- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Hitman #15738 üzenetére
mondjuk nem jó 4-es osztót vettél mert ez 5-2400MHz tartományban üzemel viszont ez már SAT-os osztó nem Kábeles... ennek köszönhetően sokkal nagyobb lesz a 4 kimenetnek a csillapítása
gyorsan ránéztem pl egy Hirschmann kábeles 4-es osztó (5-1000MHz) minden kimenetén 7dB körüli a csillapítás míg egy ugyanilyen SAT-os 4-es osztón (5-2400MHz) pedig 9-11dB ami alsó hangon is 2-4dB-el több mint a normális osztónak
neked is jó minőségű Kábeles osztót kéne venni
-
kabelmania27
félisten
válasz
Hitman #15735 üzenetére
Azért is változtak az értéket mert másik letöltési frekin van a modemed első képen 410Mhz, másodikon 434Mhz volt a letöltési freki. Amikor bedugod a modemet a legkevésbé leterhelt frekire fog ráállni, ha bedugul a freki akkor vált egy másikra. A letöltési frekiknek nem egyforma a jelszintjük pár decibel különbség előfordulhat a te esetedben ez 1,6.
Az SNR mindig változik ha rákattintasz többször egymás utána a signal menüpontra, láthatod hogy hol 40 aztán 39,valami, aztán 38 majd megint 40 esetleg eléri a 41-42 értéket is. -
kabelmania27
félisten
válasz
Hitman #15731 üzenetére
Igazán nincs mit
Szerintem ha kiiktatod a kettes osztót és azt a két eszközt direktbe kötöd a 4es osztóba elkerülsz egy zavarforrást. Lehet, hogy eddig nem okozott galibát, de ha már van 4es osztó és 4eszközöd van, mehet bele közvetlenül mind a négy eszköz. Azért is célszerű kivenni a kettes osztót, mert ha leesik a bejövő jel erőssége, a két analóg tvn szemcsésedhet a kép.
A kiiktatással 3,5decibellel erősebb jelet fog kapni a két tévé, lehet hogy pont erre a kis plusz jelerősségre szükség lesz a jövőben. Nálam pl nyáron kisebb a bejövő jel erőssége, mint télen. -
-
válasz
Hitman #15723 üzenetére
Változtasd meg a kábelezés a következőképpen:
EZT az osztót és szürőt szed ki és kösd be IDE így jobb lesz a tévéken a kép.
Arany szabály: Minél kevesebb osztás/toldás annál jobb jelszint/tisztább kép.Router nélkül mi a helyzet?
Próbáltad már egy másik router-rel is?Anno amikor nekem voltak gondjaim az EPX2203 akkor egyből cserélték de később már erőltetni kellett másoknak.
Ha van telefon előfizetés is akkor más típust nem ismerek amelyet a UPC ad az előfizetőinek de ha nincs telefon akkor régebben adott Motorola SB5100E/5101 vagy Thomson TCM 420F vagy Terayon TJ720/TJ720x típusokat is de csak a Motorola-val van tapasztalatom, az jó volt amikor használtam. -
-
kabelmania27
félisten
válasz
Hitman #15720 üzenetére
http://192.168.100.1/_aslvl.asp felhasználónév admin jelszó W2402
utána ugyanezeket beírod acces level-t állítsd a legmagasabb értékre ok gomb majd 192.168.100.1 signal fül
Hogy van kialakítva a kábelezés a lakásban? Esetleg ha tennél be az osztókról képet azt megköszönném
Modem újraindítás után nem javul a helyzet? -
Chieftec
őstag
-
Hitman
aktív tag
válasz
Hitman #10564 üzenetére
Időközben visszakötöttem mindent ahogy eredetileg volt, természetesen a kábelmodem nem látott semmi hálózatot a T elosztó után, erre felcseréltem a set top box kábelkimenetével a T elosztónál, tehát a telefon-modem került a tv helyére és a másik a másikéra, itt már kapott jelet a modem, van net telefon és a kábeltévé is jó, viszont nem értem a dolgot. Biztos ami biztos holnap délutánig tesztüzemmód, ha jó lesz 1221 szerelő sztornó.
ui: Gondoltam megosztom a tapasztaltakat, hátha valakinek van ésszerű magyarázata.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest