- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sharkypeti
aktív tag
válasz
#65675776 #5571 üzenetére
Mást csinálok azóta. Inkább árgus szemekkel figyelem, mit és hogyan pakolnak, még ha nem is tartom jó megoldásnak.
Amúgy rendeltem közben máshonnan is, Gery Gyrostól, de azt hiszem soha többet. A gyrost sületlen csirkecombfilével csinálták. Oké, kompromisszum, megeszem, mert elmegy néha csirkecombból is, de mégsem ettem meg, mert sületlenül nagyon x@r volt.
Tehát inkább Aladdin, és sasolok.#5572 Egyszer már én is kaptam keserűt, de az már több mint egy éve volt. Azt hittem, mostanra már ez múlt idő.
-
qfm
őstag
válasz
#65675776 #5254 üzenetére
Mi több mint 1 éve ettünk ott személyesen, de úgy látom a hozzáállás nem változott. Egy este voltunk ott, de a zárásig még hátravolt nagyjából 2 óra. A szakácsok kint cigiztek meg beszélgettek, odabent a rendelést felvevő hölgyről leolvasható volt, hogy aznap már nem akart dolgozni. A szakácsok pedig felháborodásukat fejezték ki, hogy dolgozni kell, pedig előtte lett felmosva. Igazi vendégként éreztük magunkat. Természetesen a végeredmény is csalódás volt. Azóta nem ettünk tőlük semmit.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #5254 üzenetére
Azaz ez nem klasszikus pizza, hanem szelet a pultból? A sima pizzájuk sem egy nagy durranás, (ráadásul amikor ajándékakcióban volt mellé a Mizo Coffee Selection azt simán lehazudták a rendelésből,) de a helyben fogyasztható szelet az alatt van vagy két-három minőségi osztállyal.
-
qfm
őstag
válasz
#65675776 #5028 üzenetére
Mi akkor szoktunk venni, mikor fél áron van náluk minden. A tésztájuk valóban megcsúfolása a pizzának, de mivel mindig egyedi pizzát rendelünk rengeteg feltéttel (1000 Ft alatt maradva így is) elég jó dolgokat ki lehet hozni az alapanyagaikból. Ha nem pizzára készülsz, csak egy kiadós kajára, ami megfelel az ízlésvilágodnak, egész jó ajánlat.
-
albert8
veterán
válasz
#65675776 #4917 üzenetére
Én nem nagyon ettem ott rossz pizzát, de a halközben a múlt héten személyesen altin csinálta a kajánkat, nem kaptam rosszat elhiheted.
Williamgrant
hogy egyedül marad? ezt nem teljesen értem. A vespás minősége nem hinném hogy sokat javult, de nekem nincs vele rossz tapasztalatom. Viszont a beülős helyüket ki fogom probálni.
-
athomi
veterán
válasz
#65675776 #4778 üzenetére
Nem csak a vendéglátó helyek használják ki, hanem mindenki. Sőt, lehet ők ki se tudják használni. Ma venni akartam 1L tejet, de annak az ára is feljebb ment ~5%-kal, csakúgy mint minden másnak. Pedig a tejnek is 5% lett az ÁFÁ-ja, szóval minimum nem kellett volna változnia az árnak még a drágulások ellenére sem...
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
#65675776 #4394 üzenetére
Neked mi bajod is van most konkrétan? Érdekelne a dolog, mert nem értem a mondanivalódat.
A Csekőben árult pizzát, ne tévesszük már össze azzal, amit Aladdinnál kapsz. Aladdinnál nem gyrosnak csúfolt valamit kapsz (mint a Csekőnél a "pizza" 1.300 Ft-ért), hanem valóban gyrost.
S ne tévesszük már azt össze, ha valaki, tudatosan gagyi ételt árul (Csekő pizza) és azt, ha valaki (ott dolgozó) kezdő. A gagyi étel kiadását a vendéglátóegység tulajdonosa preferálja és járul hozzá (akár ráutaló magatartással), amíg a "kezdőség" egy embernél, állapotot, ami fog változni. (Csekőék pedig nem ma kezdtek el vendéglátózni... )
Ha Aladdin rossz gyrost árulna az új helyén, én azt is megírnám és neki is megmondanám. Kb. 3.5 éve járok hozzá és ezalatt az idő alatt egyszer ettem "nem annyira finom" ételt nála és meg is mondtam neki. Nem volt belőle semmi harag. Mint ahogy abból sem volt semmi harag, ahogy ma előttem "lecseszte" a kézilányt, hogy kedvesebben szóljon a vendégnek vissza, hogy a tálcáját a lenti egységben hagyja. Azt meg végképp nem értem, hogy jön ide az, hogy törzsvendég vagyok.
Ez miért releváns? Tök mindegy, hogy valaki 2 hete jár oda vagy 2 éve, ugyanolyan kiváló minőséget kell kapnia.
S igen, SZ@R vendéglátós az, aki kézzel felszedi a pultról a kaját és visszadobja a tányérra. Higiéniai szempontból mindenképp. Egy jó pár gyrosonál jártam már, de eddig csak egy helyen láttam, hogy ételkészítés és kasszás között kezet most az illető, s igen, ez az Aladdinban volt. Erről már írtunk régebben is, keress nyugodtan vissza.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#65675776 #4391 üzenetére
Ergo, kell idő amíg az új arc beletanul. Pont ezt ecsetelte ma Mr. Aladdin nekem. Nem kell ilyen sarkosan látni a dolgokat mindig.
Az új srác 21 éves, most végzett a suliban, van mit még tanulnia.
T_chris
Ott semmi sem volt Aladdiné.És akkor most elárulok valamit. Ez a srác kb. már 15 évvel ezelőtt is gyrost csinált az Effendiben. Amiket leírtál, szimplán csak annyit tudok megállapítani, hogy SZ@R vendéglátós...
-
törölt tag
válasz
#65675776 #4391 üzenetére
Valami ilyesmi motoszkált az én fejemben is.
Más.
Vagy annyira mégsem.
Voltam nemrég a Jorgosban.
Ettem pitát.
Másabb jellegű a fűszerezés, de nem rossz. Minőségre jobb mint amit az Alladinban a friss arcok kiadnak a kezükből.
Ami meglepett. A teljes konyhaberendezés, a ledszalag, a székek a minden ugyanaz ami volt, csak kapott egy tisztasági festést. Ezen eltűnődtem. Létezne, hogy Ahmed otthagyott mindent? Vagy semmi nem volt ott az övé? Még a kuka is a régi, max a pult mögött álló arc ami új. (Róla később.) Ez kicsit furcsa. Két dolog jutott az eszembe, vagy az üzletberendezést bérli külön az új srác, vagy az egészet, de mindkét esetben Ahmedtől.Az új arc.
Hát nem egy kapkodó idegbeteg. Első körben ez jött le. A másodikban pedig az, hogy nem sokat dolgozhatott ennyire szem előtt. Ha leesik a pitából egy szem hús a pultra azt nem tesszük kézzel vissza. Ha azért használunk kistányért, hogy nagyobbnak tűnjenek az adagok, akkor tanuljuk meg lerakni a tálcára, ha pedig leszóródik a cucc, akkor ne rakjuk vissza. Főleg nem kézzel. Nem lesz ez annyira rossz, mint amilyennek látszik, de még érnie kell. -
törölt tag
válasz
#65675776 #4299 üzenetére
Ez akkor olyan volt mint amikor a külföldinek beerőspaprikázzák a halászlevet, hogy had tudja meg milyen kemények a magyarok?
Mert ha nem akkor nem értem.
A gyömbérnek a felhasznált mennyiségtől függően van csípős, vagy nem csípős íze. Sok országban süteménybe is teszik. De ahol nem csíp, ott is érződik íze. A süteményt, meg az üdítőitalt jellemzően nem szokták csípősre csinálni. (Bár már ettem többféle, chillis csokit is a példa kedvéért).Szóval tudom nélküled is, hogy a Kinley meg az összes többi populáris vacak, de rohadtul nem vennék meg a fenti kaja mellé egy olyan gyömbér italt amiről te beszélsz, annak ellenére, hogy ha nem is mindennap, de szokott itthon gyömbér előfordulni, ismerem az ízét.
Ez kb olyan, mint a 100%-os narancslé, ami nem lehet 100%-os, mert akkor nem finom.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#65675776 #3933 üzenetére
Ilyenről még nem hallottam. Ha meg igaz, az súlyos jogi problémát fog jelenteni a Buri-Burinak.
Egyébként lehet egyáltalán kultúráltan enni az ilyen vertikális burgert? Vagy csak a képeken néz ki így?
Nem lehet. Eleve, hogy zaftos a hús, így amikor a vesepecsenye kiolvad sütés közben, kifolyik. (attól lesz zaftos) -
qfm
őstag
válasz
#65675776 #3830 üzenetére
Mi többször rendeltünk a Miskolciból is, de se a hamburgerjük, se a gyors kajáik nem voltak meggyőzőek. A pizzájuk átlagos volt, de azt a debreceniből is ettem már hasonló szintűt. Nem tudom miben érezted ki a különbséget.
A döner kinget tudnám kiemelni, ami Miskolcon kategóriákkal jobb mint itt, de ott nem is a plázában adogatják egy lyukból, hanem két üzletben, olcsóbban, nagyobb adagot, és finomabbat.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #3655 üzenetére
Akkor is!
Én sem vagyok felszolgáló/pincér, de egy borosüveget csak ki tudok nyitni.Szakszerűen már én sem hiszem, hogy képes lennék felszolgálni.
És gondolom te is képes vagy rá. Láttad, hogy csinálják mások étteremben, házibuliban, kertipartyn, stb. rendelkezel megfelelő izomerővel, hogy ha egy sima dugóhúzót adnak a kezedbe ki tudd húzni azt a dugót!
És igen, valószínű, hogy ezek a természetfeletti szuperképességek hiányoztak emberünkből.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#65675776 #3396 üzenetére
Aha, már látom. Szerintem nem kell annyira büszkének lennie Altinnak. Akár a szakmája, akár nem... A No.1. is a legelején volt nagyon erős, aztán meg.... Inkább nem reagálnák az ott elhangzott dolgokra.
Express? Tar? Mint kiváló olasz pizzák? háát.
Nálam az olasz pizza Debrecenben = Valentinoval.
(#3398) T_chris
Legalább eszünk kengurut is."Ma este (01.30.) 18.00 órától sütjük a NÁPOLYI KEMENCÉS pizzát.
Várunk szeretettel!"Nápoly Ausztráliában van?
-
törölt tag
válasz
#65675776 #3182 üzenetére
Csak mert nem debreceni a téma?
Ha máshol jobb a minőség akkor ránkfér az uszítás a miheztartás végett, és ebben a humorosan egymást között megbeszélős formában történő látványcivódás inkább inspiráló, mint lázító.
Ez az amit sosem köszönnénk meg mint motivációt, de azért felkelti a topic érdeklődését. -
devil-k
nagyúr
válasz
#65675776 #3143 üzenetére
Ez is sokáig kérdés volt, hogy hogyan is értékeljünk. 10-es vagy 5-ös skálán? A pontozásnál 2 lehetőség van.
pl.:
6 vagy 6.5 (felet akkor adunk amikor nem tudjuk eldönteni, hogy felfelé vagy lefelé kerekítsünk)Nem akartunk már ilyen 6,47, 7,75 és társaiba belemenni, mert ez már nagyon szubjektív lenne. Általában azonos véleményen vagyunk, nem nagyon szokott durva kilengés lenni. Pl. nekem 9-es a hamburger, a másiknak 8-as, a harmadiknak 10-es, a negyediknek 2-es.
(#3145) local1
Nagyon nehéz lenne pl. 6-7-8 embert egy időben, egy helyen összehozni. Egyikünk sem gimnazista, nagyon változó az időbeosztásunk is.Egyébként mi nem a Bibliát írtuk meg, akinek nem tetszik, az nyugodtan hozzászólhat, oszthat meg gondolatokat, max. akkor visszatérünk a helyre és megint leteszteljük. A Dicsőségfalra is csak azok a helyek kerülnek fel, ahol mindig ugyanazt kapjuk, nincs kilengés. Attól, hogy nem írunk egy helyről már (Pl. Csokonai), attól mi még visszajárunk oda és ugyanazt a magas színvonalat élvezzük/kapjuk szerencsére.
Szokott az a toll erősen is fogni, lásd >>> Tar Pizza (ja, azt már nem látod
), Via >>> főételek, Plaza >>> Thai ételbár.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #2817 üzenetére
Nem kizárt. Bár én arra gondoltam, hogy extra nagy adagot kaptam.
Kb fél mignon jár egy adagba, vágásnál elrontották, és amikor bedobták a dobozba aláhajlott...
A közlekedés viszontagságai miatt viszont elkezdett visszaborulni...
Kajaiparban, ahol a látvány sok esetben jobban számít mint az íz, szerintem (tapasztalataim alapján) ha súlyra kell adni valamit akkor azt úgy határozzák meg, hogy egy átlag mignon x gramm, akkor egy fél mignon x/2 gramm +-y%.
Különben simán előfordulhatna, hogy vállalhatatlan kinézetű desszertet szervíroznak. Pl ennek a maradéka, plusz valami kis cafat... Vagy két kis cafat ha a maradék úgy adja... -
devil-k
nagyúr
válasz
#65675776 #2788 üzenetére
Szoboszlón én csak a King Pizzériából merek rendelni. Máshonnan nem, bár egész Szoboszlón a sz*rt adják el általában.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #2775 üzenetére
Talán kétszer ha vettem onnan pizzát...
Utoljára pont sonkásat, az pont olyan volt mint amit írsz.
Illetve egyrészt úgy volt hat cikkre vágva, hogy nem volt két egyforma méretű szelet, (konkétan két egymás melletti szeletnél volt olyan amelyik kétszer akkora volt mint a szomszédja) másrészt sikerült úgy felvágni, hogy csak 3 szeletre jutott sonka, mert a feltét is csak rá volt dobálva.
Ez kb tavalyelőtti sztori.
Azóta se nem rendelek onnan, se nem ajánlom. -
törölt tag
válasz
#65675776 #2734 üzenetére
Egyetértek, nem véletlenül van az így! Amúgy meg tökmindegy, mert a hús a legtöbb helyre vákumcsomagolásban érkezik...
Ha már a higénia. Van a Shell kútnál a Böszörményin valami étterem, pizzéria. A parkolóból látom ahogy a szakács úr kint cigizik, orttúrás, cigi eldob, vissza a konyhába, készül a finom pizza...!
Pálmánál ugyanez kivéve az orrtúrás...
-
devil-k
nagyúr
válasz
#65675776 #2734 üzenetére
Az sem előnyös, ha ugyanazzal a kézzel készítik az ételt, mint amivel a pénzt veszik el. Eddig Debrecenben két helyet tudok, ahol mindig látom, hogy kezet mosnak e művelet előtt is.
1. Aladdin
2. 40-es palacsintázóAzért tudom számszerűen, mert nem gyakori ez a jelenség, sajnos.
-
tahepa
senior tag
válasz
#65675776 #2473 üzenetére
Az az Jalla étterem weblapjaés nem a gyrosé ( persze a tulaj ugyanaz de ott a gyros kínálatról egy szó sincs).
Az hogy valakinek van FB oldala az igen karcsú dolog. Elég sok ismerősöm visitva menekül az FB bármely említésétől is.
Az hogy egy weblap valakinek nem tetszik az eléggé szubjektív dolog...egyéntől függő.. tehát az hogy " nem vesztettél semmit" az a privát véleményedet tükrözheti és nem általános vélemény. -
tahepa
senior tag
-
Peti78
őstag
válasz
#65675776 #2359 üzenetére
A szemléltetés volt a cél. Az, hogy mindegy minek hívjuk, a lényeg az összetételben van. Tőlem nyugodtan eheti mindenki szedőkanállal a disznózsírt is. Én igyekszem ezeket elkerülni, és a meggyőződésem szerinti legjobb alternatívát választani.
(#2360) local1 Az nem baj, a lényeg hogy "házi".
-
devil-k
nagyúr
válasz
#65675776 #2272 üzenetére
"Szóval egy pizza alapján szerintem hiba ítéletet mondani."
Csak gondolkodj logikusan. Bemész egy étterembe a családoddal, barátnőddel, feleségeddel vagy magad. Rendeltek ételeket, de nem jók a fogások. Nem ízlik vagy mit tudom én, valami nem okés vele. Amikor kijössz onnan (vagy még bent) megfogadod, hogy soha többet nem jössz ide vissza. Kevés az az ember aki azt mondja, hogy oh, ugyan, ma rossz napja volt a szakácsnak, azért eljövünk, hátha elcsípjük amikor jó kedve lesz. Ez nem így működik. Amikor ott vagy, akkor kapd a legjobbat, ne máskor.
Viszont mi vagyunk olyan "hülyék", hogy egy helyre többször is visszamegyünk és kipróbáljuk, de ettől függetlenül minden látogatásunk eredményét publikáljuk.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#65675776 #2272 üzenetére
Ezek szerint nem ismered az előzményeket vagy nem olvastad a cikket. Nem azért mértük le a pizzát, mert ez a mániánk, nincs jobb dolgunk, esetleg imádunk kukacoskodni. A dolog lényege az, hogy amikor megérkezett a pizza, akkor borzasztó kicsinek tűnt még ahhoz képest is, hogy 28 cm az átmérője. Ezért került elő a centi, hogy nézzük meg.
A másik, hogy 13 évvel ezelőtt dolgoztam pizzériában és volt tapasztalatom, hogy milyen a jó és milyen a rossz tészta. A jó tésztát csak felnyújtottad a tepsibe (kerek pizzaforma) és az nem mászott el sehova, ki tudtad húzni a forma széléig. Be a kelesztőbe, miután megkelt pedig a sütőbe.
A rossz tészta pedig már a nyújtásnál megmutatkozott, ami azt jelentette, hogy nem tudtad kinyújtani, mert gumis volt az állaga, folyton visszaugrott, használhatatlan volt, egy formát nem tudtál megcsinálni vele. Ez ment a kukába, ezzel nem tudtál mit csinálni.
Sütés közben a tészta nem megy össze! Valóban nem mérik le az átmérőt sütésnél, de meg van adva, hogy pl. egy 28-cm-es pizzához 18 dkg tészta kell, 32-es mérethez 21 dkg, vagy 55 cm-es mérethez 40 dkg. (ezek csak példa számok)
A húsoknál pedig az a helyzet, hogy úgy kalkulálnak, hogy lesz sütési, főzési veszteség. Pl.: A vendégnek kell kapnia mondjuk 8 dkg húst, de ez 10-12 dkg-ról indul mondjuk.
Nem tudom, hogy lehetne pontosabban lemérni... [link]
(#2274) local1
Ettől félünk mi is.T_chris
Fogunk még onnan rendelni azért, a projektünk is erről szól, hogy nem egyszer fogunk egy helyet meglátogatni vagy rendelni onnan, DE ettől függetlenül az aktuális "eredményt" mindig közzétesszük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DOOM - The Dark Ages
- Subaru topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- LEGO klub
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest