- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #8023 üzenetére
Miért van akkor ilyen lehetőség?
Szerintem olyan profilt importált, amivel korábban nem volt gondja.
"..azaz olyanokat tiltottál vagy nem engedélyeztél, amiket nem kellene"
Feltételezhetően olyan beállításokról készítette a mentést, amivel előtte hiba nélkül használta a CIS-t. -
Krystal_s
addikt
válasz
Fandango #8025 üzenetére
Hát igen
,én inkább már az egész rendszerről készítek mentést, amikor valami hülye program eltávolítására (telepítésre) készülök, aminek az alap eltávolítója béna. (MSN, egyes védelmi programok stb több 100 maradványt hagyva maguk után) ,de az egész rendszert biztos nem tenném újra, annyit egyik sem ér.
-
Krystal_s
addikt
válasz
olivera88 #8022 üzenetére
Szerintem az utóbbi regtakarító (jv16...) törölhetett valami olyat is, amit nem kellett volna.
Revo-t régóta használom, de még abban is nagyon jól át kell nézni minden találatot és csak ami 100% ,hogy a törölt program maradványa, azt lehet törölni, különben megsérülhet a Win. Nekem régebben egy msn takarítás után kissé hiányosan indult a rendszer...
CIS-hez van külön egy Uninstaller, amit itt pár hete már linkeltek. Én is csak azzal szoktam törölni korábban, ha az sem elég neki, akkor az már a Comodo hibája, hogy szar az eltávolítója és még a saját programjának a korábbi verziójára sem képes hibátlanul ráfrissíteni.? :@
Jó, hogy már ne vegyek miatta egy új gépet is, na de előtelepített rendszer nélkül, mert azon már ügye szokott lenni valami biztonsági program pff. Hónapok óta kijött a 6, de amiket itt olvasok, hát durva...és az egy duma, hogy mindenkinél egyedi probléma van. Ami jó azzal nincs ennyi gond, ennyi embernél. Számomra még Beta állapotban van, amit a felhasználók tesztelnek. Ennyi. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #7791 üzenetére
Szia, a Szolgáltatások között megtaláltam DCOM-kiszolgáló folyamatindítója néven.
Ő lenne az ? Indítás : Automatikus
A DCOMLAUNCH szolgáltatás elindítja a COM- és DCOM-kiszolgálókat válaszul az objektumaktiválási kérésekre. Ha a szolgáltatást leállítják vagy letiltják, a COM-ot vagy DCOM-ot használó programok nem fognak megfelelően működni. A DCOMLAUNCH szolgáltatás futtatása erősen javasolt.
A Függőségek menüben elég sok rendszerösszetevő függ tőle.
A Leállítás gomb inaktív. A Feladatkezelőben sem engedi.
Még nem volt időm utánaolvasni...
Köszönöm, hogy segítesz. -
Krystal_s
addikt
Nem tudom mit állítok be rosszul a CIS-ben (5.12) ,de kezd elegem lenni, hogy amikor magára hagyom a gépet (notebook), mindig látom, hogy a hdd-t dolgoztatja valami és 1000L villog szegény.
Az erőforrás figyelő - lemezaktivitásban is jól látszik, hogy a cmdagent szarakodik és a dcom, mit csinál ?? Valósidejű és Állapottartó módban is. A másik notebook-on szintén... Nem szeretnék váltani, ha lehetséges, mert amúgy meg bízom a program védelmében, de már tényleg nagyon unom ezt a hülye agentet.
Nincs ötletetek, hogy mi miatt csinálja és mit kéne átállítani ? Help pls
Próbáltam lefotózni, bár amikor hozzáérek a géphez abbahagyja, mindig üresjáratban csinálja, de azért így is látni. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #7580 üzenetére
Minden letöltés oda megy abba a vritual mappába. Tudom én is törölni ,csak megjegyeztem, hogy elég hülyén van, hogy pl valaki (nem én) letölt egy nagyobb fájlt és a letöltési helyen nem találja, azt hiszi, akkor böngésző bezárása után az a fájl is eltűnt. Közben meg ott marad a C:-n.
Nem autosandbox-ról van szó, hanem amikor külön akarnám a böngészőt futtatni sandboxban. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #7577 üzenetére
Szia, írtam, hogy az 5.12-es CIS-t használom és egy darabig nem szeretném a 6-ost.
Ebben nincs Virtual Kiosk.
"Az, hogy a vritual mappában maradnak dolgok, nem érdekes,"
Azért elég zavaró, mert feleslegesen ott marad és foglalja a helyet, pl próbaképp letöltöttem valamit többféle módban Korlátozott, Limitált stb és annyiszor ott maradt a letöltött fájl. Én kerestem rá külön, hogy mégis hova menti. Magától nem jelzi és nem is törli.[ Módosította: koxx ]
-
Krystal_s
addikt
Most próbálgatom, hogy Comodo sandbox mennyire tudná helyettesíteni a Sandboxie-t.
Hogyan érdemes futtatni a böngészőt (Firefox) ?
Nem megbízható, Limitált, Korlátozott, vagy Részben limitált módban ?Nem megbízható módban, nem lehet pl youtube videót lejátszani. Gondolom a plugin-container miatt.
Korlátozott, Limitált módban már ok a plugin-container is, de így viszont nem annyira biztonságos, mint nem megbízhatóban.
Viszont most észrevettem egy nagyon zavaró dolgot. Megnyitás után létrehoz elég sok mappát a
a C:\VirtualRoot\-ban firefox.exe\HarddiskVolume3 és HarddiskVolume2 néven és ezekben is még sok almappát, a letöltéseket is ide teszi, de miután bezárom a böngészőt ezek a mappák és a tartalmuk sem törlődik.Miért nem törli ? Így nem jó.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #7572 üzenetére
Az eddigiek (leírások) alapján elég nagy csalódás számomra a CIS 6, pedig még nem is tettem fel.
Nem értem, ha valami még nem működik mindenkinél normálisan, akkor miért nem marad addig Beta ? Durva, hogy a hivatalos weboldalon már nem is ajánlja fel az 5.12-est, így az új felhasználók már alapból a bugos 6-ost töltik le.
Ami miatt most ide írnék az a Sandboxie fórumán leírt hibák miatt van.
After installing Comodo Internet Security 6 SBIE doesn't work anymore.
Tehát már a Sandboxie-val sem működik együtt ?
Remélem a Comodo nem teszi kötelezővé a frissítést a 6-osra még jó pár hónapig (de ha így folytatják, akkor soha) és nyugodtan használhatom az 5.12-t. -
Krystal_s
addikt
Kíváncsiságból átállítottam a varázslóban, hogy a portjaim láthatatlanok legyenek. Gép restart után, Wigwam szerint csak 4db láthatatlan a többi mind látható (a port válaszol, de zárva van).
-
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #7436 üzenetére
Közben megválaszoltam magamnak.
svchost.exe, Mehet UDP bejövő ettől...a Win frissítéshez kell.
system beállítások pedig saját döntés alapján..Talán még annyi, hogy a Naplóban nagyon sok a Windows Operating System Blokkolás UDP-n.
A Forrás IP-k és Portok változnak, a Cél IP mindig 13162. Ezekre a CIS sosem kérdez, csak a napló van tele.. -
Krystal_s
addikt
válasz
Stephan89 #7433 üzenetére
Köszönöm a választ.
Már pont töröltetni akartam a kérdést, mert közben visszaolvastam kicsit és pl msn, vagy tor... miatt is elvileg okozhat gondot, ha minden láthatatlan...
blattida: Köszi. Természetesen a 6-os előtti. Amiket eddig olvastam róla, nem úgy néz ki ,hogy mostanában frissíteni fogom.
Viszont, ami most újabb kérdéseket vet fel, az a system és az svchost.exe szabályai. Párszor írták itt, hogy ezeknek nem kell engedni a bejövőt, (amennyiben nincs megosztás) vagy csak TCP és UDP-t nem, váá most ez megkavart. Nálam össze-vissza van, amikor amire kérdezett ennél a kettőnél mindent engedtem.
Most ilyen:
system
A rendszer által küldött kérések engedélyezése, ha a címzett Be [hálózatom]
A rendszer számára érkező kérések engedélyezése, ha a küldő Be [hálózatom]
Mehet TCP bejövő ettől: IP Be 192.x.x.x / 255.255.255.0 Eddig: MAC bármi, ahol bármi a forrásport és bármi a célport
svchost.exe
Mehet UDP bejövő ettől : IP Be 192.x.x.x / 255.255.255.0 Eddig: MAC bármi, ahol bármi a forrásport és bármi a célport -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #7423 üzenetére
Szia, szerinted melyik a megfelelőbb, biztonságosabb beállítás a Láthatatlan portok varázsló beállításában ? Nem osztok meg semmit, router mögött vagyok és a középsőt szoktam választani, azaz, hogy küldjön értesítést. Valójában annyira sosem tudtam ezt a beállítást pontosan eldönteni. Az utolsó az gondolom már nem túl szigorú lenne nekem, de az elsővel, amikor minden láthatatlan, akkor az nem okozhat gondot valamiben pl msn, vagy letöltéseknél ?
-
Krystal_s
addikt
Kapott egy újabb esélyt a comodo DNS. A Win-ben tiltva van az IPv6, CIS tűzfalnál a szűrés nincs engedélyezve. Arról nem is beszélve, hogy a riasztás képernyőn tartása 555mp.
Kicsit sem akaratos ennyi jelzés ilyen időközönként.
Amúgy egy hétig egész jól elvolt ipv6 riasztás nélkül.Jah és nem állítottam be rá semmilyen szabályt, ahhoz képest elég jól elvan magával és blokkolta is.
...ha tiltom, akkor ugyanennyi jelzés lenne, csak végig blokkolva.
-
Krystal_s
addikt
A secure DNS-t is javíthatnák. Szeretném újra használni, viszont mióta digitálisra állították az adsl-t az ipv6 miatt teljesen meghülyül a tűzfal és szinte nincs olyan futó alkalmazás, ami ne akarna csatlakozni a 92.242.144.50 (néha 92.242.144.10 ) ip-hez 41-es porton. Tiltás sem segít, mert látom a naplóban, hogy akkor is újrapróbálkozik kb félóránkét 3x minden futó programnál. Nagyon durva, hogy ennyire erőszakos már.
Senki nem tapasztalt ilyet ?
Egyedi házirend. Az ipv6 szűrés tiltás vagy engedélyezés sincs rá hatással...
Google és a saját DNS-ekkel nincs ilyen gond...de védelem sincs. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #6813 üzenetére
tegnap óta csak most kapcsoltam be a másik gépet és most mégis a legfrissebb az adatbázis. 12143
itt ha jól látom ma reggel volt CIS frissítés, amikor nem ment a gép.
Latest Database Version: 12143
Release Date (all times GMT): 24-Apr-2012 09:41:34
úgy néz ki, csak akkor van gondja indításnál a frissítéssel, amikor hosszabb ideig nem használom a gépet és egy nagyobb adatbázist kell olyankor frissíteni. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #6809 üzenetére
Szia
Van egy notebookom, sokszor napokig nem használom és azt vettem észre, hogy amikor bekapcsolom, akkor 1-2 órás használat után sem frissül magától a CIS. Eddig úgy tudtam, hogy minden rendszerindításnál ellenőrzi a frissítéseket
Átnéztem újra a beállításokat, de nem találtam ilyen részt...A másik gépen észre sem venném, mert szinte egyfolytában megy, de ezen kicsit kellemetlen, ha pl 1 vagy több hetes az adatbázis. Amúgy működik az automata frissítés folyamatos használatnál, csak így indítás után x ideig nem.
-
Krystal_s
addikt
sziasztok, nagyon köszi minden segítséget...de a legegyszerűbb volt ,hogy vissza Ghostoltam a rendszert egy hónappal korábbi időpontra és eddig minden jó
most ,ha flash videót nézünk, akkor a cfp.exe prociterhelése is újra csak 0-6%.
eddig a Firefox és a flash player ,amit még nem frissítettem legújabbra. pár napig várok. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #6367 üzenetére
néztem IE-vel is, ott is ugyanazt csinálta. próbáltam régebbi flash player-el és a legújabbal, majd a Firefox 8.0.1-et feltettem manuálisan, mivel a 8.0 az írja h naprakész.
fura ,mert reggel minden jól működött. aztán játszott azzal a sakkos online játékkal utána lett lassú az egész böngészés. restart után jó, de amint elindítok valami flash videót újra belassul. sajnos azt sem tudom ,hogy a CIS vagy a flash player vagy mi a gondja. nem telepítettünk semmit és pár hete kezdődött ez a lassulás. a tünet annyit h elkezdi lejátszani a flash videókat, majd belepörgetés után egyre jobban elkezd akadni, aztán már kilépni is alig lehet. a futó folyamatoknál vettem észre ,hogy a cfp.exe 30-40%-ra is felugrik állandóan változik 0-40 között. megnéztem az én gépemen és nálam mindegy milyen videót nézek ,akkor is csak 0-6% között marad. -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #6365 üzenetére
á sajnos nem lett jó
hozzáadtam az AV mellőzöttekhez és a D+ biztonsági házirendhez és a végrehajtás vezérlés- shellcode mellőzöttekhez is. amint elindítok egy youtube videót egy darabig jó aztán a cfp.exe ,firefox.exe, plugin container és sokszor már a cmdagent.exe is 100%-on hajtja a procit. pár órás próbálgatás után feladtam. pedig eddig hibátlanul működött az a gép... qva x-akta megint :\
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #6364 üzenetére
okay...
közben beszéltem vele és azt mondta, hogy egész nap minden jól működött, a videók is folyamatosak voltak. aztán elindította az egyik online sakkjátékot ,amivel pár hete kezdett el játszani és utána lassult be minden. a cfp.exe is a játék után eszi a procit.
ilyenkor még az sem elég ,ha bezárom a böngészőt, ami egyébként sandboxie-ban fut, és ccleaner-el kitisztítom. gépújraindítás szükséges, annyira belassul minden. restart után ismét jó. úgy néz ki az oldalon van valamide még a bezárása után is ?
-
Krystal_s
addikt
sziasztok, apukám ma szólt ,hogy egy ideje ,amikor flash videókat néz normálisan mennek, majd pár perc után belassulnak és annyira akadoznak, hogy nézhetetlen lesz. megnéztem ma a gépét ( Xp-sp3 ) és láttam lejátszás közben procihasználat 100% volt. 60%-ot a Firefox és a plugin container teszi ki, de a többit a cfp.exe, ami ugrál 5-40%között. fura, mert az én gépemen, ez a cfp.exe 0-2% között szokott lenni.
letöröltem a CIS-t ,majd az egyik CIS Clean-up Tool-al is tisztítottam. a legújabb Pre-Beta CPCT v4 bugos és nem működött.
reinstall után sem változott semmi. próbáltam a legújabb és régebbi Flash playerrel is, megnéztem IE-vel sőt úgy is h leállítottam a CIS-t. a videók beletekerés után ismét nagyon akadtak. nem tudom mi okozhatja, ha lenne valakinek ötlete légyszi ossza meg velem. -
Krystal_s
addikt
én sem tudtam, h már van másik DNS cím. érdemes átírni az újra ?
Win7 64bit-nél nálam nem ment programból a frissítés ,ezért nekem kellett külön telepítenem és ott most az
elsődlegesnek az újat állította be, 8.26.56.26
másodlagosnak a régit. 156.154.70.22
Xp-s rendszeren, ahol magától frissített megmaradtak a régi címek...eddig nagyon elégedett vagyok az új CIS-el. végre megszűnt a rendszerbetöltés utáni cmdagent procizabálás...
-
Krystal_s
addikt
Tűzfal - Láthatatlan portok varázslónál nem biztos ,hogy jól értelmezem a leírást
utolsó beállításban
Minden bejövő kapcsolat tiltása - ...minden hálózaton és a tűzfal minden bejövő kapcsolódást tiltani fog.
ha erre állítom, akkor nem kérdez olyankor, ha egy program kapcsolódni szeretne ? tehát mindent magától tilt ?láttam van új CIS, ismerős telepítette és ilyen a naplója...
ez most mitől lehet ? nekem is volt ilyen korábban és most végre megoldottam, de nem szeretném h megint ez legyen...
-
Krystal_s
addikt
ok az avi-s dologra senki nem tud semmit...
de arról sincs ötlet ,hogy rendszerfelállás után 1-2 perccel mit csinál az a kva ügynök ?
tehát rendszer betölt nyugi van - kb 2 perc múlva látom h az svchost.exe cpu használat 100%-ra ugrik 10mp-ig, majd leáll és azonnal a cmdagent.exe 100%-ra 1 percig...
frissítést nézne ennyi ideig ?memóriavizsgálat induláskor nincs bejelölve...
-
Krystal_s
addikt
igaza volt Lewy-nek. kipróbáltam, h egy kártevőnek érzékelt fájlnál - téves riasztás jelentésre nyomtam és nem adtam hozzá se a kivételekhez, se megbízhatónak és valóban akkor is betette a D+ megbízható fájlok közé
hm ezt jó tudni....
-
Krystal_s
addikt
én is megnéztem a dll-t és még le sem töltöttem már jelzett rá. hozzáadtam a mellőzöttekhez és akkor berakta az AV részen a mellőzöttek listájába...
ha jól tudom a d+ megbízhatóba akkor teszi ,ha nem mellőzted ,hanem megbízhatónak jelezted. szóval simán mellőzésnél nem teszi be a D+ listába. ezért nincs ott nálam és Levinél sem.Arki: hát jó lenne vmi, mert nekem az xp-s gépen rendszerbetöltés után 1-2 perccel is 1 percig les vmit az ügynök. nálam manuálisra van állítva az index. ma azt vettem észre, h mielőtt a cmdagent lesne vmit ,előtte az svchost van 100%-on kb fél percig. mindez csak a rendszerbetöltés után közvetlenül.
az a másik bug ,ami miatt a videókra is ugrik az is megvan
napok óta TC-t használok a Win intéző helyett. TC-ben lista nézetben nincs gondja, miniatűr nézetben ,ha olyan mappában vagyok ,ahol van avi, akkor ott is ráugrik az ügynök. (napi 1x ez is fura miért nem folyamatosan )
érdekes ,h nálam csak az 5-ös verziók óta csinálja ezeket...előtte ilyen esetben az explorer.exe miatt teleírta a D+ naplót memória hozzáférés néven, de nem terhelte le 1percig 100%-ra a procit.ui: közben most kipróbálom ,h egyszerre adom hozzá 1ik videós mappát az AV és a D+ kivételekhez is.
-
Krystal_s
addikt
hát ez az ,de melyikkel ?? legalább kérdezne vagy jelezne ,h nem tetszik neki vmiii. olyan idegesítő ,h nem tudok rájönni már hónapok óta. ha a korábbi 4.x-verziókkal is ez lett volna, akkor azt mondanám hát ez ilyen vmit utál az xp-s rendszeren, de nem, eddig ok volt és nem telepítettem semmit...ha belegondolok, h korábban a napló explorer.exe memória hozzáféréses üzikkel volt tele ( thumbnails nézet miatt ) akkor mégis az explorer.exe nem tetszik neki...csak már nem tudom hova ,mit állítsak a D+ -ban.
-
Krystal_s
addikt
windows explorer-ben mindgy milyen nézetben, csak az avi fájlokkal van gondja naponta 1x néha 2x. azaz gép elindít, egeret egyik avi fájl fölé viszem és random szerűen vmelyik avi-val összeakad. van olyan h egyik videónál nem történik semmi, aztán egy másik mappában meg ráugrik. utána már a köv. restartig bármennyi avi-t megnyithatok nincs vele gondja...de restart után ismét csinálja.
nem használok codec pack-ot. jelenleg csak a sima xvid van telepítve. gyanakodtam ennek a dekóder részére, de mivel xvid nélkül is csinálja nem az a gond. az a fura, h csak win intézőbenq-dir, total commanderben nem.
vkinél a mappa - nézet beállításokban a Display simple folder view in Explorer's Folders list kikapcsolása megoldotta. lehet csak egy ilyen beállítás a gondja, vagy a win explorert kéne megbízhatók közé tenni ( ha még nincs ott ). simán az explorer.exe az alapból is ott van.
-
Krystal_s
addikt
szia
igen az új 5.5.195786.1383, mindig a legújabbat használom...és nálam az 5-ös verziók óta lett háklis az avi fájlokra. korábban a thumbnails nézet nem tetszett neki, de akkor csak a D+ naplót nyomta tele explorer.exe memória hozzáféréses figyelmeztetésekkel. most ez megszűnt, csak lesés van 1 percig 100% cpu használattal.
-
Krystal_s
addikt
sajnos még nálam sem oldódott meg a cmdagent.exe proci zabálása az 5-ös óta.
Xp alatt...1 percig naponta 1x néha 2x (sztem frissítés függő ), amikor egy .avi videóra kattintok, vagy csak elég ,ha ráviszem az egérkurzort.
amire eddig sikerült rájönnöm. csak a Windows Intézőben, csak avi file-oknál, videótól, mérettől függetlenül...sok mindent próbáltam. összetevők kikapcsolás, divx és xvid kodek törlés, videók társítása másik lejátszóhoz (akkor napokig jó volt, lehet csak véletlen ) mappák vagy videók hozzáadása a kivételekhez AV és D+ részen és persze nagyon sok fórumot olvastam ezzel kapcs.megnéztem a Q-Dir progival, ami hasonló ,mint a Windows intéző és ott minden ok, TC-vel szintén. mivel többféle videóm is van, különféle mappákban, ezért macerás lenne ,csak azért külön fájlkezelőt használni.
sztem vagy a mappa - nézet beállításokban nem tetszik neki vmi, vagy a win intéző, vagy a tűzfallal akad össze. más már nem jut eszembe.
hasznos ötleteket előre is köszönömnem hagy nyugodni, amíg nem oldom meg
-
Krystal_s
addikt
végre működik a VT. hát érdekes ,h ott a Comodo szerint is tiszta a fájl.
VT elemzés -
Krystal_s
addikt
válasz
ErosenZold #5671 üzenetére
szia, pont most akartam rákérdezni. nálam is jelez folyamatosan (amíg nem mellőztem) tuti ,hogy false.
vmi miatt a C:\Programfájlok\Mozilla Firefox\omni.jar-ban 2 fájlt kártevőnek érzékel.
plugins.html és a (cpov mappában ) a child.html-t.
a virustotal miért is ne most lenne túlterheltde a http://virusscan.jotti.org és a http://www.kaspersky.com/virusscanner oldalak szerint is tiszta, vmint MBAM szerint is ok.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Voice24 #5555 üzenetére
szia, az Egyéb fülön - Diagnosztika futtatásnál minden ok ? ha igen ,akkor alatta próbáld meg manuálisan is a frissítést. volt már nálam is h egyik rendszeren hibát írt ki, amikor 5.3-ra akart frissíteni. a legjobb ilyenkor az uninstall és újra feltenni a legújabb verziót. CIS 5.4.189822.1355
( ha vannak fontos beállításaid, akkor azt letudod menteni ,majd beimportálni az újba.
Egyéb - Saját konfig. kezelés - amelyik aktív ott Export... telepítés után ugyanitt Import...) -
Krystal_s
addikt
minden frissítés után bízom abban ,hogy XP-n végre ismét megszűnik a cmdagent.exe 1percig tartó 100%-os CPU használata, ha egy .avi videóra viszem az egeret, vagy megnyitom
mégsem az Avi Info Tooltip kavar be, mert ha leszedem, akkor is megvan a jelenség.
a divx codec-et is töröltem, már csak xvid van fent semmi más. ritka h hónapok után sem sikerül rájönnöm egy hibára...és csak avi videóknál csinálja, naponta csak 1szer a köv. restartig. miután megtörtént az 1 perces fagyás egy videónál, utána már bármennyi videót indíthatok semmi probléma. -
Krystal_s
addikt
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #5475 üzenetére
én böngészéshez külön a Sandboxie-t használom. nem is tudtam h a CIS sandbox is alkalmas erre
letöltéseknél hogy viselkedik ? mert Sandboxie-ban külön be lehet állítani h rákérdezzen...
-
-
Krystal_s
addikt
szia blattida, talán még emlékszel a kis CIS-es bajomra ,amikor a cmdagent.exe CPU használata 99%-os lesz kb 1 percig, miután ráhúzom az egeret egy videó fájlra, vagy ha thumbnail nézetre van állítva a megjelenítés ,akkor már simán a mappa megnyitása után is fagyi van.
képzeld tegnap csak úgy beugrott vmi h mi okozhatja. telepítve van egy apró kis progi Avi Info Tooltip /régi már ,de az xp-s rendszeren nagyon hasznos számomra...amikor ráviszem az egeret egy videó fájlra, akkor megmutatja a legfontosabb tulajdonságait...
kipróbáltam mi történik ha uninstallálom. utána nem ragadt be a cmdagent.exe. majd visszaraktam, és most ismét csinálja...Hozzáadtam a kis progit a Defense+-ban a megbízható fájlokhoz, de sztem az nem oldja megha esetleg lenne ötleted vagy megnéznéd a kis programot, ami egy dll fájl nagyon megköszönném. :*
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #5278 üzenetére
szia
a méretkorlát alapon 20Mb , néha én átírom 100-ra,
egy film mérete min. 700Mb, és volt h film megnyitásnál fagyott...ami ügye már kiesik h ellenőrizze ,mivel 100MB-nél nagyobb és mivel nem új dolog ezért az állapottartó beállítás miatt már nem kéne h nézze. a képes mappában van 30KB-tól akár 3MB-os is...találtam egy ilyent -> Repeating alerts when trusted file tries to access explorer.exe in memory, és addig ok h d+ szabályok és ott explorer.exe : windows rendszeralkalmazás...egyedi-létrehoz - védelmi beállítások - folyamatok közötti meómória- inaktív..stb. önálló szabályt én nem tudok létrehozni ,mert nem értek hozzá...
If you look in Computer Security Policy ~ D+ rules, you should find a rule for explorer.exe. If you look at the protection settings tab, you have probably got 'interprocess accesses' set to 'ask'. Protyections settings over-ride permissions, so setting the file trusted won't help this problem.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #5276 üzenetére
azt hiszem feladom. eltávolítottam , ccleaner + cis clean tool-al is takarítottam, még az elmentett beállításokat sem töltöttem vissza, hanem újra egyesével állítgattam mindent, és még másfél órát futtattam a full scant. nagy öröm volt főleg h most ismét 1perc fagyi volt a kva cmdagent és explorer.exe miatt. pff kész vagyok feladom nem érdekel.
ha ezt csinálta volna az 5ösnél ,akkor felfognám h nálam nem jó vmi.
a másik gépemen nincs gondja, mert azon se képek se zene se semmi. csak böngészek nem töltök, levegőt sem veszek... -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #5274 üzenetére
simán eltávolítottam és csak ccleanerrel néztem át...nem gondoltam h komolyabban takarítani kéne, mivel sima frissítéssel is jónak kellene h legyen. revot-n nem használok, mert egyszer úgy kitakarította az msn-t h köv. rendszer indításnál az ikonok fele eltűnt és sok program nem indult.
találtam egy CIS Ceal-up Tool-t lehet h kipróbálom remélem nem tesz kárt :\
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #5270 üzenetére
mivel a frissítésnél vmi gondja volt , inkább uninstall és tisztán telepítettem fel...igen az elmentett konfigot töltöttem be...(olvastam többször h van ilyenre lehetőség h az a sok beállítás, ne vesszen el, amit hónapok alatt sikerült végre beállítanom)
átraktam internet security-ről - proactive-ra a konfigurációban...mivel az gyári beállításon van...
megnyitottam egy mappát ahol képek vannak miniatür nézetben és megint kifagyott.
szóval nem a mentett konfig a gondja, hanem a miniatür nézet, pedig most windows intézőben újra kikapcsoltam h ne gyorsítótárazza a miniatűröket. -
Krystal_s
addikt
-
Krystal_s
addikt
nem tudom már mi a gond a CIS-el nálam
átállítottam állapotartóra, a memória vizsgálatot is kikapcsoltam a valósidejű keresésnél ,de most is pl elindítottam egy filmet, erre a cmdagent.exe cpu használat felugrott 85-100%-ra 1 percig fagyás...nem tudok közben semmit csinálni..a képeknél is gyakran ez van még mindig. ilyenkor a Defense+ naplóban
C:\windows\explorer.exe Memóriahozzáférés Cél ...\cmdagent.exeképnézegető: xnview. lejátszó: smplayer, kmplayer, de most épp media player classic-nál akadt ki. random csinálja, van h akár 10 filmet vagy bármennyi képet nézhetek, akkor sem akad ki.
Figyelési beállítás - folyamatok közötti memória hozzáférés be van kapcsolva, de ha mindent kikapcsolnék, akkor már értelme sem lenne a programnak...
ui: az előző CIS nem csinálta, csak mióta 5.3 van...
-
Krystal_s
addikt
hát már régen szóltam hozzá
most olyan gondom lenne a kis drágával h naponta kb 2x-3x az xp-s rendszeren ,ha megnyitok egy mappát ,amiben sok kép van és thumbnails - miniatűr nézet, akkor felugrik a cmdagent.exe procihasználata 80-100%-ra és kb fél percig minden lefagy, amíg az vmit leseget. elég zavaró
képnézegetőben szintén volt ilyen sok kis kép esetén...és néha filmek lejátszásánál is. azt hiszem az új CIS óta van ez, de lehet h mióta a mappa beállításokban bekapcsoltam h gyorsítótárazza a miniatűröket. ugyanis így nem dolgozik annyit az explorer.exe, gyorsabban betöltődnek a kis képek, és megszűnt a defense+ naplóban az a sok explorer.exe memória hozzáférés ,amit korábban már említettem.
nem tudom mit kéne kikapcsolnom, vagy átállítanomsemmi ötletem.
légyszi help ! -
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #5191 üzenetére
szia, először a hdsentinel.exe-t is izolálta, de rányomtam h máskor ne és az ok, de amikor elindul a progi, akkor erre a temp fájlra jelez a defense+, sandboxban futtatja és hiába kérem h máskor ne, nem jegyzi meg...ezért itt a képen látható ablakban kijelöltem ,elküldtem elemzésre és hozzáadtam a megbízható fájlokhoz. köztük is van,de mégis izolálja program indításnál és kilépésnél is.
-
Krystal_s
addikt
win7 alatt a CIS minden alkalommal izolálja a HDSentinel progi egyik részét.
a hdsentinel.exe-t nem, csak külön ezt ez egyet...és hiába kérem h ne izolálja többet ,nem veszi figyelembe. hozzáadtam a megbízható fájlokhoz is...xp alatt nem csinálja. -
Krystal_s
addikt
válasz
wilburwalsh #5129 üzenetére
sztem ez az általunk engedélyezett programokat tanulja az adott rendszeren, és nem a digitálisan aláírtakét...
blattida: a Részben Limitált beállítást nem érdemes Korlátozott vagy Limitált-ra állítani ?
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #5118 üzenetére
én is úgy használom a CIS-t már a kezdetek óta h kiveszem a pipát az automaitkus megbízás a megbízható telepítők fájljaiban és a sandboxon kívüli helyezésnél...
nem vagyok hozzáértő, de ezt tartottam logikusnakés ezek szerint jól tettem.
azaz ha teszt közben ez a Registry Helper program sandboxban futott volna ,akkor nem lenne fertőzés ? a másik h kivi lennék más AV hogyan reagálna erre a programraVT szerint érdekes eredmények, 3 /42
by Lewylol megelőztél
nem baj már nem törlöm
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #5089 üzenetére
nem telepítettem a win frissítéseket, mert olvastam a fórumban h gondok voltak vele. ezt csak úgy megemlítettem h mennyi gond van 64bit-es win7-el.
ez a Wininit hiba csak az új CIS telepítés óta van jelen. kicsit azért megnyugodtam h nem vagyok egyedül.
leállítani úgy szoktam a gépet h mindent bezárok, amit én indítottam el és még a ccleaner-t is futtatom.vmi bent ragad, de még nem sikerült rájönnöm melyik alkalmazás. -
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #5087 üzenetére
köszi a választ. eddig annyit találtam h a Comodo tűzfal része ez a guard64.dll.
de nem tudom mi lehet vele a gond, mert nálam csak a tegnapi frissítés óta írja.
most újratelepítettem a CIS-t ,de sajnos még mindig van figyelmeztetés.
ez is kiakaszt már[link]
-
Krystal_s
addikt
tegnap óta mióta frissült a cis win7 64bit-es rendszeren, azóta minden indításnál az eseménynaplóban megjelenik a wininit figyelmeztetés : ID:11
A rendszer minden alkalmazáshoz betölti az egyéni dinamikus kötésű kódtárakat. A rendszergazdának ajánlott áttekinteni a kódtárak listáját, hogy meggyőződjön arról, mind megbízható alkalmazáshoz tartozik.
<Data Name="String">C:\Windows\system32\guard64.dll</Data>
a guard64.dll-el van gondja, ami a CIS része.
másnál is előjött pl: event id 11 wininit
egyre jobban utálom a 64bites Win7-et .a tegnapi win updetekkel is alkotott gratula. -
Krystal_s
addikt
megnéztem az xp-s gépen és ott meg vmi cavclean.exe error volt.
végül uninstall és feltettem különnagy élmény volt ,de már jó.
most jön a win7... :/ -
Krystal_s
addikt
nálam most akarta ,de nem jött össze neki pff
ezt írta kicfpupdat.estonian.lang : Meghatározatlan hiba
semmi kedvem leszedni az egészet és tisztán telepíteni, mert a frissítéssel is jónak kéne lenni .
-
Krystal_s
addikt
and down...
egy ideje, CIS telepítés óta, amikor leállítom a rendszert, írja h a háttérben fut vmi ,állítsam le ,de nem írja h mi és olyan gyorsan eltűnik az ablak h alig tudom elolvasni,mert leáll a gép.
a naplóban :
A Windows azt észlelte, hogy a beállításfájlt még használják más alkalmazások vagy szolgáltatások. Most a rendszer eltávolítja a fájlt a memóriából. Előfordulhat, hogy a beállításfájlt használó alkalmazások és szolgáltatások ezután nem fognak megfelelően működni.
RÉSZLETEK - 0 user registry handles leaked from \RegistryUser\S1-5-21-2567090745-2582145318-1229586594-1000:User Profile Service - ID: 1530
XP alatt UPHClean telepítése megoldotta, de Win7-re az nem jó és azt írják h már alapból tartalmazza.tegnap sokat próbálgattam ki-be lépéssel és ha profilt váltottam, akkor nem volt gond. nincs vmi tippetek h melyik beállítás lehet a ludas ? állítgattam de nem jöttem rá. defense+ vagy tűzfal...
-
Krystal_s
addikt
-
Krystal_s
addikt
válasz
Inv1sus #4684 üzenetére
hali, ma már többször jelzett a CIS mindkét gépemen. feljön egy kis ablak külön és írja h : Új frissítés érhető el. Szeretné most letölteni ? ráklikk h igen, de nem látom h töltené. és a verzió is maradt 5.0.163652.1142
a kis ablaknál a bővebb infónál ez jön be. de az verzió ua.lehet h restart kéne neki.
-
Krystal_s
addikt
válasz
joci761 #4576 üzenetére
nincs más,ami aktív lenne...
MBAM, SuperAntiSpyware és HitmanPro van a rendszeren,de csak nagyon ritkán futtatom őket.
már rájöttem h csak akkor vannak ezek a memória bejegyzések ,ha olyan mappát nyitok meg a windows intézőben, ami tele van képekkel ,azon belül is mappák és képek és mindez Thumbnail nézetben, amíg tölti be a mini képeket, addig lesz az explorer.exe 100%.
ha átrakom ikon vagy lista nézetre ezeket a mappákat ,akkor már nincs ilyen jelenség,csak nem szeretném átállítani ,mert a sok kép miatt látni szeretném melyik mi. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #4572 üzenetére
okay, próbálom figyelni ,milyen műveletnél naplózza. lehet h olyankor a cmdagent.exe ragad be.olvastam róla és nálam is volt olyan pl az Eseményeknél rányomtam a Több...gombra és fél percig 100%os lett a CPU használata,majd csak azután jelent meg a Napló nézőke.
még alig írtam le és már látom is. megnyitottam a Windows intézőt , majd ott egy mappát ,ahol elég sok fotó van /miniatűr nézetben/ ,amíg azokat töltötte be, akkor az explorer.exe cpu használat majdnem 100% lett és a Defense+ naplóban meg is jelent 2 db memória hozzáféréses bejegyzés. tegnap is abban a mappában nézegettem képeket XnView-el, amikor az a sok jelzés volt egymás után. sztem a miniatűr képek megjelenítése terheli le.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #4570 üzenetére
ha ezek nem hiba jelzések h ilyen gyakran próbálkozik, akkor nem zavar a naplózás. nem is szoktam külön nézegetni, csak akkor,amikor az összegzőben írja h blokkolt valamit. szóval ha ezek a jelzések teljesen normálisak és másnál is ilyen, akkor hagyom ahogy van. egyik barátomat kérdeztem ,de neki csak néha van 1-2 ilyen jelzés. nálam nem tudom mitől ennyire gyakori vagy mit akarna csinálni az explorer.exe.
Te ajánlanád a fent leírt beállítás módosítását ? nálad is ilyen ?
köszi a segítséged -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #4568 üzenetére
kicsit keresgéltem...a Comodo fórumban is írnak erről, csak szerintem az egy régebbi verzióra vonatkozik ,mert sehol nem találom azt a beállítást.
Defense+ logs every other second a memory access in cmdagent.exe
logikám alapján a Végrehajtás vezérlés beállításai - Shellcode befecskendezés érzékelés /pl memóriatúlcsordulás védelem/ - Mellőzöttek és ott hozzáadni esetemben az explorer.exe-t.
lehet h nem jól gondolomami érdekelne viszont h másnál is van ilyen, vagy nálam miért ennyire gyakori a jelzés ? /az aktuális gépen xp+sp3 van/
-
Krystal_s
addikt
blattida légyszi help. vmi nem ok, ma is nagyon sokszor nalózott defense+. de ha csak naplózás miért ízt írja h 21 behatolást blokkolt. és miért ilyen sokszor egymás után ugyanarra ? nem tudom most meg mit akar az xnview, mert eddig arra nem írt semmit. KÉP1
-
Krystal_s
addikt
mióta feltettem a CIS-t , mindennap látom a Defense+-nál h blokkolja naponta kb 3x és akkor többször is egymás után az explorer.exe-t memória hozzáférés miatt. ez mi lehet ? már hozzáadtam a megbízható fájlokhoz, de akkor is blokkolta pl ma d.u. 4-kor is, pedig nem voltam itthon és a böngésző sem volt nyitva azaz nem ment semmi külön progi.
-
Krystal_s
addikt
blattida, ez #4544 engem is érdekelne mi lehet. elindítom Hitman-t és a keresés után,amikor végzett és nem talált semmit. minden alkalommal jelez rá a CIS h vmi reges kulcsot akar módosítani. de miért is
olvastam h itt sokan Proactive Security konfigurációt ajánlottátok. én alapból az Internet Sec. konfigot használom ,és azon belül állítottam át a szigorúbb beállításokat, pl AV-nél valós idejű keresés és magas heurisztika, vagy Tűzfalnál ,egyedi házirend- közepes szint- ARP és Protokoll analízis bekapcsolva. D+: biztonságos mód.Sandboxnál az -Automatikus telepítő/frissítő felismerés és sandboxon kívül helyezés és -Megbízás a megbízható telepítők fájljaiban elöl kivettem a pipát. így most ezekkel a beállításokkal nem olyan ,mintha ugyanezeket állítottam volna be a Proactice Konfiguráció alatt? vagy abban van még vmi más beállítás is ami az IS konfigban nincs ?
-
Krystal_s
addikt
sziasztok, mától én is CIS felhasználó lettem. talán minden ok lesz vele
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #4435 üzenetére
Szia ,ezzel kapcs.[link]nem tudnál segíteni ? te nem használod a Comodo Backup progit ? mi miatt nem távolította el normálisan
ha utólag az eszközkezelőben eltávolítom szted az elég ? mert a system32 mappában még ugyanúgy megtalálható az a dll. nem tudom még milyen "szemetet" hagyott maga után. nem szeretnék ezért rendszert ghostolni.
-
Krystal_s
addikt
pár hete feltettem a Comodo Backup-ot h kipróbáljam...tetszett ,de leszedtem ,mert a mentett rendszer mérete ua ,ami ghost-nál 4gb az 15gb lett. annyira még nem néztem át, lehet h van olyan beállítása h jobban tömörítsen...
de most nem is ez lenne a gondom. ma vettem észre h az eszközkezelőben van egy sárga felkiáltójeles eszköz, ami korábban nem volt ott. Virtual Disk Bus Enumerator (driver: c:\windows\system32\WdfCoInstaller01009.dll ) ,amit a comodo backup rakott fel.nem értem az uninstall után miért maradt ott
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Gamepad
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest