Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Aktivitáskövető és füles is érkezett az új Motorolákkal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
feketegergo
tag
Az egyik idegesítő jelenség a kiterjesztett desktzoppal, hogy ha egy youtube videót teljes képernyőre teszek ki, akkor sokszor a monitor közepén jelenik meg a videó és körülötte fejete keret van. Gondolom azt hogy hány pixeles a videó a kisebb felbontású TV alapján határozza meg, de nagyobb felbontású monitorra teszi, aminek így csak a közepét használja.
Másik idegesítő dolg az volt, hogy a maximalizált méretű ablakok nem találták el a megfelelő méretet. Sokszor eltakarták a taskbar-okat, vagy volt hogy a window dekoratorok (lezáró kereszt a jobb felső sarokba, stb) lógtak ki a képernyőből.
Jelenleg a wheezy-backportban elérhető legfrissebb kernelt használom (3.16), és be kell ismernem, hogy ezzel a felállással még ki sem próbáltam az extendend desktopot, de egy pár hónappal ezelőtti debián/gnome verzióval kirpóbáltam és fennálltak a fenti problémák. Közben kipróbáltam az Xubuntut, a probléma ugyanúgy fennált, ráadásul az Xfce felületet nem tudtam megszokni, úgyhogy visszatértem.
Azt nem hiszem, hogy a fenti problémák megoldódtak az újabb kerneltől. A nem téglalap alakú virtuális desktop kezelése nehézkes.
Majd lehet, hogy kipróbálom ezzel a verzióval is, de félek, hogy elállítódnak dolgok.
Régi ubuntukban volt olyan lehetőség, hogy 2 független X-server indult a két képernyőn. Nekem valami olyasmi kéne. Az lenne a legjobb, ha a TV-re az egeret semn lehetne átvinni. Ott csak megy a film, de minden irányítás a monitorról történik.
Bocs, kicsit hosszú lett!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- OLED TV topic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Horgász topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fujifilm X
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest