- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
nem, az ftp is teljesen legális dolog. kicsit off, de mivel van minimális köze a topichoz, leirnám a fő különbséged a két dologban.
a torrent esetén az emberek kölcsönösen töltögetnek egymásnak fel cuccokat, ez is szerzői jogsértés, annyiban, hogy ingyenesen tesz hozzáférhetővé szerzői jog által védett tartalmat.
a warez annyiban más, hogy ott valaki anyagi haszonszerzés reményében pénzért tesz hozzáférhetővé olyan tartalmat, amelynek szerzői jogairól ugyanúgy nem rendelkezik, mint a torrent seeder... ez azért egy sokkal durvább kategória. -
bambano
titán
Súúúúlyos tévedés, Debrecen nem keletbalkán, hanem rendes nyugateurópa, ha az elérhető szolgáltatásokat nézzük. A kérdéses területen ismereteim szerint elérhető:
- upc chello
- dmcc/digi kábel (ezt nem ismerem, de náluk van tv és net is)
- tvnetwork (náluk csak internet van, ha van, szerintem ezen a területen irgalmatlan pocsék szolgáltatást nyújtanak)
- meg adsl
- meg mobilinternet
úgyhogy lehet pl. digi tv-je, adsl-lel vagy digije, vagy amit akar.
de szerintem érdemes ráijeszteni a helyi csellistákra, hogy felmondja a szerződést, akkor esetleg kap jobb ajánlatot.
Szerk: nem leszólni a lakóhelyemet
[Szerkesztve] -
BITBOYS
addikt
hopsz, két dologra reagáltam egyszerre, sorry.
szóval a torrent korlát a megtévesztés illetve a p2p, mivel nincs benne a szerződésben, hogy ezt korlátozzák. a másik pedig a le-feltöltési minimum amit senki nem vesz figyelembe(még), mivel nem ezt reklámozzák illetve nem arra fizetünk elő. mi az elérhető maximumot szeretnénk megkapni a pénzünkért, nem a minimumot.
szerencsére nekem nincsenek ilyen gondjaim, hozza az előfizetéshez mért sebességet mindkét irányban a upc. de ha hosszútávon a minimumon kellene szörfölnöm biztos szolgáltatót váltanék.
átverésről pedig szó sem volt, az kellene még -
TeeJay
félisten
csak az ISP-nél nincs semmi 250gigás FUP mint chellonál
egyedül T-online-nál van 300gigás de szerintem azt sem fogják alkalmazni mint ahogy a mostani 150gigásat sem alkalmazták pedig 2évig benne volt az ÁSZF-ben
ADSL-nél nem annyira vágja meg a hálózatot pár HC letöltő a gerinchálózatban meg van kraft bőven. -
Rent
senior tag
shev7 nemagyarazz hulyesegeket. 10mega up alatt nemlehetsz feltolto, itt legtobb feltolto bixrol torrentezik gigabitrol. tudom mert mi is onnan toltuk. par napos torrenteknel bentvannak 100megas / gigas vonalak, es dsleket siman kiszolgaljak
ergo: 1hetnel nem regebbi torrentek invitel adsl 4megaval, teljes mertekben kihasznalhatoak. ennyi
(ha 200 an repulnek egy torrentre, valszeg ebben is van legalabb 10db 100as, es 3-5db gigas vonal) tehat tok8 hogy mennyien cuppannak es mire. havi atlag 200gb koruli forgalmat bonyolitok 4megas vonallal, es csak a nagyon regiekkel lehet problema, de ott is megoldodik percek alatt ha a feltoltonek irok egy postot, mint pl legutobb, es beszall egy 100as vonallal.)
lehet vannak fos torrent oldalak, ez nem oda tartozik. -
Mateee
tag
''Minek kell 2 fajta belépéshez szükséges felhasználónév és jelszó?''
Nem tudok ket fajta felhasznalo/jelszorol
A webmail-re és a forgalommérésre betudok lépni de az adatmodositáshoz és a jelszóváltáshoz nem.
Ezért gondoltam,hogy 2 fajta van? De ha nincs akkor mért nem enged be oda?
1-2 hónappal ezelött volt valami jelszó változtatás amit meg is csináltam, ha ez számítana valamit.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
Ha jól emlékszem, másik fórumon arról volt szó, hogy a fibernet megvette az eurocable-t. Tehát az első verziód majdnem jó, csak nem jobb ajánlatot kapott a fibernettől, hanem tulajdonosi utasítást.
Szerk: azon lehetne vitázni, hogy kötelessége-e az upcnak értesíteni az előfizetőit, de szerintem az nem vita kérdése, hogy pár ezer levél időbeni kipostázásával az upc jobb színben tüntette volna fel magát, mint ahogy most sikerült, ennyit pedig érdemes lett volna áldozni a pr-ra.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Amikor átdugtam, bejött ez a chellos oldal, hogy:
''
Tisztelt Előfizetőnk!
Az Ön internet kapcsolata jelenleg nem elérhető.
Kérem próbálja újra az alábbi linker kattintva.
Kérdés esetén kérjük hivja ügyfélszolgálatunkat: 1221.
A modem és a kártya regisztrációhoz kérjük Kattintson ide
''
Jó, de nekünk fogalmunk sincs, mi az előfizetői azonosító, meg ilyenek, mert már elvesztettük jó rég szerintem a papírt, bár utánanézek. Érdekes, hogy amikor visszadugtam a routert, ment megint rögtön a reset után. Megijedtem, hogy az egyik oldalhot megint ez jött be, de rájöttem, hogy cache-ből töltötte. -
wilddog
tag
Ja , akkor meg a UPC a HIBÁS.
Mert ha felmész az oldalukra, rámész az Internetes csomagokra,
utána meg a Szolgáltatásról menübe : Havi forgalom : ''nincs adatforgalmi korlát''
(ezt írja)
bár lehet h annak, aki most rendel csomagot...
Na mindegy, chello -ról ennyit.
amit meg leírtatok nekem(előre is kösz) azt nem írja -
Trak
addikt
Ftp működik, de kb. havi 1-2x ftp-zem, akkor is csak pár percet. Weben nagyjából jó a sebesség, de a régi netemmel is jó volt. Nálam a torrent sem megy túl jól sajnos. 120kb/s helyett 1 kbyte alatti feltöltés p2p-nél? Akkor legyen 5, vagy 10, vagy kicsit több, de az 5k alatti értéket nem tartom reálisnak 2007-ben. Reménykedem, hogy ez a fejlesztésekkel azért valamelyes változik majd.
Összességében nincs nagy bajom a netemmel, csak mégis zavar ez a p2p dolog. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Oh. Mondjuk ez kissé furcsa, eddig úgy tudtam, hogy az átlagos csomagokat csak 1 számítógépre köti az ember, és innen kifolyólag ha több gépen használja valaki az 1 gépes netet, az bizony ellentétes a szerződéssel. Viszont akkor ezek szerint ha veszek routert chellótól, akor még supportot is kapok hozzá... Mondjuk kicsit régen olvastam a szerződés szövegét, lehet h. csak megkavart valami.
HXY: szerezz egy routert, pár ezer forint, és minden gondod megoldódik. (nézz körül az ilyen témájúú topicban)
[Szerkesztve] -
-
-
lorcsi
veterán
persze.
de qurva jó lenne már érezni, azt a gyorsabb sebességet (főleg annak tudatában hogy ez a leglassabb)
személy szerint csorog a nyálam érte
igen türelmetlen vagyok
#3642: 10Mbit mögül sem kellene ilyen nagy szájjal dumálni, de a te hsz-ednek még ennyire sincs értelme
mert ez max hsz gyűjtő megjegyzés semmi több
[Szerkesztve] -
tothl
addikt
Valoban, nem is 25 a limit, akkor ez kiesett,....
Hupsz
Marad a bambano altal emlitett,valoban eleg logikus es nyomos erv.
Annyi a fura, hogy eleg hirtelen es hatarozottan lett vege az aranykornak, es eleg stabilan szar. Na mindegy, varjunk egy picit, elkepzelheto, hogy nem megy siman a rendszer fejlesztese. -
_ArNi_
csendes tag
A kutyát nem érdekli, mire fizettem elő akkor. Mi van a számlán, amit havonta küldenek ? Chello Medium ? Igen ! Mennyit fizetek és mit kapok érte ? 5 Megabit ? NEM ! Na látod, itt a probléma, 1/3-ad teljesítmény a MEDIUM áráért ! Ez egyszerűen nem FAIR ! Egyébként én is kb 4éve fizetek a UPC-nek, ahhoz képest....
-
-
bambano
titán
Egy ideig netflow-val mértek, mostanában nem tudom, mivel mérnek. (Amikor azt tapasztaltátok, hogy a hálózaton belüli forgalom nem számít a kvótába, az azért volt, mert a upc hálózatot a külvilággal összekötő routeren ment a netflow mérés, ami csomag nem ment át a routeren, azt nem tudta belemérni a kvótába). Ez egy idő után agyonveri a routert is meg a feldolgozó szervereket is, ergo nem érdemes használni.
A normális mérés az, hogy a kábelmodem ethernet interfészén a nem broadcast csomagokat kell megmérni, szerintem ez a korrekt mérés. Ilyet a modem tud, snmp-vel le lehet kérdezni tőle. Más kérdés, hogy 250 ezer modemnél megcsinálni ezt nem két perces meló. A csomagokba semmilyen szinten nem néznek bele, nincs rá kapacitás. A torrentezőket úgy lehet triviálisan megtalálni, hogy a normál webolvasó júzernél a letöltött forgalom legalább 6-9x akkora, mint a feltöltött, torrentesnél közelít az 1-hez. 250 ezer júzerből egy rendesebb adatbáziskezelő viszonylag hamar megtalálja ezeket a júzereket, de utána mindegyiknek beleturkálni a modemjébe egyesével, na az nem megy elfogadható idő alatt. -
bambano
titán
A chellonak nem sok központi eszköze van, Pesten kerületekben van egy-egy fejállomás, vidéken átalában nagyobb városonként egy.
Ugye nem gondolod, hogy a Kinizsiben van egy amerikai lehallgatórendszerrel egyenértékű számítási kapacitású router, ami képes 500 ezer ip cím esetén kitalálni, hogy fut-e rajta torrent, az adott torrent tulajdonosa melyik portot adta meg kapcsolódási pontnak, és nincs definiálva 300 ezer ip címre címenként mintegy 10-15 szabály, ami alapján kiválogatják, hogy ez a forgalom csellista webre megy, ennek nagyon gyorsnak kell lenni, az a csellista postafiókra, amaz sima webezés, na és itt a maradék, amiről fogalmunk nincs, hogy micsoda, ezt htb-vel vagy cbq-val szeretnénk limitálni.
Nincs ilyen router Magyarországon, amelyik 4-5 millió queue-val és ugyanennyi szabállyal megbirkózik. NINCS. Ne álmodozzunk, amit ti forszíroztok itt hetek óta, annak nincs műszaki realitása Magyarországon.
Sajnos észérvek nem hatnak, hiába erőlködik itt egy-két ember, akinek több köze van a témához, még csak nyomokban se karcol bele az elvakult torrentesek lelkivilágába az észérv. (Nem minden gondolat érvényes rád is.)
Inkább azt kellene kivesézni, hogy a torrent vagy más p2p protokoll természete miatt lehet-e egyáltalán gyorsabban torrentezni. Mert ha például tőled 6-8 ember hordja el az anyagot és mindenkinek 1500 byte-os csomagokban tolod ki a cuccot, akkor a tőled letöltők miatt kisámfázott viszirány simán leverheti az előreirányú letöltést is. Hasznos lenne, ha valaki Linuxon torrentezne, felrakna egy lartc szerinti forgalomszabályozást és pontosan megnézné a forgalom jellegét. Utána lehetne ugatírozni, hogy mi miért és hogyan. Addig pusztába kiáltott hangulatkeltés az egész fórum. -
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
Igen, mert a sok szívás közben, kb 1 éve összevonták a számlázási és internetes rendszereket. Ennek jótékony hatása, hogyha módosítják a kiszámlázott csomagot, akkor rögtön változik a modemnek kisztandó konfig fájl is.
Hátránya, hogy nincsenek elfelejtett folyamatok, nem marad ''véletlen'' kisebb csomagon a számlázás, mint amit használsz. -
bambano
titán
De a cselló nem torrent meg web meg ftp csomagokat árul, hanem internet csomagot. A priorizálás azt nem tudja, hogy ugyanaz az egy darab modem ugyanazzal az egy cselló csomaggal éjjel, amikor torrentezel, akkor másik prioritási sorban van, nappal, amikor webezel, akkor meg egyikben és ha te hirtelen álmatlanságban szenvedsz és emiatt felcseréled a szokásaidat, akkor a csomagod is vándorol utánad.
-
Zenty
őstag
Szinvonalas szolgáltatás az ott kezdődne ha minden alkalmazásnál max letöltés menne legaláb!
10 mb netet nem skypezásra veszek meg szerintem mások se...!
Igy elvárható ,hogy ilyen alkalmazásoknál is müködjön rendesen a net akár illegális akár nem a dolog!
Upc-vel is az a baj mint a t online-al! Csinálja a sok idiote kis betüs szövegeit a szerzödésekbe,és nem fogja fel ,hogy az elégededt vásárló nem a kisbetüktől fog jönni!...
Szal egy kis áldozatott is kéne nyújtani a nagy sikerhez nem csak biztosan gázatt
Eddig azt hittem max külföldi ping problémák lesznek chellonál-nál game közbe!( de ahogy hallom fejlesztés ügyileg erre is tójnak magasról) Ha csak ez lenne nemszólnék ,de hogy már letöltésbe is...( igy akkor elég marketing szaga van 10 mbites dolognak)
Nah szal még leülöm az 1 évet,és talán közbe megemberelik picit a rendszert!
Ha nem vissza adsl datanet! Ott annyival volt jobb ,hogy nem a userek ellen küztek ,és nem kisbetükel kiskapuztak ,hogy minden hülyeségükért a felhasználó fellelősége legyen..
És nemvolt torrent probléma meg ping problémák se! Viszont nem 10 mb
Ezért vagyok kiakadva ,mert pont ami lényeges ekkora sebbeségnél pont azt cseszik el
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest