúz
üzenetére
Nem tudom, hogy milyen beállításokat lehet ott elvégezni, illetve pl. az ipv6 "karbantartásához" kell-e majd a jövőben, hogy az ont webes felületét elérjem. (Hülye kérdés, de ha átkapcsolják router üzemmódra, akkor mi történik, routerként fog működni, tehát pl. mind a 4 lan portra tud kiosztani belső ip-t és elérem az ont beállításait? Mi az átállítás hátránya?) Egyelőre az infókat gyűjtöm, mit, hogyan kellene csinálni elsősorban egy stabil ipv6-hoz. Közvetlenül csatlakozva Win7-tel működik az ipv6, most a routert szeretném átállítani (már ha lehet). Nem mai darab: Tplink 1043ND V1 (jelenleg egy régi, OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 van rajta, amit valószínűleg frissíteni is kellene, hogy WAN6 interfészt létre lehessen hozni).
-
Gézengúz
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
Kérni tudod a digitől! Kozpontilag lehetseges csak! De biztos ezt akarod? Eleg nyeszlett a menuje! Bar en is igy hasznalom, de nekem eleg!
-
Gézengúz
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
Egyáltalán router üzemmodban van az ont?
-
bladesks007
tag
-
zoltan6
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
parancssorba beírod hogy ipconfig /all aztán ott megtalálod default getaway,vagy dhcp,vagy dns-nél
-
bladesks007
tag
Adott egy Huawei HG8242H GPON, be szeretnék lépni az eszköz webes felületére, de nálam nem működik a 192.168.100.1 ip-cím, a 192.168.0.1. és a 192.168.1.1 sem. Próbáltam úgy is, hogy PC-nek kiosztottam 192.168.100.2-t, 255.255.255.0 alhálózati maszkkal, de semmi változás. A digi által osztott ip esetén az alhálózati maszk 255.255.255.255, így ezt is kipróbáltam a ..100.2-vel, de hiába.
Hogy lehet megtudni, mi az egység belső ip-je? Felteszem, a reset gombot nem ajánlott megnyomni, bár az alapba álllítaná talán az internal ip-t is.
-
< CyberBob >
őstag
Szintén 16. ker és jó.
-
MDanny
senior tag
XVI. kerületben is jó már.
-
Gerzsi
tag
Pedig a viharból se lett semmi
-
apszi
őstag
Bocsánat, ez mind az én hibám....mert elkiabáltam...16.ker. mégsincs net

-
Gerzsi
tag
13. kerületben sincs. Éppen a routert configolgattam aztán restart után már nem volt net.
-
Draken
őstag
XIII. Gidófalvy lakótelep, szinten nincs net.
-
Felhívtam a Digit, aszongyák központi hiba Érden, már dolgoznak rajta, csak a netet érinti. Szal addig stand by.
Hmm... látom, ha nem lennék write-only módban, már tudtam volna, hogy máshol is ez a gond.
Sorry
Mentségemre szolgáljon, hogy a hálózati kiesés kezdete nagyjából egybeesett az itthoni zárlattal. -
apszi
őstag
Meg is jött a net (16. ker)...köszi DIGI

-
Olyan van, hogy az ONT-nem csak a net eléréssel van gondja? Szerelés közben volt egy rövidzár, lement egy biztosíték, és azon volt a Digi ONT-je. Visszanyomtam a biztit, és azóta nem tud csatlakozni a routerem kábelen. Elakad a user/pass párosnál, ami nem változott nyilván és nincs kapcsolat. A tv rendben működik. Kertesházas övezet, nem wifis ONT, routerrel használva.
Újraindítás persze megvolt mind ONT mind a router esetében. -
A_ScHuLcZ
addikt
Kedves xy!
Az említette területen a kollégáink már dolgoznak a központi hiba elhárításán.
Megértésedet és türelmedet előre is köszönjük.
Üdvözlettel,
DIGI -
Simivok
senior tag
Biztos 1000x megkérdezték, de az lenne a kérdésem hogy torrentnél van e valami előnye a publikus ip-nek?
-
anulu
félisten
16. ker, nincs net, bár a helpdeskes azt mondta, h látja online a modemet... mindenesetre a mögötte levő routerből nem tudok pingelni. központi hibáról nem tudott.
-
A_ScHuLcZ
addikt
A bp-i digisek nem tapasztalnak problémát?
Nálunk XIII. kerületben durván 35 perce elment az internet, és az ügyfélszolgálati számot sem lehet hívni, a hívott szám nem elérhető, ez nem jelenthet túl jót. (1272)
ui: oké, akkor nem kerületen belüli a probléma, köszi!
-
apszi
őstag
Sziasztok!
16. kerületieket szeretném kérdezni, hogy van-e netetek, nálam úgy néz ki megszakadt egy remek kis felhőszakadást követően... előre is köszönöm! -
Simivok
senior tag
válasz
Flashget
üzenetére
Mértem azóta, de nem megy feljebb...
Más: F668-as cuccot hoztak. LAN1 portjába kötöttem a router WAN-ját, dynamic IP-t állítottam be.
Nekem úgy tűnik, hogy nem nagyon akar visszaosztani a torrent.Szóval át kell rakatnom bridge módba az ONT-ot, és routerben PPPoe-t kell beállítani?
-
Simivok
senior tag
Érden így szuperál a gigabites net, amit most kötöttek be:

A router egy TP-Link TL-WR1043ND v3
Mondhatni elég jó.

-
DonMaster
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
kérd a digit telon hgoy tegyél bridge be mert saját routert használnál .
és saját routeren beálitod amit kell. a digi-é emg modem lesz és kész. -
Gézengúz
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Uhh, szóval MAC alapján állíts be fix-ip-t az adott gépre, majd az adott ip-re tudsz portot nyitni...
Először LAN, majd DHCP Static IP Configuration menüpont
T-s routert felejtsd el ebből a szempontból...
Tudsz saját routerrel is bűvészkedni, de ahhoz a digitől kérned kell, hogy állítsák át modem módba a 8247-et..
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Gézengúz
üzenetére
Akkor a kérdésem az, hogy át tudom-e valahogy alakítani a cuccot, hogy pusztán modemként üzemeljen és felejtse el az egész router-dolgot?
Szóval bedugom ezt is a T-s modemrouter-be és azon keresztül nyúznám a netet. Mert az tud UPnP-t...
A harmadik lehetőség, hogy veszek egy normális router-t.
Próbálkozok a port-forwardinggal, de vmi Static IP-t kéne beállítanom, ahhoz meg kéne a valós DNS-szerver, amit ez a retek cseszik kiírni...

-
Gézengúz
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
az nincs, ki van herélve, portforward van

Kemény a 12V molexről

-
TESCO-Zsömle
titán
Még annyit hadd kérdezzek, hogy ebben hol tudom bekapcsolni az UPnP-t vagy vmi hasonlót, hogy ne kelljen kézzel portforward-olni?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Gézengúz
üzenetére
Dánke!
Na ez is egy olyan dolog, amit a szerelő elfelejtett említeni. Telefon bekötése/próbája is elmaradt. Persze nem hibáztatom. Nagyon zavarban volt, amiért az egyetlen elhozott dobozban nem volt adapter a modemrouter-hez.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most sincs hozzá. Mókoltam egy kábelt és a tápról kapja molexen át a 12V-ot.

-
Gézengúz
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha router üzemmódban van akkor user/digi
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
A minap bekötötték a Digi-t és érdeklődnék, hogy miként tudok belépni ennek a Huawei csodának (HG8247H) a lelkébe, mert adjusztálni valóm volna. Egyszerűen nem enged be a piszok, hiába próbálkozok.
-
poli27
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
te ismered ezt a szót hogy multiplexelés? olvass utána hogy működik,és talán abbahagyod a hülyeséget...
-
kentucky
őstag
Sziasztok! Egyik ismerősömnél ZTE F625G-s modem van, és ellentmondásos információkba ütköztem a topikban. Azt szeretném kérdezni, hogy most akkor lehetséges, hogy ez a modem csatalkozik fel PPPoE-val a netre, és DHCP-vel csatlakozik rá a router, mert a router PPPoE kapcsolat esetén nagyon instabil.
-
TeeJay
félisten
válasz
Attila 1
üzenetére
most is bejön egy gerinc mert 32 osztás kevés tehát több optikai szál megy a fejállomásra
140lépcsőházra legalább szerintem 8 GPON jut most mert a 60lakásos lépcsőházakba tuti kell 2 ONT legalább...szóval tippre van 8 szál ami megy a gerinc felé
azokon most ugye splitter van és mindet 32felé osztják, na ezt megszüntetik helyette rávágnak egy 10gigás cuccot és akkor már van 80gigabit azt meg már csak el lehet osztani a 7lépcsőházas tömböknél lévő szintén 10giga betápos 8portos GPON vagy EPON OLT felé és ott meg a 10giga elég lesz a 7lépcsőháznaknem hinném hogy csak ezért majd új gerincet húznak hiszen az optikai szál adott csak a két végén komolyabb eszköz kell rá 10gigabittel és csókolom

-
Attila 1
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
nagy gerinc kiépítés nem hiszem hogy kell hozzá
most is jön a fejállomásról az optika 10gigán annyi hogy nem 32lépcsőházat pattintanak rá hanem mindegyik szálra egy 7lépcsőházas tömböt.Egy gerinc optikai szálra egy 7 lépcsőházas tömböt raknak. Ez 7 -es osztás így nagyon jó lenne a 32 -es osztás helyet ha így csinálná meg a DIGI.Ehhez négy és félszer több optikai szálra van szükség 1 kerületre.
-
Arni9010
aktív tag
válasz
Freezee
üzenetére
CAT5E-t használnak, nem CAT6-ot

Az összefoglaló mellett jobbra van a többi digi topik.
kábel TV topik -
Flashget
félisten
válasz
Attila 1
üzenetére
már pedig a folyamat fel fog gyorsulni nem kell 20 év. Nálunk a kerületen belül légvonalban talán 500 méterrre a panelházak mások részén már cserélik ki.
Sőt újabban inkább behúznak egy koax és 2db UTP kábelt ami jó lesz addig mondvám, amíg nem épük ki az optika, mintsem eszközt vigyenek ki, mert vagy nincs vagy már nem is akarnak raklap rendelni ZTE csodát FTTB-re.. -
TeeJay
félisten
válasz
Attila 1
üzenetére
aztán nehogy letudják 2-3év alatt majd

itt a 18. kerületet is pikk pakk bekábelezték és már ahogy sétáltam 2-3 bekötést is láttam rajta
nagyon komoly lehet hogy a 32-es osztás ott van egy full utcára mert a 8doboz fent van de eddig talán 3-4bekötés volt a max amit megfigyeltem
FTTB-->FTTH átállás sürgetőbb lesz nekik mert ott nagyon sok az előfizető és az aktív eszközöket nem akarják gigabitesre cserélni mert az felesleges pénzkidobás már
illetve ugye az említett nagyon sok villanyszámla megszüntetése is a céljuk lehet hiszen azzal spórolnaknagy gerinc kiépítés nem hiszem hogy kell hozzá
most is jön a fejállomásról az optika annyi hogy nem 32lépcsőházat pattintanak rá hanem mindegyik szálra egy 7lépcsőházas tömböt és 10gigán az a 7lépcsőház elfér bőven
ilyen 8portos GPON vagy EPON OLT-t meg nem vészes áron mennek és elég minden tömbhöz egyet kirakni valamelyik pincébe -
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék digi re váltani a 16. kerületben. Eddig T-home volt. Viszont pár dolgot nem tudok hirtelen. Van a Diginek Set-Topbox-a, olyan ami megállítható és felvenni is tud? A felvételeket kézzel kell időzíteni vagy úgy van mint az IPTV-nél hgy elég megadni a műsor nevét és akkor az összes olyan nevű műsort felveszi mind1 mikor van?
Az optikai egység amit beraknak a lakásba abból a Set-Topbox-hoz ugye CAT6-on kell összekötni?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung kuponkunyeráló
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én nem tudom, de eddig úgy használtam, szóval.
A lényeg, hogy működik most már szépen az 500/200! 

Egyszer már eljátszották ezt, de akkor állítólag a központban rossz profilt állítottak nekem be. Mondjuk azt nem tudom, hogy minek nyúlkáltak hozzá.
A bejelentést követően akkor kb. 30 perc után már rendesen jött az 500/200.
Egyelőre most semmi változás, de reggel 8 előtt jött az e-mail, hogy rögzítették a hibabejelentést, és "a lehető leghamarabb ki fogják javítani a hibát". Meglátjuk. 
Nem igaz, hogy valaki megint elbaszta a központban. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)