Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
nagyúr
D-sub problémát a rossz minőségű (emag) 1.700ft-os kábel okozta. A cégtől hoztam egy ott használatos "kék" kábelt. Azonnal FHD-ban vitte az analog, és még a monitor nevét is ki írta a windows.
-
kromatika
veterán
Sziasztok Latutude e5550 notin a wifi kapcsolat kb 10 percenként megszakad,kb 3-3 mp-re.A touter le ellenőrizve,az nem hibás.Minden driver femt van.Mi lehet a gond.win 10 64 bit az op rendszer.
-
adika4444
veterán
válasz
adika4444
üzenetére
Megvan a hiba!
Ahogy bedugom a lan csatit elszáll a wi-fi, és csak a kábel kihúzása, majd a kapcsoló ki-be kattintása segít.
Úgyhogy ez valami Dell feature lesz.
Tiltható ez valamilyen módon?
(#52285) Saint_:
Tegnap megvolt.szerk:
Ha csatlakozva van wi-fi-hez akkor nem tiltja le, viszont ha csak a lista virít és úgy dugom be a kábelt akkor tilt. -
adika4444
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
A boltban. Ha közel rakom a fülem a ventihez akkor hallani a kerregést. Ezért nem zavaró fülessel
meg távolabb
De a wi-fi már megint beszart, eddig ment. Most néztem mert kellett volna picit, és letiltva azt írja...
Nem nagyon értem mi lehet...szerk:
Kinyomtam, akku+töltő ki, kapott SMBus resetet (30mp-ig a ki/bekapcs) és most megint megy a wlan.
Most komolyan játszadozni kell majd vele ha kábelen lógok a neten és elmennék wi-fi-t használni?
Mondjuk nekem még ez a nyanvadt Win is gyanús, átnézem nem szenved-e erőteljes energiatakarékossági mániában... -
adika4444
veterán
Hali!
6230
A wi-fi reggel helyrejött, azóta is megy rendesen, nem nagyon értem mi volt a baja...
A ventire azt mondták hogy ez még normális, ameddig hűti jól vagy nem dob hibát a gép addig jó...
De ahogy észrevettem némi működés után lehalkul a zörgés, meg fülessel nem is olyan zavaró...Kipróbáltam a belső mikrofonját.
A HP 2570P-t amikor megvettem, azt mondtam "ennél nincs jobb"...
De ez még rajta is túl tett. Olyan, mint ha ott ülnék azon ember mellett akivel beszélek... Most én is meghallgattam, és jó féle 3D hangzása van.
Úgyhogy most királyul hasít a gép, itt van mellettem a HP is, majd beszámolok hogy mik az érezhető előnyök-hátrányok...
De így elsőre a Dell előnye a halkabb hűtés, HP-nak talán picit erősebbb a háza. A kétbetűsnek rövid kicsit a billentyűzet nyomásútja a Dell-hez képest, de úgy igazán ez nem zavaró....reneSas USB3 EC nem lóg ki belőle túlzottan, néhány mm-t lóg csak, de alig érzékelhető...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
HP elitebook tuti.
Lenovo thinkpad manapsag? Passz. Regen tuti nem volt ezzel gond. -
Brandynew
őstag
Egyébként mely gyártók engedik még házilag is szétszedni, bővíteni a laptopot?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
Agree
Mondjuk a ceges hp-t meg gyorsabb, nem csavar fogja az aljat. Jovo heten szet is kapom, pasztazom, ventit megnezem, mert K hangos -
soldi3r
veterán
válasz
DarknessHope
üzenetére
Nem kene hozza driver. W update volt?
Esetleg itt megkeresed a geped, es a rendszerhez tartozo driver .cab-ot kicsomagolod es betallozod az eszkozkezelobe.
Egyebkent errol a helyi fonok irhatna egy osszefoglalot az 1.hsz-be
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
egy dell 5558 vasarlasa elott allok es erdeklodnek, hogy milyen ssd ajanlott hozza...valoszinu a dvd helyere menne...azzal garancia vesztes jar? -
Ulius80
tag
válasz
DarknessHope
üzenetére
Szia!
Nekem e6420 van,szerintem nem kell driver,a win felismerte nekem,használom.Ha van skype-od,indítsd el,működni fog.
-
DarknessHope
senior tag
Sziasztok már cska egy driverem hiányzik: e6520 dell géphez az integrál webcamera cucca
van aki tud ebben segyteni... hiába írtam be nem adott ki drivert csak egy tucatnyi driver-downloader csekkin meg hasonlókat amiktől kihullik a hajam annyi reklám és a végén még kiderül hogy fizetni kéne

-
adika4444
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Szia!
Köszi hogy próbálsz segíteni!
A devmgmt-ben azt látom, hogy
Dell Wireless 1540 802.11a/g/n (2.4GHz/5GHz)
és
Ez az eszköz megfelelően működik.
A kapcsoló mindkét állapotában ezt írja a vezérlőprogram:
Kapcsolat állapota: A rádió letiltva
szal itt tényleg vmi hiba bújkál
Ma visszaviszem, és ott helyben kipróbálom majd
.Dühít am nagyon, mert ezeket az idegesítő dolgokat leszámítva nagyon király kis noti...
ebbe a gépbe belemegy a 6330 billentyűzete? Mert ha azon van menü gomb akkor belerakatok egy olyat. -
Sziasztok!
E7440 dokkolora teve dp porton keresztul hany herz-en tud maximum meghajtani egy 4k monitort?
Koszi
-
adika4444
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Szia!
Dell féle van, ami a service tag alapján volt a Dell oldalán. Újra is pakoltam... igazándiból amikor hazaértem a lapossal és benyomtam, akkor már nem látta a wi-fi-nket, de úgy voltam vele hogy annyi baj legyen, rádobom kábelen biztos router rosszalkodik. Utána kapcsoltam, hogy talán ha a belváros közepén a máskor 40 wi-fi-s környezetben csak 2-3 látszódik akkor talán hibagyanús...
A retesz jó, veszi az átkapcsolást a gép ezt leteszteltem... -
somasz
addikt
válasz
adika4444
üzenetére
Vidd vissza a venti miatt, a következőt próbáld ki helyszínen!

Wifi kártyából előfordulhat, hogy rossz driver van fent, inteles a broadcomos helyett. Eszközkezelőbe nézz be, van-e anomália.
A fizikai retesz előfordulhat, hogy kiugrik a helyéről és nem kapcsol, szerelésnél rosszul rakták vissza, megesik az ilyen. Gombkombó nincs. -
CsMarc
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Most esik le, hogy lehet a Displayport miatt mondta a srác, hogy kell a dokkoló, mert ugye az E5530-on nincs DP-bemenet. Vagy ezt ki lehet kerülni egy átalakítóval?
Egyébként nem tudom milyen kábellel dugtuk rá. Valószínűleg még vissza fogok menni és akkor megkérdezem.
Akkor szerinted a DP-DP kábel lehet a megoldás?
-
soldi3r
veterán
válasz
CsMarc
üzenetére
A dokkolonak nem sok koze lehet hozza. Milyen kabellel probaltad? DP-HDMI? DP-DP kellene talan. A HD4000-nek tudnia kell.
You need to manually add a new resolution to the Intel driver (Display -> Custom Resolutions) to use a resolution of 2560x1440 via HDMI. The driver complains that the bandwidth via HDMI is too low for a resolution of 2560x1440 at 60 Hz.
-
adika4444
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Hali!
Hidegindításnál nem csinálta, csak utána néhány órával ezt a kellemetlenséget, így a boltra nem mondanám hogy hibás, annyit tesztelni azért nehéz h mindegyiket akár egy napon át...
egyébként meg a korrekt, segítőkész hozzállás és az azonnali csere, a problémám teljeskörű korrekt kezelése nekem azt bizonyította, hogy nem volt ez szándékos, hiba meg bárhol lehet. Ilyenkor az ügyintézés menete ami sokat elmond a dolgokról... Na nekem ez volt 100%-os. Úgyhogy én a boltot nem tartom felelősnek...
Amúgy meg annyira ne lepődj ilyesmin meg, az iPhone-om is 2x meghibásodott, a régi laptopom is volt már szervizbe...
Pedig kíméletesen bántam az eszközökkel, de én a garis részt mindig megtapasztalom... -
CsMarc
tag
Sziasztok!
Egy hozzáértő véleményre lenne most szükségem, ugyanis nem sikerült sehonnan sem ez ügyben biztos választ kapnom.
A tényállás a következő.
Van egy Dell E5530 Latitude laptopom, amihez szeretnék venni egy külső monitort. Kinéztem egy Dell U2715H WQHD-t ([link]) viszont az üzletben is kipróbáltam a laptopommal, nem tudom kihasználni a képernyő maximális felbontását. Az Úriember azt mondta benn, hogy dokkolóval lehetséges, hogy mindez sikerülne.
A másik üzletben, ahol viszont a dokkolót vettem volna lebeszéltek róla, miszerint esélytelen, hogy a dokkolóra rákötött Latitude ki tudná hozni a maximumot a WQHD monitorból, hiszen semmi összefüggés nincs a kettő között. Állítása szerint ez egy hardveres probléma.
Kérdéseim a következők lennének, mielőtt megvenném a dokkolót.
Azzal ki tudnám hozni a 2560*1440-es vagy valami vállalható felbontást a WQHD monitorból, amiért érdemes lehet mindkettőt megvenni vagy nincs köze hozzá a dokkolónak? Ha jól emlékszem anélkül a laptopom valami X*1080-at tudott kihozni belőle.
Ha megoldja ezt a kérdést a dokkoló, melyiket érdemes vennem a kettő közül?1) [link]
2) [link]
A 2.-nál mit jelent az E-port plus? És azon kívül, hogy 3.0 USB van benne, mivel jobb, mint az első?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
abban, hogy nem lett megfelelően tesztelve az eladott gép.
örülök a garanciának, de olyan eladó is vállal ugyanilyen garanciát, aki csak 1-3-5db gépet árul egyszerre. Azt gondolom - persze lehet, hogy tévesen, javítsatok pls, ha naív vagyok - hogy kevesebb használt gép esetén esetleg alaposabban, figyelmesebben vannak tesztelve az eladásra szánt használt gépek.enyémre is vállalt az eladó teljes körű garanciát 6 hónapra.
gyárilag nincs leragasztva a csavar (ezeken a gépeken még, újabbaknál nem tudom)
de jó ez, hogy cserélték, csak most még rosszabb a helyzet, mint az előzőnél. gondolom, adyka cseréltetni fogja ezt is, kiváncsi vagyok, hogy a 3. gépple mi lesz a helyzet (én már spec jobban örülnék, ha a pénzemnél lennék és körülnéznék újra)
-
adika4444
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Milyen gondolataidban?

Egyébként én is sajnálom hogy ragasztották, de addig nem érdekel ameddig nem hal meg az SSD-m, azt pedig nagyon remélem hogy soká fog vagy akár soha...pontos wi-fi hibaüzi:
Emlékeztető
A WLAN-kártya továbbra sem engedélyezett. Az
engedélyezéshez használja a vezeték nélküli
kapcsolót vagy a gyorsbillentyűt.
OK
az nem nagyon érdekli hogy mindkét állásban próbáltam, neki azért kapcsoljam át. eltörni pedig nem fogom a kedvéért![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
adika4444
üzenetére
és állapotra milyen az új?
leírtam többször és felajánlottam, hogy nézzük meg másik ventivel. utána is cseréltethetted volna, ha fennáll a hiba. akkor is bőven 3 napon belül vagy.
a venti nem recseghet.driver pakkot feltetted, hátha megoldja a wifi gondot? (azért kérdezem, mert az írtad, látott pár hálózatot...)
egyébként félreértés ne essék, nem érdekem, hogy az itt pár darabot, de azokat hozzáértéssel áruló fórumtársakat futtassam, de ahol szalagsorrol gördülnek le a használt gépek is, ott már eleve kevesebb lenne a bizhalmam, hogy megfelelő tesztelésen ment-e át adott gép, míg ez kevésbé lehet kétséges azoknál az eladóknál (itt is van ilyen), akiknél mondjuk van 2-3-5db gép, de akkor az türelemmel, rendesen lett felkészítve a használatra (és még számlát is kapsz ugyanúgy).
persze tudom, hogy jó a vélemény a te eladódról és lehet, hogy ez egyedi pech, tényleg nem kell félreérteni, csak én a fenti véleményem miatt nem fordultam oda, amikor lecseréltem a Vaiomat.hozzáteszem, ha nekem majd új gép kell, tudom, hogy kinek az adatlapját fogom elsőként, majd másodikként megnézni.
-
adika4444
veterán
Hali!
Cserélték a kicsikét (6230), most a wi-fi nem megy

Szóval egyszer kicsikartam hogy azt írja hogy a kapcsolóval vagy a gyorsgombbal kapcsoljam be... Innen is köszönöm neki, erre azért nem jöttem volna rá
Kapcsos jól van jobboldalt, érzékel is ha átkapcsolom, de azt írta a kis program hogy a gyorsgombbal is be lehet kapcsolni, de azt nem tudom mi. Amikor ráraktam a Win-t eleinte még látott pár wi-fi-t, de a miénket pont nem, aztán mostanra elszállt
Van vmi jó ötletetek?
A másik, hogy alap fordulaton picit recseg a venti, mint amikor egy HDD olvassa az adatokat. Ez hiba, vagy ez ilyen megszokós történet?
Bosszantanak a hibák, mert egyébként király kis noti a menü gombot leszámítva (ALTGR-től jobbra más gépeken).
Gondjaimra a segítségekért előre is
-
BiOszi
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy nem régibe javítottam (telepítettem meg kitakarítottam) egy d430-ast. Nem is volt vele sok gond, viszont a wifi catcher nevű kapcsoló valahogy nem lett az igazi...kiesett valami kis gumi karika aminek nem tudom, hogy hol van pontosan a helye, gondolom az nyomta vissza a gombot alapállásba. Nem tudok rájönni, hogy hova kell rakni. néztem videókat, de sehol se látszik rendesen.
Még egy kérdésem lenne, hogy a gyári thermal, gap pad milyen vastag lenne 1mm vagy 1,5mm, mert az cserére érett? -
kromatika
veterán
Sziasztok.Dell Latitude E 5550-be,ez a HSPA mobil kártya jó lenne?[link] sajnos nagyon nem vagyok jártas a témában,pedig egy tucat Dell notit használtam.ha jó akkor ez kártya független ,ill itthon is használható?Mire kell figyelni vásárláskor.?Köszi előre is.

-
Magnum_
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
Akkor az uj biosom nyirta ki?
-
adika4444
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Hali!
Igen, vissza fogom vinni. Nincs matrica, de nem babrálok bele, annyira nem értek hozzá... Egyenlőre a HDD/SSD operációnál többet nem nagyon merek csinálni...
A BIOS update-t meg lehet hogy ott megcsináltatom, leglaább is ameddig bemegyek addig már tuti nem lesz időm ezzel foglalkozni. -
adika4444
veterán
válasz
lord.lakli
üzenetére
Hali!
Köszi mindenkinek a válaszokat...
Nem én láttam sajna, de megkérdeztem és a somasz által írt fan malfunction hiba van
...
Az ötletért köszi, lehet ettől még használni szövegszerkesztésre, vagy inkább melőzni kéne?
Saint_:
Igen az megvan, de erre a hibára gyors megoldás kell...
Visszaviszem gariba, aztán meglátjuk mi jót mondanak rá...
Egyébként ez a malfunction pontosan minek a hibájára utal az alaplapon vagy a ventinél? -
adika4444
veterán
Sziasztok!
Lati E6230 indításnál feldob valami cpu fan szöveget, f1-gyel continue-olni tudok és akkor elindul a Win, viszont folyamatosan maxon pörög a hűtés.
Digaot futtattam tegnap este, az megoldotta de most hogy használtam 1 órát megint rákezdett erre a baromságra.
Kibnbírja így délutánig? Mi lehet a gond? -
haxxika
senior tag
válasz
kromatika
üzenetére
Szia
Itt elvileg azt írják, hogy tesztelték a csatit. Hiába belemegy, de mint SSD-ként nem lesz használható a gépben.
-
lowzor
veterán
válasz
Janika-1982
üzenetére
Köszi a válaszokat!

Nyáron akkor megint megy.
-
adika4444
veterán
sziasztok!
Pár hsz-vel fenntebb írtam hogy nem tudom tiltani a tapipadomat. Annyi volt, hogy driverkergetőben reflexből synaptics telepítést nyomtam, és azért nem engedte. Most felraktam a gyártó oldaláról, és örömmel jelentem hogy megy rendesen, szal megérte a kis erölködést a működésért

-
yanna
addikt
Nálam kezeli a W10 az SD kártyát.
-
adika4444
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Hali!
Win7 van rajta, és nem használom a tapipadot azért tiltanám. FN+f5 nem megy, de majd újrarakom rajta a win-t.
Most egy másik gond áll fennt. Ahogy beindítom a laptopot, bepötyögöm a jelszócskámat, majd ahogy nekiküldöm az entert, és bejő az asztal fullos fordulaton elkezd pörögni a venti, mint ha kb. énekelne vagy nem is tudom mihez hasonlítani ahogy zörömböl, és nem nagyon értem hogy ezt miért csinálja, most már elvileg volt ideje lehiggadni, de még sem akar. Örvendetes hogy kb. 40 fokon tartja a cpu-t, de nekem inkább csend kéne
Szal mitől lehet hogy ilyen kis szelelős kedvében van a drága?
Köszi! -
Magnum_
nagyúr
válasz
adika4444
üzenetére
szia!
öröm bódottá! Milyen állapotban van?
a bill. kényelmes, de a 8470p-n is halkabb és a Vaiomon is halkabb volt a szigetes. de itt van világítás és kényelmesebb.
Munkaidőben a 8470p-t zúzom és nekem is hangos.... de a zsanérja viszont beton.W10-et tettél rá?
Mért akarod letiltani a touchpadet?Murdi: valid, kipróbáltam, letiltja.
-
adika4444
veterán
sziasztok!
Dell Latitude E6230 esetében hogyan tudom letiltani a touchPad-et?
Nagyon király a gép, kb. 1 órája vettem, és most kezdtem el használni, de a tapipad tiltás módja nincs meg. Van a rendszertálcán az a Delltouchpad akármicsoda, de az nem nyert, én leglaább is nem találok ott kikapcsra lehetőséget.
Rohadt durva egyébként, hogy az aksi 66000 Mah-t bírna, de már el van használódva és csak 37000-re futja az erejéből, és 40%-on azt írta hogy 2 óra van hátra. Majd kiderül mit bír, lehet majd vmikor beruházok bele egy új aksiba. Majd ha ez kipurcan.
A billentyűzete is nagyon bejön, igaz talán picit zajosabb mint a 2570P HP-é, de ez engem soha nem zavart. Az állandó ventizúgás helyett egy öröm hallgatni hogy csak a gépelésemet hallom
.Ja még egy kérdés, azt a menüs gombot hogyan érem el a 6230-on, ami általában a jobboldali alt mellett vna, és ha szövegben vagyok és lenyomom kinyit egy ilyen gyorsmenüt?
Nem találom, pedig ez hiányozna. Jóó, tudom egér/tapipad jobbclick de akkor is kéne...
Köszi! -
Magnum_
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
de picit igen?

azért most felháborodtam kicsit. még szerencse, hogy régi a DSLR-em és csak kábelen tudom átmásolni a képeket. de a régi fényképezőm SD-s volt, ott azért értékeltem a működő kártyaolvasót.
-
Magnum_
nagyúr
srácok!
felpróbáltam az sd kártya olvasót én is az E6230-on és meg sem makkan.... Win10...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- iPhone topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Xbox Series X // Számla // Garancia //
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Eladó vagy csere MSI Katana 15 HX B14WFK-241
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

meg távolabb
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

))
)

az is megakad a frissítés közben