-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
válasz
balinlin #7733 üzenetére
Vannak bizony. Tegnap gondoltam fizetek órával a Lidlben. Samsun Pay-->Curve-->UniCredit. Óra jelzi, fizetés befejeződött. Sikertelen. Természetesen lekapta az összeget. Úgyhogy másodjára már érintettem a kártyát (Uni) és fogalmam sincs, hogy most mi van, SPay-ben annyi van, hogy megszakítva, Curve-ben semmi, kártyán ott a dupla terhelés. Nem is nagyon merem használni már a Curve kártyát. Meg a tököm is tele van már vele.
-
SpongyaBob
veterán
A Curve kártyámat hozzá tudom adni több készülékhez is akár NFC-s fizetéshez? Tehát letöltöm az appot cégesre és bejelentkezek. Mielőtt kipróbálom azért gondoltam rákérdezek. Vagy ez így
nem lesz hivatalosütközik valamilyen akadályba? -
SpongyaBob
veterán
válasz
szilasz007 #6003 üzenetére
Én is reménykedem ebben egyébként
de a realitás az, hogy nem lesz itt semmi
Jobban örülnék, ha direktbe tudnám használni a bankkártyámat Curve nélkül. -
SpongyaBob
veterán
válasz
<Adamsky> #5122 üzenetére
Mitől lenne macerás? Egyáltalán nem az. Ha már itt tartunk a telefont elő kell venni, az óra pedig rajtad van. Nos, amig a telót előveszed, addig az órán jöhet a hosszú felső gombnyomás, fel is jön a pay, amire egyet kell bökni. (mindössze egy érintés, kb mint telefonon az ujjlenyomat.)
A négy jegyű kódot szándékosan nem írtam, mivel elég azt két viselés közt egyszer beírni! Tehát reggel felkelek, kód be, és egész nap nem kell többet beírni mivel nem veszem le az órát.....de ez is csak azért van, mert este zuhanyzásnál levettem...Egy Watch active 2 felhasználó...
-
SpongyaBob
veterán
Nálam minden maradt a régiben, semmit nem kellett csinálnom, app frissítés előtt és után se. Fizetni még nem fizetettem vele, de gondolom működik.
-
SpongyaBob
veterán
Nekem egy UniCredit van alatta, nem terhelte.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
gzbotii #4777 üzenetére
Igen Samsung Pay volt az elsődleges
Fizetni majd csak holnap fogok órával, de eddig minden oké. Azért nem ártott volna ha a telón (is) működésre bírom az NFC-s fizetést, mert akkora nyomorult banknál vagyok ilyen szempontból (UniCredit) ahol se Apple Pay, se saját app, se semmi nincsen
Mindegy túlélem
OFF vége. -
SpongyaBob
veterán
Siker , pénz , csillogás. Működik a Curve kártyám. Fizettem is vele PIN-nel, meg online. Ezaz!
Természetesen GPay-ben nem lehet beállítani az érintéses fizetést
Azonban öröm az ürömben, hogy Galaxy Watch Active 2-n a Samsung Pay elsőre hiba nélkül elfogadta.Félsiker. Ez mondjuk fontosabb volt
-
SpongyaBob
veterán
Nos, azóta levelezek a Curve-vel, tegnap délelőtt kértek egy kis időt, hogy utána nézzenek a dolgoknak. Ma írtak és a lényeg, hogy blokkolták mindenemet, mert - szerintük - két fiókom van és ezt tiltja a szabályzat... WTF
Én gondolom honnan eredhet a probléma... én vagyok az akinek már a regisztráláskor történt valami gond. Pont akkor volt globálisan is valami hiba a Curve körül. Egyébként a regisztrációs folyamatot április 29-én indítottam el. Szóval soknapos levelezést követően a support ekkor teljesen törölte a regisztrációmat, elindítottam újra a folyamatot, ez sikerült és még csak nem is másik email címmel hanem ugyanazzal. Szóval nem vágom, hogy lehet egyszerre két fiókom.
Kíváncsi vagyok mit fognak írni.
Most egyelőre várok (még mindig, ahogy eddig) leírtam nekik a reges sztorit.
Ezeket csak tanulságképpen írom le.Remélem ezek után annyira sikerült felhívnom magamra a figyelmet hogy búcsút inthetek a GPay-nek :D
-
SpongyaBob
veterán
Persze így is úgy is próbáltam, de ugye pont az a lényeg hogy legyen egy tranzakció és ténylegesen aktív lesz, de addig el sem jutok..
-
SpongyaBob
veterán
Most elmentem egy OTP automatához, gondoltam veszek le 1000Ft-ot Cash-ből. PIN beüt, ok. Majd közli az automata, hogy "a tranzakciót töröltük" és kiadta a kártyát. Hát ilyet se láttam még. Hihetetlen...
Most az lenne a gond, hogy kapásból egy szar a kártyán a chip? vagy mi?
-
SpongyaBob
veterán
Segítsetek legyetek szívesek, mert már totál tele van a t.köm a Curve-vel! Ma jött az email - nem kevés idő után - hogy az igazolás sikeres volt aktiválhatom a kártyát. Rendben ez meg is történt. Mondom gyorsan leszaladok és veszek valamit a sarki boltban. Aha, persze. Elutasítva 2x. Chippel is (PIN kód OK) meg érintéssel is. GPay-hez természetesen így hozzáadni sem tudom, elutasít folyamatosan.
Ezeket a folyamatokat végig csináltam a feleségemnél is, vajsimán ment minden én meg minden egyes dolognál sz.pok.
Mit csinálok rosszul?(Megint!) Most már ott tartok, hogy összetöröm a kártyát a francba, mert csak felidegesít... -
SpongyaBob
veterán
Most komolyan hány napig tart egy igazolás/aktiválás? Múlt héten kedden kaptam meg a kártyát (egy hónap után ami szintén elég problémás volt), azonnal fel is töltöttem a személyit + fényképet, rájuk is írtam 3 nap múltán és még még mindig semmi..Több mint egy hete itt dekkol a kártya és nem tudom használni. Megmondom őszintén már bánom, hogy az egészbe belekezdtem még áprilisban. Amibe bele lehetett futni, abba tátott szájjal.. Remélem nem sokáig kell már szórakozni és jön a Samsung vagy Google Pay hivatalosan is idehaza.
-
SpongyaBob
veterán
Tegnapi napon végre megérkezett a Curva kártyám. Yeaaah! Természetesen nem tudtam beaktiválni, mert igazolnom kell magam
Ez meg is történt rögtön, még délelőtt. Gondolom ez is ilyen több hetes átfutás akkor
már hozzászoktam..
-
SpongyaBob
veterán
Köszöntem!
-
SpongyaBob
veterán
válasz
petipetya #4573 üzenetére
Köszi!
Már csak akkor fogok kínomban röhögni ha nekem nem fogadja majd el a kártyám
Van még egy hülye kérdésem:
Teszem azt, fizetek telefonnal érintéssel az összeg pl. 30 ezer, a terminál PIN kódot fog kérni.
Ugye GPay-ben van hozzáadva a Curve. A Curve PIN kódját vagy a hozzáadott bankkártyáét kell megadni ilyen esetben? -
SpongyaBob
veterán
Asszonykámnak megérkezett a Curve kártya, a Gpay is sikeresen elfogadta
fizettem magával a kártyával sima érintéssel, ha jól értem akkor ennek így már aktívnak kell lennie? Pin kódot nem kért a terminál.
-
SpongyaBob
veterán
Na, úgy néz ki végre nekem is sikerül a dolog. Lassan két hetes huzavona után törölték az első regisztrációmat - kb. 5 ügyintézőm is volt - és már jelzi is az app a szállítást, sikeresen hozzáadtam az UniCredites kártyám, meg is erősítettem a tranzakciót.
Az volt a gubanc, hogy valami váratlan hiba volt az első regisztráláskor…
Remélem most már megérkezik. Illetve bízom benne, hogy menni fog a GPay is. -
SpongyaBob
veterán
válasz
WhiteWalker #4506 üzenetére
Átérzem...
Az én problémámmal sem tudnak mit kezdeni, pedig világosan leiírtam mi a gond. Az alkalmazásba sem tudok belépni a regisztrációmmal.. Előzőleg pedig már sikerült hozzáadni a saját kártyámat, azt mondják távolítsam el. Hiába mondom, hogy nem tudom, mert el sem enged addig az app. Még most megvárom mit írnak aztán hagyom a fenébe őket.. -
SpongyaBob
veterán
válasz
gzbotii #4457 üzenetére
Már vagy 10x volt reinstall
Tegnap este írtam nekik emailt, most várok.
Az érdekes az, hogy páromnak tegnap jött meg a visszaigazolás hogy jön a kártyája.. Semmi problémája sincs, simán megy minden. Az övét később rendeltem meg még április 29-én.. Ja és mind a két kártya C-XXX tranzakcióját látom a bankunk appjában, hogy sikeres volt a kártya hozzáadása a Curve-höz. Nem értem én ezt.. -
SpongyaBob
veterán
Közös számlát nem támogat a Curve? Feleségemmel közös számlánk van, külön kártyával. Végre elfogadta a kártyámat (UniCredit) ezzel párhuzamosan páromét is, és most már egyikünket sem enged be az appba. A Curve kártyák még/már elvileg úton vannak.
Belépésnél rögtön kéri a CVV-t és miután beírom csak forog középen és nem csinál semmit. Írjak a supportnak?
Így már érthető.
Véletlen egybeesés
-
SpongyaBob
veterán
Pár napja megrendeltem a kártyát. Az addig világos, hogy utána tudom majd használni ha megjön és aktiválom. Csak azt nem értem, hogy hol lesz ilyen lehetőség az appban?
Vagy mire ideér addig lesz ilyen lehetőség
Továbbá itt nem tudok hozzáadni még saját bankkártyát sem (UniCredit)
Pedig már a 2x5 font ott virít egy az aktiválásért egy pedig mert tovább küldtem.
Valamit rosszul csinálok -
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Letöltöttem és regisztráltam a Curve appban, ilyenkor auto küldik a kártyát a regelt címre vagy kell még tennem valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest