Hirdetés
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Tavaszi szél S26-ot áraszt, a nyári hőség meg exynosos Flipet
Új hozzászólás Aktív témák
-
subFOCUSkoma
csendes tag
válasz
Undoroid
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Tényleg a tápot el is felejtettem
Chieftec 500W. Beírtam a gépem adatait. Csak nem tom jó helyre írtam e.
Orthos programmal néztem a melegedést 3,24 GHZ-en, és 73-75 fok volt a max nyitott háznál. Ez a 60 fok feletti lekapcsolás érdekes, mert több mint 4 éve vettem a gépem, és mindig a nyári hőségben zárt házban 70-74 fok körül mozgott. A 3,6 GHZ-ig húzást csak akkor szeretném persze mikor már felszereltem a klíma ventit (olcsón kapom) a házam oldalára. És feltéve, hogy sikerül lejjeb tornászni vele a hőmérsékletet.Nos az az igazság, hogy nem igazán értek a proci tuninghoz. Mondjuk sokat olvasgattam, de még teljesen nem állt össze a kép. Kerestem a kommentek között konkrét beállításokat amik persze az én procimhoz írtak, és azokat állítottam be, meg utána próbáltam magamtól is növelgetni majd visszábbvenni az értékeket, de egyszerűen nem indult a gépem. Hol kell visszavenni a Dram/FSB arányt? Az időzítéseknél a Ramok időzítéseikre gondoltál? Mert azokat sem tudom milyenre kéne állítani.
Advanced/Chipset/North Bridge Configuration/Configure DRAM Timing by SPD menüpontot átállítom Disabledre akkor megjelennek az időzítések (remélem jól gondolom, hogy ezeket kéne babrálni) 5, 6, 6, 15, 6, 42, 10
Tudnál esetleg írni nekem konkrét értékeket mindenre, hogy mit állítsak be, hogy egyáltalán induljon a gépem? Természetesen csak saját felelősségre csinálnám.
A proci persze amikor nincs terhelés akkor visszaveszi a szorzót, ezt folyamatosan figyelemmel követtem Aida progival. Most már hála neked ezt is ki tudom kapcsolni.

Új hozzászólás Aktív témák
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Windows 11
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Wuthering Waves
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- LEGO klub
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- Thermalright Assassin X 120 V2
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Chieftec 500W. Beírtam a gépem adatait. Csak nem tom jó helyre írtam e.