- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adalbert1
veterán
válasz
allein #61398 üzenetére
Próbáltad a 2 monitort a dokkoló 2 különböző portjába is dugni? Hát, az jó kérdés, hogy az üzemórák számával degradálódhat-e a monitor, tippre azt mondanám, hogy igen, de inkább valamilyen monitoros szaktopikban kellene érdeklődnöd, ott biztos van, aki jobban ért hozzá.
Közben megnéztem a régi céges gépemet (amit szerencsére bagóért meg lehetett venni, mikor újakat kaptunk
), egy E6420-at, és ebben 6300-as Wifi modul van - akkor ezt egy az egybe ki tudnám cserélni az E6230-am gyengébb moduljával (így egy kis szerelgetéssel megúsznám az egészet)? Az E6230-at már pasztáztam újra (tényleg, új gyári ventire van valami ajánlott hely, ahonnan érdemes venni), szóval valamennyire szét is tudom szedni, ha nem sokkal bonyolultabb, akkor neki is állok valamelyik nap (azt mondjuk nem értem, hogy egy felsőkategóriás üzleti gépbe anno miért rakták a leggyengébb moduljukat...).
Másik kérdés: a 70-es sorozat még a régi fajta dokkolókat használja? Tehát a 80-astól hagyták el a dokkoló csatit? Mert akkor lehet, hogy levadászok majd a 70-es sorozatból is majd egy gépet, ha kapható lesz még jó áron... Van amúgy olyan gép a Lattitude sorozatban, amibe 32GB RAM-ot (vagy 24-et) is bele lehet pakolni (tanuláshoz használnék pár virtuális gépet, viszont egyszerre kettőt kellene futtatnom, és a minimális RAM igénye 1 gépnek 8GB, szóval csak az megenne 16-ot, így a max. 16-tal nem vagyok sajnos előrébb (mondjuk gondolkodom asztali gép építésén is erre a célra, csak a laptop azért sokkal kényelmesebb).
-
adalbert1
veterán
válasz
allein #61394 üzenetére
Én a helyedben megcserélném először a kábeleket az otthoni dokkolóban, majd a 2 monitort is a dokkoló 2 portjában, így ki lehetne szűrni, hogy a kábel, a dokkoló egyik portja, vagy a monitorod rossz.
Szerintem lehet minimális eltérés panel vagy háttérvilágítás mellett 2 ugyanolyan monitornál is.somasz és applause: köszi mind a kettőtöknek, akkor jelenleg 4 eszköz közül kellene választanom - még szerintem jobban áttúrom a specifikációkat, hogy melyik tudja a legtöbbet (legtöbb antenna, legújabb szabvány ismerete), jó lenne a lehető legjobb megoldást választani, persze túl sokat sem akarok költeni
, kiindulva a laptop jelenlegi értékéből (lassan már szerintem annyira beeshetett a használtpiaci ára, hogy a RAM és az SSD többet érhet benne, mint a gép többi része)
-
Lortech
addikt
válasz
allein #60701 üzenetére
Itt van a billentyűzet problémáról a DELL fórum:
[link]Három, azonos sorban, egymás mellett lévő gombot egyszerre lenyomsz, csak konstans kettőt érzékel.
Pl. egyszerre lenyomod nbv-t vagy tre-t. A legjobb, hogy pl. az nbv-t nyomva sokszor m-et is érzékeli. Kriminális, hogy egy billentyűzet kifog a dellen, kipróbáltam 3 gépet hirtelen, mind ilyen. -
Francia91
veterán
-
Necc
addikt
válasz
allein #60538 üzenetére
EFI firmware-t letöltheted innen.
Sajnos a samsung SSD firmware-t nem tudom honnan lehet frissíteni, feltételezem a samsung support oldaláról kell kiindulni.Ha fel lett telepítve az OS, de nem volt a partíciós tábla GPT-n, utólag lett parancssorból korrigálva, akkor célszerű lenne egy tiszta újratelepítést eszközölni, lehetőleg úgy, hogy csak az az egy SSD legyen a gépben (+ a pendrive amiről telepíted), előkészített partíciók nélkül. Ekkor a windows telepítő mindent automatikusan elvégez (GPT + partíciók + beírja a megfelelő windows boot managert az UEFI-be).
-
Necc
addikt
válasz
allein #60497 üzenetére
Pontosan milyen windows, milyen proci ala? Tul regi windowst nem tudsz tul uj processzorra rakni a mesterseges korlatozas miatt.
Ha GPT-re van formazva a lemez, akkor nem tudsz legacy boot-ot csinalni, csakis EFI alaput. Ellenorizd az UEFI menuben hogy ne legyen a legacy boot engedelyezve (neha CSM mode-kent hivatkoznak ra), illetve a secureboot is legyen lehetoleg bekapcsolva.
-
Necc
addikt
válasz
allein #60455 üzenetére
Nekem az i5-8250U agyonveri a régi csúcs desktopnak számító i7-2600K-s gépemet. 15w TDP vs. 90w TDP. Fejlődtünk egy kicsit az elmúlt években
Viszont az M.2 SSD-t lehet megfontoltam volna, a teljesítmény csak egy dolog, a fogyasztás viszont már eléggé ráhat az akkus üzemidőre, bőven lecsökkentve azt annyira, hogy az az 1-2 másodperc boot idő, vagy tizedmásodpercnyi alkalmazás betöltési idő amit nyersz vele, ne érje meg.
A mai modern laptopokban a dokkolás lehetősége átköltözött az USB 3.1 type C portba.
-
szabonagyur
félisten
válasz
allein #60443 üzenetére
6540-ben IPS van? Úgy rémlett abba nem volt kérhető, csak a FHD panel simán.
(#60438) atees: attól még lehet erős
Amúgy ahogy írtam WS kell neked használtan, olyasmi mint előttem írták. Ide valószínűleg nyers erő kell, mivel laptop vonalon nem nagyon van olyan ami VGA-ból gyorsítana, ha a program tud egyáltalán ilyet.
-
Necc
addikt
válasz
allein #60439 üzenetére
Profi tipp: a kamerádat könnyebb forgatni, mint nekünk a monitort
Az hogy vezetékek mennek a külső burkolat alatt normális. Amit piszkálgattál nem egy hermetikusan elzárt borítás.
Az üzemidő lenne a kérdés, mennyi az annyi? Ha gyári hibásan jött ki, az nagyon hamar ki fog derülni. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
allein #60225 üzenetére
Elég nagy butaság egy chrome miatt a dedikált vga-t használni. Feleslegesen termeli a hőt és ez nem csak a fogyasztásban fog meglátszani, de a folyamatos hőmérsékletnövekedés tönkreteheti az alaplapot is. Ha nem kell a dedikált vga, akkor szerintem cserélj gépet. (Nem támadásnak szántam, de szerintem butaság lenne ezért halálra ítélni a gépet).
-
426os
őstag
válasz
allein #60145 üzenetére
Az is lehet, hogy már elöregedett a hűtőd és egy csere segíteni. Nekem most az intelessel nem lett sokkal hűvösebb (igaz a Linux valamiért magasabb idle hőmérsékletet produkál, mint a Windows). Amennyivel kevesebb hő keletkezik, annyival komolytalanabb is ez a hűtő az nVidiáshoz képest (nem tudom, hogy e6440-nél hogy van). [link] [link]
Jelenleg az enyém kb 2700 rpm-en duruzsol, így a ventillátor hangja egy picivel nagyobb, mint a gépben lévő HDD hangja alapjáraton. Az eredetileg a hűtőn lévő ventivel jóval hangosabb volt azonos fordulatszámon. -
426os
őstag
válasz
allein #60142 üzenetére
Én most cseréltem e6430-ban, nVidiásról nem nVidiásra az alaplapot. Az okok hasonlóak voltak:
- Ez még "buta" Optimusos volt, tehát külső monitor használata esetén mindig ment az nVidia, ami folyamatosan felesleges hőt termelt, ez engem zavart
- Meg akartam szabadulni a Windows 10-től, mert már baromira elegem lett belőle. Átálltam Linuxra, de driverek szempontjából én biztosabbnak láttam, ha csak az intel vga vana gépben, az nVidiára már nincs szükségem egyébként sem.Tapasztalatok:
- Az alaplap csere természetesen heatsink cserével is járt. Az nVidiás heatsink sokkal-sokkal komolyabb, mint az Inteles. Egyrészt egy helyett két rézcső van benne, másrészt az egész, még a ventillátorház is fémből van. Az intelesnél utóbbi soma fröccsöntött műanyag. A ventillátor is különböző, más a lapátozás és az nVidiás jóval csendesebb. Zavart is utána, hogy az intelesnek nagyobb a hangja, így gondoltam kicserélem a ventiket, de sajnos nem igazán kompatíbilisek, faragni kellett hozzá az inteles hűtő ventillátor házából. Viszont így már csendesCserébe fordítva nem működik a dolog, tehát most van egy fölös nVidiás hűtőm, venti nélkül. Én meglepődtem, hogy mekkora különbség van a kétfajta hűtő között. Persze valahogy el kell vezetni azt a sok plusz hőmennyiséget, amit az nVidia vga termel.
Amúgy plug and play a dolog, nem kell oprendszert sem újratelepíteni a lapcsere után. -
pengwin
addikt
válasz
allein #60093 üzenetére
A feladatkezelő mit mutat, mennyire terheli a böngésző a CPU-t, GPU-t?
Milyen böngészőt használsz?
Telepíts valamilyen script blokkoló bővítményt, lehet valamelyik oldalon, amit .látogatsz, van valamilyen kriptopénz-bányász script, az tudja pörgetni a hardvert.Nekem pl. as techinferno fórum pörgette fel így a Thinkpad 13 hardverét, 50-70%-os CPU terhelés révén.
(#60094) #LittleG
Kitakarítottad a hűtést a ventilátornál?
Szerintem lehet, hogy túlmelegszik a CPU, mert nem tudja elvezetni róla a hűtés a hőt... lehet ventilátor hiba? -
KrAt
veterán
válasz
allein #60058 üzenetére
Az lesz
Kértem kölcsön, megnézem.
Azt valahogy ki lehet deríteni, hogy mikor kevés neki a táp? Ahogy terheltem, és néztem feladatkezelőben az órajelét, végig vhol 3,3Ghz közelében volt, néha leesett 3,1 körülre, Aida64 nem mutatott throttling-ot..
PassMark CPU részén 7500 körül kapott, elvileg bő 7700-at kéne kapnia a trendek alapján, az is kb. jó..
-
Blazej
csendes újonc
válasz
allein #60036 üzenetére
Köszi a választ! Ajánlották mások is a PS4 + business laptop kombinációt, a gond csak az, hogy a PS4 számomra eddig kimaradt, és nem is nagyon érdekel... Elbohóckodok én laptopon, és ugye azt is rá lehet kötni a tévére, meg konzolt is lehet hozzá venni, ha nagyon elkapna a gépszíj... De annyit úgysem használnám, és igazából azért gondolkodok ilyen erősebb konfigban, hogy ha 2-3 év múlva bekapcsolom, akkor is fasza legyen, vigyen mindent, amit kell. De ha vennék egy PS4-et, akkor ahhoz egy normálisabb tévé is kellene, és szerezhetem be újra azokat a játékokat, amiket már beszereztem PC-re...
Plusz még egy laptop, mert a mostanit mindenképpen le kell cserélni... Szóval ezért van az, hogy combosabb laptopban gondolkodok.
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
allein #60030 üzenetére
A baj akkor lenne, ha nem pörögne a venti. Ezek a csoda hűtők meg kb semennyit nem segítenek, csak áramot fogyasztanak. Egy ilyen specifikációjú gépnél normális hogy folyton megy a venti, végül is nem egy ultrabook-ról beszélünk. Ezek a hőfokok pedig teljesen normálisak.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
allein #60019 üzenetére
vicces, de 1 db pixel hiba van rajta, ami színes szerencsére, és így cserés, ráadásul olyan ami nem is folyton van ott, hanem ha csak ha a függőleges pixel sorbába kerül valami világos kép
+ mondták h 27% on van az ssd így azt is cserélik, de ezt nem ia vettem észre, mert sentinel szerint 99% volt
-
Ringman
félisten
válasz
allein #59954 üzenetére
nem tudtam, hogy gyárilag is volt fhd az e6440-ből. vagy ez aftermarket kijelző lenne?
itt sem látom, hogy opció volt az fhd kijelző.
szerk:
(#59955) 426os
gyárilag biztos, az enyémben is az van, csak ha ebbe lehetne fhd-t rakni, akkor még egy darabig ellennék ezzel, ellenkező esetben már akkor inkább egy e7470-et fogok venni - bár az aprós 6440 is felkeltette most az érdeklődésemet -
ariel96
aktív tag
válasz
allein #59911 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Reméltem, hogy a HDMI-n keresztül átmegy a kép és a hang is, de ezt sehol nem írták le.
Csak ezt találtam: "Az USB Type-C 3.1... támogatja a hang- és videokimenetet is a gyors csatlakoztathatóság érdekében. Csak különálló grafikus kártyával rendelkező rendszereken érhető el."
Még egyszer köszönöm.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
allein #59843 üzenetére
hivatalosan nem fér bele de ha a vinyó csatija az ssd fele néz és azt valahogy be tudod kötni egy hosszabb kábellal, akkor elvileg a kábel része belóg at m.2 alá éa elfér pont
persze ehhez kell egy olyan kábel, és rögziteni a hdd t ia keret nélkül, vagy esetleg az m.2 csatit lehetne átvezetni valahova
-
somasz
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest