Hirdetés
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed01
őstag
Kipróbáltam élesben a nemrég megjelent Debian linux stabil ágát. Mondom, ha megtetszik, akkor lehet meghagyom fő rendszernek, mégis egy nagy múltú, fejlesztők ezrei által tesztelt és fejlesztett operációs rendszerről van szó. A telepítés rendben lezajlott, minden működne is, de meggyűlt a bajom az ati driverrel. Először a legfrissebb ati drivert telepítettem, persze hogy nem jól működött. Jól van, akkor próbálkozzunk a régebbiekkel. A 10.4-es driver már támogatja a 7.5-ös xorgot. A 10.4-es nem működött jól, a 10.5-ös sem, a 10.6-os sem, a 10.7-es totál fekete képernyőt okozott az újraindítás után. Itt adtam fel, az nem létezik hogy azok a driverek, amik a 10.04-es Ubuntuval (erre tavaly nyárról konkrétan emlékszek) ami ugyanazt a kernelt és ugyanazt a xorgot használja, azzal jól működtek ezek a driverek, Debianon meg egész egyszerűen nem működik jól. Na mindegy visszaraktam az Ubuntut, amivel nincs ilyen probléma.
SZERK: Illetve volt olyan probléma is hogy a win7-esemet Vistának ismerte fel a telepítő, de amikor a telepítés végeztével újraindítottam a gépet nem látszott a Windows a grubban. Szerencse hogy egy terminalban kiadott # update-grub parancs megoldotta a problémát, utána rendben felismerte a Win7-em.
Új hozzászólás Aktív témák
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- Projektor topic
- Villanyszerelés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 7 5700X3D OEM processzor 3 év 27% áfa
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus 15 TUF FHD 144Hz G-Sync Ryzen7 7735HS 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest