- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed01
őstag
válasz
CPT.Pirk #3172 üzenetére
Köszi! Most már ezt is tudom. Szerinted tegyek még egy próbát a Debiannal, most már
su -
val telepítve az ati drivert? Mert nekem a stabilitás az első, abban a stabil Debian verhetetlen.
De az is lehet hogy Linux Mint-es Debian lesz, de az a Debian fejlesztői ágából készül, és súlyos hibákat okozott némelyeknél ahogy olvastam a különféle fórumokat.
Még egy kérdés. A Linux Mint Debian Edition su -, vagy sudo?
-
zed01
őstag
válasz
CPT.Pirk #3170 üzenetére
Én úgy emlékszek, nem voltak errorok a terminalban.
Más.
A másik problémám az volt hogy sehogy nem tudtam root jogot adni a nautilusnak. Hiába írtam be terminal hogy su majd a jelszó megadása után azt hogy nautilus, azt írta ki hogy egy biztonsági házirend akadályozza ebben a jogosultságban a nautilus elindulását.
-
zed01
őstag
Kipróbáltam élesben a nemrég megjelent Debian linux stabil ágát. Mondom, ha megtetszik, akkor lehet meghagyom fő rendszernek, mégis egy nagy múltú, fejlesztők ezrei által tesztelt és fejlesztett operációs rendszerről van szó. A telepítés rendben lezajlott, minden működne is, de meggyűlt a bajom az ati driverrel. Először a legfrissebb ati drivert telepítettem, persze hogy nem jól működött. Jól van, akkor próbálkozzunk a régebbiekkel. A 10.4-es driver már támogatja a 7.5-ös xorgot. A 10.4-es nem működött jól, a 10.5-ös sem, a 10.6-os sem, a 10.7-es totál fekete képernyőt okozott az újraindítás után. Itt adtam fel, az nem létezik hogy azok a driverek, amik a 10.04-es Ubuntuval (erre tavaly nyárról konkrétan emlékszek) ami ugyanazt a kernelt és ugyanazt a xorgot használja, azzal jól működtek ezek a driverek, Debianon meg egész egyszerűen nem működik jól. Na mindegy visszaraktam az Ubuntut, amivel nincs ilyen probléma.
SZERK: Illetve volt olyan probléma is hogy a win7-esemet Vistának ismerte fel a telepítő, de amikor a telepítés végeztével újraindítottam a gépet nem látszott a Windows a grubban. Szerencse hogy egy terminalban kiadott # update-grub parancs megoldotta a problémát, utána rendben felismerte a Win7-em.
-
zed01
őstag
válasz
bambano #3046 üzenetére
Azt, hogy rendszergazdai belépés nélkül mindent sudoval intézzen
Mi az hogy rendszergazdai belépés nélkül? A sudo a rendszergazdai belépés ubuntun, ezért kéri mindig a jelszót ha sudot írsz a terminalba. Azt áruld el miért haragszol a sudora? Én használtam normál rendszergazdai belépéses linunuxot (su), használtam ubuntus rendszergazdai belépésest (sudo), mindkettő tökéletesen megfelelt a céljának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED TV topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 4
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- VR topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest