Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
Chaser #30509 üzenetére
ez nem lenovo, itt szoktak jot tenni vevovel
en zsaner cserekor kerdeztem meg, hogy mit lehet kezdeni az 1db vilagito pixellel az e6400-on, erre azt mondta a diszpecser, hogy cserelni, tobb szo nem is esett a dologrol
aztan amikor jott a szervizes a zsaner helyett egy komplett folias kijelzot hozott, nem csak egy par zsanert -
bexinho23
őstag
válasz
Chaser #30461 üzenetére
Igen, már ez a gép is i3-al eléggé melegszik. De ezzel a coolermaster E1-el tökéletes, sosem fagy ki a gép egy 3d-t keményen használó játék (videókártya túlmelegedés miatt). Mióta meg van ez a laptop hűtő (nem nagyon hittem benne, de szerencsére sok utána járással sikerült találnom egy inspironnak megfelelőt), tökéletes minden.
A +4 GB ramot azért hiányolom, na nem a hétköznapi használatból kifolyólag, hanem mert mindössze két játékra használom a gépet (Football Manager aktuális részei + most már SimCity 5). A többit megoldom xboxom
Amúgy egy i5-el is tökéletesen megelégednék, biztosan sokat dobna a SimCity élményen. Most minden maxon megy, kivéve a "megvilágítás" (nincs, minimális, közepes, full, ultra). Nos a megvilágítás opció látványosan javít vagy ront az összképen, ami részben a proci gyengeségét mutatja, vagy akár egy memória bővítés is segítene rajta.
Amúgy írtam SzaboZE-nek, már csak a válaszát várom
A "szervizablak" jelen esetben mit akar jelenteni?
-
premete
veterán
válasz
Chaser #30256 üzenetére
Akkor nekem szerencsém volt, hogy a "telephelyen" dolgoztam (bár akkor a vidéki gyártás még tervben sem létezett), mai értékben havi 2 millás bruttó fizuért, és VW Passat fullextrás (gyöngyházmetál színt is én választhattam a VW Kampernél Eisenstadtban) cégautóval, korlátlan priváthasználattal, Európa területére.
-
premete
veterán
válasz
Chaser #30254 üzenetére
Igen, és a cégnél a több ezer D630, E6410-eseknek is mindnek mákja van.
Az agyondicsért lenovo t420-ast pedig az összeset javítani kellett már újkorában (hűtés miatt).Ez kb. olyan komoly, mint amikor írtad, hogy szarul megy a Marsnak, amikor hármuknak, fejenként 17 millárd dollár a vagyona, illetve hogy a csongrádi állateledelgyár a top, és a budapesti központ "telephely".
-
premete
veterán
válasz
Chaser #30250 üzenetére
1991 óta vannak folyamatosan saját laptopjaim, a cégeseket nem is számolom, és még egy sem esett hirtelen 10-20-40%-ot, és egyet sem kellett cserélnem, még 4 év után sem: mindegyik állandóan a laptopokban volt, max, szerelés esetén vettem ki őket, úgyhogy nekem nekem ne akard bemesélni, hogy a hóembernek jó a meleg; vannak itt elegen, akik elhiszik, hogy tönkremegy az akku, ha fel van töltve rendesen/ha nem veszed ki a laptopból.
-
premete
veterán
válasz
Chaser #30242 üzenetére
A Sanyo-t nem mondanám annyira rossznak, inkább a Samsungokat, újabb Dellekben gyakoriak. Főleg, hogy a Sanyo is a Panasonic-é pár éve. Az enyém 4 hónapos, 1% volt az elhasználódás decemberben is, és 6 órát elmegy wifi/3g-vel is, netezés, 1/3 fényerő mellett. Ja, és az akkut csak akkor veszem ki, ha kell (pl. sim csere)
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #30003 üzenetére
5520 nekem bőven jó
Akkor már veheted is.
(nem IPS, azt ki kell cseréltetned) -
huszi.gyb
senior tag
válasz
Chaser #28105 üzenetére
Köszönöm. Akkor számomra ez nem lesz megfelelő ram
Valahol már olvastam, hogy lehet az időzítéssel játszani, de én olyan vagyok, hogy ha jobb gépet akarok, nem húzom, egyszerűen lecserélem
Szóval ebbe a témába annyira nem ástam bele magam... Amióta DualChannelt kezel a gépem, azóta meg mindig úgy jött ki, hogy KIT-be vettem bele ramot
-
air
nagyúr
válasz
Chaser #27903 üzenetére
BIOS-ban nincs semmi opció, energiagazdálkodási séma nem módosít. C34HXL1 a szerviz tag-je. A Dell honlapján a driver-ek között én nem találtam olyan alkalmazást, ami ilyen funkcióval rendelkezne. Szerintem már nem az a kérdés, hogy miként lehet átváltani a 2 vga közt, hanem az Intel miért van letiltva. Az a gyanúm, hogy gyárilag.
-
air
nagyúr
válasz
Chaser #27896 üzenetére
Miért hülye a kérdés? 2,5 éves gép egy olyan típusból, ami kevesebb, mint 1 évig volt a piacon. Szinte biztosan nincs hozzá alkatrész.
"mikor aidat nézted csak a diszkrét volt engedélyezve, ilyenkor nyilván azt írja a másikra hogy letiltva."
Nyilván. De hogyan lehet egyiket vagy a másikat engedélyezni vagy letiltani? És miért nincs nyoma az Intel GMA HD eszköznek a világon sehol?
-
sagit
veterán
válasz
Chaser #27881 üzenetére
OFF: Abból a NEC usb-ből 2-t vettem egyszerre, csak az egyik volt jó, a másik 10-ből csak egyszer ismerte fel a pendrive-ot. Az eladó jófej volt és fizetett, azt hittem csak pechem van. A végsebességét nem tudom a csatolónak mert csak pendriveom van USB3-as.
Amit pedig várok az elvileg ASM chipes.ON: Az E4300-at is sikerült passzívra állítani HWiNFO64-el + RMclock-kal. Sajnos a HW infó nem tudja olyan precízen állítani a ventillátor sebességét mint a HP-n, csak két lépcsőben.
Rmclock-ban alulfeszeltem a procit, de csak 7-es szorzóig. Addig minimum fesszel is stabil simán a gép, a magasabb órajeleket még nem teszteltem ki.
A ventiszabályzást pedig így állítottam be:
55 °C-ig hagyom melegedni, az még bőven kevés. Netezés mellett csak akkor kapcsolja a ventit így ha 720p/1080p videót nézünk. Egyébként 46-47°C körül megáll a hőmérséklet.
-
sagit
veterán
válasz
Chaser #27863 üzenetére
Nem tudok válaszolni milyen optika megy bele sajnos :/
Soldi3r ha hazajön Angliából akkor tőle veszem az IPS panelt (elvileg) , itt lakik közel hozzám. Akkor rálesek a notijára ha megengedi.
Az SSD+ passzív működés / 2000 RPM ami hangtalan teljesen megfelel mint a Dell-nél mint a HP-nál, ettől nem tudom hogy tudnának halkabbak lenni -
mghltm
addikt
válasz
Chaser #27867 üzenetére
nem szleng, a lit a light szinonimaja
-
tragiQss
tag
válasz
Chaser #27856 üzenetére
Think-/backlight témához csak annyit: előbbi ad egy minimális világítást az egész környezetnek akkor is, ha történetesen sötét a képernyő, a backlight meg - legalábbis az e6520-on inkább zavaró, mert sötétben elvakít a billentyűk mellett kiszűrődő fény. (mondjuk nekem nagyon rossz a szemem, egészséges szemű embert nem biztos, hogy zavar)
-
premete
veterán
válasz
Chaser #27853 üzenetére
Nekem is volt x200-asom, annak volt az öszes között a leggyalázatosabb kijelzője, se fényerő, se színek, csak valami fakóság; a thinklight pedig egy nagy 0 a háttérvilágításos billentyűzethez képest, annyi fénye sincs, mint amennyit a kijelző ad, Mondjuk az e4300-asnak a fényereje magas, de a színei nem valami szépek, az Elitebook 8460p, vagy a Latitude e6220/e6320/e6230/e6420/ színei szebbek, a fullhd-s e6520-é még szebb (abban is többféle kijelző van).
-
wanted5
őstag
válasz
Chaser #23785 üzenetére
Nem fogok vitázni, kinek ez, kinek az.
De azt megjegyezném, hogy sokkal, de sokkal kevesebb panaszt hallani a dell gépekről (amikor gariztatni kell), mint bármelyik másról...
Dell-éknél se hülyék ülnek a "nagy" székben, és nem azért adnak 3 év garit, (és még ráadásul érte is jönnek, a kedves vevőnek semmi dolga ha tényleg baj van) mert annyira szeretik ingyen csinálgatni a gépeket, hanem, mert bíznak benne, hogy nem fognak elromlani, ami így is van...
persze most mondhatod, hogy ez is elromlott meg az is stb, de bele kell gondolni, hogy hány Dell gép van a világon és abból hányat kell szervizeltetni mondjuk 1 éven belül. (a venti porosodástól tekintsünk el mert az minden gép baja, és környezet függő h milyen gyorsan szívja tele magát)
Nem vagyok dell mániás, de attól függetlenül jó gépeket gyárt, ezért védem...ja és melegedés... ez minden komolyabb hw-el felszerelt gép baja. Sokszor olvasom h ha már 80 fokos a proci akkor már baj van és takarítsd meg stb. Ez úgy ahogy van hülyeség sztem, nekem már új korában 90+ volt (xps), de soha semmi baja nem volt. Amikor majd elsőnek lekapcsol a melegtől akkor kitakarítom. Sokan félnek ettől a túlmelegedéstől, de pont ezért találták ki a védelmet bele, és ha egyszer lekapcsol attól még nem lesz semmi baja
-
wanted5
őstag
válasz
Chaser #23782 üzenetére
pedig igen is jó gép, nem kéne szidni. Most őszintén mit vársz 150k-ból? Legtöbben a hw-t nézik és ha azt áldoznák be a gépház miatt, akkor a kutya se venné meg.
Ja és én használtam/ok normális gépet, de még most is azt mondom h jó gép, és vennék is akár.
Nem tudom, h sokan mért hasonlítgatnak 300k-s gépeket a 150k-shoz, amikor teljesen külön kategória. Ja és szerintem meg egy acer-t meg egy dell-t ebben a kategóriában ne is tegyük egymás mellé... -
csmat
senior tag
-
csmat
senior tag
válasz
Chaser #23708 üzenetére
nekem is az IBM t43-ban van mind a kettő, ezt a dell-t meg használtan, nagyon baráti áron tudtam megvenni szerencsére és tudok élni usb3 nélkül is..
Akkor összefoglalva:
Mivel a csatlakozó végig megy benne, így akkor tutira pcmica van benne, amiből nincsen usb3-as ha jól értem.
két megoldás:1) egy 34-es expresscard pcmica adapterrel ( mennyire lenne gyors?)
2 esetleg egy esata usb3 adapter, de ilyet nem találtam.. esetleg valaki tudna linkelni?service tag alapján le lehet ellenőrizni, hogy pcmica vagy express?
-
SzaboZE
addikt
válasz
Chaser #23713 üzenetére
Mind a kettőnek nincs hely a gépben (a kategóriában nem is jellemző). Szerintem meg dícséretes, hogy a dell gondolt azokra, akik esetleg a régi hangkártyájukat vagy bármijüket is szeretné használni az új gépében. Ha meg nagyon kell mindkettő (szinte lehetetlen kategória), akkor ott a 65xx széria.
-
premete
veterán
válasz
Chaser #23713 üzenetére
A Dell szerintem nem tehet arról, hogy az user pcmcia-val kéri a cuccot, expresscard helyett, vagy nem kér bele wwan előkészítést, hogy spóroljon kétezer forintot, és utána rinyál.
Azokra is igaz ez, akik apróhirdetésből veszik: meg kellett volna nézni a gépet, mielőtt megvesszük. -
-
premete
veterán
válasz
Chaser #23660 üzenetére
Nem hiszem, hogy "benézne" valamit a teszt, szemre is észrevettem, hogy az i5 520-as e4310 lassúbb az SP9600-as e4300-nál. A szememnek pedig jobban hiszek, mint az intel marketingjének és a fizetett cikkíróknak.
Mellette fogyasztásban is magasabb értéket mutatott az e4310, ha az Aidának és 4 óra múlva az automatikus kikapcsolásnak hinni lehet. -
válasz
Chaser #23625 üzenetére
Az jo.
En meg mindig ezzel a mobilnetes dologgal szenvedek, probalok utanaolvasgatni, kb. annyi erdemi infot talaltam, hogy dell 5530-as kartyat lenne erdemes venni hozza, abba kell belerakni a SIM-et, a kartyat meg siman csak az elokeszitett helyere es szep az elet.
Nezegettem a honlapjukon a szerelesrol szolo doksit, ott irja, meg mutatja, hogy az antenna kabeleket, hogyan kell leszedni, visszarakni, de az meg mindig nem szazas szamomra, hogy ezek az antennak a gepbe vannak beepitve?
Mert mindenutt csak magukat a kartyakat aruljak, antenna vasarlasrol szo sincs, de te meg azt irod, hogy ha nincs SIM foglalat, akkor antennak sincsenek, akkor meg annyi.
Hogy neznek ki ezek az antennak vagy hogyan lehet rola meggyozodni, hogy van-e?
Nem talaltam semmi ertelmes kepet, igy azt se tudom mit kellene neznem vasarlaskor. -
válasz
Chaser #23606 üzenetére
Megkerdeztem, WWAN-nak van benne hely, SIM-et nem tudja.
Viszont en meg nem vagom pontosan, hogy megy ez a WWAN dolog.
Ha mondjuk nincs SIM hely, akkor mi kell nekem ahhoz, hogy mobilnetet tudjak varazsolni?
Kell vennem kulon egy ilyen WWAN kartyat es abba lehet SIM-et rakni vagy hogy?
Soha nem volt laptopom, nem tudom, hogy vannak ezek, de ha most kell meg egy 20-30e koruli kartya, az nem igazan tenne boldogga.
Vagy ha van SIM, de nincs antenna(mondjuk ezt se vagom, hogy minek kell stb), akkor meg total szopo van?
Valami alternativ megoldas van? -
válasz
Chaser #23602 üzenetére
Azt tudom, hogy nem hivatalos Dell gari az a 6 honap, de alfa megbizhato ahogy en tudom.
Az hogy magyar vagy nem a bill nem erdekel, a hattervilagitas mar annal inkabb, ha az nincs akkor mindenkepp ez eri meg jobban.
Ezekbe mar volt beepitett 3G modem?
Amugy ha ebben en raknek egy nagyobb SSD-t akkor a gari az ugrana?
Az utolso mondatodat nem ertem a magnezium burkolattal kapcsolatban. -
darvak
senior tag
válasz
Chaser #23570 üzenetére
Azt jelenti, kaptam választ németből. yeeeee
Ha valakit érdekel:
"The warranty is valid only in Germany but can be changed via the following document:
support német"esetleg angolul:
supp eng"Please note that the "Next Business Day On-site"-Service is only available in the following countries:
Utóbbit mi is tudtuk
Ha valaki még tovább akarna ásni, jól jöhet a külföldi garanciák beazonosításához:
ProSupport und Vor-Ort-Service
Csőőő
-
arpeen2
senior tag
válasz
Chaser #23364 üzenetére
A betekintési szögek, engem nem érdekelnek, mindig szemből nézem a kijelzőket. Sosem láttam még 1 fotót sem pixelesnek (megfelelő felbontású képek esetén). Lehet nem túl jó a szemem, de pl nincs szemüvegem/kontaktlencsém. Ha ettől jobb lenne a szemem, a gatyám rámenne ezekszerint
-
mghltm
addikt
válasz
Chaser #23286 üzenetére
hdd keretnel az eredeti dell a legjobb es persze a legdragabb. utangyartottaknak nezz utana, mert abbol is van jobb es gagyi.
ugy tudom nincs hozza dvdrw akku, csak a 3, a 6 cellas vagy a nagy tepsi
-
raper
senior tag
válasz
Chaser #23218 üzenetére
Hazaérek kipróbálom. Köszönöm.
Előtte azért felhívom a dell-t, hogy ültessenek oda egy 25-35 év közötti csinos hölgyet, hogy ezt el tudjam játszani. Csak el ne felejtsem a laptopot magammal vinni.
( Azért megnéztem, hogy a PH oldalán vagyok-e nem valami más szekcióban, de örülök, hogy azért a bitek és bájtok közé más gondolatok is becsusszannak
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged