Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• subFOCUSkoma

csendes tag

válasz Undoroid #11252 üzenetére

Köszi a gyors választ!

Tényleg a tápot el is felejtettem :) Chieftec 500W. Beírtam a gépem adatait. Csak nem tom jó helyre írtam e. :) Orthos programmal néztem a melegedést 3,24 GHZ-en, és 73-75 fok volt a max nyitott háznál. Ez a 60 fok feletti lekapcsolás érdekes, mert több mint 4 éve vettem a gépem, és mindig a nyári hőségben zárt házban 70-74 fok körül mozgott. A 3,6 GHZ-ig húzást csak akkor szeretném persze mikor már felszereltem a klíma ventit (olcsón kapom) a házam oldalára. És feltéve, hogy sikerül lejjeb tornászni vele a hőmérsékletet.

Nos az az igazság, hogy nem igazán értek a proci tuninghoz. Mondjuk sokat olvasgattam, de még teljesen nem állt össze a kép. Kerestem a kommentek között konkrét beállításokat amik persze az én procimhoz írtak, és azokat állítottam be, meg utána próbáltam magamtól is növelgetni majd visszábbvenni az értékeket, de egyszerűen nem indult a gépem. Hol kell visszavenni a Dram/FSB arányt? Az időzítéseknél a Ramok időzítéseikre gondoltál? Mert azokat sem tudom milyenre kéne állítani.

Advanced/Chipset/North Bridge Configuration/Configure DRAM Timing by SPD menüpontot átállítom Disabledre akkor megjelennek az időzítések (remélem jól gondolom, hogy ezeket kéne babrálni) 5, 6, 6, 15, 6, 42, 10

Tudnál esetleg írni nekem konkrét értékeket mindenre, hogy mit állítsak be, hogy egyáltalán induljon a gépem? Természetesen csak saját felelősségre csinálnám.

A proci persze amikor nincs terhelés akkor visszaveszi a szorzót, ezt folyamatosan figyelemmel követtem Aida progival. Most már hála neked ezt is ki tudom kapcsolni. :P

Új hozzászólás Aktív témák