- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
Új hozzászólás Aktív témák
-
GaborGh
őstag
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Szétkaptam egy Dell inspiron 1501-et, mert nagyon melegedett. Azt hiszem meg van miért: a hőelvezető cső lamellái totál el vannak záródva a kosztol, így nem igazán tud "átfújni" rajta a veni.
Az lenne a kérdésem, ha már szét van szedve: érdemes újrapasztázni a cpu-t? (MX2 jó lesz erre a célra?)Vagy teljesen felesleges?
Köszi!
-
Chaser
legenda
válasz
Hawerr #23193 üzenetére
Nincs mit
A gt555-ösön el is gondolkoztam, dvbt tunerral nem volt pénz az a 155k körüli összeg érte, többért is tovább adhattam volna valszeg. Hát jah, nagy felbontás/jó vga nem ebben az árkategóriában van az biztos
FHD xps 502 még az árak elszállása előtt volt már 250k-ért, most gyanítom 300k körül van. Sikerült ma vennem egy x61 nb+tab gépet, 12.1" 1400x1050 IPS...na ez már penge
hw meg nem érdekel, annyira játszani akarnék ott az asztali.
-
Chaser
legenda
válasz
Hawerr #23191 üzenetére
Ez az inteles.
GT 555-ös volt 160k, de karányocs előtt azt dobálták 150 v 55-ért. Nem mindig van elérhető státuszban. Az oldaluk meg katasztrófa. Láttam már saját szememmel is szóval nem kamu. i3 szandika, 4GB ram, 750-es hdd volt benne. akit érdekel felhívja őket most milyet lehet kapni és mennyiért. -
Chaser
legenda
válasz
-szabi- #23189 üzenetére
Mondom ha nem zavar hogy nem az örökkévalóságnak készült a kaszni, kijelző enyhén szólva nem a legjobb, - bár mivel nagy a szórás kifoghatsz éppen jobbat is - akkor nézd meg és vedd meg. Nem erős igénybevételre/hordozni való. Otthoni használatra azért jó.
Tipp még..aldi-s medion gép, elég jó hw, kaszni se tűnt nagyon gyengének, nyilván W7 is az ár része volt, 3 év gar, ha jól tudom az msi gyártja, gt555-ös gép volt múltkor náluk 155-160k-ért. + még adtak egy dvbt tunert remota-tal ha jól rémlik. -
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy Dell XPS M1330-as laptopom. Ezt a gépet szeretném egy monitoron használni, külső billentyűzettel. Így a legkézenfekvőbb megoldás az lenne, hogy vennék egy dokkolót. Sajnos azonban az XPS nem egy üzleti szériás modell, így nincs gyári dokkoló hely rajta. Valami alternatív megoldást keresek. Túrtam a netet rendesen, de nem találtam semmi értelmes megoldást. Olvastam olyat, hogy vannak ilyen USBs dokkolók, de a Dellhez nem találtam. Várnám az ötleteket, hogyan tudnám megoldani a legegyszerűbben ezt. Előre is köszönöm
-
Chaser
legenda
válasz
-szabi- #23180 üzenetére
Hát minőségben éppen egy belépő 100k-s acer jobb ennél a gépnél, azt kell mondjam
Ami ennek a gépnek az előnye az ára és a hozzá adott hw és a garancia. Ugye 3 év alapból. Ideális esetben nbd - házhoz mennek pár napon belül ha gond van és ott csinálják meg a gépet -. 150k-ért ne akarj csodát, sajnos nem kapsz
nézd meg valahol személyesen, ha lehetőség van tapogasd meg. Vásárlás előtt mindenképp ellenőrizd a service tagot dell checken, ott látod hogy alap szerviz gar van-e a gépen vagy nbd.
-
Chaser
legenda
válasz
Muerte #23178 üzenetére
Semelyik másik géppel nem csinálja csak ezzel. Sőt tovább megyek, másik 4300-assal amiben intel 5100 wlan volt azzal se csinálta, csak ezzel amiben 5300 van. Meg ugye csak akkor szakad ha akuról megy a gép, töltőről semmi gond. Más gépekkel akuról se volt gond, kábelen is stabil. Ilyet még nem láttam
Winben kb minden gyári beállítás, bár igaz nem én telepítettem, vannak rajta keveredve driverek rendesen. Majd ha lesz időm rátolok egy normális wint, ha nem is változik a helyzet sw-es hibát legalább kizárja. Viszont tudni továbbra se fogom hol lehet a gond.
-
Muerte
addikt
válasz
Chaser #23174 üzenetére
Az a t-home-os Pirelli router egy nagy rakás ...
Nálam a munkahelyemen az volt.5 megás net délutánra kb.jó ha megvolt 2 mega plusz szakadozott 10 percenként.Utána olvastam van vmi tipus hibája,sokan szenvedtek vele már.Kicseréltettem,hoztak egy másik névtelen ZTE routert beépített, antenna van benne de egy falon kersztül jól átjön kb.8 méterre a jel veszteség nélkül.Azóta nincs sebesség csökkenés meg szakadás. -
-szabi-
addikt
Hi
Ezt néztem ki magamnak: DELL Inspiron N5110 Fekete
/ Core i3-2330M / 4Gb ddr3 / GT 525 / 15,6" 1366×768 / 500 Gb /Használ valaki ilyet?
Mennyire jó konstrukció?
Előre is köszi.üdv
szabi -
mghltm
addikt
válasz
Chaser #23172 üzenetére
a wifi kartyanal milyen energiagazdalkodas van beallitva akku eseten? nalam kozepes ertek van es stabilan megy a tp-link router-rel
-
Hawerr
tag
sziasztok!
mennyire érezhető a különbség egy 8800 m gtx sli és egy 9800 m gt sli között?
tapasztalat?
üdv
hawer
-
Koktail
tag
Sziasztok!
Van valakinek Vostro 3750 laptopja?
Vásárlás előtt állok, azt szeretném kérdezni, hogy milyen táskát ajánlotok hozzá?
Az a lényeg hogy, baromi sok cucc (irat, kütyük) beleférjen és ne legyen 20.000 forint.
A mostani gépemhez apc 1300B laptoptáskát használok, ami 19,68 cm vastag!
Valami hasonló kellene!Különben jó választás lesz a Vostro 3750? Gondolom igen!
-
GLOCK34
aktív tag
Sziasztok! Dell Xps L702x szeretnék Blu-ray írót venni.Jól gondolom hogy csak a Dell-től tudom beszerezni? Esetleg jobban járnék egy külső íróval?
-
Chaser
legenda
Dell E4300 intel 5300 wlannal thome adsl net+pirelli modem-router kombónál állandóan eldobja a wifit, kb fél percenként. Más routernál nem volt semmi gond. Mi lehet a hiba?
szerk: SzaboZE: Pm-re ha időd engedi válaszolj már légyszíves
nem tudom mit csináljak
-
bekmate
csendes tag
És amúgy az XPS-ekről mi az általános vélemény? Nem nyúlnék mellé vele?
-
bekmate
csendes tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne notebook vásárlás előtt, h XPS-t néztem ki, nagy valószínűséggel ezt a modellt is fogom megvenni, és van olyan változata, amiben Sound Blaster X-FI hangkártya van. Mindenképp tervben volt, hogy veszek egy külső hangkártyát, amit szintén SB-nél néztem, u.így X-FI, és 20-30.000 körül mozog az ára. A kérdésem az lenne, hogy ezekbe az XPS-ekbe pakolt SB hangkártya milyen pontosan? Vagy jobban megérné, ha alap hangkártyával venném, és külön hozzá egy külsőt (azt később, v bármi más géphez is használhatom). Olyan 20.000el drágább a SB kártyával.
-
ubbconfig
aktív tag
sziasztok,
Visszaolvastam a fórumban, de nem találtam ilyen jellegű akku témát itt (vagy nagyon régen volt...)
Nemrég hozzámkerült egy céges latitude e5400-es laptop. A gond az, hogy az akksija nem látszik a BIOS-ban (és így a windows-ban sem), a 90W-os töltő viszont igen.
Maga az akksi nem döglött, mert ha lehúzom hálózatról, akkor megy a gép, tehát töltés van benne, de értelemszerűen nem tudom, hogy hány %, mert nem kap infót a gép tőle. Ha bedugom a töltőt, akkor az akksi led narancssárgán villog. Elképzelhető, hogy az akku elektronikájában szállt el valami, ami nem befolyásolja a töltést, de a health infót a gépnek nem tudja "átadni"?
A géppel egyébként semmi gond, de az akkuról semmi visszajelzésem nincs, így azt sem tudom, hogy épp milyen töltöttségi szinten áll (és így a hordozhatósága nem 100%-os)Találkozott ilyennel már valaki? Előre is köszi
-
SzaboZE
addikt
Kicserélhetjük az íródat és onnantól hw hiba nem lehet. A powershare olyan telefonokkal nem működik, amelyeknek kell adatkapcsolat is az usb végére. Mivel a gép ki van kapcsolva, csak a +5V van az usb-n, tehát a "butább" eszközök tudnak tölteni, de vannak olyanok, amelyeknek nem elég pusztán a feszültség megléte, ezeknél a telefontöltőben is bizonyos értékű ellenállás van kötve az adatlábakra. Ha ezeket nem érzékeli a telefon, akkor nem kezd el tölteni.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Feribacsi555 #23155 üzenetére
Az attól függ milyen gari van a gépre. Latitude-nél valóban gyakoribb az nbd, de mindig utána kell nézni, hogy ne érje meglepetés az embert. Főleg ha külföldi a gép és pl refurbished 30 napos garival adták el...
-
soldi3r
veterán
válasz
Feribacsi555 #23155 üzenetére
nbd garival jól tudod
az e 6400-on pedig az szokott lenni -
Feribacsi555
senior tag
Lehet én tudom rosszul, de én úgy tudtam, hogy a dell szervíz házhozjön
-
csmat
senior tag
válasz
mghltm #23153 üzenetére
Köszi, de pesti vagyok
Még nem cseréltem op rendszert, de úgy is win 7 szeretnék felrakni rá, csak gondoltam előbb beszélek a szervizzel, amíg a gyárilag hozzáadott vista van rajta.meg sajnos a powershare se működik, nem tudom a vista tehet e róla, de a biosban beállítottam hogy mindig tudjak telefont tölteni, még akkor is ha ki van kapcsolva a gép.
-
mghltm
addikt
probald meg masik operacios rendszerrel, nekem volt amikor a windows hulyult meg teljesen es ilyet produkalt. uj windows vagy ubuntu live cd. ha ezutan sem jo, akkor probald meg garban csereltetni magat az irot. ( ha debreceni vagy kornyekbeli vagy, kolcson tudom adni a sajat iromat egy teszt erejeig )
-
Rocko007
aktív tag
-
Hawerr
tag
sziasztok!
az m1730 tényleg csak 4 gb ddr2 es ramot tud kezelni?
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Nem tudok dvd-t írni a latitude e6400-mal, vista van rajta (még) pedig kipróbáltam már több író programot is és több dvd-vel is próbáltam már..
Valakinek valami ötlet?
gondoltam felhívom a szervízt mert még garis, ez a hivatalos szervíz? -
bexinho23
őstag
Szóval akkor az alaplap tudja kezelni a 16 gb-ot? Tehát ha a mostani 4gb mellé veszek + 8 gb-ot, akkor az úgy rendben van? Hol érdemes online ram-ot vásárolni? És milyen márkában? Kingston megfelelő?
Aida ezt írja ram adatként:
DIMM3: Hynix HMT351S6BFR8C-H9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
Számomra kissé értelmezhetetlen. 4gb 1333mhz-es?
-
mghltm
addikt
-
bexinho23
őstag
Értem. Erősen gondolkodom, hogy beruházok egy 4 gb memóriára, mert processzor eléggé visszaveszi a teljesítményt. Hátha a ram megoldja.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Dell inspiron n5110 i3-as 4gb ram típusú laptop mennyi ramig bővíthető?
-
csabiks
senior tag
válasz
csabiks #23131 üzenetére
kipróbáltam. 15percet futtattam a 2 programot egyszerre, A videokártya "stabilan" 93fok körül ment végig, a proci 98 foknál nem ment feljebb. Kikapcsolva a programokat kb 45 másodperc múlva már 60 fokon üzemelt minden.
Most kicsit elgondolkoztam, vigyem-e szervizbe vagy ne?
-
csabiks
senior tag
Sziasztok! Dell zöldszámán beszéltem a szervizzel, be kell majd vinnem a gépet (N5110), hogy megnézzék mitől melegszik (bár szerintem egyértelmű).
A kérdésem az lenne, telepítsek fel ingyenes játékokat, vagy nem nagyon nézik? Voltam olyan szervizbe (nem dell), ahol azt mondták azért fagy le a játék mert nem eredeti
, közbe meg a videó-kártya volt rossz.
Igazából még nem kapcsolt le a laptop, sosem játszottam vele addig, de 10 perc után olyan égett nyák szaga van, hogy jobbnak tartottam kilépni a játékból.
köszi
-
Ha valakinek esetleg kell E6400 az szóljon van még belőle jó áron adom őket
-
mghltm
addikt
-
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
már kérdeztem korábban, de biztos nem volt érthető a kérdésem.
Van egy dell latitude e6400-ám 64 gb ssd-vel és szeretnék mellé az optika helyére egy sima hdd-t. a kérdésem az, hogy milyen keret kell hozzá, valaki írta, hogy multibay kell hozzá esetleg tudna valaki linkelni egyet? ez jó lenne?valamint kéne egy usb3-as csatlakozó is és ha jól tudom akkor ebbe az 54mm exprsscard való, vagy a 34mm-es?. pl:ez?
-
bekmate
csendes tag
válasz
Candy07 #23114 üzenetére
3550 15.6"-os, gondolom a 3350-re gondoltál, ami 13"-os.
Bár én is most szeretnék új gépet venni, szóval nem személyes tapasztalatból mondom, viszont én is alaposan átrágtam magam a témán már. Nem tudom mire kellene pontosan, szóval hogy szükséges e az i7-es proci, mert az i5-ös is már bőven megfelel mindennek, és nem is melegszik/fogyaszt annyit.
Vostrobol akkor gondolom valami ilyet néztél.
Ha viszont nem fontos a dedikált videokártya, az alapvető elvárásoknak az integrált GPU is megfelel, én ebben az esetben Latitude-öt vennék. Szerintem ez a DELL legjobb modellje minőségre.
-
VicKing
tag
válasz
Hawerr #23113 üzenetére
Szia!
Olyan gépem van mint neked, de nem találok egy infót sehol, hátha te tudsz nekem segíteni.
SSD-t szeretnék beletenni, de nem tudom a merevlemez alaplapi csatlakozója sata3 vagy sata 2..
A jelenlegi 750gigás winyó sata2-es, de attól még lehet a fogadó sata3-as.....
ettől függne milyen ssd-t veszek. -
Candy07
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában akarok új laptopot venni és a segítségeteket kérném. Üzleti kategóriában nézegettem. A sok utazás miatt kicsi legyen (13'') és hosszú akkuidő is kitétel. Ezen kívül egy erős gépet szeretnék, i7-re gondoltam, 6-8 giga memória, amiket eddig néztem a legjobbnak nekem a Dell Vostro 3550 tűnik, ami még árban sem annyira húzós.
Mi a véleményetek? Esetleg mit ajánlanátok hasonló árkategóriában?
Köszi a segítséget előre is! -
Hawerr
tag
válasz
LaptopSystem #23112 üzenetére
hát persze simán jó
-
-
mghltm
addikt
válasz
LaptopSystem #23110 üzenetére
ami az nvidia-nal a quadro, az az amd-nel a fire. a driver-eknel elsodleges szempont a stabil mukodes a professzionalis grafikai alkalmazasok eseten, nem a crysis 200+ fps.
-
-
mghltm
addikt
válasz
LaptopSystem #23108 üzenetére
1 fajta van belole, nagyon eros, a 6970m-re epul. jatszani siman lehet vele, bar nem erre szanjak szegenyket...
-
Sziasztok!
AMD FirePro M8900 Mobility Pro
ebből hány fajta van?
mi a véleményetek a kártyáról játékra mennyire jó?
-
soldi3r
veterán
mitől lassulhat be az e6400-on az usb? mintha 1.1-en menne, win7 lefrissítve, driverek a helyükön
utoljára ilyen a t40-emnél volt, ott a déli hidat újra kellett golyózni, ugye nem? -
SzaboZE
addikt
válasz
hossszú #23105 üzenetére
Szerintem nem, a specifikáció nem említi és 36 bites címbuszt ír a cpu-hoz.
Processor
Processor type
Intel® Celeron™L1 cache
32 KBL2 cache
1 MBExternal bus frequency
Front Side Bus
667 MHzSystem Information
System chipset
Mobile Intel Express GM 965Data bus width
64 bitsDRAM bus width
dual-channel (2) 64-bit busesProcessor address bus width
36 bitsFlash EPROM
2 MBPCI bus
32 bits -
hossszú
őstag
Dell 500-as noti kezeli a kétmagos procikat?
-
SzaboZE
addikt
válasz
vombatszomba #23100 üzenetére
Az a 0 elhagyható, érdemi különbség nincs. Új akku delltől drága lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest