Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
!!!E7440 A18 BIOS!!!
- Addressed SD card detection issue.
- Addressed boot to OS problem with specific USB device attached.
- Fixed MSATA port setting incorrect.
- Addressed incorrect warning message shows up with E-dock. -
kromatika
veterán
Sziasztok.Dell latitude hoz,a hivatalos gyártói oldalról letöltött drivereket letöltöttem,és rá raktam pendrivera ill a d meghajtóra,hogy ha újra telepítem a notit ne keljen töltögetni. Ill a Command updatet is.De miért van az hogy amikor újra rakom a win 8.1 rendszert,sem a d meghajtóról sem a pendriveröl nem telepíti a drivert ,ha nem újra le kell töltenem a honlapról ugyan azt a drivert és csak akkor telepíti.
-
Altbrucke
tag
Sziasztok,
következőben kérnék némi segítséget.
Párom 5110-s gépbe az olvasó helyére tettem egy samu 750 ssd-t. W7 tennék rá de már a telepítőben a kívánt meghajtó kiválasztásakor kiírja, hogy nem fog rá felmenni ellenőrizzem a beállításokat. AHCI mód engedélyezve van. Igazából minden. A HDD-t nem vettem ki mert nincs kedvem szétszedni teljesen a gépet ha nem szükséges. (ha mégis feltolom rá az oprendszert újraindulás után file hiányt jelez.)
Okozhatja a problémát a HDD gyári telepítése? OEM win7 home és Office van rajta előtelepítéssel.
A HDD tartalmát nem akarom kinyírni, mert szükség van rá.Valaki tud megoldást?
Köszi
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Adott két gép, Inspiron N5010, és egy Inspiron 7359.
Az N5010-ben már haldoklik a hdd, arra gondoltam, hogy a 7359-ből átteszem a gyári 500GB-at, és abba pedig veszek egy ssd.
Első kérdés, ezzel ugrana a 7359 garanciája?
Második, milyen ssd-t javasolt beletenni?
Harmadik, a 7359-es hdd-je gondolom belefér az N5010-be?!Köszönöm!
-
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
az a baj, hogy win7 van ami eredeti és win 10 pro ami eredeti, a win8-az nem tetszett nem vettem meg, amúgy is úgy vagyok vele, hogy win-ból minden 2. -> XP, WIN7-> Win10

-
AtHoS
nagyúr
Éjszakára kikapcsolt lapos mellett hagytam a töltőn. Reggel bekapcsoláskor már más üzenettel örvendeztetett meg: WARNING: The battery cannot be identified. The system will be unable to charge this battery. Strike F1 ...
Na ennek megörültem, így nyomban ki is kapcsoltam, majd lekapcsoltam az elosztót is a töltő alól és léptem melóba.
Nemrég értem haza, gondoltam megnézem indul-e akkuról. És indul! Semmi hibaüzenet.

Wines akkukezelőnél olvasható, hogy akku rendben működik. Virnyákkergetés, java frissítést követően rákapcsoltam az elosztót és nekiállt tölteni. 46%-ról indulva most már 50%-on van.Furcsa a történet és van egy olyan érzésem, hogy még nem is értem a végére.
Szóval nincs ötletem mi - vagy remélem inkább mi volt - a probléma

-
Kobak 27
tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Szia!
Előre bocsájtom, hogy nekem ilyen gépem van, lehet elfogult vagyok.
1. Anyaghasználat: műanyag az egész, matt, puha. Egyáltalán nem mondanám gagyinak. Nem fém, ez igaz, de nem gagyi. Ha fém lenne, szerintem sokkal többe kerülne és sokkal nehezebb is lenne. Én használom néhány hete, nem tapasztaltam semmi negatívumot. Nem gyűjti az ujjlenyomatokat és az alsó rész elég stabil. A monitor valóban kicsit csuklik, de masszívan áll, ha középen nyitod, akkor 1 kézzel nyitható.
Igaz, hogy eddig nem nagyon használtam laptopot, de nekem a billentyűzetével sincs problémám. Kellemes, nekem jól esik rajta gépelni is, játszani is játszottam rajta, nem volt gond. Kellemes a tapintása, szerintem jó a nyomáspontja is.
Persze meg kell nézni, hogy mire használnád. Én munkára főleg és kicsit játékra akartam használni. Eddig bevált. Nem melegszik túl, nem throtlingol, jó a hűtése, nekem megfelelően gyors.
Amikor én keresgéltem rengeteg alternatívát végignéztem, amik közül ez volt a legjobb.
2. Én egy ilyet vettem hozzá, szépen belefér minden, egy egér, a töltő és kb ennyi. Én főleg autóval viszem, így nem kellett kemény tok, ez kellően könnyű és egyelőre ellátja a feladatát.
3. Én a laptopszalontól vettem, minden rendben volt, tőlem ajánlott bolt. -
kisza25
félisten
válasz
Janika-1982
üzenetére
240-es SSD van benne
tiborandras: értem, előbb utóbb azért belerakok egyet, 10eFt nem olyan nagy érvágás a gép árához mérten
az a bajom, hogy a proci folyamatosan 100% teker és gondoltam, hogy DC memóriaeléréssel hátha gyorsulna kicsit a dolog
-
kisza25
félisten
Dell 7559 tulajok, 8GB-ról 16GB-ra bővített valaki? Érezhetó gyorsulás játékok alatt, mert most ugye 1db RAM van a gépben SC-ben és akkor ugye DC-ben lenne?
-
hito
nagyúr
válasz
Máté94
üzenetére
Sokkal tartozom, ez volt a probléma
Még jó, hogy írtam, hogy nem jelzi a MPCHC a hardveres videógyorsítást. Mindazonáltal nagyon érdekes, hogyha felpörög a venti (=> tehát terhelés alatt van a gép), akkor ennyire visszahúzza a teljesítményt, ugyanis addig (3-5mp) hardveres videógyorsítás nélkül is akadás nélkül megy a videó. De ahogy érzi a terhelést, brutálisan beszaggat, tehát visszahúzza az órajeleket. Hosszúton még ezt kéne majd megoldani, de most örülök annak, hogy a videólejátszás megy ahogy kell neki.somasz: BIOS frissítés nem sikerült neki legutóbb, majd még nekifutok még1x. Viszont a második link érdekes. A három dologból az utolsó vonatkozik rám (periodic losses of power). Ezekkel hívta vissza a Dell a Venue Pro-kat? Lehet, hogy ráhívom akkor a NBD-es csókát, mert gari még van rá.
-
somasz
addikt
Recommended updates for optimal performance of your Venue 11 Pro 7130/7139 Tablet - Dell Command Update-tel lenyomtad a driverfrissítéseket? Biost frissítettél?
Dell Clarifies Venue 11 Pro Recall - ezt olvastad? -
Máté94
addikt
A Q702-re.
MPC-HC-ben pedig állítsd be a Belső szűrőknél a Videó dekódert DXVA2 Native-ra.Esetleg madVR is mehet rá. -
AtHoS
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
BIOS-ban Battery Health-nél azt írja: Non-Dell battery
Ezt mondjuk nem tudom mire vélni, viszont a wines SupportAssist a telep részleteknél Samsung-ot ír, szóval ez magyarázná a nem Dell akkut a BIOS-ban, viszont Battery Helath-nél mit is kellene jeleznie? Mert, hogy nem ad semmi értelmezhető infót számomra az ziher, így nem vágom minek rakták be BIOS-ba, ha fölösleges

-
yanna
addikt
DELL support elszállt? Nem ismeri meg a gépem ST-ét... Ellenőrző kódokat is visszadobálja...

-
hito
nagyúr
Nem, egyszerűen ez a fos egy 4k videót nem tud lejátszani, de még a fHD is akad. Valaki értejön, mert esküszöm porrá zúzom!!!! Soha többé Dell. Hetek óta ezzel szenvedek. Nekem ilyen még egy gépemmel nem volt. Már a nightly MPCHC-t is telepítettem, ami a szaros Z3740-es CPU-s gépemmel akadás nélkül vitte a 4k-t.
Még egy dolog, ami fontos lehet: alul a MPCHC-ba nem írja ki, hogy hardveres gyorsítás, pedig eddig mindig kiírta a többi gépemnél. Ez esetleg lehet probléma?
-
hito
nagyúr
válasz
Máté94
üzenetére
Jó, az csak amolyan tessék-lássék próbálkozás volt
Általános, teljesen átlagos a felhasználás. Net, média, kis PS, de ebből az első kettővel sem birkózik meg mindig és ez azért kiakasztó. Főleg a videólejátszással vannak gondok.Program: MPCHC
Videó: fHD MP4 24mbps, és 4k MP4 64mbps. Mindkettőt kacagva kéne tekernieAz abban a gépben alatt melyikre gondoltál? Mert kettőt is említettem. Venue Pro, vagy Q702?
Janika-1982: most már kiegyensúlyozottan van és így sem változott semmi. Kitakarítani? 2 hetes a rendszer

soldi3r: ok, nem baj, tekerjen csak, melegedjen, főjön meg, lesz@rom. De dolgozzon. Engem nem zavar ha 2000fokos a processzor
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hito
nagyúr
válasz
soldi3r
üzenetére
De hisz van benne aktív hűtés. Vagy arra célzol, hogy vékony a hűtés teljesítménye és ezért veszi vissza inkább a gázt?
Máté94: köszi a tippet, megnézem. Nem a felhasználói szokásnak megfelelő gépet vettem? De hát könyörgöm. A videólejátszás mégis milyen felhasználói szokás? Nem általános? Magasan az igényeim fölé pozícionált gépem van. Pont ez benne az idegesítő. Fujitsu Q702-m soha ilyet nem csinált, pedig 4GB ram van benne és még csak nem is dual-channel. Ráadásul gyengébb proci, IGP van benne és mégsem csinál ilyet.
-
hito
nagyúr
Sajnos nagyon elegem van a gépemből (Dell Venue Pro 11 7139). Egész egyszerűen ha felpörög a ventilátor, kicsit keményebben dolgozik a gép, egyszerűen olyan szinten lefojtja a teljesítményt, hogy használhatatlan szarrá válik a gép. Most már nagyon elegem van belőle, próbáltam mindent, BIOS-ban turkáltam, Intel HD videó vezérlőben felhúztam mindent teljesítmény centrikusra, windows energiabeállításokon belül szintén teljesítmény centrikuson van és semmi. Könyörgöm, egy i5-ös gép (i5-4300Y), HD4200-vel, 8GB DDR3 rammal tudjon már teljesíteni! De nem, kínlódik

Mi a fenét csináljak vele? Előbb-utóbb kivágom most már az ablakon.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy Dell 7537 laptopot töltőre csatlakoztatás nélkül szerettem volna bekapcsolni, de nem nem kapcsolt be, így rádugtam a gyári töltőt, ami után be tudtam kapcsolni, de az alábbi üzenettel megáll az indulási folyamat:
Your battery is temporarily disabled. Pleas turn off your computerand try again when the unit is back to the operational temperature.
Strike the F1 key to continue, F2 to run setup the utility.
21..22 fokos szobában, laptop táskából kivéve produkálja az üzenetet és többszöri bekapcsolási próbálkozásra sem lép automatikusan tovább. Beépített akkus a gép, csavarozós módszerrel lehet hozzáférni az akkuhoz, de még garanciális a készülék, így nem szerelgetném egyelőre.
F1-et követően Win10-ben egy hibaüzenet jelenik meg induláskor, ami akkumulátor cserére hívja fel a figyelmet. Az óra melletti akku ikonon ez olvasható: 56% áll rendelkezésre (csatlakoztatva, nem töltődik)
A Dell SupportAssist-tal tesztet futtatva a Telep-re az sikeres eredménnyel zárul.
Hogyan tudnám kideríteni, hogy valóban kapufa-e az akku?
Szerk.
Most nézem, hogy az akkubeállításoknál lévő Akkumulátor élettartama fülön ez olvasható:
Az Ön akkumulátora folyamatosan hibásan működik, ezért ki kell cserélni. -
boldi21
csendes tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 15-3521 notebookomba kellene egy LCD csere. (egyre több a hibás pixel)
Gondoltam, hogyha mar cserelem akkor mattra váltanék, nem annyira zavaró a munkánál mint a fényes.
Itt a jelenlegi kijelző pontos típusa. -
kromatika
veterán
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
.Sziasztok.latitude 7440 be-m.2 ssd hely van?
-
BiOszi
tag
válasz
Janika-1982
üzenetére
-
MurdR
veterán
Az megoldható, hogy ha egér van csatlakoztatva a notira, és az mozog, akkor világítson a bill? Vagy esetleg X percig világítson, mint pl a telefon kijelzője?
-
Magnum_
nagyúr
DIY cooling fan cleaning rovat: most türelemmel átnyaltam az egész gyári ventit sebbenzinnel, visszatettem azt... lehet, hogy ez marad végül, most ezzel vagyok nagyon elégedett...
-
Tudna valaki magyar nyelvű leírást hogy hogyan kell Latitude 7440-re linuxot telepíteni. Nem magával a telepítéssel van baj, hanem hogy milyen kapcsolókat és hová kell állítani a Biosban. A telepítés msata ssd-re menne. Az hogy kell valami ahci, az megvan.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
aizen92
üzenetére
Tisztasor, ertem. En is keves fajlt mozgatok, + dupla backupom van (az egyik egy 32gb-s pendrive), ha hirtelen arrol kell valami (nem igazan), akkr egyszeru, de feleslegesen en se foglalok helyet.
A ceges hp-t en se cipelem, felesleges, csak akkor hozom haza, ha hivatalosan home office-on vagyok.
-
aizen92
addikt
válasz
Magnum_
üzenetére
1. Az volt az egyik ok. most másfél kilós. Könnyű is és erős is mellé. (és hál' égnek csöndes, ritkán pörög fel a venti., pedig nem kímélem )
2. volt rajta X giga anyag. és arra lettem figyelmes hogy D meghajtó 2 hónap alatt 2-szer lett megnyitva az is zene miatt.
Így kiszedtem és csináltam belőle IcyBox-szal egy külső winyót.
3. Illetve ezt csak a cégnél használom már, csak hétvégére hozom haza. Asztaliban van 1,25 terra. Az bőven elég.
Laptop meg hétfőtől péntekig bent van és mivel minden felhő vagy shared folderben csücsül nem nagyon pakoltam HDD-re semmit adat tárolás gyanánt.- De kövi hónapban lehet veszek bele 2.5"-es 250 gigás SSDt és eladom ezt a 128as msatat.
sok git repo van rajta és fogynak a gigák ( visual studio, android studio etc. ), eléggé zabálják a helyet. -
aizen92
addikt
válasz
Mikulásbá
üzenetére
ez volt az!

KÖSZÖNÖM urak!
végig 3rd party appokkal szórakoztam azokkal nem ment eddig :/-----------------
Illetve 7440 proci beragadás hiba javítva az a17 biosban és a windows bootidő kárára se ment ( valami gebasz lehetett az A17 és windows 8 között 2-3 hónapja, azért cseszhette el ). Most tökéletes windows 10-zel.
-
BiOszi
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy nem régibe javítottam (telepítettem meg kitakarítottam) egy d430-ast. Nem is volt vele sok gond, viszont a wifi catcher nevű kapcsoló valahogy nem lett az igazi...kiesett valami kis gumi karika aminek nem tudom, hogy hol van pontosan a helye, gondolom az nyomta vissza a gombot alapállásba. Nem tudok rájönni, hogy hova kell rakni. néztem videókat, de sehol se látszik rendesen.
Még egy kérdésem lenne, hogy a gyári thermal, gap pad milyen vastag lenne 1mm vagy 1,5mm, mert az cserére érett? -
aizen92
addikt
Régebben volt HDD a gépemben ssd mellett.
SSDn win 8 volt, HDDn win10. Dual boot, minden indításkor kiválasztottam az adott oprendszert.Na most
SSDre win10 ment fel 2 hónapja ÉS HDD formatálva és kiszedve.Csak SSD van bent de szerinte még mindig 2 oprendszer van benne és monden minden indításkor feljön a választó.
Hogy tudnám kigyalulni?
-
adika4444
veterán
válasz
adika4444
üzenetére
Megoldva!
A rendszereszközöknél a PCIBusz-ra kellett ráengedni az Intel USB3 mappáját, és utána újraindítást követően jó lett. Egy HP laptopon is ez volt a gond, rajta is megoldotta. Így még ilyen helper csoda sincs a gépen, ami észrevételem szerint picit fogja bootnál...
szerk:
Ha a Dell touchPad-nak csak az illesztőjét rakom fel de azt a programocskát kihagyom akkor fog menni az FN+F5-ös tapipad kiakpcsolósdi?
szerk2:
Ha bezárom a Delltouchpad-et akkor nem megy az FN+F5, úgyhogy ez mindenképp szükséges. -
adika4444
veterán
(#52327) Saint_
köszimás:
Nem megy az USB3 a gépen.
A Dell féle driver-nél rányomtam hogy extract, tehát bontsa ki a drivert. Ennek a driver mappájából pakoltam fel az USB3 drivereket a gépemre, de sajnos nem akar menni.
Eszközkezelőben Intel(R) USB3.0 gyökérhub van 2 darab, de a vinyóm még se megy 3.0-ás sebességgel...
Mi lehet itt a probléma? Mindenképp kell az Intelnek az az USB helper programja amit előszeretettel telepít fel? -
Sheepczx
tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Hi.
az első kérdésre tudok válaszolni:
Annyira rossz hogy nem csak a kijelző felőli idala tud simán megcsavarodni hanem a billentyüzet felőli oldal is.
Igazi búcsúi müanyag az egész.
Amit méég megemlitenék az a billentyüzet, na az az ami rosszabb mint az anyaghasználat. -
LendvaiFeri1
veterán
Sziasztok!
1., Dell 7559-et ajánlották, illetve néztem ki. Olvastam róla teszteket, szinte csak pozitívumokat írtak róla. Ami negatív dolog volt, az az anyaghasználat volt. Ez mennyire 'tré' ebben az esetben?
2., Milyen laptoptáska az ajánlott hozzá? Vannak 2 ezerért, meg 30 ezertért is. 5 ezres körmény nem lenne rossz.
3., Vidéken lakom, ezért nem nagyon van alkalmam BP-re felutazni, és megvenni a készüléket. Mysfotot, illetve a laptopszalont néztem ki, hogy megrendejlem. Ezekről tudnátok mondani véleményeket?
Előre is köszönöm!
-
Magnum_
nagyúr
-
Visszakerestem de nem találkoztam az infoval. Volna egy Inspirion 1545. CPU upgrade lenne egy Intel T7300-ra. Google alapján úgy látom nincs akadálya. Megtudjátok ezt erősíteni?
-
adika4444
veterán
Hali!
Dell 6230-at nem tudom alvóba rakni, ez miért lehet?
Szépen elmegy, ha felkeltem a jelszó első pár karakterét beveszi, majd beakad a hang, kimerevedik a gép, és csak a power segít.
Hol keresendő a hiba? Géphibát kizárnám, előző is csinálta asszem... Jól gondolom hogy a chipset driver vagy a videokártya driver környékén keresendő a hiba? -
Kennyomg2
csendes tag
Talan nem a legjobb topik, de hol tudnek szerezni egy magyar billentyuzetet e6220-hoz? Uj, hasznalt, tokmindegy.
-
Magnum_
nagyúr
Sracok. Zsenialisan bena hibat dobott az E6230-on az A14-es bios. Bedugtam egy fulest, majd sehol semmi hang. Aztan visszajott, de ugy, hogy ha kihuztam, vagy bedugtam menet kozben (youtube, vlc, akarmi), akkor "lepausezta" az eloadast es folytatni se lehetett.... Program ujrainditas kellett neki. Ugyhogy beragtam, ment vissza a legfrissebb bios, leszarom, ha nkncs SD olvaso, evente 1x kell, majd kabelezek...
-
Magnum_
nagyúr
mi ez a jel a palmresten a touchpad mellett? Enyemen is van...
-
muszurkefal
aktív tag
Sziasztok!
Egy 2014-es évjáratú Dell Inspiron 3537-et mennyiért lehetne értékesíteni ma használtan?
[link]Minden tulajdonság ugyanaz, mint ami a link alatt olvasható a termékleírásnál.
Ha nem jó helyre írtam, kérlek igazítsatok útba

Köszönöm!
-
adika4444
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
A töltő dobozán a bejövő három villás csati és a noti felé menő kábel csatija közötti oldalon található egy kis mélyedés a töltődobozon.
Tényleg kicsit félreérthetően írtam... -
Magnum_
nagyúr
válasz
Janika-1982
üzenetére
Az A14 nalam most ugy tunik, hogy okes es az SD is megy
Adika: szerintem a kensington zar helyere gondolsz, de az a HP-don is van
-
adika4444
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
Köszi!
Lenne még egy olyan kérdésem, hogy a táp oldalán a kis bemélyedésnek mi a szerepe?
-
Magnum_
nagyúr
A14-es biossal is megy az SD kártyaolvasó, az A11-nél nem tetszett a venti hangja, most tesztelem az A14-et.
Dell E6230 -
adika4444
veterán
Sziasztok!
Dell 6230-hoz hol találok úgy drivereket hogy rögtön az eszközkezelőbe rakható verziókat tudjam leszedni (cab inf)?
Vagy mindegyiket egyesével kell leszedni és kibontani?
Köszi! -
adika4444
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
Szia!
Ez jó hír, akkor ha jó akkor nem fog zajongani. bár most nekem is felpörög, majd visszanyugszik 3100 körülre a venti, majd egy idő után kikapcsol.
(#52296) SzaboZE:
Értem, de akkor ha van aktív wi-fi kapcsolat akkor miért nem kapcsolja ki a kártyát? Csak ha kézzel bontom akkor tiltja le.
De a lényeg, ki fogom vmikor kapcsolni, köszi.
(#52300) kali:
Ott nincs semmi erre vonatkozó. De most már szerencsére megvan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- 3D nyomtatás
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még jó, hogy írtam, hogy nem jelzi a MPCHC a hardveres videógyorsítást. Mindazonáltal nagyon érdekes, hogyha felpörög a venti (=> tehát terhelés alatt van a gép), akkor ennyire visszahúzza a teljesítményt, ugyanis addig (3-5mp) hardveres videógyorsítás nélkül is akadás nélkül megy a videó. De ahogy érzi a terhelést, brutálisan beszaggat, tehát visszahúzza az órajeleket. Hosszúton még ezt kéne majd megoldani, de most örülök annak, hogy a videólejátszás megy ahogy kell neki.
Elnézését mindenkitől a tegnapi hisztiért, de már tényleg a végét jártam. Hetek óta kínlódok az akadozó videók miatt. Hátha most jó lesz. Ha nem, rendszer újrahúzás, ha az sem válik be, akkor eladás. 

Általános, teljesen átlagos a felhasználás. Net, média, kis PS, de ebből az első kettővel sem birkózik meg mindig és ez azért kiakasztó. Főleg a videólejátszással vannak gondok.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)