- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Három új Moto G mutatkozott be
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Fényképen a Poco F7
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
válasz InfiniteReality #10998 üzenetére
Úgy értettem, a TP-Linket a CISCO-val és Linksys-szel nem érdemes.
Amúgy a Samsung hasonlóan kezdte.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
InfiniteReality
őstag
válasz McLaca #10997 üzenetére
A Cisco - Linksys nem összehasonlitás. Azért írtam őket egybe, mert a Cisco megvette a Linksys-t, tehát s régi termékek Cisco-Linksysként vannak már...
A TP Link egy néhány éve tök ismeretlen kinai kis cég volt, ma már kicsit nagyobbak, fejlődnek stb. Ez természetes. De az áruk nagyon kedvező és a minőségük is sokat javult. Annakidején csak 1 cég forgalmazta, ma már bárhol találkozhatsz vele...
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
McLaca
őstag
válasz InfiniteReality #10995 üzenetére
Nem túl meggyőző érvek.
Nézz szét kicsit a házuk táján. Nem épp az a garázscég. A CISCO-Linksys összehasonlítás pedig alapból sántít, teljesen más profilja van az említett két cégnek, nekik a SOHO csak a kötelező presztízskör.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
InfiniteReality
őstag
válasz McLaca #10993 üzenetére
Attól, hogy nem egy Cisco / Linksys, Asus, vagy egyéb "márkás" holmi. Viszonylag olcsó, viszonylag "gagyi", ellenben működőképes, van supportja stb.
Mostmár egész korrekt cuccokat gyártanak, és az áruk is kedvező. Ettől még nem lesz márkás
A MikroTik is egy ismeretlen cucc, a minőségével mégis igen nagy elismerést vívott ki magának. Pedig egy kis Litván cég gyártja. Nem igazán mondanám noname-nekhttp://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
radi8tor
MODERÁTOR
Más téma picit: a DIGI hogy tűri, ha 1 hónap késéssel fizetik be a számlát?
Jár valami szankcióval vagy csak simán kamat?⭐ Stella
-
McLaca
őstag
válasz sfdrakex #10992 üzenetére
Nem megszakad, hanem nem csatlakozik. Amúgy én egy Asus routerrel jártam ugyanígy, és itt azért sanszos az is, hogy a digi konfig beállításai sem tökéletesek.
InfiniteReality: mitől noname a TP-Link?
Az ára miatt?Üdv!
-
Szabip
csendes tag
Igen próbáltam 2 másik routerrel:
Egy régebbi MSI vel (ezzel évekig használtam gond nélkül)
És mivel az új szervízben volt vettem egy 5e ft-os TP-Linket és igen azzal is azonnal van net.
És a géppel is azonnal van net direktben.
A linksyst ennél azért jobbnak gondoltam főleg az ára és a multja miatt. Gondolhatnánk, hogy rossz de két router nem lehet rossz, egymás után...
Elsősorban a WOL miatt vettem, mivel a régi MSI nem tudta ébreszteni a gépet, az új Linksys tudja hibátlanul DD-Wrt-vel. Az olcsóbb routerekben ilyen funkció nincsen vagy nem működik a linksysssel is csak grafikus felületről megy.
Azt még érthető lenne hogy egyáltalán nem megy a net, de miért megy hébe-hóba többszöri újraindítás után?
-
InfiniteReality
őstag
válasz Szabip #10988 üzenetére
Próbáld ki egy 14e Ft-os TP-Link routerrel. Olcsó, noname, de meglepően jól megy a digivel. Én egy 30ezres Linksyst cseréltem le, mert már naponta legalább 1x eldobott 1 órára, és a sebesség is csak a fele(!) volt mint amit a net tudott. Most egy 19e Ft-os MikroTik van helyette, nincs eldobálás és a sebesség is megvan.
Mások tapasztalata alapján mondom, hogy a TP-Linkek meglepően jók mostanában (gyári firmware-t érdemes mindig frissiteni rögtön vásárlás után, ha van elérhető frissebb, a gyári néha sajna katasztrófa).http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
Atapi
senior tag
válasz Szabip #10988 üzenetére
csak a routerrel rossz, gépen próbálva minden rendben? régebben panaszkodtak érpár sorrend cserére bekötésnél. a házon belüli bekötést talán tudod ellenőrizni, hogy rendben van-e, illetve nem ártana több eszközzel kipróbálni (lehetőleg számítógép). ha találsz olyan régebbi gépet, amivel szintén nem, vagy nehézkesen megy, akkor esélyes, hogy elkötöttek valamit a szerelők, és bizonyos eszközök le tudják kezelni, mások meg nem (régebbiek nagyobb eséllyel nem).
-
Szabip
csendes tag
Sziasztok!
2 hónapja vettem egy linksys E2000-es routert.
Már első perctől problémák voltak a ppp0e-s kapcsolattal, ha csatlakozott is nagyon nehezen sikerült neki, többszöri áramtalanítás árán.
Járt a routeren mindenféle FW a legfrissebb gyári, DD-WRT és Tomato is.
A probléma nem oldódott meg, végül visszavittem a boltba. Hosszas nyüglődés után kicserélték egy ugyan olyan típusra.
Nagy reményekkel álltam neki a beállításoknak, de csalódnom kellett a probléma ugyan az volt.Hol sikerült csatlakozni a nethez hol nem(de inkább nem)
ppp0E nél csak két dolgot állítok be mást nem is kell mégse megy.
Aki hasonlóval találkozott az segítsen!
(igen a service nevet üresen hagyom)
Előre is köszi!
-
Dot
őstag
Vááá miért ilyen sz@rok a 92.249-es címek??? nincs meg a sebesség elég sok oldalt nem tudok elérni + most ami felidegesített: játszok a szerverünkön /CoD2/ egyszer csak kifagyok, de csak én haverok nem még a szomszéd utcámban lévő se aki szintén digis..
ip-csere és láss csodát jó... persze nem tudtam visszamenni mert ilyenkor elég sokáig "ráfagy" az ip-re a cd kulcsom...élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Márton
nagyúr
válasz Killing #10985 üzenetére
Nekem múltkor pár napra pikk-pakk megváltozott a számom
Valamit átkötöttek a panelben, és egy felettünk lakóval szépen
össze lettünk cserélve. Persze jött a hétvége..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Történt ma egy felettébb érdekes dolog a telefonnal kapcsolatban, mivel nem találtam más topikot és a telefon is UTP kábelen megy, így ide írom.
A munkahelyéről felhívott az egyik családtagom (Inviteles telefon a céges náluk) és beszéltünk pár percet. Leraktam a telefont, eddig minden oké.
Nade! 1 percre rá hív nagyapám a mobilomon (ő másik városban lakik!) , hogy náluk a vezetékes (szintén Inviteles telefon) csörgött és végig hallotta hogy mi beszélgetünk, ő is beleszólt, de mi nem hallottuk.Neki köze nem volt ehhez a beszélgetéshez, nem is konferencia hívás volt, csak egy sima magánbeszélgetés. Ezt mire véljem?? Már a magánbeszélgetéseimet sem intézhetem diszkrét módon, attól kell félnem hogy másnál is csörögni fog a telefon és akaratlanul egy 3. fél is hallja amit én beszélgetek?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Zood
csendes tag
Sziasztok!
Nem teljesen idevágó téma (Digi a szolgáltatóm - 80/25)
A következő a problémám:
TP-Link vezetékes routerrel megvan a max. feltöltési sebesség. Közvetlenül a gépbe dugva a LAN kábelt 200-250 kb/s.
A Digi oldalán is mértem + Speedtest-en is.P4, 3.2 , Asus p5ad2-e deluxe XP Home 32 SP3 (nem tudom kell-e más infó még).
Bios nincs frissítve (nem is nagyon piszkálnám mostanság)Ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz InfiniteReality #10965 üzenetére
A TCP/IP-re akart fix IP-t beállítani, nem a PPPoE-re.
Üdv!
-
pojzon
tag
válasz InfiniteReality #10980 üzenetére
Köszi a linkeket, meglesem!
Az hogy v alami bonyolult, az még nem akadály, talán valamikorra megtanulja az ember.
Az meg hogy esetleg jelen pillanatban túl erős, az sem feltétlen baj, hiszen később ki tudja milyen vas kell.
-
InfiniteReality
őstag
válasz pojzon #10979 üzenetére
Mikrotik:
http://routerboard.com
http://wlan-ok.huA WLAN-OK boltban természetesen van eleve összeszerelt, késztermék is. Persze ehhez a MT-hez nagyon kell érteni, mert nem 3 kattintás és működik, könnyen el lehet veszni a sok beállításban.
Otthonra nem is biztos, hogy kell ilyen erős cucc, elég egy jobb TP-Link is.
-
pojzon
tag
válasz InfiniteReality #10978 üzenetére
Elképzelhető, hogy kamu a 800Mbit, sajna nincs olyan netkapcsolatom, ami bírná ezt a tempót.
Amúgy a normál firewall-t azt nem kell kikapcsolni, csak ezt az ipsec dolgot, mert azzal csak 20-25Mbitet tud átpréselni. A switch része pedig tökéletes, mert simán tudok folyamatosan 110MB-ot áthúzni rajta. Szerintem csak ez a leakadósdi az ami nem nagyon tetszetős benne sajna...ami persze igencsak nagy probléma, szal jó az esélye rá, hogy leváltásra kerül a jószág.
Ezt a mikrotikket hol érdemes megkuksolni? Mert rágoogliztam de nem nagyon találtam, főleg alkatrészenként lehetne összerakni, de ahoz nincs nagy kedvem...
-
InfiniteReality
őstag
válasz pojzon #10977 üzenetére
Vannak nagyon megbízható TP-Link tipusok amik simán viszik a 80Mbitet. Az RVS4000 800mbites áteresztő képessége szerintem finoman szólva is csúsztatás... egy routernek az egyik fontos feladata épp a védelem lenne, tehát kikapcsolt IPS-sel sokra mész vele...
Mellesleg az IPSEC átviteles is botrányosan lassú, több fórumbejegyzésben panaszkodnak erre az eszközre. Annakidején 30k-t dobtam ki rá... feleslegesen.
Kicsivel később 19-ért vettem MikroTik-et, azóta is az van, hibátlan, és többet is tud.
De otthoni felhasználásra bőven elég egy jobb TP-Link.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
pojzon
tag
válasz InfiniteReality #10924 üzenetére
Szia!
Kicsit nagyon későn reagálok az írásodra, mert bevallom kicsit lemondtam bárminemű válaszról.
Lehet kérek kölcsönbe egy másik routert és meglesem a dolgot, mert ettől az egy "apró" bibitől eltekintve szerintem nem egy rossz darab. Legalább is a 800Mbit-es Nat áteresztő képességet ne mnevezném olyan gyengénem (igaz kikapcsolt ips-el), meg a switch része is igencsak korrekten dolgozik.
Aztán ha nem megy akkor legfeljebb linksysre váltok vagy akármire ami működik.
-
gaborba81
tag
" Buta ember az, aki a más butaságából nem tanul"
-
InfiniteReality
őstag
válasz cool13 #10972 üzenetére
A Routerek akkor véreznek el ha be vannak kapcsolva bizonyos védelmek, illetve maga a tűzfal és annak szabályai foglalnak sok CPU (és memória) erőforrást. A TP-Linkek bár olcsók de megbízhatónak számítanak, ajánlott vételek. Általában a tűzfaluk sem túl erős, van rá esély hogy át tudja vinni a teljes 80 Mbites sávszélt.
-
kisferi
tag
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni. DIGI 80-as internetem van. Milyen Routert érdemes ehez a kapcsolathoz venni ami bírja és megbízható, nem dobál le? (nem fontos a legolcsóbb) Ha van több variáció is azt is megköszönném.
-
cool13
őstag
válasz InfiniteReality #10966 üzenetére
Ezért írtam a végén azt, ami olvasható is a hozzászólásban. Remélem nem gond, hogy próbálkoztam.
-
InfiniteReality
őstag
Digi PPPOE LAN-nál nem szabad és nem is lehet fix ip-t beállítani.
Amúgy van itt pár tipp még ugyanazon az oldalon, a hozzászólások között:
----------
alright guys the solution to this is deleting the broadband connection that is all , trust me it is all you have to do to fix error 651, here are the steps:
1. control panel
2. network and internet
3. network and sharing center
4. change adapter setting(left hand side)
5. DELETE broadband connection
----------
SOLUTION : “error window7 with pppoe”
1)set Network Properties.
2)SELECT “Merge or delete network locations”
3)DELATE ALL the network locations
4)SAVE AND REBOOT/
5)TRY CONNECTION PPPOE on you computer // That’s solution: youpi!
----------
HEY GUYS PLS CHECK IF YOU HAVE “CONNECTIFY FR WINDOWS” INSTALLED THIS CORRUPTS THE RASPPPOE.SYS FILE, AS IT DID MINE..I UNINSTALLED IT , THE ERROR 651 WENT AWAY…TRUST ME IT WORKS
----------Ezt a hármat még megpróbálnám.
[ Szerkesztve ]
-
Hego
tag
válasz InfiniteReality #10959 üzenetére
köszi a választ, de nem sikerült mert irásvédett. rendszergazdaként sem. :S
i5 3450, 2x8GB @1600mhz, 1050 Ti
-
cool13
őstag
Nálam is ez volt amikor közvetlen akartam csatlakozni, de közben megjöttek a szerelők és vissza lett téve a router, mert a Wifi meg kell. Ezek után meg nem foglalkoztam a dologgal. De próbálj meg fix ip-t beállítani a gépeden. Mintha ezt akarta volna a szerelő. Azt hiszem van valami fix ip-tartomány, amit a ZTE használ, és ezt akarta beállítani.
Amit terveztem hogy a ZTE optikai cuccukból megy a gépbe és a routerembe, az nem működik. Mert a ZTE-s cuccban csak a LAN1 port él, vagyis lehet a többiben is van, de egyszerre csak egyet tud kezelni valami miatt, ezt mondták a szerelők. Sajnos nekem ezek a dolgok kicsit magasak, csak töredék infóim vannak. Nézd el ha nem sikerül ez alapján. -
cool13
őstag
válasz leviske #10953 üzenetére
Nem 100% de amikor nálam javításon voltak a szerelők akkor Üllőt nem említették egyenlőre. Gödöllő, Pécel, Nagytarcsa, Kistarcsa ezek vannak mostanában. De ahogy az átkötések zajlanak a többi szolgáltatótól hozzájuk, szerintem hamarosan mennek máshova is itt a környéken. És igen, teljes lefedettséget csinálnak. Csak olyan utcákba nem húznak ki, ahol folyamatban van az elektromos művek oszlopcseréje. Ez lehet 0,5-1 év. Ezt is mondták, egy kérdésemre.
-
InfiniteReality
őstag
Próbáld ezt:
http://www.windowsreference.com/windows-7/error-651-with-pppoe-connections-in-windows-7/
[ Szerkesztve ]
-
Hego
tag
válasz sfdrakex #10957 üzenetére
Előtte Diginet volt szintén, csak rúterrel. Úgyhogy nem volt mit törölni..
Tuti jól van beállítva. A gúgölbe ahogy rákerestem a 651es hibára úgyláttam elég sok mindenkinek van és egy sys fájlt kéne cserélni, de azt nem igazán szeretném.. valami ötlet?ui: köszi a tippet
[ Szerkesztve ]
-
Hego
tag
Sziasztok!
Költöztem. Az új lakásban diginet van. Amikor csatlakozni akarok 651es hibát dob. Win 7 user vagyok. Rútert nem akarok venni. Mit tudok ebben az esetben csinálni?
A válaszokat előre is kösznöm.
Üdv
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Olvastam, hogy folynak a fejlesztések a 29-es körzetben (vecsés, pécel, maglód?, gyömrő?) és érdeklődnék, hogy üllőről nem hallottatok semmit? Csak mert ennyiért nem hívnám fel az ügyfélszolgálatot, ha nem muszáj.
A másik kérdésem pedig az volna, hogy ezek a kiépítések a városok ~egészét lefedik, vagy csak és kizárólag a központokat, esetleg csak az új városrészeket érintik?
Köszi a segítséget.
-
eastsider
nagyúr
köszi!
-
InfiniteReality
őstag
válasz eastsider #10949 üzenetére
Ha ügyesen váltasz lehet semennyi. Felhivod őket, megkérdezed mennyi idő a bekötés (bár egy LAN-t bekötni nem sok idő, elindítani még kevesebb) aztán ha hónap vége elött mondod le a UPC-t akkor azt a hónapot még kifizeted és c'est la vie. Addig meg két neted is van, de nyilván a jobb Digit fogod használni már
-
McLaca
őstag
válasz eastsider #10949 üzenetére
Épp addig, amennyivel előbb lemondod a UPC-t, mint ahogy a DIGI-t bekötik. Ergo csak azután mondd le, ha már ott a kábel a DIGI-től a lakásban, és van is rajta net.
Én is és sokan mások is így csinálják, épp a dolog folyamatossága miatt. Az, hogy lesz kb. 2 hét átfedés esetleg - mert emélkeim szerint a UPC-nél nem lehet adott napon, csak időszakonként, kb. 10 naponként megszüntetni szerződést határozatlan idő közepén -, az nem hiszem, hogy számítana.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
halI!
ha UPC-ről váltok digire, akkor kb. mennyi ideig maradhatok net nélkül?
(van a lépcsőházban digi)Pécs..
-
SirKero
őstag
Napok óta nem látom a melósokat,hogy szorgoskodnának. Lehet,hogy kész a gerinc és most már a konkrét bekötések következnek?
Ha valakinél bekötik ( Vecsés ) jelezzen már legyen olyan rendesMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
a Budapesten a VIII. kerületben lesz valaha Digi? Vagy be kell érnem az UPC-vel?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
InfiniteReality
őstag
-
InfiniteReality
őstag
-
Gyuffa
tag
Sziasztok.
Tegnap került nekem is bekötésre a digi-net, de eléggé csodálkoztam, hogy csak a másik gépre kötötték be, mondták a szerelők a főbérlőmnek, hogy ha van router könnyedén meglehet osztani a netet.
Nos, router az van, kábel is van, és nem engedi a megosztást akár mit csináltam, ha mind a 2 kábel bent van.
Nincs valakinek valami egyszerű gyors trükkje?
mert régen a t mobile-nál működött az amit most is megakartam volna csinálni.
Előre is kösziUi: vagy vegyek másik routert és esetleg azzal próbálkozzak?
-
InfiniteReality
őstag
Routeren a tűzfal illetve a tűzfal bizonyos funkciói (pl betörésvizsgálat, DoS, DDoS védelem) nagyon CPU igényesek, így azok lassitják legjobban a routert. Próbálkozz bizonyos funkciók kikapcsolásával.
A Linksys/Cisco RVS4000 egy a leírása alapján komoly eszköznek néz ki, de ha megnézed 300 MHz körüli CPU van benne csak. Az 50/20as digi kb 20/10ként ment rajta...
Lecseréltem Mikrotikre, amiben 600MHz-es proci van és igen komoly tűzfal, s most a névleges sebességén megy.
Ha Router nélkül fullos a net, 99% hogy a routered a ludas (illetve annak gyenge teljesitménye).
Azt se felejtsd el, hogy bár a digi is PPPOE, sok routert nem ilyen sebességre terveztek PPPOE kapcsolattal, mert ugye általában ADSL-nél szoktak PPPOE csatlakozást használni. Maga a PPPOE is emészt fel némi processzor erőforrást a routerből, hiszen az csak 1 virtuális interface, ami csak a kapcsolat idején létezik.
-
cool13
őstag
Én is TPlink.et használok, hasít rajta.
-
ttDru
csendes tag
válasz Brutális eb #10930 üzenetére
Vagy valami hasonló, a lényeg, hogy 1 megánál lényegesen gyorsabbnak kell lennie a letöltésnek, bármilyen csomagot választom. Ami teljesül is, lásd előző post.
-
ttDru
csendes tag
válasz InfiniteReality #10929 üzenetére
Most kipróbáltam: direkt rákötve a WAN kábelt a gépre fullos a net (speedtest 80 megát mutat, torrent egyből felmászott tíz megára). Akkor valószínűleg a routerrel lesz valami gond, ha jól gondolom.
Valami beállítás amit esetleg kihagyhattam véletlenül? Routeren vagy gépen... -
-
ttDru
csendes tag
válasz InfiniteReality #10927 üzenetére
Igen, mi is gondoltunk erre, fel is raktuk a legújabbat, de semmi javulás nem történt.
-
InfiniteReality
őstag
-
ttDru
csendes tag
Mióta bekötötték a pppoe digi-t (60/25), 5-ből 2 gépen csak 1 MB/s-el tudunk tölteni (kábellel is wifi-vel is próbáltuk), valamint ugyanannál a két gépnél van, hogy megbolondul a hálózat, és még a routert se tudjuk elérni, vagy csak nagyon magas válaszidővel. Az utóbbi teljesen véletlenszerűen történik.
Mindkét gépen 64 bites win7 van, és a másik 3 gépen is 32 vagy 64 bites oprendszerek vannak.
A korábbi, 15 megás T-home nettel nem volt semmi ilyen probléma, illetve más lakásokban/egyetemi wifi-ken is normálisan működik minden.
A routert átnéztem, és nem találtam semmiféle korlátozást. Egyébként egy egyantennás TP-Linkről van szó, ugyanezt használtuk a T-Home-os netnél is.
Valami ötlet? :S
-
InfiniteReality
őstag
válasz pojzon #10910 üzenetére
Cseréld ki. RVS4000 nálam is dettó ugyanezt csinálta, később már naponta 1x leesett a netről kb fél órára. Most egy Mikrotik van, még nem dobott le vele Valamit eltúrtak nagyon az RVS4000-ben, nem csak hogy nincs elég kraft benne, még ilyen vacak is. Tökre megbántam hogy megvettem.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
Kedves Ügyfeleink!
December 7-én a tatabányai ügyfélszolgálat áramszünet miatt zárva lesz. Megértéseteket köszönjük!
Üdvözlettel,
DIGINobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
SzGee
aktív tag
válasz Laslow #10868 üzenetére
nem tudom hogy válaszolt-e már valaki, de nekem is, amikor még internet utalvánnyal fizettem (akkor még nem volt az online felület, év elején) voltak problémáim evvel kapcsolatban
kell kérned egy szolgáltatás összesítőt (tételes szolgáltatáslista), ezen rajta vannak az előfizetőhöz kapcsolódó számlák, és hogy hogyan lettek rendezve, ezt lepecsételték és ezt kellett leadni
nekem az is gond volt, hogy ha előre fizettem be több hónapot, akkor a kiküldött számlán nem is szerepelt, hogy van internet előfizetésem, egyszerűen csak a tévét és a telefont számlázták ki
nem tudom hogy ez mennyire szabályos, amikor jeleztem e problémát az ígérték utánanéztek, de azóta is hívnak... (kb fél éve...)
If you leave me, can I come, too?
-
cool13
őstag
Vasárnap reggel arra kapcsoltam be a gépet, hogy nincs net. Végigzongoráztam mindent, aztán hívtam őket. Délután 1-kor már ki is jöttek. Sajnos nem tudták megoldani, mert a optikai gerincvezeték a hibás. Mára ígérték a javítást, mert ez komolyabb beavatkozás. Tetszett a gyorsaságuk. Remélem nem szakadozik majd sűrűn az üvegszál gerinc.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Elment a net a Flórián térnél. PPPoE authentication failed.
⭐ Stella
-
-
brd
nagyúr
válasz rocket #10915 üzenetére
Az a sok ezer user akinel megvan a 80/40-hez kozeli sebesseg, ha meg nincs akkor alacsonyabb csomagra kell valtani.
Igen, ilyen egyszerű lenne, ha ADSL-ről, vagy kábelnetről lenne szó, ahol az átviteli közeg nagyban befolyásolja az elérhető sebességet. Itt viszont legfeljebb arról lehetne szó, hogy egy aktív eszköz (átjáró, switch...) max. átviteli sebessége el van érve, de akkor nem konstans ~40/20-at mérnél egy olyan vonalon, ahol 80/25-nek kellene lennie, hanem napon belül ingadozna.
Nem viccbol vannak a garantalt savszelessegek, es azert ilyen alacsony, hogy szepen le legyen vedve a szolgaltato.
Pontosan, méghozzá azért, hogy a 80/25 helyett néha 70/22-nél ne kezdjenek reklamálni a vérpistik (igaz, pl. 20/10-nél sem tehetnék, de az - jelenleg - nem is lenne érdeke a szolgáltatónak, mármint, hogy a 80/25-nek fizetett szolgáltatásnál 20/10-et adjon - és reklamálás alatt nem azt értem, hogy telefonálnak az ügyfélszolgálatra, hanem, hogy jogi lépéseket tesznek).
Ettol meg a speedtest.net eredmenyeit nem fogadjak el, nem en talaltam ki ezt se, ez teny.
Azt én értem, nem is gondolom, hogy feltétlen el kellene fogadniuk (a helyükben én sem tenném, bár iránymutatásnak megfelelő), én azt mondom, hogy a gyakorlatban olyan nincs, hogy speedtest.net-en ~40/20, a saját mérőjükön pedig ~80/25, méghozzá állandó jelleggel (ill. szándékos behatással éppen lehetne, csak annak meg megint nincs sok értelme a szolgáltató oldaláról).
The only real valuable thing is intuition.
-
eXodus
őstag
válasz rocket #10913 üzenetére
Direkt akarsz másnak rosszat?
Ha normálisan a megfelelő helyen érdeklődik valószínűleg megoldják a problémáját és mivel előtte a megfelelő sebesség megvolt így nagy az esélye h könnyen megtalálják a hibát.Ennyire hogy lehet valaki rosszindulatú h egyből a lehető legrosszabbat javasolja az embernek...
-
rocket
nagyúr
"A legalacsonyabb LAN-os csomagjuk sávszélessége is magasabb, mint a legmagasabban a garantált. Ki a fene fizetne akkor elő a legnagyobbra, ha igazad lenne?"
Az a sok ezer user akinel megvan a 80/40-hez kozeli sebesseg, ha meg nincs akkor alacsonyabb csomagra kell valtani.
Attol mert nem vagy kepes felfogni, hogy ez bizony igy mukodik, meg nem lesz hulyeseg.
Nem viccbol vannak a garantalt savszelessegek, es azert ilyen alacsony, hogy szepen le legyen vedve a szolgaltato."Csak éppen a gyakorlatban olyan nincs, hogy speedtest.net-en ~40/20, a saját mérőjükön pedig ~80/25..."
Ettol meg a speedtest.net eredmenyeit nem fogadjak el, nem en talaltam ki ezt se, ez teny.
BIX-en tul konyebb problemakba utkozni, mint halozaton belul amit a szolgaltato kontrollal."Kérjük, hogy a sebesség mérést az alábbiak szerint végezze el:
Legyen szíves mérjen sebességet a http://speedtest.digikabel.hu/ oldalon, a kapott eredményt le és feltöltésnél egyaránt fényképezze le (PrtScr) úgy, hogy a tálcán szereplő ikonok is láthatók legyenek.
Router használat esetén a mérés előtt iktassa ki a routert a hálózatból!
A mérés előtt javasoljuk, hogy zárjon be minden háttérben futó alkalmazást, ami a le és feltöltési értékekre hatással lehet. (Pl: MSN, Skype, Torrent-kliens programok)
A sávszélesség a maximális illetve a hatályos Általános Szerződési Feltételeinkben megtalálható minimális értékek között ingadozhat terheltségtől függően: Hatályos ÁSZF-ünk megtalálható az oldalunkon: http://www.digikabel.hu/Internet.html
Amennyiben a mért érték kisebb, mint a garantált sávszélesség, akkor kérjük küldje el részünkre a mérésről készült képeket a szerződésszámával együtt! Köszönjük együttműködését!"[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
brd
nagyúr
válasz rocket #10913 üzenetére
Ne beszélj már hülyeséget kérlek. A legalacsonyabb LAN-os csomagjuk sávszélessége is magasabb, mint a legmagasabban a garantált. Ki a fene fizetne akkor elő a legnagyobbra, ha igazad lenne? Az meg, hogy csak a saját mérőjüket fogadják el, tökéletesen jogos, Csak éppen a gyakorlatban olyan nincs, hogy speedtest.net-en ~40/20, a saját mérőjükön pedig ~80/25...
The only real valuable thing is intuition.
-
rocket
nagyúr
válasz eXodus #10911 üzenetére
Hiaba problemazol ha megvan a garantalt savszelesseg elfgonak hajtani.
Csak a sajat sebessegmero eredmenyuket veszik figyelembe, speedtest.net es tarsai eredmenyeit nem, ugyhogy azok alapjan mar alapbol felesleges reklamalni, ha meg a sajatjukon megvan a garantal savszelesseg, akkor azzal sincs ertelme, csak idopocsekolas.[ Szerkesztve ]
-
kasza blanka
aktív tag
válasz djpepsi123 #10900 üzenetére
"ujra raktam a win7emet az asztali gépen"
minek rakod újra? főleg ha ilyen fontos és sűrgős dolgod van a géppel?
-
eXodus
őstag
válasz rocket #10908 üzenetére
"Garantalt savszelesseg boven megvan, nem tudsz tenni semmit."
A lényeg h ilyen válaszokat még véletlenül se vegye figyelembe az ember!
1. lehet karbantartás attól h nem írták ki...
2. próbálkozz több sebességmérővel/géppel, ha 1-2nap múlva nem változik irány a digi és lehet problémázni. -
pojzon
tag
Sziasztok!
Nekem félig technikai jellegű kérdésem lenne, hátha tudja valaki a megoldást. Szóval a problematikám az, hogy digi topnet van bekötve amit egy cisco rvs4000-essel osztok szanaszét. Beállítások, sebességek tökéletesek, kb 1-3 napig, miután gyakorlatilag megszakad a net és se kép se hang. Maga a router amúgy múködik, mert a hálózat többi tagja látható, de a net valamiért nem..
Ha újraindítom a kis dobozt, akkor utána megint jó lesz 1-3 napon keresztül. A keep alive be van pipálva, tehát elméletileg automatikusan csatlakozni kellene. Ami esetleg érdekesség lehet, hogy van olyan is, hogy a wan status a router szerint nem disconected hanem elméletileg connected, de csak újraindulás után lesz rendben minden.Ha esetleg valaki találkozott már valami ilyesmivel és tudja rá az orvosságot, kérem ossza meg velem is, mert kicsit zavaró, hogy pár naponta újra kell indítanom a routert...amúgy a vason a legfrisebb gyári software van.
Köszönöm előre is!
-
Dot
őstag
válasz igazánamatőr #10906 üzenetére
IP címet nem szoktad nézni??
Én most néztem/tesztelgettem: ha 92.249 es tartományba kapom az ip-t akkor a letöltés 10Mbittel kisebb. Ráadásul eléggé ingadozik! Ha bármelyik másikba kapom: 62-től 21x ig; tvnetworkös ip, digi ip, mind tökéletes! Feltöltés mindig jó.
Topnet, Székesfehérvár, Mancz J. u., FTTB.élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
rocket
nagyúr
válasz igazánamatőr #10906 üzenetére
Garantalt savszelesseg boven megvan, nem tudsz tenni semmit.
#10907: Ne is legyen, dolgozzanak, ne netezgessenek.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz sfdrakex #10905 üzenetére
Ma voltam netet köttetni új lakásba, és mikor megkérdeztem tőle, hogy mikor van nyitva budapesti XYZ irodájuk közölte, hogy nem tudja megnézni, mert nincs internet a gépén. Diginek az irodájában nincs net az alkalmazottak gépén...
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
igazánamatőr
csendes tag
Sziasztok!
Eddig azt kaptam a Digitől amiért fizetek (TopNet), de tegnaptól még a BaseNet sebességét sem érem el (nem csak sebességtesztekben (38/18Mbit körüli értékek), de valós forgalomban sem). Eddig a csomag szerinti sávszélek biztosítottságával nem volt gond - lehet, hogy véletlen alacsonyabb csomagba soroltak?! Most, mikor november, decemberre együtt küldtek ki számlát, amit be is fizettünk? Karbantartás nincs a honlapjuk szerint a környékünkön, teljesen tanácstalan vagyok.
Előfordul ilyen szintű blama a Diginél? Hol lehet ezután érdeklődni, illetve milyen módon érdemes reklamálni?
/Lassan egy hónapja lesz, hogy szerződtem velük, azt hiszem az alig 60 giga forgalmam nem jelenthet túlhasználatot, ami miatt korlátoztak volna esetleg - pláne, hogy a postok szerint nincs is letöltési limit a Diginél../[ Szerkesztve ]
-
Duncee
csendes tag
válasz sfdrakex #10897 üzenetére
Szia!
Na lekorlátoztam a sebességet 24 Mbps-re a routeren most 5-6Mbps a letöltési sebesség mindkét gépen a feltöltési meg 0,8 Mbps az új gépen a régin meg ~8 Mps... Érdekes, nem értem miért, de a lényeg, hogy már nem bontja a netet
Köszi az ötleteket!
U.I.: azért ha valaki esetleg tudja, hogy miért van ez a különbség azért érdekelne...
-
őstag
Ez azt jelenti hogy nálunk is elkezdték húzni az optikát, és ez doboz annak a kelléke? Máshol is szereltek fel ilyen dobozokat panelban?
Csak az volt kiírva a lépcsőházba hogy a Q-network kft hálózatot fejleszt, ez a digi alvállalkozója lenne?-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Nálunk fúrnak faragnak, lenn a ház előtt egy távközlési kábel feliratú sárga szalaggal körbevett gödör van, a szemétledobóban egy nemrég felszerelt műanyagdobozt találtam amibúl gégecsövek mennek a padló meg a plafon felé.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz djpepsi123 #10900 üzenetére
Windows updatere menj fel, és nézd meg az szed e le neked drivereket, esetleg érdemes letúrni előtte a hálókártya drivert és hagyni a W7nek hogy feltegye amit jónak lát. A netre a router csatlakozik? Vagy a géped próbál? Esetleg érdemes beállítani hogy a router csatlakozzon, és a géped már onnan kapja a netet, ha nem így van.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen videókártyát?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Path of Exile 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest