- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
válasz
Vasinger! #22008 üzenetére
Hát persze, ha ki fogja, de ez is csak jóslás, aztán vagy így lesz, vagy nem! De ha így gondolkodunk, akkor lehet a upc net is helyrejön majd, előbb utóbb itt is lesz majd új docsis szabvány, ami tud 10Gbit-et, szóval a koaxban is van tartalék még bőségesen! Illetve az is lehet, hogy mindegyik csak egyre szarabb lesz, mert beleinvesztálni nem nagyon akarnak...
-
puma72
tag
válasz
Vasinger! #22008 üzenetére
# A UPC Magyarország Kft. 1998. július 1-jén jött létre az addigi két piacvezető kábeltelevíziós csoport, a Kábelkom és a Kábeltel egyesülésével.
UPC Magyarország
A UPC Magyarország a 10 európai országban, valamint Ázsiában és Dél-Amerikában jelen lévő Liberty Global, Inc. száz százalékos tulajdonú leányvállalata.
A vállalatot az törekvés vezérli, hogy ez a nagyszerű, de gyakran bonyolult digitális világ mindenkié lehet. Európa-szerte a UPC 15 ezer alkalmazottja ezt igyekszik valóra váltani azáltal, hogy mindenben az egyszerűségre és az emberközeliségre törekszik.
UPC TelekomA UPC tulajdonosa 1999-ben többségi részesedést szerzett a Monor Telefon Társaságban (MTT, Monortel). Az MTT a Pest megye délkeleti részén 43 települést felölelő, 29-es hívószámú, Monor-környéki primer körzet helyi távbeszélő szolgáltatásának koncessziós jogát 1994. március 30-án nyerte el és a helyi telefontársaságok közül elsőként vette át a szolgáltatást a Matávtól.
A tulajdonosváltás révén az MTT egy olyan, tőkeerejét tekintve Európa leggyorsabban fejlődő nemzetközi vállalatcsoportjának lett a tagja, amely a cég számára hosszú távon biztonságos működést és folyamatos fejlesztési lehetőséget biztosít. Az MTT a 2000. évre egy modern, teljesen optikai és digitális kapcsolású hálózattal rendelkező, fejlett, teljes körű integrált távközlési szolgáltatásokat nyújtó társasággá nőtte ki magát.
A két cég egyesüléseAz elmúlt években a két cég fokozatos integráción ment keresztül, annak érdekében, hogy a UPC jobban támaszkodhasson a Monortel hagyományos távközlési szakértelmére és az MTT még jobban kamatoztathassa ügyfelei számára a nemzetközi háttérrel rendelkező UPC-csoportba tartozás előnyeit.
A szervezeti egységesítést követően, 2008. márciusának végén a valódi belső változások kifejeződéseként a két cég közösen újította meg arculatát, és a Monortel a upc telekom márkanév alatt kezdte kínálni szolgáltatásait.
E folyamat lezárásaként 2008. július 1-jén jogilag is egy közös cégbe egyesült a UPC és az MTT. A UPC Magyarország Kft. ezáltal a Monor Telefon Társaság Kft. teljes körű jogutódjává vált és így folytatja tovább tevékenységét. Na igen ennyi idő után nem volt profit a fejlesztésre? Követeljük, hogy engedjenek be más szolgáltatókat a körzetbe! A UPC (MTT) meg főljön tovább a saját levében! -
válasz
Vasinger! #22006 üzenetére
Nekem is volt tőlük néhány évig ADSL, az valóban megbízhatóbb volt, de amint látom mostanság már ott is vannak gondok, úgy néz ki az optika cseppet sem olyan megbízható, mint a régi jó ADSL! Ha belegondolsz, az analóg telefon is örökké működött, csak akkor némult el, ha kitépted a drótot belőle! Ezek fiber optika szarok meg örökké rosszak! De hát ugye a sebesség, amit az nyújtani tud, ma már szinte semmire nem elég, és nálunk is csak ADSL-t tudna adni az Invitel! Bár havonta csengetnek az ügynökeik, én mindig bele is vágok az első szavukba, hogy csak annyit mondjon, ADSL, vagy optika...?! És mivel még mindig csak ADSL, így meg is köszönöm, és rácsukom a kaput!
-
válasz
Vasinger! #22004 üzenetére
Hát akkor úgy néz ki, hogy ma ott is áramszünet van!
Egyébként meg a routerben kell beállítani a DNS-t, és akkor minden kliensen érvényesül, legyen az mobil, vagy laptop, vagy pc!
-
-
-
válasz
Vasinger! #21846 üzenetére
De nem értem, hogy ez miért probléma...?!
Adnak egy WiFi-s eszközt, ami úgy-ahogy még a korszerűnek is mondható N szabvány szerint működik! Ezzel a körülmények és a kliensek függvényében ki többet, ki kevesebbet át tud lőni vezeték nélkül, akinek meg elengedhetetlen a teljes sávszélesség, az használjon kábelt! Jelenleg sehol nincsen olyan vezeték nélküli technológia, amivel garantáltan át lehet vinni 120, 240, vagy esetleg még nagyobb sebességet, minden körülmények között!
Csak azért nem kell a WiFi, mert nem lehet átvinni vele a teljes sebességet? Akkor inkább ne is adják? Ha nem kell, akkor letiltod, és ennyi! Az eszközt meg át lehet tenni bridge módba!
-
-
callmeakos
veterán
-
jojoando
aktív tag
válasz
Vasinger! #21284 üzenetére
Ez a spórolós cég magán kábellel van a neten, nem fizet a magyar hatóságnak, de marha drágán adja mindenkinek, na ez a pofátlanság!
Itt "szolgáltat" nyomi rendszeren, aztán a kess megy ki az anyacéghez!
A listán sincs -
válasz
Vasinger! #21256 üzenetére
Csatlakozom a táborhoz
Nekem az a tapasztalatom, hogy a külföldi oldalak nem jönnek be
2-3 évig szinte semmi gondom nem volt a UPC-vel, de amit az elmúlt 1-2 hónapban művelnek az kritikán aluli...
"Bizonyos weboldalak nem elérhetők..."-mondja az automata. Könyörgöm, nem bizonyos weboldalak, hanem kb. minden, ami nem .hu-ra végződik
Nekem is az volt az első, hogy mobilnettel ellenőriztem és természetesen azzal ment minden... -
-
Tido
aktív tag
válasz
Vasinger! #21256 üzenetére
Nekem szerint most frissítették a modemet. Gyanítom ahhoz van köze.. bár érdekes hogy nekem pl a filecserélő oldalak nem jönnek be: pl nyaa.eu (animékhez). Megnéztem magyarországi általam ismert oldalakat sem hozz be..
Érdekes...és külön móka, hogy mobilinternetről megy....
-
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Vasinger! #20958 üzenetére
Na ezt jól elkiabáltam...
Reggel felkelek, nem akar bejönni semmilyen oldal. Mondom nagyon jó, megnéztem, hogy hol lehet a hiba. A router amit adtak az halt le. Belenéztem a log-ba, hát nem megint egy rossz FW-t akartak rátenni és azért nem volt internetem?
Ez valami vicc akar lenni?
-
-
válasz
Vasinger! #20876 üzenetére
Mint az az első hozzászólásban is le van írva, ebben a szegmensben már nagyobb a szórás a sebességeket tekintve! Közelítőleg 80-130Mbps! A 300 csak a maximális linksebesség, de egyáltalán nem biztos, hogy a kapcsolat is mindig ennyivel épül fel! Ezen kívül az elérhető maximum valóban nagyban múlik a környezeten, de még több más dolgon is! Sajnos hiába a szabvány, vannak kliensek amiket jobban szeret a router, és vannak amit kevésbé! Lehet egy kliens oldali driver csere is változtatna a sebességen! Stb, stb, stb... A WiFi sajnos már csak ilyen kényes dolog, jól el lehet játszadozni vele ha valaki a maximálisat akarja kihozni belőle, és még akkor is kétséges, hogy ez az állapot nem változik meg a közeljövőben! Ha ennyire fontos a sebesség, akkor nincs mese, UTP kábelt kell használni...
-
válasz
Vasinger! #20410 üzenetére
Nos, ma jártam édesanyámnál, és megpróbáltam a TC7200-al portot forwardolni, ami tökéletesen működik! Ergo ha valakinek nem megy, akkor minden bizonnyal a gépén van valami szoftveres tűzfal, ami blokkolja a forgalmat! A TC7200-ban minden úgy volt, ahogy azt a UPC-sek odavitték, én nem nyúltam bele, csak a porttovábbításba írtam be ezt az egy sort!
-
-
Carambola
tag
válasz
Vasinger! #20498 üzenetére
Az az érdekes, hogy a kártyán van 4 LED. Az ég ami az 1000 Mb/s adatátvitelt jelzi. Ennek ellenére a sebesség csak 45 Mb/s ami lejön. Ha ugyanezt a kábel a notebook LAN portjába dugom, ott jön a 120 Mb/s.
Nem lehet, hogy valahol a BIOSban van letiltva a Gigabites sebesség?
Néztem azt is, de nem találtam ilyen beállítási lehetőséget.
Az alaplapi kártyát letiltottam persze -
-
-
Vasinger!
nagyúr
-
donmackó
addikt
válasz
Vasinger! #20455 üzenetére
Én is egy 3000-es településen lakom.Nekem röhögve megvan a 120, havernak a falu szélén a 120-ból nics meg csak 100 ha maxon meg.
Torrentről annyit hogy én sokat próbálkoztam és 48000 és 49000 közötti portokat engedi nyitni,ezt a torrent is helyesnek látja.Technicoloron UPnP kipipál,torrentben UPnP és NAT-PMP kipipál és menni fog.Nekem egy 48200 utáni port van nyitva,és ez tényleg nyitva (open port checkkel tesztelve). -
upsyka
aktív tag
válasz
Vasinger! #20455 üzenetére
a speedtest oldalakat ne is nézd,1-2 hete linkeltem be képeket igazán érdekes mérési eredményekkel,érdemes visszakeresned..ilyen 825Mbps-es eredmények jöttek ki 120-as nettel....
Mindenkinek:
portforward témához még annyit,hogy ne higyjetek a kliensnek mit mutat,állítsátok be a modemet és a klienst-is és ennyi!nekem is pirosat mutat wifi-n a laptoppal a kliens és azt írja,hogy nincs a port nyitva,a torr.oldal meg aktívnak lát és minden feltöltésemet elszámolja és full sebességgel töltök fel
jah,a kliens 2.2.1 build25302,de 3-as kliensel is ezt csinálta!
jah,hozzátenném,hogy ugyanazzal a beállításokkal és kliensel az asztali gépen kábellel összekötve a modemmel meg zöld pipával mutatja a kliens....Vasinger! :
a sebességedet legjobban úgy tudod mérni,hogy elindítasz 4-5 letöltést a ftp.fsn.hu/testfiles/ oldalról és az egész sebesség elvileg kiadja az össz sávszélt
-
-
-
-
válasz
Vasinger! #20425 üzenetére
Ha bridge módba teszed, akkor elvileg a saját WiFi-jén van net, illetve a LAN portokra kötött eszközök mind külön WAN IP címet kapnak (max 3 cím egyszerre), tehát nem NAT-ol a TC, nem 192.168.x.x címet oszt! Ebben az esetben elméletileg se NAT, se tűzfal, se semmi ilyen funkció nincs, csak szimplán modemként viselkedik!
-
-
upsyka
aktív tag
válasz
Vasinger! #20414 üzenetére
érdekes ez a technikolor...én pikk-pakk beállítottam portforwardt,esetleg nézd meg nincs-e a tűzfala bekapcsolva!illetve tegnap este nálam is autómatikusan le akart tölteni magának egy nem kompatibilis firmet és minden beállítás gyárira állt vissza....ismét beállítottam a portforwardot,teszt futtatásánál a kliens zártat mutat,viszontalul a sarokban ott a zöld pipa és a torr. oldal is aktívnak mutat....
-
válasz
Vasinger! #20419 üzenetére
Jajj, ezt rendesen benéztem, én eredetileg is a switch módra gondoltam! Na de, ha így sem jó, akkor nagyjából teljesen mindegy is... Ezt mondtam én is először, hogy sehogyan sem akar menni! Az fw-t mindenképpen UPC csinálta, de nem hiszem, hogy szánt szándékos blokkolás lenne, inkább csak valami bug! A kérdés inkább az, hogy mikor javítják!?
Esetleg még annyi, bár gondolom hülye kérdés, hogy újraindítottad? Ki tudja, hogyan működik ezek a vacak...
-
-
válasz
Vasinger! #20410 üzenetére
Hát ez az... Sajnos ezzel én sem tudok semmit tenni! Már küzdöttem én is itt fórumtárssal, akinek ilyen volt, betett screenshot-okat, látszólag minden jól volt megcsinálva, mégsem volt nyitva a port! Te meg azt mondod, hogy ráadásul még érted is amit csinálsz, szakmabeli vagy, és mégsem tudod működésre bírni! Bár én még sosem próbáltam személyesen közvetlenül, csak így fórumon keresztül mások által, de akkor lehet tényleg bugos az fw...?!
Nekem szerencsére CISCO EPC3208-am van, de édesanyámnak ilyenje van, ha legközelebb járok nála, meg fogom próbálni, már én is kíváncsi vagyok rá!
-
-
-
-
Aktív témák
Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-roller topik
- Robogó, kismotor
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest