Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
detoxxx
üzenetére
Hát, én a biztonság kedvéért bejelenteném - lehet hogy hibáról beszélünk, alapvetően nem szabadna így viselkednie a notebooknak.
Sajnos nekem sincs jobb tippem erről, hátha Dell Support tud segíteni.(#56599) allein: szerintem elég a Command Update letöltése és futtatása - leszed minden szükséges dolgot, feltelepíti, neked pedig csak újra kell indítani a gépet mikor végzett.

-
allein
addikt
Sziasztok. WIn7 tiszta telepítés után melyik a megfelelő, helyes módja a driverek telepítésére? Van kijelölt sorrend is? Vagy először is letöltöm a Dell Command Update-et és ezután a progi felpakol magától minden drivert?
-
detoxxx
csendes tag
válasz
PrometheusX
üzenetére
most vették. tök új. legfrissebb bios. winfos10 volt rajta gyárilag. eleve ez volt a produkció. szóval azt mondod ez bios hiba lehet? amúgy uefis botoban- amikor éppen látszik a boot screen- a rescue linux is úgy indul, hogy nyom egy entert magának a laptop. ez is mi? ilyen nincs és mégis van

-
PrometheusX
aktív tag
válasz
detoxxx
üzenetére
Ez szerintem inkább egy anomáliának tűnik - gond nélkül működnie kéne a legacy boot-nak is.
Legfrissebb BIOS van a gépen? Mióta produkálja ezt a jelenséget? Szerk.: most látom h relatíve új gépről van szó, én arra tippelnék hogy a BIOS a ludas, vagy hibás a gép. Lehet be kellene jelenteni a gépet Dell Support-nál, hátha tudnak segíteni a problémán..
-
detoxxx
csendes tag
Elárulná vki szakértő, hogy a Vostro 15-3568-ben mi értelme van a legacy bootnak? Konkrétan lekapcsolja az lcdt bármilyen hagyományos usb kulcsra vagy hd bootra amikor berántja. Tökmind1 neki, hogy az linux/winfos, vagy vmi rescue. Magyarul nem látod mit történik, nem tudsz a menükben választani. Ha vakon elindítasz pld vmi linuxot az is csak akkor jelenik meg ha már eljut a grafikus screenig. WTF?! Ez a fostalicska kizárólag uefi-ben hajlandó "normálisan" működni. Ez vmi dell perverzió, vagy én maradtam le vmiről? Előre is kösz a felvilágosítást!

-
wwhy
veterán
Az E7250 WWAN kártyája (Sierra Wireless Airprime EM7305 DW5809e) vajon jó az E7270-be

-
ZP67
tag
Sziasztok,
reflektálva egy korábbi kérdésemre ill. az arra adott tanácsokra, sajnos a megajándékozott és előljárói az új gép mellett döntöttek.
Tehát lesz egy Vostro 3568, i3-7100, 4GB, 128 SSD, W10H.
A kérdésem, hogy mi lehet a különbség e között a két gép között:
N030VN3568EMEA02_HOM-11
V3568-3
5e Ft a különbség, a drágábbhoz adnak office 365-öt (gondolom 1 éves), de az nem kell, diáklicensz van.
Ezek a víz.hu cikkszámai, más lehet a beszerzési forrás? Van amelyik esetleg preferálandó?
Előre is köszi a segítséget!
Köszi,
ZP -
Pubszon
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Ha jól gondolom, akkor ez a megoldás?
Más minden oké?
A letöltött Win7 driver után.2) Edit /DIRECTORY_WHERE_UNPACKED/Graphics/kit49684.inf -
Go to line line 60 nd change[Manufacturer]
%Intel% = IntelGfx, NTamd64.5.1, NTamd64.6.0, NTamd64.6.2
to
[Manufacturer]
%Intel% = IntelGfx, NTamd64.5.1, NTamd64.6 -
somasz
addikt
-
Pubszon
veterán
Dell vostro 1015-ben kicseréltem a cerkát egy C2D 6570-re. Hát nem volt egyszerű mutatvány, de mérföldekkel gyorsabb lett a kis gép.

Kérdés:
Win 10 mehet erre a gépre? Fogja látni a hardvereket (WiFi, Kamea stb)?
-
jj67
csendes tag
Hello! Van egy e6230-as gepem, a mindennapokban tokeletesen elegedett vagyok vele, viszont ha lazabb jatekokat probalok futtatni rajta,( GTA SA) akkor kb 10 perc utan nekiall lagolni. 1-2 perc utan helyrejon, de par perc utan ujrakezdi. Gondolom tulmelegszik, de ez normalis egy ilyen gepnel, hogy lenyegeben semmifele jatekot nem tudok futtatni? i5 3320m,16gb ram, intel hd 4000. Mas jatekokkal is csinalja.
-
Mr.C
őstag
Még olyat kérdeznék, hogy létezik olyan dell-nél (vagy konkrétan xps-nél), hogy zárva van a BIOS?
Én még ilyenről nem hallottam, csak ha nem tudok belépni akkor ne azzal vágjanak át, hogy ez így működik. -
somasz
addikt
Ha nem ismertek az adatok, akkor nem fogod tudni honosítani.
-
-
Mr.C
őstag
Üdv! Nemsokára valószínűleg beszerzek egy dell XPS 15 9550-et. Olyan kérdésem lenne:
- garanciáztatádnál kell hozzá a doboza? (Használtan venném és nincs hozzá)
- van neki típushibája? Régen volt azt tudom, de már driverek terén rendben van, csak van-e valami, amire oda kell figyelni?
- ha az alján van pár kisebb karc, az már garanciavesztés?Service tag alapján még októberig van gari (Ami kissé fura mert úgy tudom, három évet szoktak hozzá adni).
Köszönöm előre is a segítséget!

-
Hofeher
aktív tag
Aksi rendeléssel mire kell figyelni N5110 van szó elméletileg J1KND aksi kell bele mindegy hogy mekkorát rendelek a gyári töltő bírni fogja amit talaltam az 4400, 5200, 6600, 7800 a gyárit nincs adat hogy mekkora de csak fél órát bír ki.
-
Prowler
senior tag
Sziasztok!
A héten hozzám került egy Latitude E6430. Fantasztikus gép de sajnos az őrületbe kerget. Van valami kifejezetten Latitude-hoz készült automata driver update szoftver (mint pl. Thinkpadeknél)? A Dell weboldalán lévő Dell System Detect nem hajlandó elindulni. Először Win 8.1-et telepítettem rá, de a power management szoftver nem volt hajlandó elindulni és a Wifi eldobálta a jelet 5 percenként, szóval visszatértem a Win 7 Pro-ra (ez a gyűri lemez amit adtak hozzá). Nagy örömömre semmilyen driver nem volt a telepítú lemezen, így első indítás után még a Wi-fit se ismerte fel, úgy kellet telefonnal letülteni egy drivert a Dell honlapjáról (nagy élmény volt). Win 8.1-en ilyen gond nem volt, szinte minden eszközt felismert elsőre. Szeretem én a kihívásokat de azért ez már kicsit sok

Tudna valaki segíteni, van valami trükk ezeknél a laptopoknál vagy csak nekem nincs szerencsém? Vagy a BIOSban van elállítva valami?
-
eddie17
addikt
válasz
rinpocse
üzenetére
Gyári W10-el vettem mindenféle előretelepített vacakkal együtt.
Így 107GB-ból 76.4GB szabad.
Azért ilyennel vettem mert van mellé egy 2TB-os USB3-as külső vinyóm, így a tárhely nem gond.
Az enyémbe Toshiba SSD került. Pedig sok helyen olvastam, hogy LiteOn van benne. Érdekes ez is.
Nem tudom melyik a jobb. -
allein
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Hétvégén állítottam át. Eddig nincs baj mert bootol rendesen a laptop
Vagy az van, hogy be volt kapcsolva de: Samsung Magician progin nyomtam egy performance optimaziont és miután végzett azt láttam, hogy a az AHCI mode disabled. Nem tudom be volt kapcsolva korábban vagy nem, nem emlékszem pontosan. Performance optimization után feltünt, hogy nincs bekapcsolva. Ekkor fogtam és visszakapcsoltam. Ha jól értelmezem, amennyiben op rendszer telepítés lesz vigyáznom kell arra, hogy alapból be legyen kapcsolva ez a funkció? -
rinpocse
aktív tag
-
eddie17
addikt
Mennyivel más ligában játszik ez a Vostro mint HP 250 G5.

Pedig egy árkategória. A gyorsaság érthető a jobb hardver miatt, de a minőség már más. És az itt sokkal jobb, a két tejföl műanyag.
-
anorche1
őstag
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
LCD segítség kellene. Nem tudom eldönteni hogy ez szalagkábel, vagy esetleg kijelző hiba. [link]
Külső monitoron jó, tehát a videokártya jó.
Az LCD kábelt (menet közben is, persze óvatosan) mozgattam, de nem volt változás.
Néha még olyat is csinál hogy a kijelző alsó 2/3-a ködösen kefehéredik, egy-egy pillanatra.
DEll Latitude E6400 Intel videokártyával és 1280x800 felbontású gépről van szó.
Segítséget előre is köszönöm!

-
PrometheusX
aktív tag
válasz
Laza...
üzenetére
Na, valóban nem olvastam el rendesen - nagyon fasza, akkor alá a 4 GB RAM.
Én tennék egy próbát az AC-s WiFivel, Aliról lehet viszonylag olcsón rendelni adaptert, nem mondanám 100%-ra hogy működni fog, ha nem, maximum elpasszolod hardveraprón. -
allein
addikt
Nem tudjátok hol tudok vásárolni olyan eszközt amit berakok az optikai meghajtó helyére, ezáltal bele tudok rakni egy + HDD-t.
Szerk: HDD keret

-
Laza...
addikt
válasz
PrometheusX
üzenetére
Köszi, az SSD-t asszem meglépem

Nem olvastál figyelmesen, már 4GB RAM van benne
Jelenleg is erről írok 
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
Laza...
üzenetére
SSD-nek lenne értelme - én egy Asus A6VC típusú laptopot tuningoltam fel 2x1 GB RAM-mal és egy 32 GB-os mSATA SSD-vel.
Igazából 2.5"-os laptop IDE winchesternek volt hely, ahova pont befért egy ilyen típusú IDE -> mSATA átalakító, amibe a 32 GB-os SSD belement.
Jó ez elég komplikáltan hangzik, de amúgy nem olyan problémás: IDE csatlakozó -> IDE, mSATA átalakító -> 32 GB-os kicsi SSD.
Akksi gondolom vatera, ebay, ahol lehet találni (jobb tippem nincs).Amúgy tényleg sokat segítene az SSD, egészen használhatóvá tette az A6VC laptopomat 1-2 tabos böngészésre. Esetleg ha tudnál bele
kukázniszerezni RAM-ot hogy meglegyen a 2 GB, frappáns kis old school gép lenne.
-
eddie17
addikt
Beléptem a "klubba" egy kis belépő Dell-el.
Vostro 3568 I3 7100, 128GB SSD, 4GB ram, W10, meg a sallangok.
Már elsőre jobb érzés kézbe venni mint az elődjét, ami 3 napot bírt nálam. -
Ice&Lime
veterán
Akinek 6330 vagy 6320 gépe van, tapasztalt vagy tud valamit "a bűzlő palmrest-ről"?
Érintettek ezek a típusok? -
Laza...
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy 'sörér egy inspirion 6400-at. (512MB Ram, 1,6GHz procc).
Ezt most feltuningoltam
kicsit, mert még több mint 10 éves kora ellenére is remekül használható egy kis upgrade-el, így tettem bele 4GB Ramot, Intel core2duo (T7200) procit, és repül a win7.Ami még jó lenne: AC wifi (megoldható? nem usb donglevel...), plusz egy SSD-nek lenne értelme? Sata van, gondolom még a sima változat..
Akksi haldoklik, 20 perc max ->> honnan újat? (9 cellás van benne)
ötletek? Köszi!
-
allein
addikt
-
anorche1
őstag
válasz
allein
üzenetére
A kékhalál nem memória hibár utal, de azért próbáld meg:
Innen töltsd le a "Image for creating bootable USB Drive" -ot. Csomagold ki, majd az imageusb.exe -vel egy pendrive -ra rakd fel a memtest img fájlt. Utána bootolj róla (lehet át kell raknod a bios -t legacy módba) -
allein
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Nem emlékszem
időközben Samsung magician jelezte, hogy nem volt naprakész a firmware version, frissítettem. Ezután ahci mode-ot bekapcsoltam (Magician szerint nem volt bekapcsolva), biosban is átállítottam és a command update telepített 3 drivert. Meglátjuk majd lesz még vagy nem kék halál. -
allein
addikt
-
iltirisz
csendes tag
Sziasztok,
Van esetleg már valakinek Latitude 5580-asa?
Vajon a GDDR5-ös RAM van a 940mx-ben vagy a DDR3-as?
Ennyi van csak kiírva: NVIDIA® GeForce 940MX 1020MHz 64 Bit -
half333
őstag
válasz
somasz
üzenetére
feltettem,de most már semmit se értek,jobb alsó sarokban megjelent a wifi jele,áthuzva,majd próbálom bekapcsolni,de semmi. a hardveres gombra panaszkodik,h nincs bekapcsolva,de mindkét irányban ugyan ezt irja. Eszközkezelőben van egy ismeretlen eszköz,próbáltam telepiteni,windows nem engedi.
Shade45 - nem akartalak megbántani,bocs,és nem szeretem a szarkazmust.
-
somasz
addikt
válasz
half333
üzenetére
Ezt próbáltad és ez nem ment?
Eszközkezelő mit lát a kártyából? Nincs letiltva? W10-nek ismernie kéne alapból.
-
half333
őstag
setup.rul 60 error - hallot már valaki róla? mi lehet a probléma driver telepitésnél?
-
Ispy
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
Hát még van rá 2 évük, addigra válik nálam aktuálissá. Csak gondoltam megnézem, mert anno pont az volt a dilemma, hogy megvárjam-e az új 6-os szériát vagy sem, de látom várhatnék akkor még egy darabig. Az biztos, hogy 5-ös szériát már nem vennék, a numpadról és a 15 collról meg nem mondanék le. De egyenlőre a 6540 teszi a dolgát, igaz egyszer szervizelni kellett, mert a fiam leejtette. Egyébként jó vétel volt.
-
Ispy
nagyúr
Latitude 6-os szériának nincsen folytatása?
-
polgi803
őstag
Baszki...direkt felhívtam az Aqua-t hogy felmegy-e rá a win 7...azt mondták, persze...nem nekem kell az anyósnak...ő meg parán van a 10-től... a linux meg a multé...radíroztam a partíciót...így már nem veszik vissza mi?...vagy rá kell beszélnem az anyóst...
-
polgi803
őstag
Bocsánat 3568... na most a szituáció. nem tudom feltenni a drivereket, mert a win 7-en belül már nem megy semmi mert nincsenek a driverek feltéve, az usb meg nem megy...Sem ugye a wifi, sem a direkt csati. Az elején a Bios, vagy mi a fene, ami egy rakás 0 sztem rosszul van belőve. Nem tudom mit kellene állítanom é mire mert ilyen BIOS-al még életeben nem találkoztam. Legacy / UEFI... fogalmam sincs miért nem aktívak az ilyenek...pl hang van. Ebben a BIOS-ban az eszközök engedélyezve vannak, de Legacy féle win indítással nem megy semmi...A BIOS-ban van valami geb..sz... alapból a win7-nek fel kéne tennie ezeket az alap illesztőket, nem? USB ha már bedugom a csatiba...de semmi...dvd-ről ment a win 7 telepítés...a lapos amúgy zsír új, ma jött az Aqua-ból...az összes drivert már elszedtem és pöndrájvon' van, csak épp feltenni nem tudok semmit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Számítógép, Laptop, I3-7.gen, 8GB DDR4, 240GB ssd, magyar bill, 15,6"-os Full HD kép, gyári töltő
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Sajnos nekem sincs jobb tippem erről, hátha Dell Support tud segíteni.

azon gondolkodom még, hogy win 7 alatt nem volt kék halál jellegű problémám.
Jelenleg is erről írok
Jó ez elég komplikáltan hangzik, de amúgy nem olyan problémás: IDE csatlakozó -> IDE, mSATA átalakító -> 32 GB-os kicsi SSD.
körülbelül 15 óra. Majd este rá tudok nézni, hogy mi lett az eredmény.