Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok Mágusok!
Adott egy Dell Inspiron 6000-es fenevad

-hálózatról minden oké szépen hasít(korához képest)
viszont:
-az aksit a bios sem látja
-folyamatosan villog a 3 led ha bedugom a töltőt a gépbeMi a gubanc,halott az akksi vagy valami más?(előéletéről semmit nem tudok)

-
Roxkex
senior tag
válasz
Worm40000
üzenetére
Köszi !

Tegnap újra húztam a rendszert és nem minden drivert raktam fel..
De a lényege az ugyan az , hogy nem hagytam a windowsnak , hogy Ő rakja fel autómatikusan a drivereket - letiltottam registryben a driver keresést meg egyenlőre az updatet is
- Most még nem tapasztaltam a problémát aztán majd egy hosszabb alvás mentes használat után meglátjuk , hogy jó lesz-e . Bízok a jóban egyenlőre ! 
Szerk.: De a sorrend az nagyjából nekem is ez volt

1- Chipset 2- Intel VGA 3- AMD Vga (amdről!) 4- management 5- card reader 6- input 7- audio (a wifi / lan drivert egyenlőre kihagytam mivel jó anélkül is a hálózat) -
wjeszy
csendes tag
Sziasztok!
Már nagyon sokat segítettetek örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot. Lenne még egy kérdésem az új DELL 5558 gépemhez. Végre sikerült belaknom és úgy működik ahogy azt én szeretném. Nagyon tetszik hogy netezés mellett 0% a ventilátor, olyan mintha egy telefon lenne előttem - imádom. Viszont ráindítottam egy wot-ra és normál beállítások mellett szépen vitte 60+ fps-el a 920m, de itt már nem olyan csendes. Olyan szinten pörög hogy már zavaró. Persze egy vékony nem gamer gépről beszélünk és tisztában is vagyok vele. Szerintetek lehet gond ha ennyire pörög hosszabb ideig vagy nem gond? Amúgy tartja a 60C és semmi gond, próbáltam laptop hűtőre tenni ez egy kicsit segített.
Vélemények? Sosem volt dolgom ilyennel, lehet baja a ventilátornak ha így megy hosszabb ideig? -
szaszandras
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Én úgy tudom, hogy a töltőre a gép garanciája érvényes.
Legalábbis nekem Latitude és Vostro töltőjét is cserélték 1 év után is. -
Worm40000
csendes tag
válasz
Roxkex
üzenetére
Ugyanezt csinálta nekem, valahol párszáz hozzászólással ezelőtt, azt kaptam válasznak hogy rendesen fel kéne rakni a drivereket. Nos, működött
Konkrétan minden delles telepítős programot / drivert leszedtem, a maradékot pedig eszközkezelőből próbáltam kigyomlálni, aztán a dell oldaláról elérhető mind 12 drivert szép sorjában feltelepítettem (ebben a sorrendben), azóta ez pont működik, cserébe szívat mással.. -
Roxkex
senior tag
Hali valaki tud segíteni ?
A W10 olyat csinál ,hogy ha a "Start menü" -> "Főkapcsoló" -> "Alvó" módot választanom , akkor nem biztos , hogy elalszik. Vagyis azt csinálja , hogy a kép elsötétül és a ledeknél a "Bekapcsolási állapotot jelző" led világít erőteljesen. És a gép csak megy megy megy és megy .. :\ - De ezt kikapcsolásnál is csinálta már ma este - beállítottam a gépet , hogy 2,5 óra mulva kapcsoljon ki és reggel ugyan erre ébredtem :\ (W7 alatt nem volt!)..Dell inpiron 3537 intel core i7 + amd readeon hd 8850m
újra driverelést csináltam már ! -
sigidi
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlen, hogy az E6420-hoz milyen méretű gap pad kéne? Ezt néztem, de lehet vastag lesz...

-
runner 125
nagyúr
válasz
Pandimakaay
üzenetére
Nem. Akksi, töltő 1 év gar.
-
Pandimakaay
aktív tag
sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy van egy dell laptopom és még év végéig van garim rá, és kontaktos a töltő. Erre vonatkozik?
Előre is köszi.
-
Ringman
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
egy bajom van vele így kb 1 hónap használat után: marha nagy a laptop mérete a kijelzőhöz képest! (de ez szinte az összes 16:9-es 14"-os gépre igaz)
a hp 6930p-m 2 cm-rel keskenyebb volt, kicsit nagyobb kijelző (14,1 vs 14,0) mellett.
-
Joshi
titán
válasz
Aethelstone
üzenetére
Amikor elhoztam az Inspiront az volt az első hogy belerakattam egy 128GB-os OCZ Vertex 4 ssd-ét.
Ma már nem használnék PC-ét ssd nélkül. 
-
brickm
őstag
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e laptop tuning ügyben, vagy más topicot keressek, de ha már dellem van, először itt próbálkozok.
Szóval adott egy dell vostro 3460. i3 2370M processzorral. Magát a laptopot meg lehetett vásárolni i5 és i7-es processzorral is.
Az lenne a kérdésem, hogy ugyan azt az alaplapot szerelik-e az i7-es gépbe is, mint az i3-asba, vagy eltér?Igazából egy forrás azt állította nekem, hogy nem tehetek erre a lapra i7-est.
De érdekelne a ti véleményetek is erről.i7 3632QM procival lehetett még venni annó.
-
4264adam
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
70-ért vettem SSD-vel, német bill de világitós
Illetve ebben a korban már eléggé elhasználódótt a gyári akku 66%-on 20-60 percet bír. De jár hozzá eredeti Windows 7 kód az akkumlátor helyén -
-
4264adam
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
E6420-am van I5 2th gen. 1600x900 imádom. Megfelelő pasztával benti takaritással frissítésekkel és SSD-vel szálguld minden. Illetve néma mert be áll 56°C-ra és majd csak 65°C-on kapcsol be a ventillátorja.
-
somasz
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Teljesen jó. Kijelző átlagos. Hűtés i5-tel simán jó. Ha nem kell Quadro, akkor anélkül vegye. SSD-t bele és örüljön évekig.
-
-
somasz
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
e6430 lesz az, ha nem csal szemem.
-
-
AstraCDX
senior tag
Hahó Szakik !
DELL E74** modellekhez létezik olyan WWAN 4G/LTE modem ami alkalmas az europai, és magyar LTE frekvenciák használatára ?
Általános europai, és magyar 4G/LTE frekvenciák 800MHz (B20), 1800MHz (B3), 2600MHz (B7) .
Üdv.
Astra
-
Ringman
félisten
válasz
DrLecter80
üzenetére
biosban nézd meg. (bár nem írtad, hogy melyik modellről van szó)
-
DrLecter80
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni !
Lehetséges, hogy valahol le lehet tiltani az integráld VGA-t és hogy csak az nVidia menjen ????? -
seniman
veterán
A Studio1737 biosával működhet a 1735-ös?
Kicsit szélesebb lenne a CPU támogatási paletta 
-
Worm40000
csendes tag
Nekem is nem használt olvasó mellett lóg a külső vinyó, mert nem eszi meg a caddyben

Más: még mindig 3537, Windows 10, drága jó (nem) Atheros wifi driver használhatatlanná teszi elég gyakran a gépet, olyan lelkesen szarul DPC-zik. Ez még egy jobbik eset, láttam én már 700k+ értéket is, illetve ISR / pagefault is szokott hasonló szép lenni. Ha letiltom a wifi kártyát / törlöm a drivert, megjavul, de úgy viszonylag nehezen tudom megosztani a kábeles netet.
Ugyanitt, láttam én már eszközkezelőben mindenféle hibát amikor egy-egy letiltás után: This device cannot start (10), This device cannot find enough free resources that it can use (12), illetve egyszer fogta magát és eltűnt, mintha nem lenne a gépben. Ez utóbbi miatt a HW hibát se tartom kizártnak, de google kereséseim szerint viszonylag sokan jártak már így.
Driverekből próbáltam mindenfélét, nem segítettek. Valaki szívott már hasonlóval? -
426os
őstag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Optibay keretben is könnyen cserélhető a HDD. Sőt, talán még könnyebben/gyorsabban is. Illetve így az adatok is mindig kéznél vannak, nem kell még egy dolgot pakolgatni, dugdosni bele a kábelt.
Volt egy lakótársam, aki benne hagyta a gépében a dvd írót, amit évente egyszer használt, ellenben a tárhely miatt folyamatosan lógott a gépén az usb-s hdd. Asztalon még csak-csak, de mikor így hordozta, használta pl kanapén, ágyon az vicces volt kívülről nézve. -
David3
őstag
válasz
Roxkex
üzenetére
Értem, köszi... ha lesz szabadnapom, ránézek majd...
Az előző kérdésedre a válasz pedig: le kell tiltani a gyors rendszerindítást. Nekem Win 7 alatt is ugyanez volt a problémám (ha jól látom ugyanaz a gépünk van, ugyanolyan hibajelenségekkel... de mindenre van megoldás. : ))
Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások: itt kicsit lejjebb mész, és ott találod (előtte lehet engedélyezned kell a beállítások módosítását ugyanebben az ablakban felül).
-
Roxkex
senior tag
válasz
David3
üzenetére
Szia!
Ezt nekem W7 alatt csinálta de a napokban felraktam a Windows 10-et(UEFI-ben) és ott már nem csinálja.
Pontosabb ha azt mondom ,hogy eleinte csinálta , 1x 2x feldobta de szerencsére már nem dobálja
Bár nekem az a "tippem" volt ,hogy azért rinyált , mert ki volt kötve a monitorra.. De nem :\Kérdés mindenkihez :
Nekem viszont a W10 olyat csinál ,hogy ha a "Start menü" -> "Főkapcsoló" -> "Alvó" módot választanom , akkor nem biztos , hogy elalszik. Vagyis azt csinálja , hogy a kép elsötétül és a ledeknél a "Bekapcsolási állapotot jelző" led világít erőteljesen. És a gép csak megy megy megy és megy .. :\ - De ezt kikapcsolásnál is csinálta már ma este - beállítottam a gépet , hogy 2,5 óra mulva kapcsoljon ki és reggel ugyan erre ébredtem :\ (W7 alatt nem volt!) - Neked ilyen nincs ?Vagy valaki erre nem tud megoldást ?
Szerk.: Masina : Dell Inspiron 3537 I7 4500u , radeon hd 8850m
-
soldi3r
veterán
A 7510-es Precivel van valakinek szemelyes elmenye?
-
4264adam
nagyúr
-
DonMenyet
tag
Sziasztok!
Egy Dell E7440-t használok, szeretem nagyon, de néhány apróbb gondom van vele.
- Ha egy ideig nem szól a hangszóró, majd pl rám írnak skype-on, egy nagyot csattan. Mintha egy feltekert erősítő bemenetére dugnék egy jacket.
- A mikrofonja nem ad elég tiszta hangzást ha hívok róla valakit. Van hozzá valami gyári szoftver, ami ezen segít?
- A kártyaolvasó nem mindig működik benne.
(Win 8.1-et használok.)
Köszi a tippeket. -
badd
tag
Sziasztok!
Magyarországon hol lehet venni gyári Dell akkumulátort? Egy E6520-as laptopba kellene egy.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
rettriwer01
csendes tag
Sziasztok!
Azt leszámítva,hogy még mindig nem tudom a webcamot beindítani,nekem gondom nincs különösebb a gépemmel.Illetve van még egy apróság. Amikor beindul egy játék alatt a ventilátor,nem akar leállni még a játék befejezése után fél órával sem, pedig hideg levegőt fúj már akkor. Arra rájöttem,hogy ilyen esetben restart,vagy ha megnyitom az AIDA-t és ott az érzékelőt,akkor azonnal lelassul (hangtalanra) a ventilátor. Gondolom ez a túlhűtés.pörgés szoftveres probléma lehet,ha az AIDA-ra reagál. Mit lehetne tennem ahhoz,hogy önmagától lassuljon le? Intel HD 5500/ Nvidia 920M. Milyen dájvert töltsek le? Jah és mégvalami. Mivel nincs külön webcam drájver a Dell oldalán,hogy érdemes keresni? Melyik kiadást? Egyáltalán melyik packban érdemes keresni? (15 5000 5558 , i5)
-
somasz
addikt
nincs, nem működik!
mpcie hely van, de msataként nem funkcionál. elvileg félmagas ssd-t cache-nek bele lehet tenni, de én még nem láttam ilyet működni ezekben a dellekben, saját magam pedig nem próbáltam még.vizimento: belemegy, de nem lesz szép. belevaló, ejektorosat vennék.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Érdeklődnék, de méginkább megerősítést kérnék a hozzáértőktől, hogy a Dell Latitude E6430s notiban tényleg van mSATA foglalat? Ha ebbe veszek egy ilyen ssd-ét, akkor a sima HDD maradhat háttértárnak? Válaszokat előre is köszönöm.

-
Tails111
aktív tag
Tisztelt Dell tulajok.
Dell Precision M4500 hoz szeretnék MSATA SSD-t venni, Van olyan Dell tulaj akinek van tapasztalata MSATA SSD-vel. Félek a kompatibilitási problémáktól azért érdeklődöm itt először.
-
somnia
senior tag
válasz
Máté94
üzenetére
...na ez az, hogy nincs, a dokumentum szerint pedig kellene, hogy legyen...
"Akadálytalan munka: A nagy méretű, precíziós érintőpad gyors nagyítást, kijelölést és görgetést tesz lehetővé. A hátulról megvilágított billentyűzettel még sötétben is folyamatosan dolgozhat, mivel rossz megvilágítás mellett is pontosan gépelhet"
-
somnia
senior tag
Sziasztok!
A billentyű megvilágítást hogy lehet bekapcsolni, Inspiron 5759-en?
-
morfondőr
addikt
Köszi az infót! Utána olvastam kicsit ennek az optimus dolognak és sokan panaszkodnak, hogy win 10 alatt nem működik rendesen. A hűtés a GPU miatt nagyobb/jobb a gépben, vagy ugyanaz van benne, mintha nem lenne VGA?
-
somasz
addikt
válasz
morfondőr
üzenetére
Normális esetben működik az optimus és olyankor az intelt használja, mint a csak inteles verzió. Játékra amúgyis ropi a quadro, de fűteni tud. Egy takarítás és újrapasztázás valószínűleg indokolt lesz, ha nem volt új kora óta pucolva.
Ne legyen törve a váz, lehetőleg eredeti legyen a töltő, ne legyen foltos/pixelhibás a kijelző, ne legyen felpúposodva a touchpad alatti egérgomb (külön nem kapható), minden máson szerintem könnyen túl lehet lépni. Ha türelmes az eladó, akkor egy dell diagnosztikát végig futtatnék, ha lefut hiba nélkül, már fél siker. Ha van rajta rendszer, amit kipróbálhatsz, akkor vinnék magammal a helyedben pendrive-on portable aida64-et (akkuelhasználódást ellenőrizni), hdsentinelt (vinyó kondíciót ellenőrizni).
Ja és lehetőleg olyan helyről vedd, ahol adnak rá garanciát és szóba is állnak veled, ha garis ügyintézésről van szó.
-
morfondőr
addikt
Üdv mindenkinek!
Noti vásárlás előtt állok és a kiszemelt egy Latitude E6430 lenne. Elérhető Nvidia 5200M dedikált VGA-val is és az lenne a kérdésem, hogy ez mennyi mínusz üzemidőben átlagos irodai használat mellett? (Játék csak töltőről lenne természetesen) Esetleg hőben, hangban mekkora a difi? Használt gép vásárlásakor esetleg van olyan dolog, amire mindenképp érdemes figyelni? (gyakran meghibásodó alkatrészek, típushibák, stb.)
A válaszokat előre is köszönöm! -
lsebestyen
addikt
Sziasztok! DELL 5537 Kb. 2 hónapja volt gariban alaplap cserém (+ kijelző), de ma reggel egy 7 beepes hibával fogadott. Kb 5 perc szenvedés árán sikerült valahogy bekapcsolnom, de akkor ezekszerint a végét járja? Nem értem...Javított lapot raknak a gépekbe garanciáztatás néven???
Hogy tud 2 hónap alatt gallyra menni az alaplap, úgy h kb semmi extrát nem csináltam vele (nem terheltem a halálba). Hibát sikerült felvennem diktafonra... -
somasz
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- Asus Zenbook S 16 OLED UM5606WA, Ryzen AI 9 HX 370, 32GB DDR5, 2TB - Garancia 2027.08.01 magyar bill
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
,de nagyon kíváncsi vagyok,mert elméletileg úgy került hozzám-akksi halott

Konkrétan minden delles telepítős programot / drivert leszedtem, a maradékot pedig eszközkezelőből próbáltam kigyomlálni, aztán a dell oldaláról elérhető mind 12 drivert szép sorjában feltelepítettem

Azért köszi
Kicsit szélesebb lenne a CPU támogatási paletta