- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
mghltm
addikt
ha nincs panaszod az e5530-ra ( sebessege megfelelo, nincs ismert hibaja / problemaja, akku rendben ), akkor csinaltass egy kis portalanitast es pasztazast, 3-4 evig nem nagyon lesz vele gondod!
viszont ha ceges beszerzes miatt "kotelezo" masikat venned, akkor nem szoltam...
-
BBéci
legenda
válasz
spyduck #57090 üzenetére
Első laptopomat 1999-ben vettem, refurbished HP volt, akadtak vele gondok. Elsősorban teljesen újat szeretnék, ha végképp nem találok, akkor jöhetnek szóba újracsomagoltak, használtak.
Egyelőre ezt találtam legmegfelelőbbnek. Esetleg SSD-s változatát, de az nekem nem ér plusz 30000 forintot. -
Uzi74
senior tag
válasz
somasz #57078 üzenetére
Melyik progival mérted az SSD sebességet? Te isCrystalmark 5-el? akkor lehet kipróbálom az AHCI módot és beszámolok.
Forraszott RAM ultrabooknál sajnos úgy látszik standard, legalább elég magasra skálázták az órajelét a ddr3-nak, tesztek alapján azoson órajekű ddr4 között nem érezni nagy különbségetMindezek ellenére, hogy befér a gép a 11,6-os notimnak a tokjába sokmindenért kárpótol, mindig magammal cipelhetem szinte
Fejlesztői eszközként használva 1-2 VM-et futtatva tesztkörnyezetnek viszont úgy látom 1 óra használat levisz 20%-ot az akkuból, az otthon hagyhatom a töltőt feeling nem érint még meg, de azt nem is reméltem
-
ujtordai
tag
válasz
Sententious #56241 üzenetére
Helló
Ha nem tudom az előző tulajt pl. ebay aukciós vétel esetén, ebből kifolyólag nem tudom megcsinálni a transfer ownership-et ekkor buktam a 3 év garanciát tehát egyszer javítják garancia idő alatt ha valami gáz van és utána nincs tovább garancia?
Jól értem? -
ujtordai
tag
Helló
Egy Angliából származó (ebay) dell gép esetén gördülékenyen lehet garanciát érvényesíteni Magyarországon a szerviz tag alapján?
-
MPeter87
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan, aki gyárilag SSD-vel szerelt E5570-be rakott HDD-t és egy 2242-es SSD-t a WWAN slot-ba? Ez a dolog valóban működik? Van valami hátránya? Tud rendesen bootolni az SSD-ről a rendszer?
Gondolkodom E5570 vásárlásán, de szeretnék SSD-t és HDD-t is. A külső HDD nagy kompromisszum lenne, így fontos lenne, hogy gépen belül legyen mind2 meghajtó. -
BBéci
legenda
Mi a mostani megfelelője, utódja a Latitude E5530-nak?
Pár nap múlva lejár a garanciája és szeretném hamarosan újra cserélni. Ezt 207000 forintért vettem, hasonló összegben gondolkozom, esetleg lehet 10 %-kal több.
Követelmény a 15,6 colos, matt full HD kijelző és a billentyűzet világítás. -
Uzi74
senior tag
válasz
somasz #57001 üzenetére
XPS 13 9360 a biosban DDR3LP-t ír, (2133Mhz) mégsem ddr4 sajnos.
Toshiba ssd-t tettek bele, sajnos nem a Samsung 960 evo-t, ennek megfelelően a crystalmark read 1680 MB/s, write 740MB/s ír ki. A vezérlő RAID módban van, valahol olvastam AHCI módba téve javulás érhető el, van erről tapasztalat esetleg? -
Uzi74
senior tag
Még nem kerestem a biosban, de a power managerrel működik jól - és ha mégis kellene a full charge gyorsabban át tudom állítani - de köszönöm a tippet
Még egy kérdés felmerült:
A régi elfekvő 7,4mm dell tápegységet egyszerű átalakítóval 4,5 mm-re módosítva tudnám használni?
pl: [link] -
STC Speed
őstag
Sziasztok!
DELL 5559 esem van, és bekapcsolásután kb 20 perc mire a wifi csatlakozik,csatlakozik,de nincs internet azt irja..
Ha újra rakom a wifi drivert 2 hétig kb jó lesz, egyből talál jelet,de után midig behülyül.
Még garanciás a gép, elvigyem vissza boltba?A routerem 100%,hogy jo a laptopnál van valami bibi
Köszi a segítséget!
-
mrmft
senior tag
válasz
somasz #56825 üzenetére
5470 6300HQ: masodik alaplap hullik ki belole 2 het alatt, rohadtul elegem van az egeszbol. Kicserelik, de az egesz cserejet kerem. 6oshoz kepest egy hulladek a szeria.
7470/7480 i7-el vajon tudja ezt a teljesitmenyt, es tartosabb? Nekem ez munkaeszkoz, 1-1 nap kieses sem elfogadahto. -
-
somasz
addikt
válasz
Hardver Arc #57062 üzenetére
15,6"-os 30 pines slim eDP kijelzőt kell beletenni. HD olyan 15e körül lehet, FHD 25e körül. Tippre.
-
Hardver Arc
senior tag
Üdv!
Mennyibe kerül egy dell vostro 3558as notebook model képernyő cserèje?
Teljesen ripityára tört.. -
entoni1989
tag
Sziasztok.
Hát ha valaki hasonlóan jár, így leírom a tapasztalom a Dell hivatalos márka szervizével, semmi ok pánikra.
Adott egy Dell Latitude E7470 üzleti ultrabook amit itt vette egy megbízható eladótól, nem igazán használta így azt a kijelző hibáról sem tudhatott amit én kiszúrtam itthon. SN szám alapján ugye még bőven garis, de nem volt hozzá se számla, se papír se semmi (mivel ugye üzleti beszerzés). A Dell honlapjáról kinéztem a központi telefonszámukat, egy 80-as szám, felhívtam, ott kérték a gép adatait, SN szám stb. meg kérte a nő, mivel nincs papírom, hogy fotózzam le az SN számot úgy hogy csak egy cégbélyegzőt tegyek egy papírra (persze ezt mivel nem tudtam nem tettem meg). Emailben küldte milyen teszteket végezzek el a gépen, arról válaszba küldjek fotókat, ez megtörtént és a korábban kért cégbélyegző helyett saját adataim írtam csak, de azt is elfogadták. 2 napra rá hívott is a szervizes, hogy jönne kijelzőt cserélni, jött is rá egy órára és pik pak 10 perc alatt kicserélte a kijelzőm és a szervizzel is nagyon pozitív a tapasztalatom. Szóval Dell márkaszerviz nálam *5 és ezzel a kényelmi szolgáltatással, hogy momentán nekem egy telefonhíváson és egy emailen kívül semmi más dolgom nem volt
-
choco01
addikt
Hali.
Van egy Dell Inspiron 7520-as laptomom, és 48 Wh-s 11,1V-os 8858X típusú akksi van benne.
A kérdés hogy ezzel kompatibilis lehet valamit nagyobb kapacitású, több cellás akksi is? (pl. 67,87,97 Wh)
Mert a csatlakozó ugyan úgy néz ki.. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Utóbbi időben egyre gyakrabban csinálja a latitude e6420, hogy bekapcsolás után nem tud bootolni, mert nem talál bootolható eszközt. Először a BIOS elemre gondoltam, mert más nem jutott eszembe, hogy mi okozhat ilyen "amnéziát", de most hogy kicseréltem, ma reggel megint ez fogadott. Van esetleg ötlete valakinek, hogy ez mitől lehet? Ilyenkor ha belépek bios-ba, akkor összekutyulódik a boot order és nem az SSD lesz az elsődleges, hanem a windows boot selector vagy mi. Miután beállítom a jó sorrendet, 2-3 kikapcs-bekapcs cuklusig tünetmentes, aztán random módon megint elfelejti a beállításokat.
BIOS up2date, uefi boot-tal.
-
kistewe
tag
Szia,
nekem ilyen van és szeretem, teszi a dolgát és szerintem strapabíró is. A kérdés inkább az milyen áron veszed és kapsz-e rá garit. Használt gépnél azért a 6 hó az minimum de van aki többet is ad felár ellenében. A másik , hogy én nem biztos , hogy vennék i7-es procit ilyen kicsi házba... A másik kérdés mire fogod használni , a T420 az 14 " míg ez csak 12,5" ...
stewe
-
Uzi74
senior tag
Az hogy 2x PCIe sávon megy csak az SSD az XPS 13-ban 4 helyett, mekkora gyakorlati jelentősége van a teszteken kívül?
-
somasz
addikt
válasz
entoni1989 #57054 üzenetére
Nem, ST alapján történik az azonosítás. Akkor kéne, ha a dell rendszerében levő dátumnál tovább szólna a garid (és ezt igazolni akarnád), mert mondjuk sokat állt a polcon egy boltban, és csak hónapokkal később indult a 3 év gari.
-
somasz
addikt
válasz
entoni1989 #57052 üzenetére
Ha magyar a gép, akkor nem lesz gond, hívd fel a dellt, vagy közvetlen a humansoftot.
-
entoni1989
tag
válasz
somasz #57050 üzenetére
Belenyúlva tuti nem volt, mert szinte újonnan vetem át, ez látszik is rajta, néhol még a védőfólia is rajta. Céges vásárlás volt, arról szolnak az információk részemre, itteni magyarországi vásárlás, magyar gép, vagy lehet hülye vagyok hozzá, hogy ezt a honosítást hogy érted?
A jótállásnak a dell honlapján utána néztem az rendben van, a serial is stimmel az alján lévő és a BIOS-ban lévőjével.
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
Új használt masinériát nézegetek, (most Thinkpad T420 van), és képbe került egy DELL is E6230 is.
Kérdés, hogy ez manapság is releváns ajánlat-e még, mennyire elpusztíthatatlan? (nem magam miatt kérdezem, mert én nagyon vigyázok a dolgaimra, de ez német nyelvterületről érkezett és láthatóan "használták".)
Ja tudok képet is beszúrni, ilyen állapotú:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- ASUS ROG Strix Scar 16 G634JZR i9-14900HX, 32GB DDR5, RTX 4080 (2027.08-ig garis)
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest