- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
feketegergo
tag
Az egyik idegesítő jelenség a kiterjesztett desktzoppal, hogy ha egy youtube videót teljes képernyőre teszek ki, akkor sokszor a monitor közepén jelenik meg a videó és körülötte fejete keret van. Gondolom azt hogy hány pixeles a videó a kisebb felbontású TV alapján határozza meg, de nagyobb felbontású monitorra teszi, aminek így csak a közepét használja.
Másik idegesítő dolg az volt, hogy a maximalizált méretű ablakok nem találták el a megfelelő méretet. Sokszor eltakarták a taskbar-okat, vagy volt hogy a window dekoratorok (lezáró kereszt a jobb felső sarokba, stb) lógtak ki a képernyőből.
Jelenleg a wheezy-backportban elérhető legfrissebb kernelt használom (3.16), és be kell ismernem, hogy ezzel a felállással még ki sem próbáltam az extendend desktopot, de egy pár hónappal ezelőtti debián/gnome verzióval kirpóbáltam és fennálltak a fenti problémák. Közben kipróbáltam az Xubuntut, a probléma ugyanúgy fennált, ráadásul az Xfce felületet nem tudtam megszokni, úgyhogy visszatértem.
Azt nem hiszem, hogy a fenti problémák megoldódtak az újabb kerneltől. A nem téglalap alakú virtuális desktop kezelése nehézkes.
Majd lehet, hogy kipróbálom ezzel a verzióval is, de félek, hogy elállítódnak dolgok.
Régi ubuntukban volt olyan lehetőség, hogy 2 független X-server indult a két képernyőn. Nekem valami olyasmi kéne. Az lenne a legjobb, ha a TV-re az egeret semn lehetne átvinni. Ott csak megy a film, de minden irányítás a monitorról történik.
Bocs, kicsit hosszú lett!
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Gaming notebook topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Formula-1
- Witcher topik
- Kingdom Come: Deliverance 2 fordító: "Kirúgtak, és AI-val pótolnak”
- Luck Dragon: Óraátállítás
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A04s / 3/32GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AlzaErgo ErgoArm D65BN Essential
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo X13 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest