Hirdetés
- Google Pixel topik
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThufirHawat
senior tag
Mondjuk barátunk JPG-ben nyomja, így a különbséget, vagy annak hiányát okozhatja a belső zajszűrés is, de szerintem RAW-ban is hasonló lenne a helyzet.
Amúgy érdekes, hogy mindenki a zajjal foglalkozik a 40D esetében (is), holott egy csomó dologban egyértelműen használhatóbb, mint elődei, vagy akár az 1D3. A zaj már a "régi" 10D gépemen sem volt gond soha.Szerintem például a jobb kereső, amit kapott, sokkal fontosabb, mint ez az egész zaj dolog, csak arról ugye rohadt nehéz tesztfotókat készíteni.

-
orbano
félisten
válasz
ThufirHawat
üzenetére
huha majd jön pitman kolléga és megkapod a magadét
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ahogy elnézem tényleg nincs eszeveszett különbség a gépek között. Aki ezeken lovagol, az megérdemli

egyébként érdekes, hogy az 5d-hez legjobban hasonlító képet a 400d adta vissza -
ThufirHawat
senior tag
válasz
werttzui
üzenetére
Ahogyan az várható is volt, ugyan az, mint a 400D esetében, lévén a szenzor azonos.
[Ken Rockwell tesztje]Érdekes, hogy a 400D vs. 40D viszonylatban a 400D képei szaturáltabbak, hogy miért, azt nem tudom, de ez kiemeli a zajt kicsit. ISO3200 természetesen nincs a 400D-n, de K.R. most nagyon örül annak, hogy rájött, PS-el is el lehet érni érzékenységnövelést.

De a 40D-ben nem a zaj a lényeg, hanem a használhatóság növekedése.
-
Pompi
nagyúr
Beírom ide is:
Canon EOS 20. évfordulós készpénzvisszatérítési akció
A 40D árából 18 ezer jön vissza... nem rossz

-
Csapi007
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Tudtunk venni hozzá átalaktítót ami erre a bekattanós (talán bajonett a neve) zárra rá lehet tenni a (asszem) 48-as objektíveket. És a telék ilyenek.
Szerencsére tök ugyanaz az aksija mint a videókameránknak ez jó, de azért hogy egy ilyen géphez nem adnak alapból memóriakártát.
-
Dare2Live
félisten
Mivel mindenki teszt után hörög az első magyarf ecske:
[L]http://pixinfo.com/cikkek/canon_eos-40d.1[/L] - már nem így kell linkelni. Pompi -
orbano
félisten
Na! Senki nem vesz a fórumozók közül 40D-t?

-
tsabo84
csendes tag
Sziasztok!
Elkészült a második tesztünk is, az alábbi linken elolvashatjátok:
[link]A 40D vázat továbbra is vásárlási kötelezettség nélkül kipróbálhatjátok nálunk a Boráros téren!
-
Pompi
nagyúr
"kisebb érzékelő méret"
Pár tized mm-es változás folyamatosan van az egyes modellek között...
D30 22.0 x 14.9 mm
D60 22.7 x 15.1 mm
10D 22.7 x 15.1 mm
20D 22.5 x 15.0 mm
30D 22.5 x 15.0 mm
40D 22.2 x 14.8 mm300D 22.7 x 15.1 mm
350D 22.2 x 14.8 mm
400D 22.2 x 14.8 mmNem hinném, hogy ennek túl sok jelentőséget kellene tulajdonítani. Ennyi erővel a 20/30D is visszalépés a 10D-hez képest, pedig nem.
-
orbano
félisten
-
csiga997
őstag
-
orbano
félisten
up
/teszt/ -
Csapi007
veterán
Hello
Faternek ez lesz az 50. születésnapjára az ajándék.
-
Pompi
nagyúr
Érdekes, hogy DPreview-n nincs még full review pedig már jóideje kint van a váz...
-
pitman
őstag
Nézd, elég a ''not'' szócskát megfigyelni a mondatban és meg is van a megoldás. Nem egyformák. Én mindössze ennyit szóltam hozzá a témához egy olyan állításra, mely szerint ugyanaz lenne a két szenzor. Innentől kezdve kár azt magyarázni, hogy milyen eltérések vannak a kettő között, mert ezzel te is csak azt bizonyítod, amit én korábban mondtam. Ha csak annyi az eltérés, amit az utólsó hozzászólásodban leírtál, az elég drasztikus különbség. Már az is az lenne, ha csak új mikrolencséket kapott volna. elég a két szenzorról készült képeket megnézni, rögtön látszik, hogy nem egyformák.Ezzel részemről a téma lezárva.
Más:
A neten fellelhető raw képek alapján egészen jól használható még 3200-as érzékenység mellett is. -
orbano
félisten
ugyanazt írja, amit én is: a 400d szenzorját kapta, átdolgozva. innentőől kezdve maximum lingvisztikai/szemantikai kérdés, hogy ezt ''ugyanannak'' nevezzük-e vagy sem, mind a ketten értük, hogy miről van szó: a fényérzékelő kapuk nyomtatott áramköre ugyanaz, amin lecseréltek egy réteget, majd egy másik A/D konvertert integráltak bele. tehát karakterisztikáját tekintve hasonló, de bizonyos paraméterekben jobb érrtékekkel rendelkező szenzort kapunk (ellentétben a 30d szenzorjával, ami teljesen más tervezés).

[Szerkesztve] -
pitman
őstag
Idézet Bob Atkinstől: ''Though based on the 10MP sensor found in the Rebel XTi, the XTi and EOS 40D sensors are not identical. The EOS 40D sensor has been significantly improved over that of the XTi via the use of larger microlenses over each pixel to reduce noise and expand sensitivity up to ISO 3200.''
Egyébként mint te is írod, nem egyformák a szenzorok. -
Dtomi
őstag
Előteszt.... [link]
-
_Yvorl_
tag
válasz
csiga997
üzenetére
Sajnos semmi baja csak regi chipsete van. viszontmivel mar kivonta a sigma a forgalombol eleg regen igy nem hajlando vele semmit kezdeni. (amerikai sigma irasos valasza ez) Itthon meg sigma tamogatas az ablakba. Elkuldenek canonhoz. Ami finoman szolva is kesz vicc a caon ugyfelszolgalatanak a megoldasi javaslata hasznaljon canon lencseket azzal biztos megy. Mire eljutottam a canon szervizig es ott szerencsemre egy ertelmes nénibe futottam aki megsugta, hogy igen nem muxik a az old chipset miatt es cserelni mar nem lehet mert regi de ha a fentebbiekben leirtak szerint allitom be akkor viszi a gép igyis. Es mint leirtam igy uberfaszanyosan megy is csak az ejszakai kepeknel van ez az apro problemam vele.
-
_Yvorl_
tag
Mivel a 400d totyikjat senki nem nezi gondoltam felteszem itt is a kérdésem a tudoroknak hátha tud valaki segíteni.
Köszönettel
''Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy sigma 15mm es wild angel lencsém, amit még annó analog gépemhez szereztem, majd két honapja sikerült egy rebel xti t szereznem amivel termeszetesen error99 el nem volt hajlando mukodni. Ekkor sok utanajarasra, kideritettem, hogy ha AV funkciora rakom 3,5 ön akkor nem akar rekeszt behuzni és működni fog. Ez tenyleg igy is történt nappal fantasztikus kepeket tudok csinalni minden bealliassal. Viszont este akarmit csinalom, ha vaku uzemmodba rakom, ha barhova es belso kulso vakuval hasznalom egyarant hosszu zarsebesseget hasznal hiaba van rajta a vaku mintha nem ismerne meg es igy kezbol ugye nem lehet fotozni (nekem) Lehet nagyon láma a kérdés, de hát én csak koca fotos vagyok, (de szeretnek tanulni) Szoval okosakat megkerdezve mit alitsak be ahhoz, hogy este vakuval ezen a beallitason kis zarsebesseget erjek el?
Elöre is köszönöm a segítségeteket.'' -
Zoli2
aktív tag
Pixinfo (itt is készülő teszt)
[link] -
Zoli2
aktív tag
Készülő teszt.
[link] -
orbano
félisten
Megvan:
''Although it is based on the image sensor used in the EOS Digital Rebel XTi, the EOS 40D Digital SLR's 10.1-megapixel CMOS APS-C size image sensor has been significantly improved thanks to the use of larger microlenses over each pixel to reduce noise and expand sensitivity up to ISO 3200. '' -
orbano
félisten
pont ott (a hivatalos sajtónyilatkozatban) írták, hogy UGYAN AZ a szenzor, mint a 400d-ben, csak a pixelek előtti lencséket (nem tom ezeknek mi a nevük) fejlesztették tovább. tehát egy módosított 400d-s szenzor van benne, ahogy azt írtam. valószínőleg jobb lesz annál, de nyilván csodákra nem számíthatunk.
a kivezetett lábak pedig... gondolom a nagyobb felbontású A/D konverzió miatt alakították át a lábkiosztást.
szerk: na jó, nem a sajtónyilatkozatban volt, de megkeresem
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
válasz
werttzui
üzenetére
dpreview-nak vannak tesztképei már vagy 2 hete...

ja és már régóta tudni hogy a 400d szenzorja lesz benne kicsi javítással
ja és a képtesztnek mi köze a zajteszthez. nekem nem kéne az iso6400 iso100-as zajjal. voszont dupla ekkora dinamikatartománynak örülnék.
[Szerkesztve] -
tsabo84
csendes tag
Sziasztok!
A Canon EOS 40D tesztjéről készült írásunk megtalálható az alábbi linken:
[link]
A 220volt üzletében ingyenesen, vásárlási kötelezettség nélkül kipróbálható, tesztelhető a váz. Hozd el kedvenc objektívedet, és teszteld a 40D-vel!
Boráros tér 7., Duna Ház, I. emelet 12. -
Zoli2
aktív tag
Fellelhető már valahol egy átfogó 40D teszt?
-
TeeJay
félisten
nagyon szép fotókat csinál a 40D --> [link]
elfogadnám
-
orbano
félisten
azért ha hozzádnőttek a régi manuális fix obijaid, amiket teszem azt lecserélni cakkpakk belekerül 2 milkába, de te nam akarod, mert szeretsz velük dolgozni és nincs épp pont zsebben ennyi pénzed, jól járhatsz egy ilyen megoldással. És nem kell kőgazdagnak lenni ahhoz, hogy egy 400d helyett a 40d-t válaszd. egy profi fix obi ára sem jön ki a különbségből...
-
Surfym@n
senior tag
Szivemből szóltál...
most fogok szerezni egy pentax/eos átalakítót
+ lenne egy 40D-m törőékkel akkor asszem még a régi chinon objektíveim is örülnének hogy végre egy szenzorra is firkálhatnának...hát még én
pl. nem kellene vennem canon EF-L 135-öst, hisz van helyette egy zeiss 135/2.8-am
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
1. Sosem értettem, hogy aki egy 300ezres gépet megvesz, és arra még jópár dolog rájön 1 fia objektív nékül is 400ezer fölött jár. Akkor az a legnagyobb vágya, hogy régi nem kompatibilis ubikat hefteljen rá a vázra és még a garanciát is hajlandó kockára tenni.
2. Kérdem én, hogy ha ezt mégis betenné egy vázba, hogy cserélhető legyen probléma nélkül. akkor miért egy felsőbb kategóriás gépbe tenné ezt bele ami már versenyképes lehet egy profi objektívvel professzionális fotózásra is. Miért nem egy olyan kis takony gépbe mint pl a nikon D40
Pl. canon kiadja fillérekért AF fókuszrendszer nélküli fillérekért fosztható DSLR gépét törőékes mattüveggel, hogy akinek incs pénze középkategóriás AF ubikra használhatja vele a régi olcsó obikat. (ilyen gép még tudtommal nem létezik )
De nem egy ca~400.000e HUF os középkategóriás rendszerbe. -
orbano
félisten
válasz
Szten Márs
üzenetére
Szerintem a Canon azt szeretné, hogy a Te kis szívecskéd az USM-es AF obikért dobbanjon meg...

-
Surfym@n
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
ez igaz, sőt vatera-n 300D/350D/400D-hez is ajánlanak törőékes mattüveget (persze nemhivatalos verzió
). Csak ennél a gépváznál ezt te házilag is kicserélheted, többiekhez viszont kicsit több szakértelem kell, meg hát gari is ugrik... -
Surfym@n
senior tag
Ez a gép nekem a cserélhető mattüvegek miatt teccik.
Ha lesz majd hozzá egy törőékes mattüveg (még ha nem is hivatalosan) akkor frankón lehet majd használnia vázhoz az analóg obikat is. -
-
sikariel
csendes tag
Sziasztok!
Mióta utoljára jártam itt, sokat foglalkoztam a számomra leginkább megfelelő DSLR kiválasztásával. Nagyon szimpatikus számomra a Pentax k10d, mert ezen a szinten a Canon és a Nikon ár/érték arányban szerintem, ''gyengébb'' vázakat kínál. Ugyanakkor, ha megveszem a k10d-t és hozzá néhány objektívet (persze hosszútávon), és tegyük fel előbb vagy utóbb szeretnék ''egy''kategóriával feljebb lépni a váz tekintetében(Canon EOS 5D II, Nikon D2Xs) akkor a Pentax márkán belül ezt nem tudom megtenni, mivel tudomásom szerint a k10d a ''zászlóshajójuk''?! Szóval ebben az esetben váltanom kell, de a meglévő Pentax objektíveket, vakut stb. nem tudom használni a Canon, Nikon vázakhoz (legalábbis képminőség romlás nélkül)
Kérlek benneteket adjatok tanácsot, hogy a fent említettek miatt, ''érdemes e elvetnem a Pentax k10d gondolatát'', és válasszam mondjuk a Nikon D40X-et, vagy a Canon valamelyik típusát?!
Ha Canon mellett kéne döntenem, nagy gondban lennék, mert a 400D-t nem lehet egy kategóriába sorolni a k10d-vel vagy a D40X-el, magyarul a Canonnak ebben a kategóriában nincs is igazán versenyképes váza, csak magasabb szinten, ha nem tévedek...
Mit gondoltok a dologról?
Üdv Mindenkinek! -
orbano
félisten
A canon (és a nikon) is megteheti, hogy félmegoldásokkal jön elő. ebben a kategóriában erős a márkahűség, kevesen fognak obiparkot cserélni a kihajtható LCD és hasonlók miatt, valamint eleve a vásárlói réteg (szerintem) konzervatívabb. így viszont minden termékciklusban bele tudnak rakni valami újítást. Gondolom a 40D utódja már kihajtható LCDs lesz. Vagy a 450D...
-
Terapeuta
őstag
Csakmert mindenki a máséval van elfoglalva
[link] -
Hydra SR
addikt
Szép gondolat és én is örülnék neki, de tudtommal még az 1D Mk III-ban is korlátozva van, hogy mikor engedi az ISO6400-at pedig az APS-H szenzorral szerelt és ''csak'' 10 megapixel. Ennyire azért még tán a Canon szenzorok sem jók még, hogy egy APS-C CMOS-ra értelme legyen ISO3200 fölöttit engedélyezni. Vagy akkor ugyanúgy csak egy hülye kis szám nőne a gép dobozán. Nem tartom lehetetlennek, hogy tényleg nem tart még ott a technika, hogy megfizethető szinten gyártható legyen az ilyesmi.
Bezzeg a Samsung már rég 12 megapixeles szenzort és ISO10000-et tesz az ultrakompaktjaiba, mikor nő fel végre a Canon is a Samsung szintjére fényképezőgép gyártás terén?
-
orbano
félisten
mondjuk én jobban örülnék az ugyanannyi megapixel, sokkal kevesebb zaj felállásnak. felbontást ugyanúgy nyersz (legfeljebb alacsony ISO-n nem) vele, plusz jobban kitolható az érzékenység, növekedhetne a dinamikatartomány... csak egy valami nem nőne, egy hülye kis szám a gép dobozán

-
pitman
őstag
-
Hydra SR
addikt
Könnyebb a zajt szűrni, mint újabb részleteket rajzolni a képre, nekem tetszik a felbontásnövekedés egy zajszegény konstrukcióban úgy, hogy ez nem romlik. Legalább könnyebb cropolni, természetfotónál jól jöhet. Elég köztudott, hogy nem vagyok a megapixelháború híve de a Canonnak még nem durrant el az agya a DSLR-ekben ilyen téren, egyelőre nem tettek egyik szenzorukra sem nagyobb felbontást az indokoltnál és kezelhetőnél.
-
orbano
félisten
azon kívül, hogy egyetértek, zárszóként a témához hozzátennék annyit, hogy az említett emberfotózásnál szvsz. kell a gyors és pontos AF. a kontrasztérzékelős ezt nem fogja tudni. persze nincs akkora tapasztalatom, hogy mérvadó legyen a véleményem. de a canontól megszokhattuk, hogy általuk feleslegesnek vélt cuccokat nem raknak a gépükbe. néha jó ez a megfontoltság, néha túl konzervatívnak tünnek. de rendszerint ezeket elég lényegtelen dolgokban csinálják...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Google Pixel topik
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Android játékok topikja
- Robotporszívók
- Yettel topik
- További aktív témák...
- HP 15s-eq2020nh 4P821EA Notebook
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Elvégre az övé.