Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
köszi a válaszokat!
Avi: a venti amugy mennyire hangos? most a működésére gondolok. sima netezés alatt (nem sok ablakkal persze) tök néma az enyém. a 7250 mit gurít?
A céges 8460p-m, ami nem alultervezett, mégis folyamat teker nyugalmi állapotban is -
Avicularia
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Vastagabb ugye és a fedlapja sem olyan anyag mint a 7250-é, ami eléggé gyűjti az ujjlenyomatokat. Szóval nekem kézbefogva mindkettőt az a személyes benyomásom, hogy a 6230 masszívabb. Sajnálom eladni a 6230-at mert nagyon jó kis gép, és olyan mint ha új lenne, nem lehet megmondani róla, hogy használt szinte. Lehet marad a családban, még nem dőlt el. Asszonynak van egy 6320-a, a helyett lehet megkapja.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
nagyon szép, nekem nagyon tetszik.
de miért jobb kézbe véve a 6230? kifejted pls?
persze, ha nagyon szenvedsz vele, adok egy 6230-at helyette
amúgy én rendeltem egy gyári ventillátort az enyémbe. enm hiszem, hogy beszerelem, de nem drága, legyen. -
Avicularia
veterán
Előd és az utód. A 7250 sokkal szebb, viszont a 6230 sokkal masszívabb kézbe véve.
Egyébként lehet egyből egy gariztatással kellene kezdenem, mert zörög a 7250-es ventije, főleg ha mozgatom a gépet. Olyan jó csapágyas hangja van. Terhelésen is jóval hangosabb mint a 6230.
De megérte nagyon, tetszik a gép. Tényleg ezt nem sokat használták gyakorlatilag teljesen új.
Nem is értem miért veszít ennyit a Latitude az értékéből megvétel után. Ez a gép 16000 korona körül van újonnan nálunk és 4550-ért sikerült megvenni. Nézegettem XPS 13-akat is, de azok használtan alig olcsóbbak mint a boltban.
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Latitude 3x50/60/70 szériáról mik a vélemények?
régi Vostro szint vagy még az alatt is?Köszi.
-
bakerman
csendes tag
válasz
Janika-1982
üzenetére
náluk kérdezted már? [link]
-
Magnum_
nagyúr
srácok!
anyukám Dell D520-asára kellene új / másik bill. Melyik típuséval lehet esetleg azonos? hogy keressek?
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
tudom köszi, de Bp oda vissza 8-9k és ez évente + takarítás pasztázás 6k, mostani gépemre van 3+2 év onnan, de sanszos, hogy a 2évet elbukom

ez a dell 7559 azért is olyan szimpi, mert simán lehet takarítani is és alapból 3év garos,
csak a teljesítmény és árat nézném akkor LENOVO Y50-70 i7-el gtx960-al 280eFt, de a gari2 év, na meg milyen...
LENOVO Y700 i5-6300hq-el gtx960-al 280eFt itt is a gari gáz.....
dell 7559 i5-6300hq-el gtx960 305eFt de ez 3év garival és sok jót hallok a szervizről
és az asus rog g751 i7+ gtx965 2év gar 350eFtti melyiket vennétek, tanácstalan vagyok, mint egy kisközség

-
kisza25
félisten
válasz
Mikulásbá
üzenetére
nekem asztaliban sincs sokkal erősebb gépem
Dell 7559 i5-6300hq+gtx960m, asztaliban ~i5-4460/i3-3470 és gtx 750ti-nek felel meg.
Asus 751 i7-4750HQ+ gtx 965m meg i5k+ gtx 960 szint, ez kb a mostani gépem, bf4-et tolom fullHD low, más játékokra csak kicsapongok, bf5 még kérdéses, de még az sincs meg milyen lesz, nem hogy a gépigény, de frostbite 3 elég jól skálázódik
nekem a 2év gari ami szúrja a szemem, 3év lenne nem is agyalnék már venném is
-
válasz
kisza25
üzenetére
A cipeléshez hátizsák,meg se kottyan.Ez legyen az utolsó szempont.A 17,3" már monitor,így azért pl. egy G751JY már all-in-one gép.A 980M még 1-2 évig elég lehet(bár a mostani játékok pl. Division már izzasztják),aztán gépcsere.Ezért érné meg az.Egy gyengébb gépnél már most elég sok kompromisszumot kell kötni,hogy menjenek a gamek.
-
gt7100
tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
A személyeskedő megjegyzéstől eltekintve: ez csak egy apróság.
Egyebekről (hűtés, strapabíróság stb.) van információd?
Latitude esetében szabályos zuhanást látok a minőségét tekintve, a 6500 óta.
Ebben benne van a billentyűzet, a touchpad (6x20 már ALPS, hihetetlenül gagyi) stb.
Az egy dolog, hogy a frissen kicsomagolt hogy néz ki. De úgy egy év intenzív használat után?
Nekem nincsenek illúzióim.
A másik, számomra gázos pont a garancia: inspironra is van NBD? Mert anélkül, ha nincs tartalék gép... hát szopás... -
kisza25
félisten
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Na végre valaki megválaszolta a kérdésem, még ha nem is közvetlenül nekem és offban

nézegettem még az ASUS g751-es gépeket amit te is ajánlottál, de 350eFt és 2 év kiterjesztett garival meg ~375eFt az nekem már túl van az ingerküszöbömön, ez a dell 7559 amiről már megnéztem egy csomó tesztet, meg itt is többen ajánlják.
A 3 év gari ami nekem fontos, mert ami elromolhat az el is romlik és ezt egyre inkább tapasztalom.
Ebben minden szerelhető és bővíthető, a hűtése is átgondoltnak tűnik. -
válasz
somasz
üzenetére
Azért a 7559-es egy közepes gamer gép a hardverek alapján(+full HD IPS),a hagyományos Inspiron minőségtől jobb,alapból 3 év gar. van hozzá.Amit ígér azt tudja.Én azt mondanám,ár-érték-teljesítményben azért elég jó.
A Precision GPU-ja melóra való elsősorban,nem igazán játékra.Itt a különbség,ezt kell eldönteni először,mire lesz főleg használva.
-
somasz
addikt
válasz
gt7100
üzenetére
Én sem vennék, nagyon drága ennyiért egy Inspiron, ebben egyet értünk. De új E5xxx Latit sem vennék ennyiért. Ez tipikusan az alig használt Precision vadászterülete, vétek nem azt venni.

Nem feltétlen igaz a minél újabb, annál rosszabb, az N5010-hez képest kijöttek az évek és generációk során a mély mocsárból. Egyébként a 7-es Inspironok elvileg vállalhatók.
-
válasz
gt7100
üzenetére
Nettó hülyeség amit írkálsz.Ez az új 7-es sorozat közelít a Latitude minőséghez.A hardverek egy dolog.Latitude-ben is vannak gyengébb gépek(pl. TN panel,stb.),de üzleti,olyan is a besorolása.
Nézz már videót róla,egy csavar és lejön a hátulja,bármit cserélhetsz.
Pl. E7440,akkut ki,majd 2 csavar és akkor jön le a fedlap. -
gt7100
tag
válasz
somasz
üzenetére
Sértődésről szó sincs.
Viszont az inspironok sohasem a minőségükről voltak híresek és a tendencia szerint minél újabb, annál ócskább. Inspironból 200e a max. amennyit hajlandó lennék adni érte, ez a 300e+ már nagyon sok. Szerintem.Szerelés: ehhez minimum az alsó borítást le kell szedni. Ez nem jár garancia vesztéssel?
Latitude esetében a hdd önálló rekeszben van. (Bár ha belegondolok, memória is user serviceable... és azt már csak a hátlap levételével tudom...) -
somasz
addikt
válasz
gt7100
üzenetére
Nem kell feltétlen képben lenni, elég ha ismeri az ember a notebookcheck vga listáját.
Viszont (remélem nem sértődsz meg), ha nem ismered magad ki annyira a piacon, akkor ne írj feltétlenül ajánlatokat. A 7559 egy új gép, új szerkezettel, elmúlt években nem olvashattál róla.
Könnyen cserélhető mindene:
Itt egy teszt róla.soldier: sajna a 6540-be elérhető 8690M a 960M-hez képest nem nagyon rúg labdába. Quadro K2100M és FirePro M5100-as M4800-at keresnék a helyében.
-
somasz
addikt
válasz
gt7100
üzenetére
Egy viszonylag erős vgával rendelkező gépet valószínűleg vga-igényes felhasználásra venne, ahova a Latitude széria egyik tagja sem felel meg.
Womack: Én egy alig használt, használt Precisiont ajánlanék helyette. Nagyságrenddel jobbak. Csak néhány vélemény volt eddig erről az Inspironról, ezért inkább külföldi teszteket nézegess!
-
gt7100
tag
válasz
Womack
üzenetére
Nem saját tapasztalat, csak az elmúlt évek során olvasott infók alapján.
Rossz hűtès, nem túl strapabíró zsanérok, hdd csere egy agyrém (szét kell szedni a gépet)
Ha változott valami azóta, akkor passz.Amennyiben csak a garancia lejártáig akarod használni és van rá NBD gari, akkor talán... úgy egy százassal olcsóbban... Ebben az árkategóriában inkább egy latitude 5xxx-t néznék.
Persze ez csak a privát véleményem. -
Womack
csendes tag
Sziasztok.
Tervezem egy ilyen masina vételét [link] és kíváncsi lennék a véleményetekre hogy megéri-e az árát illetve van valami buktatója amit egyelőre nem ismerek
.Köszönöm a segítséget előre is.
Üdv
-
-
Dhampir
félisten
válasz
gt7100
üzenetére
Így van, jelenleg csak a használt és felújított gépek piaca marad beszerzési forrásnak, vagy Angliai ismerős révén a Dell Outlet áll rendelkezésedre.
-
lord.lakli
őstag
válasz
gt7100
üzenetére
Precision: mobilitás + ahol CAD, CAM, egyéb tervező programok használata szükséges. Refurbished-es gépeket egészen olcsón lehet szerezni. Én egy 6800-ast (most is azt használom) 16 GB RAM, 256 GB SSD, 1 TB Winyó, K3100M-el és 2.5 év NBD garival sikerült 330-ért megcsípni.
-
somasz
addikt
válasz
gt7100
üzenetére
Mondjuk nem feltétlen Mo. a célpont... pl. Ausztriában élő autó- és formatervező unokatesóm,ki tudta gazdálkodni egyéni vállalkozóként anno az új M6600-os FHD IPS, i7-2860QM, Quadro 4000M, nagy ssd, sok ram konfigurációt, jó párszor megkereste rajta az árát.
Rengeteg 3D tervező cég simán kiad ilyenekre pénzt és nagyon hamar megkeresik az árát, szerintem itthon is egyre többen. Ahol van pénz a cégben almás cuccokra, meg sokmilliós autókra, ott akad ezekre is. Másrészt nagyon sok ilyen cég lízingeli a hardvert, akárcsak az autókat.
-
gt7100
tag
Az jutott még eszembe itt a nagy nézelődés közepette, hogy vajon a Precision gépeknek kik lehetnek a célközönség?
Egy átlag fejlesztő nem hiszem, hogy ki tudná gazdálkodni a közel egymilliós árát.
Egy fejlesztőket foglalkoztató cég meg nem hinném, hogy ennyit költene munkaeszközre.
Cégvezetőnek, akinek még az e-mailjeit is a titkárnő kezeli?
Tényleg nem értem. -
kiiso
tag
válasz
Káposztakuki
üzenetére
Én két éve csináltam ezzel kapcsolatban egy kis kutatómunkát és arra jutottam hogy a nem full HD verzió alaplapján nincs eDP csak LVDS. (Tévedés jogát fenntartom!
) -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Tervezem Dell Inspiron 3537-es laptopom fejlesztését.. Ezt egy kijelző cserével kezdeném a jelenleg 15,6" 1366x768 helyett tervezek bele egy 15,6" 1920x1080 panelt pakolni. Szerintetek ez nem fog videókártya teljesítményt vissza venni nagyon ? (Jelenleg amikor van rá lehetőségen nagy monitorra ki szoktam rakni kiterjesztéssel - ez nem változna-> később se) ezért ha 2 1080p-s kijelzőt kell hajtania az nagy erőfeszítés lenne neki ? És elbírná ? :\
-
soldi3r
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
-
Avicularia
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Svédben élek, szóval hazai marad a gép. ST-t természetesen megnéztem mielőtt licitáltam.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Avicularia
üzenetére
Ja ezzel kellett volna kezdened... Garit honosítani tudod majd vagy kint fogod használni?
Amúgy szép gép, hardver adatok is rendben, ST-vel megegyezik

-
Magnum_
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
Nice catch!!!! Grat!
-
Avicularia
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Most nyertem svéd ebayen, elég jó minősítésű eladótól. [link]
-
szabonagyur
félisten
válasz
Avicularia
üzenetére
Megéri nagyon, de minden rendben van azzal a géppel? Irreálisan olcsó.... nézz utána Service Tag alapján...
-
Avicularia
veterán
150K-t megért egy 7250, ami i5-5300U, 16GB, 128ssd, február 22-től 3 év NBD, HD kijelző, új állapot?
-
somasz
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Egyelőre nincs e6540 utód...
gt7100: Szerintem az 5x40-től kezdve vállalható az 5-ös széria is, belépő üzletinek nevezném és nevezik is a gyártónál. Használtam jobb vétel, mint bármely azonos árú új tejfölös-műanyag gép.
adika4444: Ez az ár nagyjából várható volt a kinti árból kiindulva.
-
Ulius80
tag
válasz
somasz
üzenetére
Köszönöm!
Eredeti a játék,szabadon volt letölthető.
A hőfokok rendben,alapjárat 48-55C',játéknál ami kb 2perc,60C'.
Memtest nem dobott hibát,ment vagy 1 órát.
Steamen láttam,de nem tudtam kibogozni,hogy mi a hiba javítása.
A kis keresztlányomnak lett volna a játék,de akkor marad más.
Mégegyszer köszön mindkettőtöknek!! -
-
gt7100
tag
válasz
AxBattler
üzenetére
A felsoroltakat nem ismerem, de a Latitude maradéka, az 5xxx sorozat már az a kategória, amire csak akkor érdemes költeni, ha végképp nincs más.
Nehezen hinném el, hogy a mostani 5000-esek jobbak, mint öt éve voltak az akkori 5000-esek. És öt éve is csak a Vostro nevű ipari hulladék mellett voltak elfogadhatóak. -
adika4444
addikt
Van már 7270 Mo-n is. Aztán jól le is lombozott hogy csak a nagyszerű radium.hu-nál kapható. De én azért reménykedek benne, hogy hivatalos helyről is lesz. Ja és az ára is
adatlap -
benczeb
aktív tag
Sziasztok, egy Dell Latitude E5470-es modellt szeretnék vásárolni (Intel Core i5-6440HQ / 8GB / Intel® HD Graphics 530), érdeklődöm, hogy bárkinek van-e tapasztalata vele?
-
David3
őstag
válasz
Pandimakaay
üzenetére
Pedig nem mindegy. Először az Intel chipset driverek, Intel, majd az AMD driverek. Utána, ami marad, ott már majdhogynem mindegy a sorrend.
-
gt7100
tag
Latitude E6520 utódot keresek.
14-15" méret, matt kijelző, min. 1600x900-as felbontással, ujjlenyomat olvasó és házilag cserélhető hdd fontos lenne.
Ha dell, akkor mi az amit érdemes keresni?
Úgy tűnik a 6xxx széria gyakorlatilag kihalt, 5xxx-re nem vágyom. -
kisza25
félisten
sziasztok olvasgattam a topikot, de nem sok választ leltem benne, dell 7559 i5-6300hq+ gtx960 mennyire ajánlott darab?
Néztem róla tesztet, de az i7 változat volt, játékra is használnám, de nekem arra elég lenne az i5 4magos változat
A DELL notikban van lehetőség belenyúlni a venti vezérlésbe esetleg biosban?
nekem fujitsunál van normál és silent mód, nem zavarna, ha kicsit hangosabb lenne, de ne legyen annyira meleg, mert tesztben amit láttam ott azért volt baj a hóvel, de azt írták halk maradt:
-
vájnör
újonc
Sziasztok!
Egy lassan 4 éves Dell N5110 laptopom van, aminek az akkumulátorát nem tudom rendesen feltölteni. A képen látható szöveget írja, hogy számítás és 1 hét folyamatos töltés mellett csak pár százalékot sikerült töltenem. Ez most akkor akkumulátor hiba, vagy esetleg más lehet?
Előre is köszönöm a segítségeket!

-
Kronos3000
senior tag
Van egy rejtélyes problémám.Dell N5010-ről van szó,csak igp-s verzió.Gyári akku kb 1órát bírt még,aztán egyszer csak csutkára merülve többet nem töltötte fel.Kiírás szerint akku 0%-töltődik.Kikapcsolva,bekapcsolva akárhány órán át maradt ez a helyzet.Aztán akku nélkül lett használva úgy fél évig.Lett bele véve egy új akku,ritkán volt is használva akkuról ám addig sosem lett merítve hogy kikapcsoljon,sőt az energia gazdálkodásban beállítottam hogy ne engedje merülni 5%-ig,hanem már 20%-nál kapcsoljon ki.Nos egyszer csak a konyhában lett felejtve,mire ránéztem kikapcsolt.Jó gondoltam lemerült,töltőre dugva azonban ugyan azt írja mint a régi akkunál.Akku 0%-töltődik.Ugye előtte egy FHD videó ment rajt másfél órát ami 50%-ig merítette tehát az aksi jó.Töltőröl üzemel gond nélkül tehát a töltő is jó.Amíg nem merült kikapcsolásig az aksit is töltötte.Órákig hagytam kikapcsolt állapotban töltőn de semmi változás.Van valakinek valami tippje mi lehet a gond?
-
Brandynew
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor a Windows 10 lenne a ludas? Nem értem.
-
Brandynew
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Milyen verziójú Firefoxban, milyen oprendszer alatt próbáltad? Én 64 bites Firefoxban (45.0.1), Windows 10 alól. Elképzelhető, hogy a 64 bites Firefox a ludas...
-
Brandynew
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor nekem nem tudom miért nem olyan folyamatos, mint a FHD. Pedig új gép, friss Windows, SSD, friss driverek, Firefoxban pedig csak uBlock Origin van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Számla + Garancia //
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

így vga-k terén nem vagyok képben.
)