Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• feketegergo

tag

Az egyik idegesítő jelenség a kiterjesztett desktzoppal, hogy ha egy youtube videót teljes képernyőre teszek ki, akkor sokszor a monitor közepén jelenik meg a videó és körülötte fejete keret van. Gondolom azt hogy hány pixeles a videó a kisebb felbontású TV alapján határozza meg, de nagyobb felbontású monitorra teszi, aminek így csak a közepét használja.

Másik idegesítő dolg az volt, hogy a maximalizált méretű ablakok nem találták el a megfelelő méretet. Sokszor eltakarták a taskbar-okat, vagy volt hogy a window dekoratorok (lezáró kereszt a jobb felső sarokba, stb) lógtak ki a képernyőből.

Jelenleg a wheezy-backportban elérhető legfrissebb kernelt használom (3.16), és be kell ismernem, hogy ezzel a felállással még ki sem próbáltam az extendend desktopot, de egy pár hónappal ezelőtti debián/gnome verzióval kirpóbáltam és fennálltak a fenti problémák. Közben kipróbáltam az Xubuntut, a probléma ugyanúgy fennált, ráadásul az Xfce felületet nem tudtam megszokni, úgyhogy visszatértem.

Azt nem hiszem, hogy a fenti problémák megoldódtak az újabb kerneltől. A nem téglalap alakú virtuális desktop kezelése nehézkes.

Majd lehet, hogy kipróbálom ezzel a verzióval is, de félek, hogy elállítódnak dolgok.

Régi ubuntukban volt olyan lehetőség, hogy 2 független X-server indult a két képernyőn. Nekem valami olyasmi kéne. Az lenne a legjobb, ha a TV-re az egeret semn lehetne átvinni. Ott csak megy a film, de minden irányítás a monitorról történik.

Bocs, kicsit hosszú lett!

Új hozzászólás Aktív témák