Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Jellemzően minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő kilencedik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de ritkán előfordulhat, hogy a 15. napig vagy még tovább kell várnod. Ilyen esetekben érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást arról, hogy a vásárlásod sikertelen volt. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szilasz007 #10663 üzenetére
Április végéig van még SD-m, addig használom aktívan a Curve Gbit funkciót, viszont ha Vividről lejár a SuperDeals, akkor a Curve is vele együtt fog parkolópályára kerülni valószínűleg. Mostanában nem volt gondom vele, párszor szivatott meg McDrive-okban, hogy zárolta a pénzt de sikertelen volt a tranzakció terminál szerint, de egyébként működik ahogy kell. Illetve az elején szívtam sokat a limitek miatt.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szilasz007 #10199 üzenetére
a zarolas semmit nem jelent. a konyveles napjan bankkozi+10 hufra szamithatsz
-
xcsabo
senior tag
válasz
szilasz007 #10164 üzenetére
Végre
-
ACE-
addikt
válasz
szilasz007 #10164 üzenetére
UK bin-es a Curve kártyád?
-
Imilenni
addikt
válasz
szilasz007 #9659 üzenetére
A PayPal alól kivenném a kártyát, es a Curveot hasznalnám helyette mindenre is.
-
Oliverda
félisten
válasz
szilasz007 #9563 üzenetére
A fizikai kártya adatait adtak meg?
-
PioDVD
senior tag
válasz
szilasz007 #9565 üzenetére
Ok, de leketyegett az x offline, nem tudott mást csinálni. Nem mondhatta, hogy jó, akkor most az egyszer, de tényleg menj el holnap. És ez ráadásul - szerintem - nem is a Curve beállítása, bár lehet.
Ennél sz.rabb volt, mikor nálam a kávéautomata utasított el, mert ott még üzenet sincs.
-
PioDVD
senior tag
válasz
szilasz007 #9563 üzenetére
Vásárolni kellett volna egy olyan helyen (off-line), ahol kéri a pin-t. Utána már ment volna. De ez a Te védelmedben van.
ACE, picitigjis,
az Erste a bankkártyás feltöltést is kp-felvételnek veszi? Tesco hk egyébként, akkor az a legegyszerűbb, ha a Vividet feltöltöm és kiveszem automatából a pénzt? (az ingyenes keretig persze) -
Madwe
nagyúr
válasz
szilasz007 #9139 üzenetére
Egyébként milyen előnye van nekem mint felhasználónak a gbitnek? Nem igazán jártam utána mikor s miért járnék jól ha használnám?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szilasz007 #8921 üzenetére
senki nem tudja igazából, mi fog történni a lejáró kártyákkal. az elmélet az, hogy minden lejáró kártya száma lokálisra változik, a gyakorlat meg lehet, mást mutat majd
a feleségemé januárban lejár, viszonylag hamar kiderül, nálunk mi lesz
-
kmarci25
veterán
válasz
szilasz007 #8921 üzenetére
Ha még 2 év, akkor addigra Watch 6 lesz.
-
Divinity
őstag
válasz
szilasz007 #8763 üzenetére
Mivel Wear OS alapú lesz ami lényegében Android én nem lepődnék meg ha mind a kettő menne rajta, mint a telefonokon is.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
szilasz007 #8761 üzenetére
Szintén Samu óra, de persze magyar bin...
-
unicumnext
aktív tag
válasz
szilasz007 #8323 üzenetére
Általában 1-2 napon belül stornóra kerül, de ha jelzed nekik pluszban, hogy itt nem történt meg a tranzakció rosszat nem csinálsz.
-
Grande Ale
őstag
válasz
szilasz007 #7854 üzenetére
Nekem eddig sem számolt vissza, nyomtam a gombot és erinthettem.
-
Grande Ale
őstag
válasz
szilasz007 #7850 üzenetére
Ugyanez történt nálam is, de én hozzá tudtam adni a kártyát újra, jött az sms. Mi frissult amúgy? Nem jelezte semmi... Az eddigi tranzakciók eltűntek a Samsung pay alól...
-
Fifi
őstag
válasz
szilasz007 #7850 üzenetére
Nálam anno ez a trükk Garmin Pay-nél segített.
-
xcsabo
senior tag
válasz
szilasz007 #7488 üzenetére
Auchan-ban ugyanez. Meg Aldiban is. De pl lipóti c&a fogorvos ment simán.
-
Oliverda
félisten
válasz
szilasz007 #7491 üzenetére
15 perce fizettem ki egy csomagot a GLS-nek UK BIN-es kártyával Apple Pay-en keresztül.
-
István89
tag
válasz
szilasz007 #7488 üzenetére
Én ezt a lassúságot vagy bizonytalanságot a fizetésnél szombat óta vettem észre, amikor volt ez a leállásuk, mert pénteken simán ment minden, előjön a pipa és kb kész is volt. Neked pénteken még jó volt?
Lehet terminállal is volt a gond, mert itt csak ilyen kicsi volt, amit vásárlóknak raknak ki, amin csak a PIN kódot lehet beütni az érintés után, ráadásul rajta a védő rész, hogy takarja a számokat, ezáltal kisebb felület marad ahol normálisan érinteni tudom + plexi fal mellé teszik, így végképpen sehogy se tudom jól érinteni, TW esetében is sokszor jelzett a gpay, hogy szarul csinálom, de ha tudom, hogy a 050 hibával nem fogja beterhelni a számlán az összeget, akkor legközelebb újra próbálom.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
szilasz007 #6003 üzenetére
Én is reménykedem ebben egyébként
de a realitás az, hogy nem lesz itt semmi
Jobban örülnék, ha direktbe tudnám használni a bankkártyámat Curve nélkül. -
norrberth
addikt
válasz
szilasz007 #6003 üzenetére
G pay Itthon? Ebbe a bürökratikus fos Országba?
-
rafis83
tag
válasz
szilasz007 #4863 üzenetére
A levél végén nálatok nem ez szerepel?
For now, please carry a backup card. -
Nite
őstag
válasz
szilasz007 #4854 üzenetére
Samsung Pay mukodik oran?
-
tomp
félisten
válasz
szilasz007 #2866 üzenetére
Szerintem a Curve-nél sokan regisztráltak csak a Google Pay miatt azaz most a kiskapu bezárása után szerintem csökkenni fog a forgalmuk. Ez nekik sem jó azaz szerintem most ráfeküdnek a Pay bővítésre.
Simple-ben hamarabb integrálták a BKK Mobiljegyet mint a meglévő bugokat javították volna Mobilfizetés terén. Ez azért eléggé érdekes... -
gzbotii
nagyúr
válasz
szilasz007 #2861 üzenetére
Keverd a dolgokat.
raulicio: Úgy néz ki, hogy a Samsung Pay/Google Pay regisztrációs kiskapu már megszűnt.
-
Oliverda
félisten
válasz
szilasz007 #2570 üzenetére
Ha pl. a Magyar Államkincstárnak akarsz fizetni Curve-on keresztül hitelkártyával, akkor érinthet, ellenkező esetben nem.
-
xcsabo
senior tag
válasz
szilasz007 #2570 üzenetére
Szerintem ez inkább adó illetve járulék fizetés. Az is a mák ba megy.
-
thomikaf1
tag
válasz
szilasz007 #2577 üzenetére
Nem gondolnám, mert a légitársaság azt mondta, hogy rendben van a vásárlás és még pénteken megkaptam a számlát is róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest