- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csepy
őstag
válasz
Pyttawrx #73377 üzenetére
De Strauss írta, hogy neki nem megy az exe és bios-ból lehet update-elni, igaz? Erre írtam, hogy nem, DELL biosból (UEFI-ből, mert BIOS már vagy 10 éve nem is létezik) nem lehet update-elni, soha nem is lehetett, csak az aexe működik. (nem is neked, csak belekeverted magad
)
-
salaipet
csendes tag
válasz
Pyttawrx #73318 üzenetére
Hát, elindultam a linken írt irányba. Parádésan felment a win7, minden pompásan ment, aztán, amikor a DELL SUPPORT-ról kezdtem a drivereket leszedni, feltűnt, hogy a HD3000-hez nincs driver. Kutakodásom eredményeként jöttem rá, hogy az okozta a galibát, hogy 32bites drivert kell feltelepíteni, nem pedig 64-est. Viszont a Dellnél csak 64bites van...
Szóval megoldódni látszik a dolog, órák óta megy hibátlanul -villámgyorsan a Win7...
Asszem ezen a laptopon hagyom a fenébe a 10-11-et... -
adika4444
addikt
válasz
Pyttawrx #73240 üzenetére
Köszi. A Realtek-ben a Waves miatt nem lehetséges, nem működik megfelelően. A Waves-szel meg pocsék a hangminőség. Ha más nem, megpróbálok belemódosítani a Dell driver-be, belepakolom az UAD kodeket. Nem saját a gép, ezért elkapkodni nem fogom (éles használatban van, nem akarok kísérletezni így), de ha majd jutok vele valamire, bedobom az eredményt.
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Pyttawrx #73125 üzenetére
A helyi boltban ahol vettem a coolermster pasztá majdnem 2k volt,így el tudom képzelni,hogy mx4 legalább 4-5k itt....
Amúgy nézegettem hőmérsékleti adatokat pasztákról és SzaboZE-nek igaza lehet,egy jó paszta 5 fokot jelentet csupán,és az hogy most 96fok vagy 92 fok nem segít rajtam.
de lehet valahogy szerzek egy minőségibb pasztát,de nem gondolom hogy ez rajtam segítene.SzaboZE: Igen,integrált inel 4600 van benne.Amúgy ha nagyon hajta van meleget fúj pl egy órás 4k film nézésnél,de amúgy hideget fúj de ilyenkor is teker a ventilátor mint a bolond.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Pyttawrx #73125 üzenetére
A hőelvezető cső hibája egyszerűen detektálható. Ha a gép elkezd fújni és nem meleget fúj, hanem hideget vagy épphogy langyosat, akkor az a hűtő kuka. El kell szállítania a hőt a ventilátoros részig, ez lenne a lényege. De ilyen esetben nem szokott 96 foknál megállni a melegedés. Egy mx akármi paszta max 2-3 fokot jelent, sokkal többet ér ha a hűtő ki van pucolva rendesen. Ezek a gépek szoktak forrófejűek lenni, max terheléshez még normális is lehet a 96 fok (102 körül van a termal shutdown emlékeim szerint).
Tobey: A 6440 integrált videókártyás vagy dedikált?
-
-
e_david
tag
válasz
Pyttawrx #73061 üzenetére
3 pendrive-al próbáltam, azt kizárnám.
- Telepítés közben fagy ki (fiókbeállítás, hálózati beállítások)
- Végigmegy a telepítő, kiírja, hogy "Már csak néhány beállítás van hátra" és itt fagy meg. Reset után bootloop.
- Végigmegy a telepítő, bent vagyok az asztalon, sőt, a gépházba is be tudok lépni és ott fagy ki. Reset után a loginnál megfagy.Most fut a memtest.
-
ViZion
félisten
válasz
Pyttawrx #72886 üzenetére
Nincs matrica, biosban a key. Nem Home, hanem Pro key, mint kiderült, ez a hiba oka. Tudtam, h ez a szitu, de mivel visszafelé "kompatibilis", így a Home-t telepítettem. Azt nem tudtam, h pro-t kellene, majd onnan esetleg downgradelni, mert sok szolgáltatásra nincs szükség a pro-ból.
plömplöm: nem azt írtam, h nem tudom megkeresni és megnézni, de köszi...
Akkor összefoglalom, hátha máshak segítség: a gyári disk image-t teszi fel. (ezt gyorsabb lett volna leírni szvsz). Nah, akkor nem ezt akarom, főleg nem mobilnettel.Köszönöm, közben kaptam segítséget, este kipróbálom
-
plömplöm
őstag
válasz
Pyttawrx #72886 üzenetére
"kivéve"? azaz ha nem volt hozzá win, akkor lehet a microsoft toollal letölteni home-ot?
én: "ha egy helyes verzió aktiválva volt rajta, akkor aktiválni fogja "magát", igen"
te: "De ha Pro volt és Pro-t rak fel és megfelelő a licensz is, akkor aktiválnia kell magát"
köszönöm, hogy leírtad még egyszer -
rukka
csendes tag
válasz
Pyttawrx #72849 üzenetére
Köszönöm (Csepynek is). Vettem egy másik 7440est már úton van. Ha elég hasonló a két gép (elvileg ugyanazt az i7-es procis alaplapot tartalmazzák) akkor elég esetleg az SSDt átraknom a másikba és nem ujratelepítenem mindent? Vagy mindenképp ki kell vennem a panelt a másikból és átrakni a régibe?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Pyttawrx #72785 üzenetére
Szia!
Advanced boot: van az enable legacy option ROMs és az enable uefi network stack (nincs pipa)
Sata operation: AHCI kiválasztva
Secure boot: jelenleg enabled, de próbáltam már kikapcsolva uefi és legacy mode-ban is.
Igen, mindent törlök és a telepítőre bízom a többit. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Pyttawrx #72756 üzenetére
érdekes mutatvány ez, tegnap 10% alá merítettem, megadtam custom 100%-ot és felraktam a gyári Dell 65W barrel töltőre. dolgoztam még egy kicsit és utána kikapcsolva éjszakára töltőn hagytam. reggel a töltővel és akkuról is 100%-os töltést írt, szóval ha a kapacitás/töltöttségi szintnem volt szinkronban, akkor ezzel a "reset-tel" megoldódott. kíváncsi vagyok, hogy most mit fog csinálni majd másik töltőkkel.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Pyttawrx #72746 üzenetére
szia,
azt nem tudom, hozzám már egy 65W-os 7.4mm csatissal (HA65NM130) érkezett. kikapcsolva és bekapcsolva munka közben is hibátlanul tölti. egy Lenovo gyári 65W USB-C szintén (ADLX65YAC3D). az akku 60Wh, kb 10% elhasználódást ír AIDA. az Anker töltővel próbáltam másik kábelt is, 79%-nál betonba áll mindig. nem is a tempó a legnagyobb bajom, hanem, hogy nem tölti fel. -
abdulka1
őstag
válasz
Pyttawrx #72667 üzenetére
A kukába dobástól mentettem meg a gépet, ráadásul a töltő is ingyen volt. Két rossz Latitude E6400-ból csináltam egy jót, és a tulajtól megkaptam bónuszba az egyik töltőt, így az se került semmibe.
Nem vártam tőle sokat, de egy SSD-vel vállalható sebességet produkál.
Akit megajándékoztam vele, nagy megelégedettséggel használja.Köszönöm az észrevételeket és a tanácsokat mindenkinek.
Egyébként itt maradtak nálam lomnak a két Latitude-höz tartozó dokkolók is, csak tudnám, hogy azokkal mit kezdjek.
-
ginola
addikt
válasz
Pyttawrx #72381 üzenetére
[link]
Ezt néztem ki....
Elvileg 1,35 V, minden RAM-kereső ezt hozza.
A másik Slotomban ez van:
DIMM3: Kingston ACR16D3LS1NGG/4G 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz) (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz) -
Ringman
félisten
válasz
Pyttawrx #72216 üzenetére
azóta nem bontottam meg, a pár db letört karom a hiba, szigszalaggal erősítettem jobb híján
viszont visszatérő probléma, hogy az egeret nem látja az usb (illetve néha igen, néha nem, gyak "kihagy"), estleg "ismeretlen usb eszköz", dell command update-tel fölraktam mindent, az egér
win10 van fent, azt nem akarom újrahúzni, ez lehet hardveres hiba is? (pl alaplap) mindegyik usb-portot próbáltam.
a legutóbbi egér is kb jó volt egy hétig, aztán most fel sem ismeri - másik gépben meg jó.
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #72210 üzenetére
Szeretem látni, ha valami ész nélkül pörgeti a cpu-t, és a hőfok 100, a ventillátor ~10000. Sajnos windows alatt ez előfordul, ma a defender például kiütötte a gépet. Linux alatt nincs ilyen gond, de van, amihez kell a windows, bár lehet, csak virtuális gépként lesz.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Pyttawrx #72102 üzenetére
Nem,ellenkezőleg.Csak áraomrol dokkoló segítségével.(mivel nincs hurcolva a gép,csak workstation-ként van használva.)
Bár lehet hogy dokkoló sz@rta össze magát, és az nem tölti/látja el árammal a gépet.
Mind1,ma mindet széthúzok mindent hátha csak valami érintkezési para van -
ToBeY
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest