Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
Az a baj, hogy így nem megy. Ehhez, ha jól sejtem olyan LAN címet kellene adni a router-nek, amilyen a mi belső hálónk, de erről szó sincs. Most egy notebook van rajta, de akkor sincs internet, ha DHCP-t kérek a router-től, ekkor a külső ip tartományából kap IP-t a notebook is, és a router is, legalábbis a DHCP-n ilyen átjárót állít be. A 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 (attól függ, hogy az UPC vagy a CISCO doksit nézem) alapbeállítást nem tudom elérni.
-
Blackmate
őstag
Én is pont így csinálom, viszont az az IP változhat, ugyanis default 60 perc a lease time. Ezt max 1 napra lehet feltornászni. Ebben az esetben azt jelenti, hogyha az eszköz nincs bekapcsolva 1 napig, akkor azt a címet kioszthatja a router más eszköznek. Ilyen bizony nálam előfordul, ugyanis nem megy non-stop a NAS. Ezért szeretném a MAC addresshez kötni az adott IP-t.
-
Blackmate
őstag
"nincs kiosztva static ip működik anélkül is kapott eszközöm egy ip címet és ahhóz nyitottam portokat"
Ezt hogy csináltad?
A DHCP funkciót nem szeretném kikapcsolni. Anélkül valóban minden eszközön kézzel kellene beállítani IP címet. Én csak azt szeretném, hogy egy eszköznek legyen általam meghatározott fix IP-je, amit minden bekapcsoláskor megkap.
-
dawe666
tag
én sajnos nem vagyok szakértő abban, hogy teríti az ISP a firmware-t, de köszi az infót
Azért remélem rajtam kívül van még olyan szerencsés, akinek jutott ebből a szórásból.A transmission problémám megoldódott, sajnos én szúrtam el a beállítást a NAS-os, viszont az oka az volt, hogy az EPC3925-ön beállítom a statikus IP-ket, és a következő csatlakozáskor, már nem azt kapom meg, amit beállítottam, és eltűnnek a reserved címek a listából. Esetleg ilyen gonddal sem volt senkinek dolga?
-
boroskarcsi
tag
igen, de nem segített.
a Cisco egy TPlink routerre van kötve, amit switchnek használok jelenleg.
Eleinte mindkét router külön-külön dhcpként működött egy hálón belül. Akkor a tplinken voltam wifin- de akkor is lassú volt. szóval lehet nem a ciscoval van a baj, csak próbálok végigmenni a rendszeren. -
Lazika
senior tag
Szinte tudtam
Megvan osztva egy sima elosztóval amit még ők adtak.
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -0.5 dBmV 40.3 dB
Channel 2: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 3: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 4: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 5: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 6: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 7: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 8: 0.0 dBmV 0.0 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 44.0 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
Lazika
senior tag
T-s. Rendes elosztóba van
Kábel net vagy nem tom hogy érted a csatlakozást
Model: Cisco EPC3925
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
MAC Address: 10:5f:49:72:fd:2c
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125555-130315c-MYR-TEST
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125555-130315c-MYR-TEST.bin
Firmware Build Time: Mar 15 17:43:18 2013
Cable Modem Status: Operational
Wireless Network: Disable -
blikkk
csendes tag
Nem kaphatok. Csak ezt. Most cseréltem az adslt kábelnetre, mert többet nem volt net mint volt. A szerelő kerek perec megmondta, hogy CSAK ezt a FOST adják már. (lehet az iptelefon miatt). Nekem fos. Átlag Gizinéninek jó, nekem nem. Nem is lenne baj, ha át lehetne tenni bridge módba, LEGÁLISAN, nem meghekkelve. De sajnos nem lehet, így az egész rohadt net nem igazán jó arra amire használnám. Tudom, ha nem tetszik, váltsak szolgáltatót. Nem tehetem. Ez a tré nevű bűnszövetkezet megvette a XVI. kerületi önkormányzatot, más szolgáltató nem jöhet ide. Nem tudok másnál előfizetni. Nem vitatkozni, okoskodni jöttem, hanem a problémámra megoldást találni. THX
-
tt124307
tag
Írni nem tervezek saját firmware-t (főleg, hogy ennek a nyomorult eszköznek a dokumentáltsága közelít a zeróhoz), itt inkább abban kértem a segítséget, hogy hogyan tudnám visszaállítani az a nyomorult transzparens bridge módot az eszközön, ha a T sikeresen rátöltötte az új firmware-t, ami látszólag nem engedi a korábban ismert módszerrel a HTML forráskód hatásos átírását és én még más ok miatt nyomtam is neki egy resetet.
Mégegyszer mondon, segítséget kérek, biztos hemzsegnek itt a fórumon az olyan megfelelő informatikai tudással rendelkezők akik maguk hegesztik a firmware-t, én sajnos nem tartozom közéjük, habár kerek 21 éve informatikával foglalkozom. -
blesius
csendes tag
Még csak egyszer hívtuk fel, de ha továbbra is így megy, akkor ismét felhívjuk. Gondolkoztam olyan megoldáson is, hogy az eddigi d-link d-524-es routert bekötöm mögé, hogy arról szedjük le a netet, habár a fórumot olvasva látom, hogy ez nem teljesen oké megoldás...
Mindenesetre felhívom őket, és ha nem javul meg, írok megint.
-
-
-
-
LámaZ
addikt
Tessék itt van, bemásolom neked:
"Category 5 cable (Cat 5) is a twisted pair cable for carrying signals. This type of cable is used in structured cabling for computer networks such as Ethernet. The cable standard provides performance of up to 100 MHz and is suitable for 10BASE-T, 100BASE-TX (Fast Ethernet), and 1000BASE-T (Gigabit Ethernet). " -
-
-
pont nem, azonos hierarhiájú eszközök (munkaállomás <-> munkaállomás, router <-> router...stb) közé a keresztkötésű kell, két eltérő közé pedig az egyenes!
viszont ennek csak akkor van/lenne jelentősége, ha az eszköz(ök) nem fordít(anak) automatikusan, itt viszont erről szó sincs! -
fil
őstag
Nincs lebutítva, csak nincs "kiokosítva" sem...
A szolgáltató által garantált szolgáltatásokat kiszolgálja. Gondolom a Cisco-tól így tudja jó áron, nagy mennyiségben megvenni. Nem akar a Cisco-nak olyan szolgáltatásokért/képességért fizetni, amit nem ő nyújt. Ez nem szemétség, hanem ez a kapitalizmus. A vállatok célja nem minél jobb termékek, szolgáltatásuk létrehozása/nyújtása, hanem a profitmaximalizálás. Ez van. -
törölt tag
-
törölt tag
"szerintem" meg nem , mert... ugye van hozzá nálam 2db beltéri is ... a beltérinek a kódját bekellett ütni ruterbe ... A beltérik meg a ruteren keresztül frissülnek , illetve tudják fríssíteniőket központilag , ha kell egyénileg ... ezért mondom , hogy szerintem... de ettől még bármi is lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Autós topik
- Windows 11
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen légkondit a lakásba?
- Synology NAS
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Filmvilág
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged