-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed01
őstag
Kipróbáltam élesben a nemrég megjelent Debian linux stabil ágát. Mondom, ha megtetszik, akkor lehet meghagyom fő rendszernek, mégis egy nagy múltú, fejlesztők ezrei által tesztelt és fejlesztett operációs rendszerről van szó. A telepítés rendben lezajlott, minden működne is, de meggyűlt a bajom az ati driverrel. Először a legfrissebb ati drivert telepítettem, persze hogy nem jól működött. Jól van, akkor próbálkozzunk a régebbiekkel. A 10.4-es driver már támogatja a 7.5-ös xorgot. A 10.4-es nem működött jól, a 10.5-ös sem, a 10.6-os sem, a 10.7-es totál fekete képernyőt okozott az újraindítás után. Itt adtam fel, az nem létezik hogy azok a driverek, amik a 10.04-es Ubuntuval (erre tavaly nyárról konkrétan emlékszek) ami ugyanazt a kernelt és ugyanazt a xorgot használja, azzal jól működtek ezek a driverek, Debianon meg egész egyszerűen nem működik jól. Na mindegy visszaraktam az Ubuntut, amivel nincs ilyen probléma.
SZERK: Illetve volt olyan probléma is hogy a win7-esemet Vistának ismerte fel a telepítő, de amikor a telepítés végeztével újraindítottam a gépet nem látszott a Windows a grubban. Szerencse hogy egy terminalban kiadott # update-grub parancs megoldotta a problémát, utána rendben felismerte a Win7-em.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S 8.4 - színt visz az életedbe
- CPU léghűtés kibeszélő
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- AMD Phenom II X4 9xx & 8xx topic (Deneb)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- World of Tanks - OFF topic
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest