Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Gizmo94
üzenetére
"Mint pl azt a módot is, ha főleg hálózatról használod."
Van ilyen, az micsoda is pontosan? Mert akkor azt beállítanám, mert többnyire 90%-ban ac adapterrel megy és cask 10%-ban aksiról.
(#63295) Pyttawrx: köszi, úgy lesz.
Aztán még lenne egy másmilyen jellegű kérdésem is, a ram topikba már feltettem, de lehet, hogy csak 1nap múlva jön rá válasz, ezért itt is megpróbálom azért, ha lehet.
A laptopban 2 különböző ram modul van (2x4GB).A win task managerben a performance/memory résznél ki is írja, hogy 8GB DDR3, viszont a commited 9.8GB, ami kicsit fura, egyébként speed 1600MHz, slots used 2 of 2, form factor sodimm. A system basic information-ban is az installed memory 8.00GB.
CPU-Z-ben Memory résznél ezt írja ki, DDR3, 8GBytes, Channel: Dual, NB Frequency: 1597.9MHz, DRAM Frequency: 799.0MHz. Az SPD résznél pedig ezt a Max bandwidth-re mindkét modulnál: PC3-12800 (800MHz).
Az időzítések táblán lévő adatok és a fesz elméletileg teljesen egyformák.Azért eléggé különböznek egymástól (más gyártó, más gyártási idő) és az lenne a kérdésem, hogy létezik-e valamilyen rövid lefutású program, amivel le lehetne ellenőrizni, hogy tényleg szeretik-e egymást és jók-e?
Segítséget ismét előre is köszönöm!
-
Ice&Lime
veterán
Érdemes feltenni a dell saját energiagazdálkodási programját, ami talán az aksihoz és a töltőhöz is van, vagy csa az egyikhez, vagy elég ha nincs feltelepítve, mert a win10 is elvégzi amit kell?
(#63290) Gizmo94: Köszönöm neked is a választ!
-
-
degec
senior tag
Tisztelet !
Tud az én Latitude 5590 esem ultra wide felbontást 2560*1080 at ? 29 es LG uwwide moncsira akarom rákötni fog ez menni neki ? 620 as prociba integrált vgaja van CSAK ugye... köszönöm ha irtok valamit !! ÜDV !

-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
Van még valamilyen legális lehetőség a Dell-nél az OEM win7-ről Win10-re upgradelni?
Olvastam valamit a COA matricán található Win7 kulccsal történő Win10 aktiválásról,de a 7440-esem matricáján nincs OEM kulcs
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy lett egy használt dell laptop dedikált vga nélküli, csak a sima integrált intel hd-s, ami ugye alapból 65W ac adapterrel van, én viszont egy 130W-os (dell) ac adaptert kaptam hozzá, most azzal használom. Ez probléma szerintetek?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Gizmo94
üzenetére
Köszi a válaszokat. Ugyan szinte csak akkuról megy (értsd: csak akkor veszem elő a kis gépet, ha vinnem kell valahová - itthon [itthonról dolgozom] egy bazi nagy asztali gép előtt ülök egész nap, alapvetően utálom a laptopokat...), de amíg legalább 2 órát el van egy töltéssel, addig számomra még megfelel. Pár hetente van csak használatban, így biztosan nem fog rohamosan tovább romlani az állapota szerintem.
-
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Az attól függ hol/hogy használod többet. Ha otthon vagy melóhelyen, akkor szerintem még nem, hisz van töltője. Pl van egy régebbi asus notim, amit kb 10-20 percet bírna, de nem veszek hozzá, pedig olcsóbb lenne, mivel csak otthon használom! A 80% még jónak mondható, főleg a 2-4 óra. Szerintem nem kell még.
-
Gizmo94
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
80%-os gyári akkunál, ha nem létkérdés a hosszú akkumulátotos üzemidő, szerintem bőven nem érdemes még másikat venni. Igen sok időt fog az az akku még elmenni, mire leesik a kondíciója. De ez persze használat és igényfüggő.
Pyttawrx: Igen, HP dettó ugyanez, csak ez nem az a topik, így bár használok azt is, de ezért nem említettem.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
tylerddd
üzenetére
Nem olcsó a gyári, de például ennél a cégnél rengeteg Dell akku van, érdemes rákeresni. Az enyémhez 20 ezer pénz lenne, ingyen postával. (80%-os állapotú a gyárija, 2-4 órát megy el egy feltöltéssel - nem tudom, érdemes lenne-e másikat venni bele? E7270.)
-
Gizmo94
veterán
válasz
tylerddd
üzenetére
Sosem késő.
Ha valamik nem szeretik az utánygártott dolgokat, azok a Dell termékei. Nem azért írtam senkinek, hogy leszóljak bármit, vagy mert szeretem kihajigálni a pénzt hiába, csak tapasztalat... Rengeteg idegességet és problémát lehet megspórolni gyári kiegészítők használatával.
Biztosan van akinek beválik egy utángyártott akku vagy töltő, nem kétlem. Nekem nem váltak be, így nem javaslom senkinek. -
ddmb
aktív tag
válasz
-secret-
üzenetére
Én is most kaptam Delles céges gépet, és csodálkoztam, hogy még mindig ott az a fránya trackpoint... nem is lehet ezeket a gépeket trackpoint nélküli billentyűzettel kérni? Azért haragszom rá, mert a G, H, B közötti joystick zavar gépírás közben, ki kellett szednem azt a gumit, hogy kényelmesen le tudjam ütni az említett billentyűket. Így meg aztán gyönyörűen néz ki azzal fehér csonka oszloppal, ami ott maradt... Ami rosszabb, az a hozzá tartozó 3 gomb, ott is főleg a középső, amelyik két csúnya függőleges vonalat hagyott a képernyőmön a régi gépen
Csak most vettem észre... Ha kaptam volna fóliát, amit a billentyűzet meg a képernyő közé kell behelyezni még használtam is volna, de nem kaptam. Magamnak meg nem intéztem fóliát, már bánom... -
Mai nappal csatlakoztam én is a Dell notebookot használók táborához egy i7-es Latitude 7480-nal. Aranyos kis gép, eddig nagyon tetszik.

-
Az 5430-am ma nem akart bekapcsolni. Aztán rádugtam töltőre, utángyártott akksi benne és bekapcsolt. Az akku BIOS-ban normálnak van írva, 90%-os töltöttségen volt. Ahogy kihúztam a kábelt, leállt.
Ilyenkor mi van? Melóhelyen vagyok, nem tudom az eredeti akksival kipróbálni, de ha hazamegyek, megnézem. Hogy lehetne kideríteni, hogy esetleg az utángyártott akkuval van-e baj esetleg vagy valami csatlakozó probléma? Köszi!
-
dellfanboy
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
for the future:
akksi csere megoldotta a problemat. -
zolmesz
aktív tag
Sziasztok!
Még csak átfutottam egy kereséssel a topik-ban, de azt látom, hogy a Dell G3-at nagyon lehúzzák. Tényleg olyan rossz? Ha igen, miben?
Van esetleg G3 tulaj a közelben, aki tapasztalat alapján mondana egy-két szót róla?
A specifikáció alapján rákerült a "lehetséges új gépeim" listára, de most egyelőre elvettétek tőle kedvemet.Köszönöm!
-
Hello! Ma vettem egy 2021 augusztusáig garanciás, makulátlan állapotú 7490-et (i5 8250u/16GB ram/ 1TB NVMe SSD/magyar háttérvilágítós bill./fullHD matt IPS kijelző/ujjlenyomat-olvasó) használtan. Csodálatos egy gép, nagyon örülök neki, el se hiszem
Egy 5430-at vált. A két gépnek ugyanolyan csatlakozós töltője van. Melyik értéket kell nézni rajta, mert szeretném használni esetenként az 5430 töltőjét is (egyik melóhelyen lenne, másik itthon). 65W-os mindkettő, ha ez számít?! Köszönöm! -
-
MoRT2195
tag
Sziasztok!
Vettem a napokban egy DELL G5 15 5587-es laptopot és megint akadt egy kis problémám. Ha tudom, hogy ilyen bonyolult 2019-ben egy laptopot beüzemelni, akkor nem is vettem volna. Most az a problémám, hogy nem érzékeli a gtx 1060-as videókártyát benne. Nem tudom telepíteni a frissítéseket se hozzá, de konkrétan nem ír semmi pontosat, csak kb annyit, hogy nem látja a videókártyát. Tud ebben valaki segíteni?
-
válasz
eastsider
üzenetére
Akkor viszont (ezt fujitsu gépnél láttam), ha bemész az Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Energiagazdálkodási lehetőségek-be, ott miket látsz? Mert ha pl van fent a dell-nek valami power saving... hasonló progi az felülírhatja a windows-ét. Én így jártam
a fuji gépnél. -
r0b1
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Latitude 7490-es notit és azt tapasztalom, hogy amikor be van kapcsolva a pointstick, akkor az egérkurzor néha véletlenszerűen ugrik egyet. Külföldi fórumokon más Dell (nem 7490) gépekkel is volt hasonló eset, de konkrét választ nem találtam. A BIOS-ból a diagnosztikák lefuttattam, nem talált semmit, legfrissebb Dell Touchpad driver van fent és Win 10.
Gondoltam megkérdezem, itt mielőtt felveszem a szervízzel a kapcsolatot, ha más is tapasztalt ilyet és talált rá valami megoldást.Köszi!
-
eastsider
nagyúr
SZiasztok,
E7270.
mitől lehet, hogy ha egy ideig sleepben van a gép, amikor kapcsolnám be, full nulláról indul a gép. mintha kikapcsoltam volna. chrome írja is, hogy összeomlott stb.BIOS-ban észrevettem egy fura eventet: Power ON - not applicable az bekapcsolásoknál ott van.
mit lehetne ezzel kezdeni?
bios legújabb
uefi boot
win 10 most frissült, de előtte is jelen volt a hibaelőre is köszi
-
válasz
csoki98
üzenetére
Nah, igen ez a gép nem uefi-s, ezért neked lagacy-ba kell kiírni a win10-et. Ez rufussal is lehet. Vagy ezzel:
Windows 7 USB DVD Download Tool, igen a win10-et is ezzel.
Rufus:mikor kiválasztottad az iso-t, akkor mbr választasz és az alt+e gombbal letiltod a dual modot.
Ez alapján, könnyű: Link
-
válasz
csoki98
üzenetére
Szia! Secure Bootnál állítgasd. az Usb telepítőd UEFI? A BIOS Legacy vagy UEFI-re van állítva. Ezeket állítsd megfelelően és menni fog. WIN10 esetén UEFI a javasolt. A pendrive is illetve a BIOS is. Rufus progival könnyedén menni fog olyan pendrive-ot csinálni, ha még nem az.

-
csoki98
tag
Üdv!
Az egyik ismerősöm megkért egy Dell xps m1530 újratelepítésére. Lehetséges USB-ről bootolni? Windows 10-et szeretnék rárakni, de amint beállítom hogy usb-ről bootoljon, kidob egy fekete képernyőt és a bal felső sarokban elkezd villogni az alulvonás ( _ ), mást nem csinál utána. Boot menüben semmi beállíthatót nem találtam erre. -
Hali! Ha a gépen csak hdmi és usb c csatlakozó van, de kell vga kimenet, ti milyen adaptert vennétek? Hdmi to vga-t vagy usb c to vga-t?! Köszi!
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy akku, ami pár hónapig ~0-ra volt merülve. Beraktam a gépbe, felismeri, tölti 100%-ig, megy is róla 1-1,5 órát. A gond csak annyi, hogy rosszul jelzi vissza a töltöttséget (és szerintem az elhasználtságot is). Miután a Windows szerint lement 0%-ra, a laptop még 20-40 percig, néha tovább is működik róla normál használattal, ami kb 15-20W terhelést jelent.
Párszor eljátszottam a kikapcsolásig merítést, majd egy napig töltőn hagyást, de sajnos a probléma megmaradt, nem állítja be magát.
Lehet ezt valahogy resetelni, hogy ne a hibás max kapacitás alapján működjön?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
timirosicka
üzenetére
Ha érdekel a fotózás (szeretsz fényképeket nézni, pláne kidolgozni) akkor felejtsd el a TN-t.
-
timirosicka
tag
Sziasztok
Végül kinéztem egy Vostro 3578 gépet,de mint kiderült ez TN kijelzös. Azt a tanácsot kaptam,hogy ezt inkább mellözzem és inkább IPS mattot vegyek,de ilyen csak az 5ös szériákban vannak.
Szóval a véleményeteket,tapasztalatokat szeretném kikérni,milyen a mostani TN kijelzö.Köszönöm
-
bolvar
senior tag
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Persze az idézőjeles megoldás de így nem derül ki az átalakító jó-e vagy sem és 100%-ra kellene tudni

Ugye hdmi displayre csak aktív játszik vettem is de megadta magát hiphop ezért próbáltam alternatívát.A régi dell-en ami cserélve volt azon még display volt a kimenet de már gyak csak a hp árult így notit sajna ami nálunk nem játszik.
-
bolvar
senior tag
Üdv
Új vagyok a dell világában és elakadtam
Adott egy Dell Latitude 5491-es 8400H proci type c csati amin megy is egy delock type c displayport adapter.
Sajnos olyan együttállás van viszont hogy nekem úgy kellene ezzel a géppel tesztelni hogy egy alapból hdmi kábellel szerelt tárgyalóban hp gépek miatt fel van csattintva egy hdmi displayport átalakító.
Sajnos ezt viszont rohadtul nem eszi meg a gép.
Van esetleg valami javaslatotok ötletetek esetleg megbízhatóan működő display hdmi adapter típus amit lehetne ilyenre használni.Amit próbáltam az 2 hétig bírta és feladta.
Vagy ennyi átalakítást már nem fog bírni a port?
Előre is köszi a segítséget!
bolvar -
Hello! 5490-es ill. 7490-es Latitude-ok esetében ismeretes-e valamilyen szériahiba vagy tipikus meghibásodás? Előbbi esetében még az 5480-ak esetében zajos hűtésről hallottam, láttam videókat, ilyesmikre gondolnék. Köszi!
-
bazsi83vp
senior tag
Sziasztok,
ram bővítés előtt állok és annyit szeretnék megérdeklődni, hogy ez a memória mennyire ajánlott?
Okés, hogy oda van írva, hogy apple készülékekhez, de már az is PC egy jó ideje.

Latitude E6540 a gép. A kérdést a RAM topikban is felteszem, hátha... -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Dell G5 5590 érkezése mikorra várható?
-
ddmb
aktív tag
Dell Precision 7730 céges laptopom van, amihez kaptam TB18DC thunderboltot. A laptop drivereinél van firmware a thunderbolthoz. Ez a chip amihez a firmware van a laptopban található, vagy a docking stationben?
-
lean
aktív tag
Sziasztok,
Dell 7577 I7 8GB 1050Ti 128SSD+1TB HDD gép:
Az utóbbi időben erőteljesen laggolnak a játékok (10-30 másodpercen belül kb. 30 FPS beesések vannak folyamatosan ami már észlelhetően gondot okoz) okozhatja ezt a 1TB-os merevlemez?
Ha lejjebb megyek a felbontással/qualityvel akkor a Max FPS feljebb megy de növekedik a beesések mértéke is)Lemértem az SSD-t, HDD-t meg tudnátok nekem nézni, eltér-e jelentős mértékben az átlagtól? Vagy mi más okozhatja a fenti problémát? Érdemes beruházni egy 500GB 2,5 SSD-re játékparticiónak?
előre is köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- További aktív témák...
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Predator Helios 300 - i7 10870H - RTX 3080 8GB - FHD 144Hz IPS - 16GB / 1TB SSD - OLVASS!
- T14 Gen3 27% 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Én kérek elnézést 

Egy 5430-at vált. A két gépnek ugyanolyan csatlakozós töltője van. Melyik értéket kell nézni rajta, mert szeretném használni esetenként az 5430 töltőjét is (egyik melóhelyen lenne, másik itthon). 65W-os mindkettő, ha ez számít?! Köszönöm!