Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
zotykapotyka
csendes tag
válasz
zotykapotyka
üzenetére
Itt is van:
http://www.youtube.com/watch?v=9xk9nbqrSsg
1: megpróbálom megnyitni a speedtest.net-et (sikertelenül)
2: 1:29-nél Megnyitom apple.com/trailers-nél az egyik hd filmet-> elkezdik adagolni a sávszélességet-> be tudom így már hívni a speedtest.net-et -mérek vele egy tűrhető eredményt.
3. 2:21 Új teszt a HD- film nélkül: Totális Fail.
4. 3:26 A speedtestnet.eu oldalt használva ismét sávszélességet mérek: láthatóan van egy 10 másodperces "hatásszünet" majd elkezdik "pumpálni" a sávszélességet. Az eredmény magáért beeszél. (a garantált elvile 8 le, 4 fel [Mbit/s] )Egyszóval rohadjanak meg a surmó pitiáner gazemberek a diginet-nél!!!
-
forrest85
senior tag
válasz
zotykapotyka
üzenetére
Szerintem menj be és jelents be hibára vagy jelezd az illetékes hatóságnak , ha nem változik semmi. Ezzel általában működni szokott.
-
zotykapotyka
csendes tag
Bp III.ker Diginet: Ha tehetitek kerüljétek!!! Elvileg nekünk TopNet-ünk van. (80Mbit-le 25MbitFel) (garantált: 8Mbit le, 4Mbitfel)
Gyakorlatban örömteli pillanat, mikor eléri az 5 !!! Mbit-es le, és 2 Mbit-es feltöltési sebességet. Az idáigi csúcs sebesség fél év alatt: 17 Mbit letöltés..De ez még mind semmi. Legújabb disznóságuk az, hogy 0, azaz 0 Mbit/sec- a letöltési sebesség (fel szintén) (jó, kb 50-100 kbit lehet). Ha elkezdesz valamit tölteni (pl apple.com/trailers -ről nézni egy videót) akkor 10-15 másodperc után elkezdik "adagolni" a sávszélességet (a fent említett 5 Mbit/s-es ig).
Ennek következménye: Rengeteg weboldal nem tölt be, leginkább a flash-esek (pl speedtest.net) Hamarosan teszek fel videót is erről (csak ugyebár a 25 Mbit helyett kb 3 a feltöltési sebességem) -
Enigma^
csendes tag
Digi net és telefon másnál is halott Debrecenben?
-
-
cascada
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Én a TP-Link 1043ND-re szavaznék. 10.5k-t simán megér. Kár többet kiadni Routerre. Tökéletes ez a Router. 40/20-as Digihez használom én is. Szerintem ezt rendeld. Nem fogsz csalódni!

-
A_ScHuLcZ
addikt
Leszűkítettem a választást 2 versenyzőre, mert huszonezret azért nem szívesen adnék ki 1 routerre, különösen hogy csak itthoni felhasználásra lesz. Arra jutottam, hogy a torrent kliens annyira nem is lényeges, mert gyors nettel úgyis leszedi gyorsan az ember géppel, amit akar. (bár a non-stop seed aránytartás miatt nem jönne rosszul, ezt még át kell gondolnom.
)Tehát a két legesélyesebb:
TP-Link WR1043N
Linksys E2000Ki melyiket ajánlja a 40/20-as digihez és miért? Még ma megrendelném, holnap el is hoznám.

-
DBob
őstag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
"UNIX-ban nem vagyok szakértő"
Egy m0n0wallhoz nem is kell annak lenni. Egyszerű mint egy pofon."korábban egy 1000-es cerka látta el ezt a megtiszteltető feladatot tűzfallal "
Szerintem most is jó lenne. És nem is eszik sokkal többet mint egy router, cserébe megbízhatóbb. ~2005-től használtam x86 alapú routereket 2009-2010 körülig. Most tértem át másra csak. -
rt06
veterán
válasz
Larssonka
üzenetére
belkin router-ekkel nem igazan talalkoztam, de csak bongeszestol azopknak sem kellene megfekudnie
nem fut a hatterben valami p2p progi (vagy rosszabb esetben valami gaz gonos szoftver), ami nagy szamu kapcsolatot epit ki? kb 100 egyideju kapcsolat folott egyes olcsobb router-ek hajlamosak eldolni
esetleg nezd meg ugy is, hogy egyszerre csak az egyik, majd csak a masik gep van rakotve, ekkor is bedol-e mindket esetben
-
Larssonka
csendes tag
Hali mindenki. Van egy belkin routerem. Startnetes diginet lett a napokban, összehoztam vele, mükszik egészen az első 5 pericg. utána mintha fagyna falból ki-be és megy megint. Szar a router vagy diginél is kell vmit regisztráltatni vagy ilyesmi?
Előre is köszönöm.
Lars
-
A_ScHuLcZ
addikt
UNIX-ban nem vagyok szakértő, csak az egyszerűbb dolgok mennek, de korábban egy 1000-es cerka látta el ezt a megtiszteltető feladatot tűzfallal (iptables). Viszont most, hogy már kiköltöztem a koleszból és a rezsit keményen fizetjük, nem mind1 a fogyasztás sem, egy router lényegesen kevesebbet eszik sztem.

Hardver pedig lenne hozzá, több 775-ös cerka proci+lap páros is van a fiókban, idő már kevésbé.
-
rt06
veterán
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
esetleg ha van otthon kalodo regebbi geped, no meg persze kesztetesed es szabadidod, ossze is dobhatsz egy router-t
nekem jelenleg egy dual p3-as (2x450MHz, 1GB SDR SDRAM) latja el tobbek kozt a routolasi feladatot is
emellett dns-kiszolgalo, dhcp-, web-, ftp-, email-, teamspeak-, es par mas egyeb szerver, dyndns es 2 torrent kliens is fut rajta, grafikonon kovethezo, melyik gep mennyit hasznalja a netes es sok mas haszons dolgot tud, amit egy mezei router nem (pl ket internetkapcsolatot hasznalok egyidejuleg)
80/25-os netet szepen kihasznaljateny viszont, hogy nemi hozzaertes es szabadido (a ketto forditottan aranyos) kell az osszeallitasahoz
-
brd
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Sajnos ezek az olcsó routerek ennyit bírnak (ha nem voltak olcsóak, akkor átvertek). Ha olyan router-t nézel, ami legalább N-es Wifi-t tud, többe kerül 6e forintnál, az jó eséllyel bírja még a 80/25-ös netet is.
Ezeket az infókat a gyártók szeretik eltitkolni, így a legtöbbnél a honlapon nem is tudod megtalálni; fórumokat, tesztelő oldalakat kell bújni hozzá. Ez egyébként meglehetősen gusztustalan megoldás, mert egy routernél, ha nem is a legfontosabb, de a fontos információk között van a route-olási sebesség értéke...
-
A_ScHuLcZ
addikt
Valószínűleg router-csere lesz, az megoldja ezt a problémát is.
Ami számomra fontos:
-VPN
-Gigabites ethernet portok
-N-es wifi
-nem hátrány, ha megy rajta a DDWRT firmware
-dinamikus ip-nél meg tudjam oldani, hogy állandó címmel elérhessem a routert (no-ip.org megoldással pl, bár ez ma már sztem alap)
-esetleg ha van benne torrent kliens + külső winyó csatlakoztatható, az nem hátrány, de ha nagyon megdobja az árat, akkor lehet leteszek róla.Ezeket javasolták nekem, ti mit ajánlotok, esetleg valakinek valamelyikkel tapasztalata van-e?
TP-Link WR1043ND
Linksys E2000
Linksys E3000
ASUS RT-N16
D-LINK DIR-825
Netgear WNDR3700 -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A napokban költöztünk és beköttettük a Diginetet (40/20), mert jókat hallottam róla. Nos a net valóban jó, de csak akkor, ha közvetlenül a gépre kötve kapcsolódással használom, a router iszonyatosan legyengíti. Először én sem akartam elhinni, de tényleg így van.
2 routerrel is próbáltam, amik vannak otthon: D-Link DIR-300 DDWRT firmware-el, illetve egy Planet WRT414-es.
Tapasztalatok:
D-Link-nél a speedtest 22-23megánál nem tud többet mérni, bármikor próbálom, ott megakad a sebesség. Torrentezni lehet durván 2,5megával, ami az előbb mért sebességnek felel meg, viszont ha nem korlátozom ez alá, lassú mellette a http kapcsolat, oldalak lassan jönnek.
Planet WRT414-nél már a speedtest rendesen mér, megvan a 42-43mbit, de a valóságban gyengébben teljesít, mint a dir-300. Torrent letöltésben 1,5-1,6mb a maximum, amit el tud érni, ráadásul emellett netezni sem lehet, mert borzalmasan lenyírja a kapcsolatot, akár 1percbe is telhet, mire lehoz ez oldalt.
(különböző beállításokat próbáltam természetesen, például a torrentnek kevesebb kapcsolatszámod adni, stb, semmi nem vezetett eredményre)
Torrent kikapcsolása esetén persze mind2 hozza gyorsan az oldalakat. Na de most ugrik az a bizonyos majom a vízbe! Közvetlenül gépre dugva speedtest 43-44-et mér, a torrent letöltés is jön 5megával, sőt mellette még a weboldalak is jönnek rendesen, ennek így kellene működnie. Hol is lehet akkor a gond, mit próbáljak meg? Router reseteken már túl vagyok.Új vásárlásán is elgondolkoznék, de ezek sem rosszak, és látva, hogy 2-ből 2 nem jó hozzá, szerintem az új is lutri lenne...

-
oszy
veterán
Tegnap ezt nem akartam elhinni:
20,3M - 316k20/10-es nettel.
Nem árulom el melyik program írta ki 
-
_lipa_
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, ha ahol lakom (sarkon) nincs DIGI, de a sarkon túl a szemközti házba van (házszám alapján szomszédos lakás), akkor szoktak-e olyat, hogy kérésre (megrendelői igényre) átviszik az optikát (vagy nem tudom mi megy a föld alatt)?
Bármilyen véleményt szívesen veszek.Köszönöm!
-
Vodar
senior tag
Digi BaseNET (40/20):

-
Vodar
senior tag
Digi-nél mostanában mennyibe kerül a bekötés és mennyi idő alatt jönnek ki? (Kábel TV + internet + telefon)
-
kabelmania27
félisten
Na király

Itt nincs szimmetrikus internet lehetőség, csak kábelmodemes és adsl, ebből adsl felejtős , de meg vagyok elégedve ezzel kábelmodemessel amire én használom bőven jó
56k-s hagyományos modemes netem volt párévig aztán 384kbit-512kbit-1megabit adsl, szóval tökéletes ez
-
rt06
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
megjavult szerencsere, egy reconnect megoldotta (nem sokkal azutan, hogy irtam)
-
kabelmania27
félisten
-
rt06
veterán

szeged, topnet -
oszy
veterán
Sziasztok!
Melyik router a legmegfelelőbb a diginethez? Jelenleg a 20/10 van, de lehet egyszer még lesz a top net is és ezért erre szeretnék már "berendezkedni".

-
Reag3nS
senior tag
törölve
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
moklys1
üzenetére
TP-Link WR1043ND router [Olvasd el az 1. hszt!]
Egyebkent semmi, legfrissebb szoft legyen fent TP-Link weboldaláról, vagy Openwrt ha több funkciót akarsz.
-
moklys1
aktív tag
Sziasztok. Tegnap vettem egy „TP-LINK TL-WR1043ND 300Mbps" WLAN routert. 20/10 digi internetem van. Már olvastam róla hideget meleget. Van valami fontos/célszerű beállítási trükkje amit ajánlott átállítani?
-
Gerasz
aktív tag
A dd-wrt-ben a wifi channel átállítása fizetős funkció lett volna (röhej), és amit említettél sem hagyott nyugodni, így visszaraktam a gyárit.
Immár wifin is 20 megabittel jön az anyag. Nem hittem volna, hogy ez a reset-hiány ilyen jellegű probléma forrása lehet. Köszönöm!
-
nmemlekszem
csendes tag
válasz
nmemlekszem
üzenetére
ha az utp-t (31-es értéken) engedélyezem az utorrentben akkor így néz ki: -kép-
Előtte 21-es értéken szinte csak tcp kapcsolatok voltak, de hosszabb távon úgy nézem jobban megy tcp-n, utp-n eléggé hullámzó a sebesség feltöltésnél. -
brd
nagyúr
De, tisztában vagyok. Te viszont nem. A half open (magyarul félig nyitott) állapot az az, amikor a kapcsolatot indítani óhajtó állomás már elküldte a kapcsolatfelvételi kérelem csomagját, viszont a túloldal válasza még nem jött meg (persze kicsit leegyszerűsítve, de előbb ezt értsd meg, ha már bele akarunk mélyedni a témába, mert ez lenne az alap). A feltöltési sebességhez pedig ott lesz/lehet köze, hogy emiatt (mármint a bizonyos időn belül kialakulni nem tudó kapcsolatok miatt) esetleg kevés peerhez tud kapcsolódni a kliens (természetesen a már kialakult kapcsolatokra ennek az egésznek semmi hatása, de ezt már írtam). Egyébként igen, az is félig nyitott állapot, amit te írsz, de azt minek, és főleg hogyan korlátozná a M$?
-
zka67
őstag
Bocs, de te nem vagy tisztában azzal, hogy mi is az a half open kapcsolat.
A half open az az, amikor a TCP kapcsolatban álló állomások közül az egyik (vagy rajta az alkalmazás) újraindul, ilyenkor a másik fél élőnek hiheti a kapcsolatot. Küldhet adatot, ez meglepetés lesz az újra indult oldalon, ilyenkor RESET a válasz.
Magyarul semmi köze a feltöltési sebességhez.
-
zka67
őstag
XP-ben csak a half_open kapcsolatokra van korlátozás, mégpedig 10 db. Ezt át lehet patch-elni egy programmal, de ettől még mennie kéne a feltöltésnek.
@lord_m: a routered-ben nyitva van-e a port amit a utorrent használ? A Portchecker programmal meg tudod nézni.
Mindenesetre a következőket kell beállítanod:
a gépnek adj fix IP címet (pl. 192.168.1.101) természetesen a routeredben beállított tartományból. (DNS-nek a routered címét add meg)
A uTorrentben állíts be egy fix portot, mondjuk a 40000-50000-es tartományban, nincs jelentősége, hogy melyiket. Pipáld be, hogy adja hozzá a windows tűzfal kivételekhez a utorrentet. Aztán a routerben az IP címedre nyisd ki a beállított portot. A [portforward.com]-on szájbarágósan megtalálod a routeredhez a beállítás menetét. A titkosítást állítsd erőltetettre és hasítania kell mint a szél.
-
-
brd
nagyúr
válasz
lord_m
üzenetére
Igen, a M$ bevezetett egy korlátozást a TCP/IP protokollra (ezt használja a torrent is), és ez okozhat olyat, hogy kevés kapcsolat tud kialakulni (tehát nem a már kialakult kapcsolatok a gond, hanem amelyek éppen kialakulnának), emiatt a sebesség lassabb lehet. Vedd lejjebb az össz' kapcsolatok számát a torrent kliensben (nem elírás), ill. nézd meg, hogy nincs-e az eseménynapló/rendszer részében 4226-os számú hiba. A windowsos tűzfalnak ehhez semmi köze nincs, és egyebekben az OS-nek sem (a Win7-ben alapból magasabb a nevezett korlát, de XP-ben is változtatható).
-
Vodar
senior tag
válasz
LA1703
üzenetére
Azt a sebesség tesztet hiába futtatod, mert nincs magyarországi szerver, vagyis a mért eredmény nem releváns (görög szerverrel mérted).
Vagyis a kapcsolatodat nehogy a mérés eredményéhez állítsd be! A "Feltöltési sebességed:" részben válaszd ki a 10 Mbit/s-ot és okézd le.
-
LA1703
tag
Ha uTorrentet használsz nyomj egy Ctrl+g-t (vagy beállítások->beállítások kalauz) és futtasd le a "kalauzt". Mert mikor telepítetted a uTorrentet akkor még szerintem a régi neted volt és ahhoz a kapcsolathoz állította be magát a kliens.
Nekem mondjuk ezt hozzta ki 20/10-es netnél úgy, hogy közben megy a digis feltöltés teszt.
-
FF23
senior tag
válasz
lord_m
üzenetére
A diginél nem korlátozzák a torrentet, tehát a titkosításnál elég az "engedélyezés"
A beállítások-> sávszélességnél nézd meg, hogy nincs-e korlátozva a feltöltési sebesség és a kapcsolatok száma (pl. az előző sávszélességhez lett optimizálva)
....-> sorbaállításoknál nincsenek-e korlátozva az aktív torrentek száma...stb.
-
lord_m
senior tag
válasz
nmemlekszem
üzenetére
Neked is köszi az ötleteket! Hétvégén lesz igazán időm tesztelgetni.
Egyébként eddig is XP volt, változatlan beállításokkal, és ment rendesen.Igaz, nem volt ekkora sávszélem eddig...
Ekkora eltérés az uploadnál (a teszt szerint) a csomaghoz képest normális? Nem mintha zavarna..
-
Vodar
senior tag
válasz
nmemlekszem
üzenetére
A Windows XP tűzfala semmit nem ér, mindegy, hogy be van-e kapcsolva, vagy sem.
-
nmemlekszem
csendes tag
válasz
lord_m
üzenetére
Szerintem az xp lesz a gond, xp-n nalam is lassabb volt a seed, win7-en meg megy.
A win tuzfalat meg szerintem nem valami bolcs dolog kikapcsolni rooter nelkul, ha at van engedve az utorrent es nem vagy passziv akkor nem fog valtozni a helyzet, bar egy probat tehetsz
Esetleg probald meg ezt: -kep- -
brd
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem hiszem, hogy ez megoldaná a problémát, mert a DIGI biztosan nem szűr/korlátoz torrentet, a titkosítás pedig inkább bekapcsolva szokott gondot okozni (márha kényszerítve van), mert ami tudja a titkosítást, az tudja a titkosítás nélkült is, ami meg nem, az csak titkosítás nélkül tud értelemszerűen működni. Legfeljebb speciális esetekben segíthet, ha az adott torrent megosztói valamiért olyanok (de ez népszerű torrent esetében valószínűtlen).
lord_m: Router van? Mi a típusa? Nem XP-t használsz véletlen?
-
DarkByte
addikt
Szegeden a Verto kornyeken sincs most digi net. Tudunk valamit vagy csak a varos ezen reszen van valami?
-
Vodar
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Megy, persze. Ez akkor jelenthet gondot, ha kevés seeder van és pont azoknál nincs engedve a titkosítás, akiktől gyorsan tudnál tölteni. Ők így kiesnek az egyenletből... Ha egy 500 seedes torrentet töltesz, akkor ez nyilván nem jelent gondot, mivel az 500 seeder közül biztos lesz elég olyan seeder, akiktől gyorsan tudsz tölteni és engedve van náluk a titkosítás.
-
digi xx. ker.
egyszer csak nincs net(este még volt, reggel meg már no)
router van, belső hálo van, mondom wtf, reset semmi
akkor be a kábel pppoe beállít user/pass meg ad, de így sincs net
valami 6XX hiba kod, modem!?(meloban vagyok ezért nem tudom pontosan mennyi)
írok a diginek hogy mi lehet a gond, de csak annyit kaptam hogy náluk minden oké.
ötlet? -
lord_m
senior tag
sziasztok!
Pár hete nálam is bekötötték a DigiLAN 20/10-et. (Bp. XVIII.)

Ahhoz képest egy ideje ilyen paramétereket mutat a mérés.
Viszont Torrent esetében egyszerűen mintha nem is létezne a feltöltés, 2-3 peer csatlakozik másodpercekre, 3-4KB/s-el....
Bittorrent, Utorrent egyaránt ezt csinálja)A feltöltés egyéb csatornákon viszont megy rendesen, tesztek szerint is...
Ezzel lehet vmit kezdeni?
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.

-
DBob
őstag
Na, nálam is be lett kötve a Digi Top csomagja.
Routerboard RB450G-vel használom, egyelőre kis túlzásokkal remek

Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Nem árulom el melyik program írta ki