Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- A Redmi is hozott kompakt táblagépet
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
Sziasztok. Laptopom alján látszik egy korábban eltávolított matrica helye. Mivel lehet letakarítani?
-
Luno92
csendes tag
Sziasztok!
Egy Dell N5110 (Intel i7/8GB RAM) notebook tulajdonosa vagyok, Windows 10 operációs rendszert használok.
Olyan problémára lettem figyelmes, hogy némely/véletlenszerű esetekben a processzor egy 0.79 GHz-es órajel állapotba zuhan, a terhelés felmegy 10-30%-ra valamint a processzor ventilátora a legmagasabb fokozatba kapcsol. A processzor hőmérséklete ilyenkor 50-60 Celsius fok, tehát indokolatlan. Ekkor huzamosabb terhelés mellett, pl.: különböző programok/böngésző stb. megnyitása aka nagyobb terhelés mellett sem vált át nagyobb órajelre és érezhetően lassabban hajt végre mindent és ezt képes órákon át csinálni.
Rengeteget nyomoztam a témában. Az ismert számomra, hogy az okos energiagazdálkodás miatt veszi le az órajelet, ha nincs rá szüksége, de nekem néha szükségem lenne rá, de mégsem adja meg plusz a ventilátort is mérhetetlenül pörgeti sokszor a semmire. A BIOS-ban kikapcsolt Intel SpeedStep sem segített.
Windows-ból minden frissítés fent van, BIOS verzióból a legújabb. Próbáltam csökkentett módban, hogy ne töltse be a third party könyvtárakat, de ugyanez volt a reakció. Valamint mindenféle egyéb energiagazdálkozási beállításokra rezisztál. 130W-os tápot használok, sok helyen írták, hogy ez a probléma, de ez sem segített.
Amikre tudok gondolni, hogy hibás: Alaplap vagy Táp.
Két hivatalosabb blog bejegyzés, hogy másoknak is megjelent a probléma:
-https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardware-winpc/cpu-not-running-in-full-speed-in-windows-10/3bb9c4a3-2fd3-40f5-af55-b39b9019e100?auth=1
-https://communities.intel.com/thread/107089Esetleg valaki már találkozott ezzel a problémával?
Köszönöm!
Üdv,
Luno92 -
bazsi83vp
senior tag
A laptopomon a biost frissítettem, ezt ugye a Dell később visszavonta. Várható, hogy adnak ki egy javított verziót?
-
somasz
addikt
válasz
Morisy
üzenetére
Neked egy pöcökegérmentes US kiosztású billel szerelt géped van.
Ahhoz, hogy a magyar világító billt bele tudd rakni, kell egy EU/UK kiosztású, pöcökegeres palmrest/váz.Hogy van-e ujjlenyomat, ill. smart card olvasód, már nem emlékszem.
Ezeket a cikkszámokat keresd: DC7TT, 9MMK9, WVNHW (ez ujjlenyomatos)
-
Precision M6400-at szeretnék bővíteni rammal 4x4gb-ra (2x2+2x4 ről) de teljesen nem egyértelmű hogy milyen modulokat eszik meg. Kaptam egy rakás ramot de valahogy nem jön össze a dolog.
A gond az hogy ha számára nem jó ramot rakok bele akkor csak egy kurzor villog. Ha ez után meg jót akkor szintén villog a kurzor de kb egy perc után kiírja hogy ramcsere történt és megy minden tovább, ezért sokáig tart a próbálkozásom. Annyi kiderült hogy nem mindegy az hogy melyiket hova rakom a jók közül, valamint az is hogy egy egy darab külön nem is működik csak párban. 8gb-os modul nem megy benne az biztos, 1600-as sem ment, ddr3l sem megy. 2 rank 8 bank megy benne. Kingstonból a látszólag tök egyformák sem mennek benne (kis eltérés a típusban elég hozzá hogy ne működjön)
Most ezek vannak benne: (az 1-es és 4-esbe 2gb-osok 1066, a 2-es és 3-as meg 4gb-os 1333)
Mégis mi az a konkrét típus amit biztosan megeszik?Más:
Van egy expresscard54-es usb3 kártyám ami kicsit lötyög és előfordul hogy menet közben kicsúszik, ekkor ha visszadugom akkor már nem ismeri fel a gép, azaz sárga felkiáltójeles az eszközkezelőben és írja hogy az eszköz illesztő már a memóriában van. Csak újraindítás után működik újra. Nem úgy volt hogy az expresscard az hot plug? -
thotzoltan
tag
Turbo Boost szolgáltatás,hogyan működik a Dell Precision 6600M-en?
-
Morisy
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Dell E7470-es készülék, amerikai kiosztású, lehet szerintetek hozzá rendelni világítós billentyűzetet?
Vagy csak normál billentyűzetet.
Ha igen kérnék szépen linket hozzá.
Lehet a könnyítés végett küldök hozzá képet is hamarosan.Köszönöm segítségeteket előre is.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok,
Dell gépet tisztíttatni hol érdemes Budapesten? Szedtem már szét a gépem (Dell 15R SE) de mostanában nem lenne időm, meg annyira nem is értek hozzá, hogy ha kell pasztázást(?) is megcsináljam, meg olyanokat, amikre nem is gondolnék. Notebook.hu-n lett véve, és ott járt már egyszer tisztításon még gari idő alatt. Szóval ha van tapasztalat, hol végeznek esetleg ilyen téren legjobb/becsületes munkát?

-
atees
őstag
Sziasztok! Vettem egy samsung evo 850 ssdt az e6230amba. Még úton van a cucc hozzám. Van vmi spéci beállítás a biosban amit be kell lőni rajta?
-
the.odzsy
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Kösz a választ. Remélem nekem is beválik. Egy e6330 i5-ös procis 8 GB-s ramos notit vált le, habár nem sok sebességbeli különbséget látok, pedig az e6540 i7-es q-s procival és 16 GB rammal megy.
Más: van itt valaki aki wwan kártyát üzemelt be? Driver fenn van, de a skylight nem észlelhető eszköz hibaüzenettel nem akar működni. Valami nem stimmel, vagy nem jó programot használok? -
Írok egy kereskedőnek itt az aprón aki hirdet egy gyári NBD garis laptopot.
Kérdem tőle hogy honosítva van a gép? (merthogy erről egy szó sincs a hirdetésben)
Vissza is írt hogy honosítják +10K-ért.
Ha meg is venném (bár így már nem fogom), egyáltalán honnan lehet tudni hogy valóban megtörtént a honosítás? -
choco01
addikt
Miért van hogy dell honlapjáról letöltötöm az Ati VGA drivert, és se kicsomagolni se telepíteni nem tudom?

-
pinnacle
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
Köszi! Egyébként ez nem a passzív hűtés sajátossága, hogy vagy nem pörög a venti vagy teljes sebességen megy? Illetve lehet a 6320 vékonyabb házába nem is fér el akkora hűtő mint a Toshiba Tecraban. Ahogy látom hármunknak is gondja van a ventivel, akkor ez egy Dell sajátosság.

-
choco01
addikt
Lehetséges hogy az Inspiron 7520-asomban van M.2 PCIe port?

-
somasz
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Továbbra is tartom a véleményem.
Ha 3,5 év alatt (akkor kérdeztél legutóbb) nem volt takarítva, pasztázva, azt a legolcsóbb megejteni. Utána ha nem segít, rendelni egy új hűtőt: [link]
A 2. gen procik egyébként melegebbek, mint a későbbiek, sosem lesz annyira hűvös, mint egy U proci. A venti felpörgetését nem tudom, mennyire tudod vagy illik korlátozni. Van pár progi, ki kell próbálni.
-
bb71
őstag
Na tegnap megjött az M.2 2240-es ssd, egy Latitude 5480-ba tettem bele a WWAN helyére.
500GB HDD volt eredetileg benne, Macrium Reflecttel áttoltam a rendszert a hdd-ről az ssd-re (33 perc volt - igaz, hogy csak <40GB adatmennyiséggel).
BIOS-ban átállítottam a boot sorrendet úgy, hogy ssd-t tettem az első helyre -> pöpecül megy minden. Kivéve a Kaspersky nem tudott elindulni, azt újra kellett telepítenem.
Egy Transcend TMS420 120GB ment bele - 16000,- Ft-ért. 500/400Mbit a mért olvasás/írás sebessége.Köszönöm a figyelemet.

-
DoItYourself
addikt
válasz
the.odzsy
üzenetére
3 és fél éve használom, nagyrészt dokkolón, 2 monitorral. Előtte asztali+laptop gépem volt, teljesen kiváltotta az asztalit, és nem kell két gépet karbantartani. A venti zajongástól eltekintve semmi problémám nem volt vele, a 2 magos i7 munkára nekem bőségesen elegendő (még felezve is
), pedig nem csak excel-t és word-öt használok. Mondjuk sokat segít rajta, hogy a hdd mellett van benne ssd is, a rendszer arról fut. -
pinnacle
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
OK! Köszi! Ugye azt nem tudom beállítani, hogy ne egyből maximumon menjen a venti? Lehet minél hamarabb akarja passzívra hűteni. Toshiba Tecra A10-et nem is lehet hallani 2000-es fordulatnál.
TurboBoost ki van kapcsolva. Valamit még érdemes kikapcsolni, hogy ne terhelje semmi a procit? Lehet a pasztázás sem segít, mert vásárlás után rögtön volt ilyen probléma, azt mondták, ők mindig újrapasztázzák a használt gépeket. Csak az a gond, hogy idegesítő ez az állandó süvítése a ventinek, de ha ilyen az E6320 akkor nincs mit tenni. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Itt tipródok mert azért 300000 kiadni egy notebookért meggondolandó.De amit kinéztem az is drágult pár ezert nem mintha számítana ekkora összegnél.Most ez van kiválasztva ennél jobb áron gyári garival meglehet kapni valahol? Másik kérdésem van ahol a portnál csak sima USB Type-C van feltüntette máshol pedig a USB Type-C (DisplayPort) ez miben különbözik egymástól? -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Dell E6320 laptopom alig van terhelve mégis egyfolytában megy a hűtő. Mitől lehet ez?
-
the.odzsy
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Amúgy meg vagy elégedve az E6540-nel.Most vettem egyet használtan és ismerkedem épp vele. Síma, vagy q-s a procid?
-
allein
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Tudok adni tesztelésre hőcsövet, van egy amit 6430-as gépből lett kiszedve, még mindig megvan

-
somasz
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Másik 4610m-et, lehet, ennek rosszabb a kupakja alatt a paszta. De gyanúsabb a hőcső.
-
DoItYourself
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Mindegy minek hívjuk, ez is egy megoldás.
i7-4610M (37W) van benne, amiről nem írja az intel oldal, milyen foglalatba megy bele, a 4600M-nél FCPGA946-ot látok. Olyan procit, aminek kisebb a TDP-je, mint ennek, nem találtam. Vagy hogy értetted a másik procit? -
somasz
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ez tünetkezelés, nem gyógyítás. Másik hőcsövet és másik procit is bele lehetne próbálni.
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Jelentem, megszüntettem a Latitude E6540 ventizaját: a BIOS-ban kikapcsoltam az egyik magot, és letiltottam a turbót is.
-
fm!
tag
válasz
qwertly
üzenetére
Az U, ha jól tudom csökkentett fogyasztású, és nem valódi négy magos. Ha olyan kell, akkor HQ-s procival nézz gépet, az i5-7440HQ teljesen jó kis processzor. Arra viszont vigyázz, nehogy coil whine-t produkáljon (cicereg a gép elég magas frekvencián), én így jártam 2 db HQ procis Latitude 5580-al is.
Illetve ha céges számlára veszel gépet, akkor a mysoft-ot messziről kerüld el... -
qwertly
addikt
válasz
laca891
üzenetére
Szia!
Mi lehet benne a bukta?mert rendes gyári garit adnak rá?Mert az eladót kérdeztem és ön neki az volt a válasza,hogy a nagyker akciózik időnként ezért olcsóbb mint mint ez az utóbbi még kevesebb porttal is rendelkezik.Mert még közölte,hogy több nagyker hoz az országba dell notebookot és árban is versenyeznek egymással és van amikor kilehet fogni baráti áron jó gépeket is. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy tartósabb hordozható és erős notebookot,amit kinéztem Dell Latitude 5480 van valakinek tapasztalata vele?Külföldi oldalakon panaszkodnak a kép minőségre,sajnos nekem meg nagyon rossz a szemem ez egy fontos szempont lenne?Mert sokszor este sötétben dolgozok.Ekkora összegből ennél lehet jobb notebookot venni? -
A Dell 7480- ba csak 1 db M2.ssd tehető ?
+HDD vagy SSD jól látom hogy nem rakhato a készülékbe? -
somasz
addikt
Előttem egy E5470 és egy 5480. Előbbiben nem látszik a 2242-es Transcend 256gb ssd, utóbbiban biosban is látszik és telepíteni is tudtam rá. Mit próbáljak ki, hogy menjen a wwan helyén?
-
Maszki
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy Dell Latitude E5440 notiban lévő elpida 4gb 1rx8 pc3l-12800s-11-12-b4 rammal szerintetek milyen kompatibilis, aktuálisan kapható, ram van?
Előre is köszi.

-
Aconcagua
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dell 7567-es(7300HQ, 1050, 8 GB RAM) laptopom, amit ha teljesen feltöltött állapotban és hálózatról használok játékra, akkor szépen, zökkenőmentesen viszi, viszont ha töltés közben (mondjuk 60%-nál rádugom) játszom, akkor belassul a játék, (konkrétan a Fifa 18), mintha lassított felvételen játszanék.
A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a probléma, mit kellene átállítanom?Köszönöm a választ!
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Dell E5520 -hoz egy sima audio drivert ad fel a szupport. Van is hang. De esetleg nincs valami komolyabb hozzá, hogy legyen benne equalizer, hangszínt választani? Spotifyn belül nincs erre lehetőség.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Tegnap ota elkezdett a laptopom (Inspiron 7370) hangszoroja bizonyos hangoknal recsegni/torzitani. Ami erdekes, h 1) semmi elozmenye nem volt, semmi nem lett telepitve vagy torolve 2) mind1, h milyen hangeron van. Alacsonynal is ugyanugy eloadja. Egy Skype hivast nem lehet lefolytatni mert reszemrol teljesen erthetetlen amit a masik fel mond.
(Az audio drivert mar megprobltam frissiteni, torolni, ujratenni, de nem segitett)
Szerintetek szerviz vagy probaljak meg esetleg egy ujratelepitest? (anno volt egy hasonlo anomaliam meg a Samsungos laptopommal amit megoldott az reinstall igaz ott a problemak elott volt par "erdekes" telepites)
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
gilfoyle
őstag
válasz
varkokonyi
üzenetére
Ahogy somasz is írta... Kompletten vettem ram, hdd és bill nélkül egy hete.
(#59410) somasz még van rá némi USA gari, de gondolom az itthon nem jó. Köszi a felajánlást, élnék vele, kereslek majd, hogy megbeszéljük!

-
somasz
addikt
válasz
varkokonyi
üzenetére
Rev.2-es 6440, eDP alaplappal, eDP kábellel és eDP kijelzővel.
hkari: BOE-vel csak 15,6"-ban van tapasztalatom, szép volt, de sajnos nem vagyok szaki

-
choco01
addikt
Sikerült megoldást találnom az Inspiron 7520-as AMD HD7730M grafikus kártya hibájára, miszerint nem lehetett szabályozni sehogysem hogy a HD4000 vagy a 7730m menjen.. Nem tudom van akinek fenn áll még a probléma, de a legújabb BIOS frissítés és a 18.1.1 firmware telepítése megoldotta, és bármikor bármivel tudom használni mindkét kártyát..
De egyébként nem nagy cucc az a kártya alig jobb sok esetben mint a HD4000..

-
bolvar
senior tag
Üdv
Egy Dell XPS kapcsolatban lenne kérdésem.
Vásároltunk hozzá egy Dell Thunderbolt Dock TB16 eszközt amihez csodásan csak 20 centi kábel van kb.
Ezt szeretném megtoldni 1 méterig. Naivan kis google után rendeltem is egyet amazonról, mert a dell-ek lepattintottak hogy ez bizony sose fog működni, megjött összedug, töltéssel nincs is gond, de a dokkoló állomás többi funkciója nem működik sajna. Tovább googliztam hát, erre belefutottam hogy léteznek emarker jelzésű kábelek, elvileg azok a tutik. De ugye nekem apa-anya kivitelbe lenne rá szükségem ilyen kábel pedig nem igen létezik. Valakinek van ilyennel már tapasztalta? Esetleg működő megoldása hogy hosszabb kábellel lehessen használni a dokkoló állomást.
Előre is köszönöm a válaszokat!
bolvar -
gilfoyle
őstag
Hozzám került egy E6440, i5-4310M procival. Melegszik, de rettenetesen.
Takarítás, újrapasztázás megvolt. Mikor beindul, 55 foknál melegebb a CPU. Kicsit meghajtom, simán 80 fok fölé megy. Hosszabb üresjáratás után beáll 41 fok körülre, ez még jónak is mondható.
Kedvenc tesztem a WoT, na a ventillátor 4300-on pörög,a proci 85 fokig ment föl. Ez még mindig sok, 80 fok fölé soha nem ment egyik notimnál sem. Pasztázás előtt simán throttlingolt.Nincs direkt videokártya, ha felbontásnak mást állítok be a játékban, mint a natív fullhd, akkor csíkoz a kép. Ezt Windows alatt is csinálja. A procira gyanakodtam, hogy valami baja van, adtam neki Intel Burntestet, VH beállításon simán lenyomta a 10 kört, kb 91-92 fokos max procihőmérséklettel. De ez még így is magas.
Ha csak dolgozom vele (webfejlesztés), akkor is simán 60-65 fok fölé megy. Pedig nem kéne.
Mi lehet a baj? Alaplap? Proci?
-
Zamma
őstag
Sziasztok!
Erre a korábban feltett kérdésemre ha valaki válaszolna, köszi!
[link] -
szpali
addikt
Asus K75 laposnál gondolkoztam ilyenben.
IPS paneles fullhd lcd-t szerettem volna bele, ami a G(amer) szériában is van, de más a csatlakozó elhelyezése és csak TN paneleset lehetett volna, ami árban még vállalható is lett volna (~25-30e ebay-ről), de gépváltás miatt (XPS 15 9560) inkább letettem róla.Az LCD típusát azt hiszem AIDA64-el derítettem ki, majd az ott talált típust megkerestem a www.panelook.com oldalon, ahol már tudtam a pontos méreteit, csatlakozó típusát és annak elhelyezkedését.
Ezen infók tudtában már tudsz keresni nagyobb felbontású, esetleg jobb panelű kijelzőt.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Van egy Latitude 5480-am. Sajnos ez az alap HD-nak mondott borzalmas kijelzős verzióm van. Szeretnék bele egy FHD IPS kijelzőt venni. Van ezzel valakinek tapasztalata, hogy milyet érdemes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Xbox Series X|S
- Eredeti játékok OFF topik
- Crimson Desert
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Xbox tulajok OFF topicja
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- Gigabyte AERO X16 1WH 16" QHD+ IPS Ryzen AI 7 350 RTX 5070 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- MSI Thin 15 B12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest