- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Aktív témák
-
válasz
mackosajt #22225 üzenetére
Jó persze ezt értem, de lássuk be a fentebbi ötletem (távirat) max poénnak jó (bár annak is gyenge), de ezt azért nem lehet elvárni a szolgáltatótól, hogy ilyen esetben minden előfizetőnek sürgönyözzön! Amit tud tenni, az nyilván valami online felület, és tőlem akár facebook is lehet, de ne csak az legyen! Miért kell nekem szinte kötelezően facebook tagnak lenni, hogy az efféle közlemények eljussanak hozzám?
-
-
-
-
-
-
-
mackosajt
addikt
válasz
mackosajt #21028 üzenetére
Tegnap mégsem jöttek... csak épp este 8 után értem haza, és nem volt már kedvem cirkuszolni a upc-vel.
Ma reggel 8-kor csengettek... upc... f@sza... gyerekek alszanak, asszony is...
Megoldottuk.
Bejön a szerelő, közben mondom mi a helyzet, erre már fordul is vissza, hogy látja, van csillapító is, meg hülyék a központban... hát ő látja a tableten, mert meg is mutatta, hogy mit látnak, hogy amit itt is megállapítottatok, hogy a felfelé az súrolta az 50-et, de az pont jó, és már hozta is befelé az új modemet.
Nem értette, hogy miért voltak ekkora f@szok bent, hogy nem egyből cserélték.Kicseréltük, aktiváltuk, megnéztük, mit mutat. Ugye anno kivettem a 3-as csillapítót, azt oda is adtam neki, elvitte.
Így most ilyen az új modemmel (Cisco EPC3208)
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 3.0 dBmV 42.9 dB
Channel 2: 3.0 dBmV 42.6 dB
Channel 3: 3.4 dBmV 42.6 dB
Channel 4: 3.4 dBmV 42.8 dB
Channel 5: 3.6 dBmV 43.1 dB
Channel 6: 3.7 dBmV 43.2 dB
Channel 7: 3.3 dBmV 42.9 dB
Channel 8: 2.6 dBmV 43.2 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 45.5 dBmV
Channel 2: 47.3 dBmV
Channel 3: 46.0 dBmV
Channel 4: 46.5 dBmVTabletjén megnéztük, hibátlan a jelszint. Amúgy mutatta, hogy látják ha baj van, mert bepirosodik az érték. Nálam a 3-as csillapító kivétele óta zöld volt minden...
Jah, és azért ma jött, mert neki ma reggelre volt beírva elsőnek. Valszeg a tegnapi szerelő már nem ért ide, vagy beteget jelentett... Csak egy kib@szott üzenet jó lett volna upc-től, hogy mégis mi a fene van.
Így kicsit érdekes ébresztő volt. -
-
válasz
mackosajt #21028 üzenetére
Lehetőség szerint CISCO-t, bár ha HGW-d van WiFi opció miatt, akkor elég kicsi rá az esély, hogy kapnál CISCO-t, mert nem nagyon adnak már ki EPC3925-öt, csak Technicolor-t! Ha csak modemed van, akkor kérhetsz EPC3208/3212-t!
A visszirányú SNR-el lehet gond elvileg, az az egy, amit a modem nem mutat, azt csak a másik végponton lehet mérni, tehát csak a szolgáltató látja!
-
mackosajt
addikt
válasz
mackosajt #20998 üzenetére
Ma korábban sikerült hazaérnem.
Rá 30 percre megint csinálta, kiszedtem, és vittem a UPC-hez.
Vissza is kaptam.
Holnap reggel jönnek, és szétnéznek, mert a jelszintek nem jók a log szerint.Kérdem én, akkor mi a f@szomat mutat a modem?
Illetve ha ki is cserélik, melyiket érdemes elfogadni?
Csak a Cisco-kat? -
-
válasz
mackosajt #20964 üzenetére
Hát nem tudom, én biztosat nem tudok mondani ezzel kapcsolatban! Én leginkább azt csinálnám, hogy már most bejelenteném hibára a 1221-en, és esetleg ott meg is tudod kérdezni, hogy mi van akkor, ha besétálsz vele egy ügyfélszolgálatra, ki tudják-e cserélni..?! Mert ha nem, akkor legalább elindul a 72 órás hibaelhárítási idő, és lehet már holnap ki is tudnak menni!
-
-
válasz
mackosajt #20197 üzenetére
Ezt most minden személyeskedés nélkül: Nem azzal van a probléma, hogy ha valaki gondolkozik, de azzal már annál inkább, hogy valaki hiteles tények nélkül von le következtetéseket, illetve ezekből kreál elméleteket. Ezeket itt kár boncolgatni és a posztok számát növelni a topikban, mert csak felesleges pánik keltés.
-
kabelmania27
félisten
válasz
mackosajt #20145 üzenetére
A csillapító kivételével növeled a vételid és arányosan csökkented az adásit, 52feletti adásinál nem lesz net azért írtam hogy vedd ki, így 45körül lesz az adási ami ideális és a vételi értékek is 10alatt maradnak, de ha nem veszed ki nem lesz gond, nyáron fog szakadni a net 52feletti adásinál.
-
-
blakey
titán
válasz
mackosajt #19825 üzenetére
A balhét "mindenért könnyű kiverni" de csak akkor van értelme ha mindenre tudjuk a választ. Én csak akkor reklamálok ha nálam már minden kizárható és tudom mindenre a választ, ilyenkor szinte minden esetben orvosolják, nálam is volt hálózati probléma, csak akkor jöttek ki ha már gyakorlatilag helyettük mondtam a megoldást.
-
-
blakey
titán
válasz
mackosajt #19821 üzenetére
"meg, emlegetni a garantált sebességet"
Azzal mire megy?
120-as net esetén
240-es esetén a duplája.
Ha 240-es a net akkor sem feltétlenül hálózati gond, persze azt sem lehet kizárni. Ilyenkor kipróbálok minden lehetőséget ami nálam megadatik.Inkább meg kell találni a hiba okát, pontosabban kizárni azokat a dolgokat amik nem lehetnek, érdemes megpróbálni kábellel, stb.
Ha minden otthoni dolgot ki lehet zárni akkor jöhet a upc, addig le fognak rázni mivel azt mondják, hogy ezt vagy azt próbáld meg. -
-
kabelmania27
félisten
válasz
mackosajt #16399 üzenetére
forrest85: Ha most télen 51az adási szint nyáron felmegy 56ra és szakadni fog a kapcsolat.
Vedd ki a csillapítót, 50feletti adási esetén megszakadhat a net, felesleges fojtani a jelet, ismerősnél kettes és hármas spplitter után ilyen a jelszint, nem szakad meg.
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 17.9 dBmV 39.9 dB
Channel 2: 17.9 dBmV 40.3 dB
Channel 3: 17.9 dBmV 40.9 dB
Channel 4: 18.2 dBmV 40.0 dB
Channel 5: 18.8 dBmV 40.8 dB
Channel 6: 19.4 dBmV 41.3 dB
Channel 7: 19.2 dBmV 41.8 dB
Channel 8: 18.8 dBmV 40.8 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 35.0 dBmV
Channel 2: 32.7 dBmV
Channel 3: 33.0 dBmV
Channel 4: 32.0 dBmVNézd meg csillapító nélkül milyen a jelszinted.
-
TheHardOne
tag
Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged