Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Megpróbálok egy driver frissítést, amiből 2011es az utolsó, szóval nagy reményeket nem fűzök hozzá...
Egyenlőre intel 7260 helyett próbálok keresni egy 6230at venni ami olcsóbb és van benne bluetooth is. A wifis routerem úgyis csak 802.11N-et tud.
Kapcsolat szempontjából nem tudom hogy bluetooth 2.0 és 4.0 között mennyi fejlesztés történt, ami akár hatással lehet az egér wake up-ra. -
DellFan
csendes tag
A Vostrokhoz nem kompatibilis a Command Upate.
"Dell Command Update replaces DCSU and is a part of the Dell Client Command Suite. It provides a 2-click solution for getting all the latest drivers, firmware, and BIOS updates for your Latitude, Optiplex, and Precision systems. You can use Dell Repository Manager to create a local repository of updates that Dell Command Update will use."
A Vostrohoz kaptál egy gyárilag előtelepített Support Assist-ot, ami tartalmazza a kompatibilis meghajtó frissítőt, valamint karbantartó és diagnosztikai funkciókat. A legfrissebb kiadása a 3.1.0, melyhez az alkalmazást elindítva és a jobb oldali fogaskerékre kattintva - "A SupportAssit Szolgáltatásról" menü pontból tudsz hozzájutni.
Ezt kellene használni szerintem.
-
L623
csendes tag
Üdv! Karácsonyra vettem a fiamnak egy Vostro3578-at win10 van rajta, felraktam a command update 3.0-át,frissítés után kiírta hogy hiba történt. Történhet-e ilyenkor valami vissza onhatatlan hiba? Próbálkozhatom-e még egyszer?
-
wwhy
veterán
válasz
Krystal_s
üzenetére
Szerintem senki (közülünk) nem tudja, hogy mi változik pontosan. Esetleg ha feltúrod a netet, lesz rá válasz. Vagy nem.
De ha mindig csak AC-ről megy a gép, miért nem veszed ki az aksit
Feltöltöd, kiveszed, és X havonta lemeríted, feltöltöd, ennyi. Legalábbis anno a D630 esetében így jártam el, és vadiúj aksival adtam el kb. 4-5 évesen 
-
Immy
őstag
válasz
Laza...
üzenetére
Igen az ati x1400 màr megjelenèskor is gyenge volt... neten nem talàltàl mod-ot hogyan tegyèl bele erősebb gpu-t?
Cpu oldalon sikerült T7600-ot bele tenni? Egy időben gondolkoztam, hogy a T7200-őt lecserélem, de akkor drágának tartottam a plusz ~10ezer forintot a plusz 333Mhz-ért... -
Krystal_s
addikt
Jól van, azért gondoltam megkérdezem mivel így sem nagyon van merülés. Kivéve, ami használaton kívül is megtörténne. Havonta merül pár %-ot. Ilyenkor alapból sem tölti azonnal vissza 100%-ra, csak amikor kb 94-96% alá merül. Ezért kérdeztem a másik beállítás alapján mi változna, az milyen módon kímélné még ennél jobban az akkut? -
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
Nekem a BIOSban az akkumulátor beállításoknál alapból Adaptive-ra van állítva. A gépet nem hordozom, asztali gépként használom azaz folyamatosan hálózatra van kötve. Ilyenkor érdemes átállítanom Primarily AC use-ra? Valóban ér valamit ez a beállítás az aksi élettartamra vonatkozóan? -
Immy
őstag
Sziasztok,
Dell inspiron 6400 gépembe dell 355 bluetooth kártya van. Két kérdés merült fel bennem:
- tudok bele újabb bluetooth jártyát tenni?
- elképzelhető hogy 2011-es az utolsó driver win7hez?
Üdv. -
Imy
veterán
A dell E5470-emhez van win10, de csak egy matrica. Ha frissen telepíteném, akkor a sn-t honnan tudja, hogy mit kell használniua, vagy automatikusan aktiválódik a win, mivel ehhez az alaplaphoz van legális win?
-
Imy
veterán
válasz
somasz
üzenetére
A szénszálas műanyag sem lehet annyira rossz, főleg ha bírja, a lényeges részeken pedig fém erősítésű a gép. Nekem a lényeg, hogy kicsi és könnyű legyen, ha hurcolom. Igaz egy plus hely egy másik meghajtónak az m.2 mellé nem lenne probléma, de az m.2-es háttértárak sem olyan drágák már.
-
MrBrown26
csendes tag
Melyikkel védem jobban az akksit ? Amikor megy folyamatosan be van dugva vagy hagyom merülni, aztán 20%nál elkezdem tölteni?
-
somasz
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
a 3.01-gyel volt telepítési problémám, a 3.0.0-val semmi
-
somasz
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Nem W10-t használsz?
Csak simán keress rá guglival, ne az ST alapján szűrt szoftverek közt turkálj a dell oldalon. -
válasz
qpakcovboy
üzenetére
A cpu integrálva van, azt nem lehet cserélni. A ramot bővítheted.
-
somasz
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Friss W10-t feltelepíted UEFI és AHCI módban.
Hagyod, hogy mindent magától feltegyen.
Aztán letöltöd csak és kizárólag a Dell Command Update 3.0.0-t és nyomsz neki egy checket.Ha így is baja van a gépnek, random kikapcsol, stb, akkor gyanús a hardverhiba. De még egy live linuxszal bepróbálkozhatsz. A túlmelegedésen kívül jelentsd be a kikapcsokat is. És továbbra sem kell bevinned szervizbe, házhoz jön a szerelő.
Certina: i7-4702MQ, 4712MQ az, amit jó szívvel beleraknék. A normál fogyasztású i7-ek is belemennek, de 8 szálas terhelésen nem fognak a lehető legmagasabb turbo órajelen menni. Hamar kimaxolják az elérhető TDP-t a gépben. A FullHD-s verzió nem olyan régi, mint az alap LVDS kijelző verziós széria, vélhetőleg még sokáig tudod használni megelégedéssel. (A proci a legritkább esetben szarja össze magát.)
Imy: Vékonyabb, könnyebb és kevésbé masszív. Akkuval jobban bírja és tehetsz bele m2 ssd-t. Lehet mérlegelni, attól még a 6440 IPS kijelzővel egy nagyon jó opció. Msata+2,5"+optibay is jól jöhet egyeseknek. Meg a fasza magnézium ötvözet váz. A HQ proci tényleg jóval erősebb, de nem mindenkinek kell. [link]
Dooonfrigo: Ezt én is megfigyeltem, a nagy prociknál ugye az első 30 mp-ben nagyobb TDP keretet is ráenged a procira, így nagyobb turbót enged meg neki, amivel hirtelen rohadt sok hőt termel a proci, és nem tud elég gyorsan reagálni a hűtés. Kifejezetten javallott az undervolt, sőt, lehet, hogy a turbot is visszavenném, ha nem életbe vágó a nagy teljesítmény. Ilyen terheléssel a nem megfelelő hűtésű gépekkel csak a gari végéig vagy biztonságban. :/
-
qpakcovboy
őstag
Szerintetek a Dell 5378 (i3 cpu, 4gb ram) fel lehet bővíteni? Úgy tudom két memóriamodul van benne, amibe lehetne rakni 2X8 gb memóriát, viszont azt nem tudom, hogy a procit lehet-e cseréltetni.
-
DellFan
csendes tag
válasz
nemethchek19
üzenetére
Én a Win 10 Gépház -> Gép alaphelyzetbe állítása az összes fájl eltávolításával opcióval szoktam újrahúzni a gépet ha tiszta viszonyokat akarok teremteni (természetesen személyes és pótolhatatlan dolgokat nem a gép merevlemezén tárolok, mert ez az opció formázást is végez).
Hagyom, hogy mindent feltegyem a telepítő amit talál, ezután felteszem a SupportAssist legutolsó kiadását, megadom neki az expressz szerviz kódot és lefuttatom a DriverUpdate-t.
Lehet, hogy nem a legfrissebb meghajtók lesznek telepítve, de biztos hogy minden működni fog. -
Gizmo94
veterán
válasz
Certina
üzenetére
Felettébb logikusnak hangzik venni egy processzort felrakni a polcra, hogy hátha egyszer tönkremegy ami a gépben van. Bár végülis szépen avul az ott is, ezzel nem lesz gond. Ez annyira viszont nem igazán garancia az újabb öt évre. Mondjuk egy idő után lefingódik az alaplap, ( jóval gyakoribb eset) a slotban meg boldogan vigyorog az eredeti proci hibátlanul, akkor tisztán megérte ez a projekt.
Szerintem ezt gondold át... 
-
nemethchek19
aktív tag
Win újratelepítést tervezek egy hiba kiszűrése okán, ami driver probléma is lehet.
Ha újraraktam a win10-et, akkor ne is engedjem rá a windows update-et hanem tiltsam le a win frissítésből a driver telepítést és manuálisan telepítsem fel az összes drivert a Dell oldaláról egyenként letöltve?
Van egy pár....
Mit javasoltok egy tiszta windows 10 telepítésnél, az esetleges problémák elkerülése végett?
-
Certina
csendes tag
válasz
anorche1
üzenetére
Vagy az is lehet, hogy két év után letolja a gatyát, csak sajnos szeretek ilyenekbe többet belegondolni szeretem elhinni, hogy vannak még olyan dolgok a 21. században, amit nem 2-3 évre gyártanak és tartósak. És azokhoz a tartós dolgokhoz venni még alkatrészeket, hogy mégtovább bírják. Nyilván ez egy utópia és nem fogok ilyet csinálni, hanem ha elromlik veszek egy újat
, de egy próbát még teszek ezzel a 6440-el. -
Certina
csendes tag
válasz
anorche1
üzenetére
Nem a teljesítmény miatt kéne másik, ez is bőven elég lesz, hanem mert a processzor sem örök életű, ezért ha van rá lehetőség, és annyira fog tetszeni, lehet hogy veszek egy plusz olyan alkatrészt, ami meghibásodhat, és akkor újabb 5 évig van egy jó kis masszív laptopom.
-
Certina
csendes tag
Aha, 70 ezer Ft volt igazából a 170 helyett, ami egy új 5 ös Latitude lett volna, amik már vacakabbak.
Egyébként 2-3 régebbi játékkal játszom, arra elég, youtube-ra, filmekre, esetleg 3D nyomtatós programokhoz bőségesen elég lesz, és sokat olvastam, hogy ez kb az utolsó masszív darab. Ugyhogy igen, akár terveznék vele hosszútávra, ha lehet hozzá rendesen alkatrészt kapni, az 5420-asom most adja meg magát, de csak mert 7 éve nyúzom és a műanyag elemek törnek el rajta. Se hővezető paszta nem lett cserélve benne soha, és mégis müködik
-
nemethchek19
aktív tag
Ti mit tudtok azzal kapcsolatban, hogy az undervolting (Intel XTU és Throttlestop) garanciavesztéssel járhat e?
Googliztam párat, de egyértelmű választ nem kaptam ezzel kapcsolatban. Januárban megy garis szervizbe a gépem túlmelegedés okán, ezért egyelőre nem mertem használni ezt a szoftveres alulfeszelést a magas hőfokok csökkentésére és a throttling ellen.
-
-
Certina
csendes tag
válasz
allein
üzenetére
Meglett végül a döntés
6440 full hd, i5-4310M, ihd4600-al.
Mielőtt lenyomtam a gombot, hogy írok az eladónak, az 5420-asomnak eltört az egyik zsanérja
A kérdésem, eléggé hosszútávra tervezek ezzel a géppel. Olvastam közben olyat, hogy lehet ebben processzort cserélni ? Hogy néz ez ki ? És mivel lassan egy 5 éves gépről beszélünk, milyen alkatrész fáradhat el benne, és meddig lehet még rendelni hozzá ?
például egy új processzort, amibe integrálva van egy erősebb kártya, mint a 4600 as intel. Csak azonos szériából lehet választani, vagy netán akármilyen újabbat is bele lehet rakni ? 
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
Egy i7 xps 9570-em van, úgy éreztem, hogy túl sokat pörögnek a ventilátorok ezért undervoltoltam a gépem. Ekkor lettem arra figyelmes, hogy a CPU hömérséklete eszméletlen módon ugrál, egy másodperc alatt felugrik 60-ról 97-ra (gyors throttling) majd vissza hatvanra. Terhelés alatt is a hőmérséklet nem egy szép görbe mentén fut fel, hanem ugrálva. A korábbi generációnál ilyet nem tapasztaltam. Mit gondoltok, normális ez ennél a cpunál? Előre is köszönöm!

-
GreenIT
tag
A dell utilityk mennyire hasznosak?
Laptophoz letolthetoek, de kozlik, hogy nincs meg a gyari particio, azt hogyan lehet visszavarazsolni? -
nemethchek19
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Ezekre gondolsz?

Tegnap véletlenül, úgy indítottam el a dokkolóban, hogy magának a dokkolónak nem adtam áramot, az azért van ott a Bios Event-ben.
És akkor az reális gondolat, hogy ha saját magam pasztázom akkor nem jár garancia vesztéssel a dolog? Van egy bontatlan Arctic MX4 pasztám. Vagy pasztáztassam a kereskedővel vagy a közvetlenül Dell-el?
Mit javasolsz?
-
somasz
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Szóba kéne álljon veled a Dell is, házhoz is mennek hozzád. Csak mivel a diag nem jelez hibát, ki kéne zárni a szoftveres hibákat, a bejelentésnél ők is ezekre kérdeznének rá, hogy beszűkítsék a lehetséges hibaforrásokat. Új szűz windows, vagy linux alatt is hibázik-e. A pasztázás pedig mindenképpen ráfér, azt tuti megcsinálnám.
Nézd meg biosban az event logot, nem-e túlmelegedés miatt kapcsolt ki a gép!
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Még nem nyúltam hozzá. A kereskedő által telepített windows van továbbra is rajta és a pasztázásba se kezdtem bele.
Egyeztettem a kereskedővel elméletileg januárban átveszi tőlem a gépet, és minden hibát javítanak. Egyelőre a probléma kellemetlen része az, hogy nem tudom mikor jön elő a hiba. Nehéz produkálni. Akksiról már többször előjött ez a random kikapcsolás (rendes windowsos leállítás és kékhalál nélkül), úgy hogy ment yotube magától. Visszakapcsoltam a gépet és az akksi 33%-on volt.
De töltőn is csinálta már, akkor viszont kékhalál volt. Próbálom jelenleg produkálni töltőn is a hibát de most nem jön elő.
Akkor azt javaslod hogy ne is rakjam újra a wint és ne is pasztázzam hanem januárban adjam le a gépet?
Egyébként szerinted melyik a jobb megoldás? Ha a kereskedőnek adom oda és ő intézi a garanciáztatását vagy a Dellt hívjam fel inkább? Megismétlem egy használt 2 éves gépről van szó, amit kb 3 hete vásároltam.
A kereskedő ragaszkodna hozzá, hogy neki adjam le. Garancián belül bármi gond van, intézi.
Francia, nincs honosítva.
-
Gizmo94
veterán
válasz
MrBrown26
üzenetére
Meg tudod szerintem te is, ha nem garanciás már, egyszerű folyamat. Youtube videók is segítenek. Nem kell túlmisztifikálni a pasztát sem, csak ne a leggagyibb, legolcsóbb legyen. Ha nem hajtod agyon, egy MX2-4 simán jó neki. Hűtőpad nem kifejezetten fontos, max nyári kánikulában, bár tulajdonképpen hasznos tud lenni. A lényeg, hogy sose rakd közvetlenül semmilyen szövetre, stb. ami letakarja alul a ventit és nem tud szívni tőle szabadon levegőt.
-
Gizmo94
veterán
válasz
MrBrown26
üzenetére
Programozás tanulására kb. semmiben. Ha több szálon fut, főleg multitasknál veszed észre. Az ebben az esetben nemigen lesz. Figyelned nem kell kb. semmire, max arra, hogy ha integrált kártyás akkor évente ha dedikált akkor kb. félévente kitakarítsd a ventit ésújrapasztázd. Normális pasztával. A laptopok 90%-át a túlzott hőtermelés öli meg. Ha hűvösen tartod, hosszú életű lesz.
-
MrBrown26
csendes tag
Sziasztok, most vettem egy 7480-as gépet i7-6600u-s procival. Esetleg tudtok róla valami info adni mire kell figyelni ennél a szériánál ?
-
-
Tails111
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Precision M4500 gépem. Igaz nem mai gyerek viszont nagyon egyben van. Teljesítménye nekem elég.
Windows 10 fut rajta már jó ideje gond nélkül. Két napja újra húztam a wint minden ok volna csak leállásnál nem kapcsolja ki a gépet. Win leáll billentyű világítás is kialszik csak a bekapcsológomb világít és lassan pörögnek a ventik. Próbáltam hibára rákeresni. Többen az energiagazdálkodást emlegetik hibernálás , gyors rendszerindítás kikapcsolását javasolják. Nekem ez nem segített. Valami ötlet? -
-
allein
addikt
válasz
Bozso68
üzenetére
Szia. Összefoglalóban benne lesz, hogyan kell klónozni.
-
Imy
veterán
válasz
Halkow.
üzenetére
Én 3 éve használok egy MPR 13-at, de most winre lehet visszaállok teljes mértékben, napokban vettem egy E5470-et, és meg vagyok vele elégedve.
Macbookok túl vannak árazva, ahogy elöttem mondták.
A Retinák kijelzőjére 4 év gari van, és 2x cserélik. Nekem most cseréltek kijelzőt, mert egy réteg nekiállt leválni. 4 év után ez 125+áfa lenne... azért vicc... És a most beépítettel is előjöhet, van aki már 2x cseréltette... -
allein
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Csinálnék egy friss installt, mondjuk ha megoldható másik ssd-re.
-
allein
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Szia. Volt friss install?
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
nemethchek19
üzenetére
Túlterhelés?
Túlmelegedés?
Energiaellátás probléma? Tápegység vagy akku probléma?
A win reinstal meg a pasztázás egyelőre még nem történt meg...
Mit javasoltok, hogyan lehetne kiszűrni a problémát? Egyelőre még arra se jöttem rá, hogy mikor jön elő a hiba...
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Lányom Dell Inspiron 5558 gyári telepített Win 10 Home-ját tartalmazó teljes HDD tartalmat szeretném klónozni egy karácsonyra kapott Samsung EVO 860 SSD-re.
Melyik programmal érdemes nekiállni? Nem régi a gép, friss telepítést kerülném. Vannak buktatók?(Mod: előbb itt teszem fel a kérdést, mint az SSD topicban, mert nem tudom, gyártóspecifikus-e a téma.)
Köszi:
Zsolt -
nemethchek19
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Folytatom a Latitude E5470 probléma leírását:
Na most olyat csinált, hogy akksin használtam éppen. Elindítottam a böngészőt és egyszer csak magától leállt a gép. Bekapcsoló gombbal elindítottam. Újra bebootolt a rendszer, megint elindítottam a böngészőt és újra fogta magát és magától leállt a gép. Kékhalál se volt csak úgy kikapcsolt magától. Egyszer csak sötétség se kép s hang. Mintha megszűnne az áramellátás. Most visszadugtam töltőre és egyelőre nem jött elő a hiba. De eddig töltőn is csinálta, hogy lefagyott de akkor volt kékhalál is.
Az esemény naplóban ugyanúgy ez van:
Kritikus 2018. 12. 25. 12:59:30 Kernel-Power 41 (63)
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
-
allein
addikt
válasz
Halkow.
üzenetére
Tervezem egyébként, hogy egy újabb latitude-t veszek helyette vagy egy macbookot.
Szia. Én is használtam majdnem 4 évig MacBook-ot. Volt 13", 15". Jók, megbízható gépek, kíváló minőség, DE váltottam DELL-re és maradok is a márkánál

Apple termékek túl vannak árazva egy kicsit
egy 15" MacBook árából kihozható egy jóval erősebb DELL konfig, például ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Halkow.
senior tag
Sziasztok! Ki használ még 2011-es Dell E6320-ast?
Tudnátok nekem segíteni, Tavaly tettem fel a w10-est akkor még úgy ahogy működött, a FN+világítás állító billentyű . Sok sok olvasás és driver telepítgetés után Végül meguntam és sok kattintás árán szoktam állítani. Mára már végtelenül unom és jó lenne ha ismét jó lenne.
Tervezem egyébként, hogy egy újabb latitude-t veszek helyette vagy egy macbookot.
-
allein
addikt
válasz
Certina
üzenetére
Szia, nekem volt mindhárom típus. Számomra egyértelmű, hogy a minőségre a régebbi 6440, 6540 Latitude. Ez csak személyes vélemény. Garancia azért fontos, az mindig jól jön. Meg kellene nézni mindkettőt élőben, ha van rá lehetőség kicsit nyomkodni és utána talán könyebben tudsz dönteni.
-
ohway
tag
Sziasztok!
Megvettem a DELL 7480-at, köszönöm a tanácsokat! Letöltöttem a SupportAssist programot, nem sok drivert ajánlott fel, hogy frissítsem, de köztük volt a BIOS frissítés is.
A problémám, hogy miután letölti nem sikerül a telepítés- először azt írta ki, hogy sikerült újraindítottam de most megint felajánlotta ugyanazt a frissítést és néztem is, hogy a BIOS nem a legfrissebb jelenleg. Mit gondoltok? Van esetleg másik "gyári" program a driverek frissítésére? Mi lehet a probléma?Boldog Karácsonyt és előre is köszönöm!

-
GreenIT
tag
Dell laptopok kozott van lehetoseg kozvetlen adatkapcsolatra bluetooth vagy mas modon?
Esetleg USB kabellel osszekotve oket, hogy ne kelljen pendrajvokra masolgatva atvinni adatokat?
-
Dhampir
félisten
-
diego2
csendes tag
válasz
allein
üzenetére
Köszönöm a választ. Mindenképpen új modellt szeretnék, több évre tervezem. A service manual-ban úgy látom, a Precision 3530 robusztusabb ventilátorral rendelkezik, mint a Latitude 5591.
Zajszintben szerintetek hogy nyilvánul meg az i7-8850H Latitude 5591 és i5-8300H Precision 3530 mássága?
Illetve egy Latitude 5590 U-s i7 processzorral. -
Certina
csendes tag
Üdv, Kellemes ünnepeket.
Nagy dilemmában vagyok, segítsetek, laptopot szeretnék vásárolni, most egy 5420 szolgált ki 7 évig maradéktalanul, de megrepedt a kijelzőkeret és a hűtés is szarakodik és szeretnék a dota 2 mellett overwatchot és rocket league-et játszani, amikre ki is néztem két gépet.
Dell Latitude 5580, szinte új, U-s procival, 2020 ig garancáiával, Intel Hd 620-assal,
Dell Latitude 6540/6440 régebbi i5 4310m procival 4600 as kártyával.A játékok mindkettőn mennének, elvileg, és azt olvastam, hogy az újak már silányak, és ez a legújabb jól bevált széria, amit sokan ajánlanak a 6540/6550.
Mindegyik fullhd ips kijelzővel. szinte karmentes állapot. és 50.000 Ft különbség, ami igazából nem számít, csak jól szeretnék dönteni.
-
somasz
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Nincs.
Pasztázás tuti kell neki, de sosem lesz ezzel a procival hűvös a gép.Ha szűz win volt rajta, akkor sok dolog nem lehet elkutyulva... Egy command update-et eresztenék rá és felfrissítenék minden drivert.
-
nemethchek19
aktív tag
Lefuttattam a 20-30 perces tesztet.

Van átfogóbb dell diagnosztika is ezen belül?
-
somasz
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
diag lefut hibátlanul? fn+bekapcs gombbal indíts!
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Amúgy 2 év Dell garancia van rajta (francia) meg a kereskedő is ugyanennyit adott rá. Sőt ragaszkodik hozzá, hogy ha gond van vele hozzá vigyem el. Nagyon rendes mikor írtam neki, egyből felhívott telefonon, hogy vigyem el neki a gépet és elintézi a Dell-el a javítást. Őt inkább a magas hőfokok aggasztják legjobban.
CPU:
SSD:
Csak még nem derült ki, hogy szoftveres vagy hardveres a hiba van e a kékhalálnál.
De ha van kékhalál és nem áll le a gép, akkor az inkább szoftveres gond, nem?
Első körben szerintem csinálok egy win reinstallt, meg újrapasztázom a cpu-t (arctic mx4 paztával), aztán meglátjuk mi lesz.
-
Dhampir
félisten
válasz
nemethchek19
üzenetére
Visszavinni nem lehet?
-
Imy
veterán
válasz
nemethchek19
üzenetére
Nah akkor ez így jobb, amit a többiek mondtak driver? Esetleg egy win újrarakás?
-
válasz
nemethchek19
üzenetére
Ez normális ilyenkor. Viszont mióta és mikor csinálja?
-
nemethchek19
aktív tag
Ami aggasztó, hogy mikor feljön a kékhalál maximumon pörög a ventilátor. És mikor újraindul a gép és bebootol a win akkor kezd el csökkenni a cpu hőmérséklet fokozatosan, majd abba marad a venti hang. Mikor újraindul ilyen esetekben a gép (most már én indítom újra manuálisan), akkor 80-90 fok között van a cpu, és lehül olyan 50-60 fok körülire. Youtube közben jött elő eddig csak.
A következő kékhalál jelenség jön elő.

Kicsit ideges vagyok, hogy nem e hardver hiba...
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mobilinternet
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Predator Helios 300 - i7 10870H - RTX 3080 8GB - FHD 144Hz IPS - 16GB / 1TB SSD - OLVASS!
- T14 Gen3 27% 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szerintem ezt gondold át... 

egy 15" MacBook árából kihozható egy jóval erősebb DELL konfig, például ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)