Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pitman
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Írtam én ilyet, hogy lenne benne kontrasztérzékelős rendszer?
Akkor dobja le a tükröt, amikor megnyomod az af-on gombot.
Én azt írtam, amit ezek szerint nem értettél meg, hogy a d300-ban hiába van kontrasztérzéklős af, azt a gyártó állványon való használat esetére szánja. Ez esetben pedig tökéletesen mindegy, hogy milyen módon történik az élességállítás.
A kontrasztérzékelős rendszerrel nagy valószínűséggel nem tudsz majd fej felett tartott géppel fényképezni (azt azért vegyük figyelembe, hogy ezek nem kompakt gépek, pihekönnyű objektívekkel), makrónál sincs sok értelme kézből használva és akkor megint csak a Nikon ajánlásánál tartunk....
Kevés fény esetén szintén halott lesz a dolog, ott még a fázisdetektáláson alapuló módszer is magába roskad. Pedig az csak ezen feladatra lett kifejlesztve.
Ettől függetlenül jobbnak tűnik a d300 féle módszer, mert legalább kétféle megoldást tud, a gyakorlatban meg majd kiderül, hogy mennyi értelme van.
(Mellesleg az egész élőképesdi inkább marketing célokat szolgál, igen kevés esetben lehet rá szükség. Ha viszont szükség van rá, akkor persze bosszantó a hiánya. Ebben persze az is benne van, hogy kezdünk nagyon elkényelmesedni.
Természetesen stúdióban tárgyfotónál, modellfotónál lehet létjogosultsága.
Mindez természetesen szigorúan a saját véleményem, a saját felhasználási preferenciáim szerint úgy, hogy volt élőképet adó slr gépem.) -
Dare2Live
félisten
ígyigaz a D80/D200 kijelzője is egy pocsmány lesz a d300 hoz képest.

Nem én irtam, hogy van benne én pont ugy tudtam nincs a live view pedig hát kinek mennyire. Aki makros vagy fejfölül fotoz annak egyértelmü. De nekem is baromira jol fog jönni, hogy nemlesz tükörfelcsapás zaj, nem kell fejhezemelni. (szoci/street foto) Sött szinházba is végre dejo lesz lehet majd fényképezni mert a rémitő tükör fel le hang eltünik. Meg....
csak ami hirtelen eszembe jutott de lehetne még folytatni az tuti. -
Terapeuta
őstag
-
csiga997
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
A 40d-ben *nincs* kontrasztérzékelés. Csak a tükörcsapkodós AF.
A d300/d3-ban van tükörcsapkodós is, meg kontrasztérzékelős is. Még annyi előnye van, hogy a kontrasztérzékelés a képmező bármely pontján működik, nem csak az előre definiált fókuszpontokon.
Mondjuk, túl van kicsit értékelve ennek az egésznek a jelentősége. Élőképet tipikusan igen kivételes esetekben használna az ember. Ami így hirtelen eszembe jutna, amikor fej felett tartva kell fényképezni, ill. ha valami nagyon aprólékos makró beállításban kell überprecízen élességet állítani, ill. még ha kandi felvételeket akar valaki készíteni úgy, hogy nem emeli a gépet a szeméhez, így azt gondolhatnák a fotóalanyok, hogy ''úgyis csak valamit tekerget a gépen, most biztos nem minket fényképez.'' -
csiga997
őstag
-
Dare2Live
félisten
-
csiga997
őstag
Hm, most nézek egy másik oldalt, ott meg 640x480-at írnak.
Nade, majd megszámolom és akkor kiderül. 
Mondjuk, a specifikációban 920.000 dot van, és nem pixel. Ha ezen nem a pixelt, hanem az elemi képpontot értik és úgy veszem, hogy 1 pixel az 3 ''dot'', akkor a 640x480x3=921600, ami persze még mindig nem ugyanannyi, de legalább közel van.
Na mindegy, lényeg, hogy az egyiken 3x annyi kis akármi van mint a másikon. -
csiga997
őstag
-
orbano
félisten
-
pitman
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az sajnos ott is az, mert a kontrasztérzékelős af-hez állványt javasolnak a leírásában.
Nem fogja ott sem hip-hopp élesre rántani, főleg, ha tényleg homályból indul. A működési elvéből adódóan szépen át fogja tekerni az objektívet a két végpont között (valamilyen szisztéma alapján), és ahol fogást talál, ott megáll és beáll élesre. A sebessége pedig az objektív és a rendelkezésre álló fény mennyiségének függvénye lesz, mint a kompakt gépek esetében.
A prefocus a 40d-n is megvan, nyomod az af-on gombot: tükör le, objektív élesre áll, tükör fel és látod a szép, éles képet (vagy nem). -
orbano
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
a tükörleengedés, mérés, újrafelcsapás messze gyorsabb mint a kontrasztérzékelős szvsz. de ezt majd a tesztek eldöntik. egyébként nem értem a nikon AFje miért fókuszálna magától LiveView-re váltáskor. Illetve azt sem, hogy mi gátolná meg ebben a 40D szoftverét. nem mint ha lenne értelme, mert valószínűleg a föld felé tartod az obit és max a lábodra éélesít. tehát mind a akettőnél kell egy gombnyomás az élességállításhoz. az egyiknél villan egyet a képernyő, a másiknál meg nem. az egyik ezzel szemben pontosabban és gyorsabban fúkuszál, a másik meg nem.
max annyi az előnye a nikonnak, hogy ''kényelmes'', mert ugyanazt a gombot kell nyomkodni ígyis-úgyis... én akkor sem esek hanyat ettől a fícsörtől...
persze, biztos lesz olyan felhasználási mód, amikor pont jól jönne, de nem hinném, hogy ezek annyira meghatározóak lennének, hogy kategorikusan ki lehetne jelenteni hogy a 40d liveview-je szar...
-
Dare2Live
félisten
hát már hogy a fenébe ne lenne k* hasznos.
40Dn bekapcsolod a live viewet aztán látod a nagy homályt. hude hasznos Canonnál a live view....
Nikonnal evvel szemben a szaros kontrasztos AF élesre ránjta a képet és máris használhato dolog a live view.
Kicsit parasztvakításnak tünik a 40D liveviewe főleg, hogy látjuk, hogy Nikonnál rendesen megcsinálták a dolgokat. (A 640*480as pengeéles kijelzöröl már nemis beszélve.)
és akkor még nem beszltünk olyanrol, hogy abban az esetben ha prefocussal D300 lemérte pontosan a távot akkor nincs szükség tükör lemegy távolság lemér/obi beállítodik tükör fölmegyre egyszerüen csak click.
És akkor melyik is a gyorsabb?
Enyhén rossznak tünik a 40D liveviewe a Nikonéval összevetve. -
orbano
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
nem hinném, hogy sokan akarnák a kontrasztos AFet használni az ezerszer gyorsabb és pontosabb fázismérős helyett. el tudod magad te képzelni, az ultragyors USM-ek korában, hogy a 300k-s gépeddel másodperceket várjál arra, hogy az a ratyixar kiélesítse magát, ahelyett hogy egy gombnyomással és egy picike villanással beélesítenéd a képet rendesen?
csak azért, hogy láthassad a kpernyőn ahogy élesedik? a 30d-n sem látod a keresőben, mert olyan gyors 
-
orbano
félisten
hogy ne izguld magad halálra, hátha olcsóbb lesz. de nem, ert úgyis valahol 330-350 körül lesz az ára idehaza eleinte. a liveview pedig hasznos, kár hogy másfél évet kell várni arra, hogy ezt kombinálják egy kihajtható LCDvel. Bár lehet a 400d utódja már tudni fogja
szép álom... -
orbano
félisten
válasz
YouCanCANON
üzenetére
''nem azt irtam rossz képet csinál, hanem a külsőröl beszéltem''
picivel előtte még a szenzort fikáztad... vagy csak a színe nem tetszett? esetleg gagyi volt a szenzor tapintása? Mellesleg nekem a d80 jobban tetszett mint a 30d, amikor mindkettőt módomban állt megtapogatni alaposabban...
ezt a topikot pedig azért hoztam létre, mert jobb ha bizonyos szálak külön fórumba kerülnek, nem pedig egybe ömlesztve. főleg ha unatkozó hülyegyerekek teliflamelik...
kéne ide egy Nikon vs Canon topik, amiből valami bot félóránként automatikusan törli a hozzászólásokat és bannolja a hozzászólókat
-
werttzui
addikt
Vannak már tesztképek a dpreview-en!
Nagyon jónak néznek ki 
-
Dtomi
őstag
válasz
YouCanCANON
üzenetére
Na! Kezd el ide linkelni
várjuk a képeidet [link] ide. Kíváncsi vagyok mire a nagy arc. -
csiga997
őstag
válasz
YouCanCANON
üzenetére
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
YouCanCANON
üzenetére
Én is fogtam kezembe D70-et, D80-at, 350D-t, 30D-t, a Nikonokénak sokkal jobb, kellemesebb fogása volt nekem. (Általánosságban az embereknek jobban be szokott jönni a Nikon fogása) De ez viszont 100%-ig szubjektív, ez alapján ítélni, sőt erről egyláltalán beszélni tökfelesleges, olyan mintha arról beszélnénk, hogy melyik cipő tetszik jobban, vagy kényelmesebb neked.
''a nikon... meg LoL a CCD-vel... eccerüen, viccesek hogy jo gépet csinálnának, az érzékelő meg ekkora csíra.'' - na meg szerintem nem csak a külsőről beszéltél
Viszont most már ténylegesen, a masszív offot részemről lezárom. -
YouCanCANON
aktív tag
mint már mondtam én nem review oldalakbol szoptam amit mondok... igen fogtam már kezemben d200at is... d70et is... és mind ruszki, müanyag hatásu volt a CANON-hoz képest. ha tetszik, ha nem... ez a véleményem... nem azt irtam rossz képet csinál, hanem a külsőröl beszéltem

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
YouCanCANON
üzenetére
''mégis mivel? egyébként hiába a tehetség... szarból nem lehet várat épiteni, tehát kis vacak géppel senki nem bir olyan képet késziteni, amit egy Canon/Nikon vagy ezekkel ekvivalens DSLR géppel''
Az előbb még nem arról beszéltél, hogy a Nikon szar?
Most meg már egymás mellett /-jellel egyenértékűként vannak a hsz-edben... gyorsan változik a világ 
-
werttzui
addikt
válasz
YouCanCANON
üzenetére
Arra gondolt,hogy ha neked nincs géped akkor mi alapján fikázod a nikonokat ?Miből gondolod,hogy szarabbak mint a canonok?
-
YouCanCANON
aktív tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
mégis mivel? egyébként hiába a tehetség... szarból nem lehet várat épiteni, tehát kis vacak géppel senki nem bir olyan képet késziteni, amit egy Canon/Nikon vagy ezekkel ekvivalens DSLR géppel

amugy lehet linkelgetni ki mit, kit és hol fotozott...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
YouCanCANON
üzenetére
''okes... akkor nyitok mindjárt topicot az összes canon dslr-nek meg persze a nikonoknak is''
Már van egy ideje:
[link]
[link]
''egyébként kiváncsi lennék ki mennyire nagy fotos itt mert a dpreview és társai oldalakrol összeszedett infokkal lehet habzo szájjal éltetni hol egyik hol másik oldalt, de hogy ki mit tesz le az asztalra.. és mivel, az már más kérdés''
Azt hiszem, hogy aki tehetséges fotós, az le tud tenni igen jó képeket az asztalra mindkét márkának a gépeivel, és ami azt illeti láthatunk is példákat erre amennyit csak akarunk. Lehet számodra megdöbbentő lesz amit mondok, de a tehetség nem márkafüggő dolog. Ami a lényeg, hogy minden embernek megvannak az egyedi elvárásai a gépekkel szemben, aminek vagy egyik vagy másik oldal gépei felelnek meg, valószínűleg nem tökéletesen, csak jobban. Ez így van és így lesz, akkor is, ha te nem látod és szeretsz nagyon egy oldalt isteníteni a másika meg fikázni.
Azt hiszem én itt ezt a témát be is fejezném, nem vezet sehova, na meg ha megnézed a reakciókat asszem láthatod, hogy magadat járatod le.
[Szerkesztve] -
werttzui
addikt
válasz
YouCanCANON
üzenetére
Várjuk a canon gépeddel készült képeket

-
YouCanCANON
aktív tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
okes... akkor nyitok mindjárt topicot az összes canon dslr-nek
meg persze a nikonoknak is, hogy tudjatok:

egyébként kiváncsi lennék ki mennyire nagy fotos itt
mert a dpreview és társai oldalakrol összeszedett infokkal lehet habzo szájjal éltetni hol egyik hol másik oldalt, de hogy ki mit tesz le az asztalra.. és mivel, az már más kérdés 
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
YouCanCANON
üzenetére
igen, tudom mivel jobb egy 30D egy D200-nál (mert ugye a 40D ellenfele most már biztos, hogy a D300 lesz
) Meg azt is tudom, hogy mivel jobb egy D200 a 30D-nél. Nem véletlenül vesznek emberek mindkettőből, kinek mi számít. Te viszont csak flamelni tudsz, ráadásul azt is annyira bénán, hogy még további flame sem lesz belőle, csak körberöhögnek

-
adik
őstag
válasz
YouCanCANON
üzenetére
sztem én értek eléggé hozzá, hogy tudjam mitöl jobb a d200nál... és nem csak a ''CANON'' név miatt.. a nikon ha belül ejj de jo is lenne... kivülröl eccerüen xar... müanyagos

-
werttzui
addikt
válasz
YouCanCANON
üzenetére
Annyira azért nem szar én már fogtam d200-at és majdnem a kezembe maradt

[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
válasz
YouCanCANON
üzenetére
ez teteszett a legjobban: ''d200... kivülröl eccerüen xar... müanyagos''
ezuttal se süritettél bele sokat a flamedba az tuti....

-
YouCanCANON
aktív tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
nem süritettem bele sokat, reméltem itt hozzáértöek vannak, ha nem akkor sorry... olvass utánna máshol
sztem én értek eléggé hozzá, hogy tudjam mitöl jobb a d200nál... és nem csak a ''CANON'' név miatt.. a nikon ha belül ejj de jo is lenne... kivülröl eccerüen xar... müanyagos
p.s.: egyébként d30, d60, 10d, 20d, 300d, 350d, 1es sorozat, 5d... 30d, lassan mindennek lehetne külön topicja... amugy miért nem volt jo erre a CANON EOS topic? SLR...

[Szerkesztve] -
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ezt én is tudom
De mindenesetre ha a kezembe nyomnák én most bármelyiket elfogadnám főleg ha obi sorral adnák 
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
YouCanCANON
üzenetére
Egy kis flame sosem árt, ugye?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár bevallom az érveid lehengerlőek és hihetetlen tudást sürítettél beléjük
werttzui:
A dinamikán valóban van még mit csiszolni, de ennek nem az egyre több MP tömése az útja APS-C méretre. -
YouCanCANON
aktív tag
ugyis a 40D a jobb... a nikon... meg LoL a CCD-vel... eccerüen, viccesek hogy jo gépet csinálnának, az érzékelő meg ekkora csíra...
...és az hogy ez a 40D amatör, meg hobbi gép... az meg hahahaha, ekkora faxságot... az a 300D meg 350D meg talán van már 400Dis?
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ilyen szinten már a kép nem a gépen fog múlni dinamika már közelít a zajmentesség is elég jó és az érzékenységet is fölösleges a végtelenségig húzni ./talán a nikon alacsony iso-nál szebb képeket csinál viszont magas iso-nál elvérzik /De mindegyik képes szép tűéles képekre nem úgy mint a bridge kategória és ez a lényeg nem is tudom mit is lehetne fejleszteni rajtuk még /persze persze zajmentes és dinamikusabb érzékelő és utánna ?/Már azért ezek a masinák kezdik elérni céljukat fénykép minőségű képek ami viszont ezután jön az már nem fotózás!
-
sovika
csendes tag
Nyugi! Megjelenik. Egyrészt mert a NIKON sem hagyja szó nélkül a 40D megjelenését, másrészt a d200 sem egy mai darab már. Amiben a 40D jobb lehet a sorozatfelvétel, a dinamika, és a zaj. Ha csak .... ha csak a NIKON az új gépét nem CMOS érzékelővel hozza ki. Mert akkor ... (erre jobb nem is gondolni.)

-
Szten Márs
nagyúr
Az mindegy, hogy szerintem melyik a jobb, sajnos nekem nincs ilyen dilemmám, hogy melyiket menjek megvenni...(BTW most D200-at vennék, szubjektív okokból, ha ilyen kellemes bajaim lennének)
Nyilvánvalóan mindkettő, pontosabban mindhárom modell más igényeket elégít ki, más erősségeik/gyengéik vannak, valamint az objektívpark sem teljesen azonos amit a két márka mellé lehet felépíteni. De ha kézbefogod őket, már ott más.
De most komolyan elmondjam, hogy mi a különbség a 3 gép között (főleg, hogy az egyik még meg sem jelent)?
Szerintem elolvasod a specifikációkat, nézel két tesztet és neked is megvan, hogy a mindegy, az nem mindegy 
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
De mindegy jó mind a kettő ! Mért sz.ted melyik a jobb?
-
sovika
csendes tag
Sajnos nem a d200 lesz az ellenfél, hanem a novemberben megjelenő d300 (?) a maga kis 12 Mpixelével. Azért ebben is van valami jó: ha megjelenik a d300 már is bekövetkezik az első áresés. Azért az is kiakasztó, hogy az ára 1300$ illetve 1300 €. Végülis csak 70000 Ft árkülönbség!

-
werttzui
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Micsoda dilemma
Canon Nikon mind Japán nem mindegy 
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nabanyek... eddig úgy voltam, hogy vagy D80 vagy D200, most meg agyalhatok ezen is.
-
Tomszlaj
tag
[link] 
[Szerkesztve] -
werttzui
addikt
Csak a design el nem vagyok kibékülve de ez saját vélemény egyik gép se néz ki jól portrémarkolattal amit külön kell föltenni nem is hasonlít a beépített portré markolatos gépekhez pedig ha azokat utánoznák nagyon jól néznének ki és még nagyon meg se lehetne őket különböztetni Főként ha szemből nézzük a gépet a bal sarkánál az a kihagyás nem tetszik látszik rajta,hogy két különböző részből áll sz.tem törekedni kéne arra,hogy egybe olvadjon nekem úgy jobban tetszene de ez csak magán vélemény és szőrözés ettől függetlenül most a piac elfogatható pénzösszegű gépei közül ez lesz a király .A másik jó a 14 bit de miért 14 miért nem 32 vagy akár 128 jó kis dinamika lenne

-
Pompi
nagyúr
válasz
<Zanavabets>
üzenetére
''anno ha emlékeztek a 300d kezdőára valahol 350 guriga környékén volt''
Emlékszek. Arra is, hogy a D30 meg 1 millió fölött. Na és?
-
Hát engem ebbe a gépbe a 6.5 frame/s-es sorozat
vmi nagyon durva
főleg h szeretek sportolokat fotozni 
Jól jönnee..tényleg elkezdek rá gyűjteni..
-
werttzui
addikt
Majd lehet hasonlítgatni a nikon d200-al jó verseny társa lesz sőt úgylátom le is fogja nyomni

-
adik
őstag
sztm megint lehet amatőr/félprofi gépeknek hívni a kétszámjegyű szériát - ha már az elnevezéseknél tartunk.
Tesztfotókra vagyok már nagyon kíváncsi. Az megintcsak tetszik, hogy mindkét kitobi stabis, bár azt sajnálom, hogy a kitobit még mindig nem dobják ki, és rajzolnak egy másikat. Bár, minek, ígyis megveszi mindenki
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
válasz
<Zanavabets>
üzenetére
Haladó hobbigép 9 keresztszállal, 6.5 FPS-el és 10mpixellel 14bittel??? Annál azért kicsit több.
-
adik
őstag
válasz
<Zanavabets>
üzenetére
Efektíve nem lenne sok érte a 300+apró, ha külföldön, pláne - szokás szerint - usában nem lenne sokkal olcsóbb, mint amennyibe nálunk fog kerülni. Hányás, állva, belelógó hajjal.
-
Dtomi
őstag
Valószínű hogy a 40D ezekkel az újításokkal minden díjat meg fog nyerni és gyorsan a vásárlási listák élére kerül! Nem hittem volna, hogy ilyen újításokat fog a gép kapni de hihetetlen!!!! Nagyon szívesen lecserélném a 30D-t de van egy olyan érzésem, bőven 300e fölött lesz nálunk a 2008 as év végéig. Időjárásálló váz
fincsi főleg ha tömve lennék L es obival. 6.5FPS 80képig....
jó kis gép nincs ellenfele. -
Hát nagyon tud ez a gép

De az árán meg is látszik..~260k csak a vázért..
Hát jah..lehet kezdeni a spórolást
-
Terapeuta
őstag
Csak egy picit nagyobb mint a 30!

és kijött egy új IS tele....
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
Gondoltam, ha már bejelentették a 40D-t és a 18-55 IS-t, nyitok a témának egy totyikot. Mehet a nyálcsorgatás és a spórolgatás szeptemberig
(bevallom, engem meglepett, hogy még augusztusban bejelentették)
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Google Pixel topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Mini-ITX
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nade, majd megszámolom és akkor kiderül.

)

jó kis gép nincs ellenfele.