- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszo94
őstag
válasz
zerodot #11850 üzenetére
Azért, mert akkor először találkoztam vele és mérgemben rosszul jegyeztem meg a nevét
De jogos az észrevétel
Revolut fizikai kártyára reflektálva: van három
Megyünk nászútra két hétre, megvettem a Premium csomagot az utasbizti miatt, majd pár nappal rá realizáltam, hogy a Metal-ban benne van a házastárs is. Úgyhogy megvettem azt is, majd szép sorban megjött a prémiumhoz és a metalhoz is a kártya
-
Szoszo94
őstag
válasz
Oliverda #11848 üzenetére
Fél éve jártam pont így, CIB kártya Sperbankos ATM kombinációval. Benyelte, vagyis megpróbálta ötször kiadni de csak annyira, hogy pont ne tudjak rácsípni, aztán benyelte. Telefon, CIB üfsz., adategyeztetés után letiltották a kártyát és küldték az újat, aminek a díját utólag megtérítették.
-
Szoszo94
őstag
válasz
szilasz007 #10663 üzenetére
Április végéig van még SD-m, addig használom aktívan a Curve Gbit funkciót, viszont ha Vividről lejár a SuperDeals, akkor a Curve is vele együtt fog parkolópályára kerülni valószínűleg. Mostanában nem volt gondom vele, párszor szivatott meg McDrive-okban, hogy zárolta a pénzt de sikertelen volt a tranzakció terminál szerint, de egyébként működik ahogy kell. Illetve az elején szívtam sokat a limitek miatt.
-
Szoszo94
őstag
Most beszéltem barátommal, már működik neki a kártya
-
Szoszo94
őstag
válasz
Szoszo94 #9895 üzenetére
Update: hiába írtam azóta többször is nekik, semmi válasz. Természetesen a verifikációt is hiába csináltam meg, arról sem jött értesítés hogy okés-e.
Viszont megjelent tegnap appban a verifikálás lehetősége nekem és páromnak egyaránt, úgyhogy a supportos kör így felesleges volt. Újból személyi fotózás, szelfi, pár perc várakozás és: műűűűködik végre - vagyis próbálni még nem próbáltam, de verifikáció sikeres, illetve a limitre nyomva végre látom ténylegesen a limitjeimet, már a megemelt teljes értékű felhasználónak járót. Végül happy end lett, csak ne lett volna csomó idő, idegeskedés, felesleges körök a supporttalEgy kérdés viszont felmerült: ha megnézem a kártya adatait az appban, akkor kiírja alatta, hogy a lejárati dátum és CVC frissülni fognak ha aktiválom a kártyát (páromnak is ezt írja). Viszont mind a ketten többször is fizettünk a kártyával bedugósan, PIN-t is módosítottunk, úgyhogy bugnak tudom be, de: nálatok is ezt írja?
-
Szoszo94
őstag
válasz
ddsteel #9894 üzenetére
Éves...de nem is értem, hogy lehet ilyen alacsony limitet évesnek beállítani
Na mindegy, azt írták három napig él a link, úgyhogy gyors bevágtam egy kávét és csináltam szelfit meg képeket a személyimről. Azt is kérték, hogy írjak nekik ha kész vagyok, hogy megsürgessék a verifikálást - ezt is megtettem. Úgyhogy most várok és reménykedem benne, hogy nem csak duplázni fogják a limitem -
Szoszo94
őstag
válasz
ddsteel #9855 üzenetére
Sikerült tegnap vásárolnom a fizikai kártyával, chipet használva pékségben párszáz forint értékben. Később bevásárláskor már újfent nem engedett fizetni sem Gpay, sem a kártya NFC-s alkalmazásával, illetve bedugva sem, több kártyával próbálva (appban váltogatva - még jó, hogy önkiszolgálózni szoktam, mert vagy negyed órán át próbálkoztam különböző kombinációkkal....a pénztárnál tuti felnégyeltek volna). Felbátorodva az írásodon - na meg mivel appon belül cs.sznek válaszolni - írtam a support oldalukon, remélem hamar válaszolnak. Ez a "New User limit" dolog csak a felhasználók sz.patására jó, ahogy tapasztalom
Láttam itt a fórumon, hogy iOS alatt már lehet magadat verifikálni, de ez a funkció - Nálam - még nem elérhető sajnos. -
Szoszo94
őstag
válasz
ddsteel #9831 üzenetére
Nekem a GPay-be a fizikai kártya van felvíve, mióta kézhez kaptam. Azóta nem működnek a nagyobb összegek, előtte (előbb rosszul mondtam, nem pár hete, hanem konkrétan másfél hónapja használom) szeptember vége és október közepe közt volt több 20+e Ft-os költés (tankolás, vásárlás stb) és az ideiglenes virtuális kártyával nem volt gond.
Ezért tudok már csak arra gondolni, hogy a fizikai kártya aktiválása nem sikerült valamiért - úgyis akartam PIN-t váltani, azt is megejtem egy kosszal akkor már. Ha ez sem javítja meg, akkor jöhet a support. -
Szoszo94
őstag
válasz
ddsteel #9822 üzenetére
Pár hete használom én is a Curve-t, viszont ahogy nézem a 15e Ft feletti költéseket nem szereti, valahol ott lehet a limit. Három bankkártyáról is visszadobta az emag rendelést (17k), ma pedig a Shell kúton égtem a pénztárnál, mert a 30k-s tankolást nem engedte fizetni (Gbit-elni akartam Vividdel a későbbiekben, most regisztráltam oda is, gondoltam jó lesz majd próbának - végül az egyik standard bankkártyámmal kellett fizetnem).
Miért ilyen alacsonyak a limitek "kezdőknél"? Így kábé használhatatlan, reggelente pékárut venni apróból is tudnékMegpróbálom még egyszer "aktiválni" holnap reggel, bedugva a terminálba, hátha valamiért elsőre nem aktiválódott (a 15k körüli limit miatt tudok erre gondolni, mivel onnantól kérnek a standard kártyák PIN kódot ugye). Remélem megoldja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű reMarkable 2 digitális jegyzetfüzet!
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest