- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
válasz
Tsebacsi #69699 üzenetére
Van ilyen csipogás, és villogás is első indításnál, ez mi?
Kihúzom, újra bedugom, teszt után elindul. -
Avicularia
veterán
válasz
Tsebacsi #69643 üzenetére
Nem tudom, de szvsz nem normális, hogy mindegyik laptop meghibásodik legalább egyszer garanciaidőn belül. Persze nem túl nagy az én merítésem, de nálam 100%-os a meghibásodási arány. A nyújtott szolgáltatásokat nézve választottam eddig is a dell--t, főleg az NBD gari miatt.
Persze szerencsém sincs az új dolgokkal. Az újonnan 2019-ben vásárolt Honda Civicem is másfél év alatt 11szer volt szervizben különböző hibákkal. Egy rejtett hibát meg sem akarnak rajta javítani, mert nem jön elő a szervizben és időt sem akarnak szánni rá a szervizek, hogy kiderítsék mi a gond. Most svéd fogyasztóvédelmi bíróság előtt van az ügy mert vagy vissza akarom kapni a pénzem, vagy cserét akarok. -
Avicularia
veterán
válasz
Tsebacsi #69641 üzenetére
Asszem most jött el a pillanat, hogy felhagyok a dell gépek vásárlásával.Pedig pont mostanában akartam venni xps13-at, csak most inkább az asztali gépem upgradelem.
Ez a harmadik latitude-om. 6230-7250-7490. Mindegyik volt javítva legalább egyszer. Ez most másodszorra hibásodott meg gariidőn belül. Latitude-ok előtt volt egy Inspiron N5010-es, az talán 3-4szer volt javítva. Volt pár hónapig egy Inspiron 7720 is, az nem romlott el, mert csak pár hónapig volt meg, eladtam mert nagy dög volt.
Jut eszembe az asszonynak is volt egy 6320-a korábban, abban talán 2x cseréltek alaplapot. -
Avicularia
veterán
válasz
Tsebacsi #69639 üzenetére
Köszi a tájékoztatást.
Közben beszéltem is a svéd dell-el, küldik majd a technikust. Kérdezte az üfsz-os hogy elég ha csak az akksit küldik, de kértem szerelőt aki kicseréli, az a biztos.
Jó hogy nem gyulladt ki az egész
Ennyire áll el a hátlapVan egy régebbi 7250-es az 5 éves. Asszony használja néha, kb. havonta egyszer van bekapcsolva. Lehet meg kéne nézni azt is mielőtt esetleg kigyullad. Nem szeretnék itthon egy jó kis litiumion tüzet mikor nem vagyunk itthon
-
vottokar
senior tag
válasz
Tsebacsi #69269 üzenetére
Köszi neked is ezt a számomra "zavaros" leírást én is megtaláltam. Ahogy nézem és silabizálgatok, kicsi akksival elérhető a 2,5 es hdd hely plusz az elsődleges M2-es hely. nagy akksival meg a két M2-es foglalat (mivel a hdd "helyén van" a második M2 és a nagyobb akksi is oda lóg be). Viszont rendelni kell delléktől vinyó beszereléshez plusz ketyeréket. De lehet, hogy ez csak a "régebbi" verziójú G5-öshöz igaz, mert ahogy nézem itt is volt valami ráncfelvarrás a 9. és 10. generáció (proci) között. De lehet, hogy rosszul következtetek. Sok mindenbe elég tré a delles oldal. Egy tömbbe fel van sorolva az összes verzió, felszereltség, de hogy kiderítsem, hogy mi is van az aktuális kinézett modelben? Furcsa mód egy alaplapnál le van írva egyszerűen, hogy pl 1. M2 csak NVMe a második meg NVMe+SATA. Na itt olyat nem találtam...
Mindegy. A jövő héten kiderül, hogy netán mégis megmarad a 7559, és akkor megúszom az egész macerát, ha nem meg választok egy boltot és ott is érdeklődöm.. -
gergovass_
csendes tag
válasz
Tsebacsi #69246 üzenetére
Meg próbálom leírni a legpontosabban a tapasztaltakat:
- 2 hete lehalt a gép, elvittem szervizbe, garanciában megcsináltàk (alaplapot cseréltek)
- ma haza hoztam, használtam (youtube, zene)
- elinditottam az F1 2020-at, majd kb. 5 perc után kikapcsolt a gép, és semmi
lehet, hogy nincs jelentősége, de ha nem kötöm le az akksit, akkor nem kapcsol be a laptop (annyit csinálok, hogy kihúzom, majd vissza dugom)
- így elindult (amint bedugtam a töltőt, magától 'kapcsolt be', ez alatt azt értem, hogy világított a billentyűzet, picit forogtak a ventik, majd kikapcsolt, ez után már én próbálkoztam bekapcsolni, majd 2-3 alkalom után elindult és ekkor van az, hogy bejön egy Support assist oldal azzal az üzenettel, hogy a dátum és az idő nincs jól beállítva, itt továbbra kattintva, elindul a rendszer, dátum, idő rendben)
- MSI Afterburnert futtattam, ugyan az volt a jelenség, mint az F1 esetében is (ezt azért írom, mert lehet, hogy túl melegszik?)
- azért jutott eszembe a túl melegedés, mert ha semmi komolyabb dolog nincs futtatva, akkor gond nélkül működik
- nem futott semmilyen frissítésElnézést az előző kautikus hsz-ért, csak így 2 hét várakozás, meg egy lap csere után nem feltétlenül azt várná az ember, hogy irány vissza a szervizbe..
-
plömplöm
őstag
válasz
Tsebacsi #69224 üzenetére
"Felbontott, használatba helyezett készülék, eredeti csomagolásba és eredeti állapotába visszaállított."
és ubu, sztem lesz meglepi, amikor bekapcsolják...
ha hozzáadja az ember a hiányzó +2év év gart, akkor az ára 225702Ft lesz, ha jól látom, egyébként meg zsírújonnan 229900Ft pld itt?
-
Benőke
őstag
válasz
Tsebacsi #69201 üzenetére
Igazából nekem mindegy milyen a csatlakozó. (Gép oldalából kiálló csatlakozó nem dizájnos, és a dokkolóból is minden irányban kiállók sem azok) Az pozitívum hogy kb mindegyik notival kompatibilis amelyiken van USB-C, elvileg. Mozgatás? Hát talán nem. Mi számít annak?
Reggel bedugod este kihúzod. Fő probléma a kapcsolat instabilitásával volt, hol ez vagy amaz nem ment vagy volt hogy semmi. Ez nem havonta volt gond hanem minden másnap volt valami. Végén simán a gépbe csatlakoztattam a kábeleket, és most már az egész iroda így dolgozik. Szekrénybe halmoztuk a minden féle USB-C -s dokkolókat, a régiek mellé. Abban reménykedtem hogy ezek valami kezdeti gyermekbetegséggel küzdenek és van olyan már ami jobb... Ha már csillagászati lett az áruk...
Te milyet használsz? -
válasz
Tsebacsi #69161 üzenetére
Csak erre válaszolok nem pont oda címzem, de te is válaszolhatsz, közelebb ülsz a"tűzhöz" talán, mint én.
Szóval nagyon nem tetszik az, hogy a gyártók többsége felújított lapokat vissza, mert ugye annak nem tudni mi volt a baja. Nem vita gerjesztésként írom, csak nem értem miért jó ez nekik, nyilván azt leszámítva, hogy egy új lap csere nekik jóval több kiadás.
3 lapcsere volt az egyik ismerősömnek pár éve és ilyen 300-400e laptopról volt szó, majd 1 hónapig nem tudta használni, és ezen dolgozott volna, ok megoldottuk máshogy, de akkor is. -
halapidori
tag
válasz
Tsebacsi #69070 üzenetére
Már jártak is itt a garancia miatt, kaptam egy pontosan ugyanolyan kijelzőt. Az ügyintézés amúgy zseniális. Viszont a betekintési szög a SafeScreen-es típus miatt ilyen... Nem is értem, hogy milyen használatra alkalmas így, sötétebb filmet ketten már csak bajosan látnánk rajta egymás mellett ülve, de képet szerkeszteni úgy lehetne, ha nyújtogatnám a nyakam, mint a szurikáták.
Hát, vagy a gépet cserélem, vagy a kijelzőt, eléggé csalódott vagyok jelenleg. -
Gergőke88
addikt
válasz
Tsebacsi #69064 üzenetére
Szia,
Nagyon köszi, közben egyeztetem a C-szervizzel és intéződik a helyszíni javítás, itthoni vásárlás a gép.
Érdekelne mi lehet vele, gondolom vmi szenzor ment tönkre benne, ezért érzékeli ezt.
Halkan megjegyzem, hogy rohadt nagy csalódás ez a gép nekem, ennyi pénzért többet vártam -
pohár
félisten
válasz
Tsebacsi #68842 üzenetére
ha hozzánk került valahogy Hunt3r22, mi is 3 hónappal kapjuk az alkatrészeket ugye, csak mi az akkuknál bevállaltuk az 1 év garit, általában vagy gyorsan elromlik (90 napon belül meg legariztatom a DELL-nél), a maradék 9 hónapot meg max bebukjuk, szerencsére ritkán fordul elő, az ügyfelelégedettség szempontjából előnyösebb így
-
Hunt3r22
őstag
válasz
Tsebacsi #68837 üzenetére
Megértem, nincs is ezzel semmi baj. Kicsit non sense a laptop újkori értékéhez képest mennyibe kerül. Dell ügyfélszolgálatán is azzal érveltek, hogy mint egy autó itt is kopó alkatrészek vannak a gépbe. Csak egy új autónál 1 éves korában nem az újkori ár 20%-t költi szervízre a tulaj.
Számomra csak az a furcsa, hogy ennyi pénzért 3 hó garit ad a cég, még az olcsóbb 1 évet. A másik cég sem sufni bolt, hivatalos Dell szervíz szintén.
-
Packersbay
tag
válasz
Tsebacsi #68833 üzenetére
Szia!
Touchpad valamilyen Fn billentyűvel ha jól emlékszem letiltható ugye?
Bios-ban megnézem a billentyűzetet és a kamerát,de ha jól emlékszem ott be volt állítva.
Eszközkezelőben bekapcsoltam a rejtett eszközöket,de az a furcsa hogy ott se találom a kamerát.
Mostanában azt is elkezdte a billenytűzet, hogy nem mindig érzékeli az L betűt aztán egyszer csak megjavul. Úgyérzem ebből billenytűzet csere lesz. -
pohár
félisten
válasz
Tsebacsi #68796 üzenetére
a héten valamelyik nap egy olyan Latitude E7450 jött be hozzánk akkucserére, aminél az akku úgy nézett ki, mint a régi, 9 cellás akkuk, amik a gépet is megemelték
nagyon durván fel volt púposodva, 5 éves pályafutásom alatt nem láttam még ilyet... nem is lehetett kipattintani a gépből a retesszel, valakinek rá kellett feküdnie az akku végeire, hogy ne feszüljön annyira, és ki tudjon jönni
-
McJoker
tag
válasz
Tsebacsi #68757 üzenetére
Szia! Alapjáraton nem merül le a gép 2-3 óra után, kizárólag, ha játszok vele, tehát amikor nagy a terhelés huzamosabb ideig. Nem tudom mennyire megy az angol, ez a szöveg a Dell oldaláról van:
"Some Gaming Laptops are designed to support hybrid power mode which takes the advantage of using for a smaller and lite weight adapter.
When the system total power requirement is more than the capacity of AC adapter, the system will start consuming the battery power without sacrificing the performance. With this design, you may encounter the battery drain situation when the system is running certain applications such as 3D games which may put both discrete graphics & processor in heavy loading status."
Ez alapján nekem nem az jön le, hogy bármi hibás lenne, hanem, hogy alul van méretezve a töltő. Vagy én értek félre valamit?
A gyári 1 éves garancia sajna már lejárt, a kiterjesztett bolti garancia pedig a bolt megszűnésével együtt oda lett...még szerencse, hogy ajándék lett volna az extra gari nem pedig fizettem érte. -
Mexildos
aktív tag
válasz
Tsebacsi #68656 üzenetére
A leállás azonnali.
Van olyan, hogy még bejelentkezni sem tudok már kapcsol is ki. Ha újra indítok és sikerül belépni akkor belépés után már ki is lép és áll le. Tehát azonnali. Reggel is előfordul mikor előtte vagy 12 órát állt. De van, hogy sokáig nincs semmi gond.
Akkuról is csinálja.
Tudtok olyan programot mondani ami minden ilyen hőfok dolgot monitoroz a gépen? -
Szajo
őstag
válasz
Tsebacsi #68602 üzenetére
Hát Forza horizon 4eztem rajta egy laptophűtőn fél órát...
De hozzá kell tegyem mióta cserélték az alaplapot hdmi hiba miatt azóta 90 95 fok is volt néha játék közben... Sajnos viszont a forza horizon 4 közben nem megy az afterburner így nem láttam a hő fokot...
De nehogy már egy gamer laptopot fullhdn ki lehessen fingatni fél óra (de akár 5ora ) játékkal... -
válasz
Tsebacsi #68462 üzenetére
Azt hiszem, hogy nem a hangszóróval lesz a gond, hanem a hangkártyával, mert bármilyen hanganyag, vagy videó lejátszása esetén időszakonként elmegy a hang, vagy pedig olyan mintha a háttérben szólna. Nagyon dühítő tud lenni, mert máskor nagyon jó és szépen szól.
Már minden drivert kipróbáltam, wint újra raktam..stb. -
Girmin93
tag
válasz
Tsebacsi #68458 üzenetére
Óriási nagy szerencsémre vaterán találtam egy használt alaplapot olyasmi áron mint amennyiért itt a BGA-zást hirdetik, az eladó be is szereli,és 1 hó garanciát vállal rá, ez az 1db volt,és teljesen ugyanaz a konfiguráció mint a régi. Ezt én rontottam el, de vállalom érte a felelősséget. Rengeteg tapasztalatom van pedig laptop szerelés terén, de így még nem jártam.. Sajnos nem a 2014 utáni laptopokhoz vagyok szokva, de ezentúl a pasztázást is másra bízom.
-
Girmin93
tag
válasz
Tsebacsi #68456 üzenetére
2015-ös laptop 2018ig volt garanciális, ahová elvittem (laptophardware) azt mondta a srác, hogy az újabb notebookokat nem igazán lehet bga-zni, ha lehet is nem lesz tartós. Elvittem hozzá, bekapcsolta,és csak azt látta,hogy megy.. nem foglalkozott vele különösebben, miután hazaértem vele,és bekapcsoltam,kb 3perc használat után lefagyott,nem reagált semmire. Utána bekapcsolásnál zöld volt a kép lila csíkokkal,a Dell logónál tovább el sem jutott. Majd jött a 4 sípolás kép nélkül.
-
Rénszarvas24
csendes tag
válasz
Tsebacsi #68364 üzenetére
Szia az akku nem púppos, a diagnosztika viszont visít rá hogy annyi neki.
Az utángyártott akkuval minden ok.
De akkor sem tölt.A support oldalon 2022-ig írja a garit.
A gépben lett cserélve HDD-SSD-re, viszont nincs gari matrica...
ilyenkor veszti a garit? Vagy esetleg tegyem vissza a HDD-t? -
Soderes
senior tag
válasz
Tsebacsi #68284 üzenetére
Van egy 512GB SSD benne és egy 32GB intel Optane M.2.
Valószínű az utóbbiról (bootol?) Azért írtam ?, mert nem hiszem hogy bootol. Olyan mintha csak kidobná magát hibernálva és aztán ezt töltené vissza.
Még egy BIOS se lehet elővarázsolni, se csökkentett módot.
Arról sincs fogalma, hogy mi az a Win 10 Hello?
-
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #68116 üzenetére
Szia, sajnos a gépem már több mint 7 éves. Ez az LCD kábel egy szigetelt kábel? (Bocsi, nem nagyon láttam még szétszedve laptopot.) Csak azért gondoltam érintkezési hibára, mert csak abban a szögben jön elő. Bár az érdekesség az, hogy nem mindig van, nem állandó, pl. most, ahogy ezt írom, nincs probléma a kijelzőn.
Ezek szerint nem ajánlott, hogy házilag piszkáljam.
Köszi. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Tsebacsi #68084 üzenetére
Ma volt itt a szervizes, ő mondta, hogy szerinte elfér(de 2.5" HDD nála sem volt próbára). De én mindenhol azt olvastam akkor is, amikor vettem a gépet,hogy vagy ez vagy az.
Ezen a note-n is ott van, hogy a 68Whr akksival either M.2 or 7 mm Sata HDD.És sajna nekem sincs használaton kívüli, de még használatban lévő 2.5" HDD. Egy WD Passport van, de azt nem akarom szétszedni.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Tsebacsi #67974 üzenetére
Itt vettem HA-n, két éve.. nem kaptam még a futártól sem semmit.. Azt mondta akkor itt a HA-s, hogy ez így teljesen oké.. van rajta Service tag, azzal intézkedhetek.. Aztán közben próbáltam neten bejelenteni, de mivel NO-ba szólt a gép, ezért migrálni kéne az én nevemre..
De amilyen baja lett nem fizetném saját zsebből, mert mindig vigyáztam rá és mégis garanciális baja lett, vagyis szerintem az.. Na mindegy, holnap okosabb leszek..Dell oldala szerint NBD garancia van rá, szóval azért reménykedek, hogy kijön valaki, aztán itt megcsinálja nekem.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Tsebacsi #67968 üzenetére
Átrakják úgy a nevemre a notit és a garanciát, hogy nem tudok semmit az előző tulaj adataiból?
Az NBD azt jelenti amúgy, hogy kijönnek és itt megcsinálják a gépet?
Sajnos eddig ahogy látom az a gyakorlat,hogy vidd el Pestre személyesen, hagyd ott, majd menj vissza érte.. Nekem ez vidékről kb annyi lenne, mint maga az alkatrészt külön megvennem, meg magam beszerelnem..
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #67843 üzenetére
Lecsökkenő garanciaidőről még én sem hallottam, maximum olyanról, hogy bizonyos, biztosítás-jellegű szolgáltatások, mint pl. a Complete Care Magyarországról nem érvényesíthatők.
Az eredeti kérdező kérdező logikáját sem nagyon értem, ha a világ többi részén magasabb az ára ugyanannak a készüléknek 3 év garanciával, mint egy évvel, akkor miért adna a készülékre még 2 év garanciát a Dell ingyen, ha bekerül az országba? Nem szabad mindent elhinni a propagandának, nincs ilyen rezsicsökkentés, hiába teljesít jobban. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest