Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

Teljesen reálisak a fenti összegek, Hay is nagyjából hasonlókat tol ki a multiknak (jó pénzért), akik az alapján lövik be a béreket. És ahogy nézem, ez inkább csak alap, erre jönnek még a bónuszok/cafeteria, stb... Nem 1db elemű statisztika alapján mondom... Nálunk a cégnél pl. az utóbbi 1 év a bérfelzárkoztatásról szólt, és arról, hogy miért nem találunk megfelelő munkaerőt (ez egyébként mindenhol nagy gond). Aztán egyéb okok miatt váltottam, sok helyet megnéztem, sok emberrel beszéltem az elmúlt kb. 3-4 hónapban, szóval teljesen reálisak ezek a számok. Persze a fogalmakkal tisztában kell lenni, nem attól lesz valaki senior hogy idősebb, sem attól, hogy azt gondolja magáról :)

Aki az itt megjelölt középértékeknél kevesebbet keres, és nem egy pár eszközös kkv-nál dolgozik soho cuccokkal, az szerintem nézzen körül a piacon, mert alul van fizetve. Kereslet pedig van dögivel, most van ez az állapot, most lehet kihasználni. Persze fontos hozzátenni, hogy pénz nem minden, nyilván ezer más szempont is lehet, én sem a pénz miatt váltottam.

Új hozzászólás Aktív témák