Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 - alap
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed01
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Köszi! Most már ezt is tudom. Szerinted tegyek még egy próbát a Debiannal, most már
su -
val telepítve az ati drivert? Mert nekem a stabilitás az első, abban a stabil Debian verhetetlen.
De az is lehet hogy Linux Mint-es Debian lesz, de az a Debian fejlesztői ágából készül, és súlyos hibákat okozott némelyeknél ahogy olvastam a különféle fórumokat.
Még egy kérdés. A Linux Mint Debian Edition su -, vagy sudo?
-
zed01
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Én úgy emlékszek, nem voltak errorok a terminalban.
Más.
A másik problémám az volt hogy sehogy nem tudtam root jogot adni a nautilusnak. Hiába írtam be terminal hogy su majd a jelszó megadása után azt hogy nautilus, azt írta ki hogy egy biztonsági házirend akadályozza ebben a jogosultságban a nautilus elindulását.
-
zed01
őstag
Kipróbáltam élesben a nemrég megjelent Debian linux stabil ágát. Mondom, ha megtetszik, akkor lehet meghagyom fő rendszernek, mégis egy nagy múltú, fejlesztők ezrei által tesztelt és fejlesztett operációs rendszerről van szó. A telepítés rendben lezajlott, minden működne is, de meggyűlt a bajom az ati driverrel. Először a legfrissebb ati drivert telepítettem, persze hogy nem jól működött. Jól van, akkor próbálkozzunk a régebbiekkel. A 10.4-es driver már támogatja a 7.5-ös xorgot. A 10.4-es nem működött jól, a 10.5-ös sem, a 10.6-os sem, a 10.7-es totál fekete képernyőt okozott az újraindítás után. Itt adtam fel, az nem létezik hogy azok a driverek, amik a 10.04-es Ubuntuval (erre tavaly nyárról konkrétan emlékszek) ami ugyanazt a kernelt és ugyanazt a xorgot használja, azzal jól működtek ezek a driverek, Debianon meg egész egyszerűen nem működik jól. Na mindegy visszaraktam az Ubuntut, amivel nincs ilyen probléma.
SZERK: Illetve volt olyan probléma is hogy a win7-esemet Vistának ismerte fel a telepítő, de amikor a telepítés végeztével újraindítottam a gépet nem látszott a Windows a grubban. Szerencse hogy egy terminalban kiadott # update-grub parancs megoldotta a problémát, utána rendben felismerte a Win7-em.
-
zed01
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Azt, hogy rendszergazdai belépés nélkül mindent sudoval intézzen
Mi az hogy rendszergazdai belépés nélkül? A sudo a rendszergazdai belépés ubuntun, ezért kéri mindig a jelszót ha sudot írsz a terminalba. Azt áruld el miért haragszol a sudora? Én használtam normál rendszergazdai belépéses linunuxot (su), használtam ubuntus rendszergazdai belépésest (sudo), mindkettő tökéletesen megfelelt a céljának.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 10. nap: Cassette Beasts
- iPhone topik
- Hobby rádiós topik
- ASUS routerek
- Xbox Series X|S
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest