Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszi666
őstag
Sziasztok, újra pasztázás miatt fordulnék hozzátok.
itt van a processzoromról egy kép. Középen az a fekete téglalap kicsit kiemelkedi a processzor zöld síkjából. Az érdekelne, hogy a paszta csak erre a fekete lapra kerüljön, vagy beterítse a teljes, zöld felületet is? -
vottokar
senior tag
válasz
adika4444
üzenetére
Szia. Köszönöm. Megpróbálok egyet leszedni valami megbízható forrásból. Amúgy Win10 Home 64bit Angol verzió van rajt alapból. A gépen semmiféle Win matrica nincs, remélhetőleg valahol biosban tárolja a kulcsot.
Ha rámegy a magyar verzió, akkor lehet, hogy maradnék annál, mert zavaró sokszor a félig magyar félig angol nyelv akár menükön belül.Saint_ : Neked is köszönöm...
-
adika4444
addikt
válasz
vottokar
üzenetére
Szia!
Kapj le egy Win10 ISO-t vhonnan azonos kiadást mint ami a gépeden van, ha Pro akkor Pro-t, nyelv és bit mind1. Én ha 10Pro-d van akkor 10Pro Hu 64bitet töltenék.
eztán ezt rakd fel pendrive-ról, és vagy beaktiválja magát, vagy kéri a kulcsot. A kulcsot Aida64-gyel például ki tudod olvasni. -
vottokar
senior tag
Sziasztok! Van egy Dell7559-es gépem Gyári WIN10 Home-val. Miként lehetne erre szerezni egy gyári win telepítő lemezt, mert szeretném SSD-re költöztetni a rendszert és a Samsung klónozó programja mindent átpakol (rejtett telepítő partíciókat is). Bár az első SSD-m, de úgy hallottam, hogyha ez meghal, akkor úgyis minden menthetetlen róla, ezért ezekre ott semmi szükség. Valamint a partíció eltolás mértéke nem volt jó, miután átköltöztettem a rendszert (Samsung Data Migration)
Ezeket megelőzendő gondoltam egy "szűz" SSD win10 telepítésre, de a dell oldaláról letölthető cca. 2G win image-nek szüksége van a rejtett partíción levő adatokra. (Legalább is nekem azt írta.).
(Most már tudom, hogy inkább oprendszer nélkül kellett volna vennem a gépet és külön a megvenni az oprendszert, de már késő...
) -
AnTomySm
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi. Nem is az a kérés, csak akkor ezek szerint nem megbízhatóan mér? Min múlhat? Félre ne értsd nem az a mániám, hogy minél magasabb pontot kapjak, csak szeretnék egy összehasonlítási alapot. Valamiért úgy érzem nem kerek a teljesítménye.
-
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Megint néztem,nálam minden rendben.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nalam upc van es bejon
-
somasz
addikt
válasz
75kokoko75
üzenetére
Nem kell hozzá, mennie kell alapból. Nem húzódott ki a kábel a kamerából?
-
75kokoko75
aktív tag
...csak kérdezem. Van valakinek tapasztalata 4310 webkamera illesztővel kapcsolatban?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A céges notim egy Latitude E5520 -as, immáron windows 10-re frissítve. Olyan gond lenne vele, hogy nem bírom életre kelteni az SD kártya olvasót. Próbáltam több drivert is, de hasztalan. Tudom,hogy dell supportján az van, hogy nincs tesztelve win 10-re, de van esetleg valami módszer, amivel életre kelthető?
Többször kellett volna már...

-
szabonagyur
félisten
Dell support másnál sem jön be? Tegnap még a fő oldal bejött, ma már az is darabosan.
-
adam432
tag
Sziasztok!
PCX holnapján néztem a Dell 7559-et, egész jó akció van win10-el. Azonban felfigyeltem egy részletre:
"M.2 foglalat: Nincs"
Ebbe akkor nem vehetek külön egy SSD-t, hanem bonyolódik a dolog?
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hmm, az i7-esben, ha nvidia kártya van, akkor duplacsöves hűtő van, szemben a sima egy csöves hűtővel
Felesleges figyelgetni, ha túlmelegszik, akkor annak jelei vannak (throttling, kikapcsolás). Addig minden más üzemi állapot. -
válasz
oszi666
üzenetére
Szintén Latitude E6430-at hajtva, i7-el, már kb. több mint egy éve pasztázva, 80/82C-on megáll mint a szög, még 15 perc után is, sőt 30 perces stress test alatt 79/81C körül állt be.
#52844 suti_88: Akkor ott rosszul van visszatéve, mivel ugyan úgy kell bepattanni mint ahogy gyárilag van.
-
oszi666
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
köszönöm a segítséget!
-
75kokoko75
aktív tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata dell 4310 noti kamerájával kapcsolatban?
Konkrétan nem találok w7 64 alá illesztőprogramot... -
mghltm
addikt
válasz
kisza25
üzenetére
"gond a hő kőlönbség, felmelegszik-lehűl, a forrasztások tudnak megrepedni ettől"
igazad van, annyival egeszitenem ki, hogy a 10-20 celsius fokos kulonbseg nem lenne akkora gond, de pld egy modern vga-nal, ami uresben 25-30 korul van mig mukodes kozben akar 80-90 is lehet, a gyakori 60 celsius fok koruli valtozas elobb-utobb szepen lassan megoli
-
kisza25
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Tudok olyan passzív vga-t ami nálam + faternál 8 évet ment 80-90fok üzemi hővel és még most is megvan kb 10 éves, működik csak már nincs használva
A magas hő folyamatosan nem gond, a gond a hő kőlönbség, felmelegszik-lehűl, a forrasztások tudnak megrepedni ettől
Na meg a trottling és nagyon meleg lesz a gép burkolata, esetleg más komponenseknek befűtt hdd-ssd
A dell 7559 továbbra is 60-65 fok max pedig én nem keveset játszom -
volvoguy
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Persze, de azért gondolom órákig nem kell a tesztet futtatni, egy negyed óra feltételezem bőven elég, nem?
Egyébként ez a Dell "sajátsága", hogy a pasztázás után, visszatéve a hűtőt, lecsavarozva, lerögzítve azt a processzorra, kissé eláll, nem teljesen pontos a szellőzőrostély illeszkedése?
Talán valamennyire oldalról látni, hogy a hűtő jobb széle alacsonyabban van, mint a bal, a felülnézeti képen pedig azt látni, hogy a jobb fele beljebb van...
-
volvoguy
addikt
Újonnan felhordott MX4 paszta és levegővel való kifújás után mi a "normális" CPU hőmérséklet az Aida stresszteszten? 76-77fok?
-
Magnum_
nagyúr
az normális, hogy folyékonyabb állagú sokkal az MX-4, mint más paszta?
sok is ment procire, le kellett szednem a 2/3-át fültisztító pálcikával.... meg már akkor kifolyt, amikor levettem a kupakot...amúgy kész:
kép1 (nem kell megijedni, van egy gumis terítő a laptop alatt, nem karcolódik a fedlap)
-
volvoguy
addikt
És a régi paszta maradványait csak gyógyszertári alkohollal szabad eltávolítani? Sebbenzin, esetleg nedves szemüvegtörlő-kendő is szóba jöhet, ha épp az van otthon?
-
mghltm
addikt
-
volvoguy
addikt
válasz
mghltm
üzenetére
Köszi!
Nálam a hűtő egy kicsit tovább is megy a procin, és egy másik chip-re is ráfeszül, ez lenne az integrált GPU? De ezen a chip-en gyárilag nem paszta van/volt, hanem egy rágógumi-szerű anyag, és a hűtőnek sem a réz, hanem sima alumínium része megy oda.
Ezt ne bántsam?https://img2.parts-people.com/products/FD6P3a.JPG
http://www.geeknext.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/d/s/dsc01106.jpg
-
mghltm
addikt
válasz
volvoguy
üzenetére
igen, gyakorlatilag az a processzor. ha teglalap alaku, kozepre rakj egy kis csikot, majd a huto szepen elteriti a feluleten. ha negyzetes, akkor szinten kozepre egy kicsit.
-
volvoguy
addikt
Üdv! Megérkezett az MX4 paszta.
Ebből nekem elég csak a processzorra nyomni egy keveset majd szétteríteni, esetleg/vagy csak a hűtőre, továbbá máshova is kell még belőle? Bár az enyém alaplapi integrált VGA... -
Sasos
senior tag
válasz
andrasferenc
üzenetére
Megoldódni látszik a helyzet. VGA hardveres hiba (Radeon), holnap megyek az új notiért (cserélik az egészet kompletten, nem alaplapcsere lesz). Úgy fest ráfutottam egy hibás darabra. Remélem az újjal már nem lesz gond.
-
4264adam
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
Köszönöm, sajnos ennél többet nem tud rá áldozni. A kijelző gyenge alatt mit értünk?
Csak filmezésre keres gépet, hogy ne akadozzon a kép a "filmezz.eu" és ne akarjon fel szállni a hűtő hangjával.
Ettől az eladótól vettem a mostani Dell gépemet, és egy T400-at. Kitűnő mindegyik.
-
somasz
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Szerintem jó gépek, ezekkel kerültem bele a laptopok világába.

Kezeld a helyén, nem mai darabok, már megfáradhattak. Legyen kitakarítva, pasztázva. Ne legyen a zsanérnak túl nagy holtjátéka. A touchpad elég kicsi és mai szemmel béna (driver legyen felrakva, ne úgy mint egyes tesztelőknek, akik használhatatlannak kiáltották ki), a kijelző pedig gyenge. Viszont már ddr3 való bele, ezért olcsó bővíteni.
SSD-vel jó lesz.(kicsit drágábban én már e6220-t nézegetnék)
-
4264adam
nagyúr
Sziasztok
Mennyire megbízhatóak még a mai napig a Latitude E4300?
Barátnőmnek venném egy HP NX7400 betegeskedik. Filmezési gondok (akadozás, gondolom bga). Amennyiért javítanák PH-s 50% akcióban, zsanér javítás, hőpad, ventillátorok nem éri meg, inkább ki árulom az alkatrészeit és ezt tudnánk meg venni: [link]
Persze SSD-t azonnal kapna.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az ilyen "nagyon melegszik" hibára - ha sikerül meggyőzni - a dell általában küld egy hűtőt és egy ventilátort cserére. A hűtőn rajta van a paszta is (ami szerintem nincs olyan jó mint egy rendes, nyomható paszta).
-
AnTomySm
tag
Sziasztok!
Az új laptopom az online warranty check szerint 3 év garral rendelkezik. Viszont a CHS álltal kinyomtatott szokásos garanciajegyen 1+4 évet írnak. Szerintetek kinek van igaza?

-
Magnum_
nagyúr
- megnéztem ma du. élőben az Insp. 5558-at. teljesen korrektnek tűnt a minősége annak ellenére, hogy consumer ( a csajom toshibájához viszonyítva és nem az én Latitude-omhoz), neki pl tök jó lenne.
. megjött az MX-4, de csajom ma nem veszi át, majd csak holnap...

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
SzaboZE
üzenetére
Az a bajom, hogy ez ilyen teljesen esetleges dolog, erre alapozni nem akarok (meg nem is az én gépem). Októberig még garis, utána már én fogom takarítani, de addig maradjon a szerviz.
Már csak két kérdés:
1.) Mivel a noti már kezd jobban melegedni a kényelmesnél terhelés alatt, van esély garanciában egy ingyen takarításra meg a hűtés rendbetételére (pl: friss paszta)? Nekem az LG központi márkaszervizzel vannak jó tapasztalataim, akik ilyen piszlicsáré dolgokkal nem hajtanak el, hanem mosolyogva megcsinálják.
2.) Ha fizetős, akkor az mibe kerül? Nem találtam a Dell márkaszervizek weboldalain árlistákat.
-
Sziasztok, van egy Dell Inspiron 7537-es noti, most két és fél éves, eddig rendben üzemelt, ám az akksija egyik napról a másikre nem hajlandó töltést felvenni. Hálózatról rendben működik.
Kértem róla battery reportot, ott az látszik, hogy az OS (Win 8) ki sem tudja olvasni a design és actual capacity értékeket.
A report szerint az utolsó 3 nap így nézett ki - markánsan látszik, hogy hol makkanhatott meg, ami után már nem olvashatók ki értékek.Találkozott vki hasonlóval? Túláram lehetett a konnektor felől vagy ilyesmi?
-
Pyrandus
tag
Én ugyanilyen huszárosan fizetek, amikor használtboltos notebook-kereskedők átvernek. Már amikor belépek, és megszólalok, látom rajtuk kimondatlanul: "Megjött a heti balek!!!"
-
hito
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Hp Zbook 15 G6 i7/32gb/1TB M2 SSD/ nvidia Quadro
- Dell Vostro 3578
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- GP76 Leopard 10UE 17.3" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 (130W) 16GB 1TB NVMe gar
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Majd, ha visszajött folytatjuk.

:

Felesleges figyelgetni, ha túlmelegszik, akkor annak jelei vannak (throttling, kikapcsolás). Addig minden más üzemi állapot.